URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

1.625 places d'aparcament .

Alternativa | 26 Octubre, 2010 06:00

Al ple de dijous a més de presentar una moció demanant la resolució del contracte amb l’empresa que ha redactat el pla de mobilitat, presentam una altra moció relacionada amb l’anterior demanant  un pla de millora dels aparcaments.

Una de les reivindicacions dels manifestants  al Moll, al mes de maig,  va ser la de demanar més aparcaments al Port de Pollença i   diferents  representants de tota una sèrie d'associacions (veïns, hotelers, comerciants...) ens han exposat la necessitat  d’aparcament al municipi sobre tot al Port de Pollença per tal d’acollir l’ increment de vehicles de l’estiu  (veure article alternatives a l’aparcament vora la Gola).

 

En Biel Perelló ha fet la feina de calcular el total d’aparcaments infrautilitzats que hi ha al Port de Pollença i  que cal optimitzar. En la circumval·lació entre la rotonda de la base i la de l'hidro (s'ha descomptat l'espai de les pròpies rotondes, i els creuers), hi ha 2.050 m. lineals (a la baixa),  a 4 m. d'espai per cotxe són 500 cotxes  en cada sentit, o sigui un total de 1000. Hem d’afegir 325 places entre la rotonda de Llenaire i Gotmar L'aparcament vora el Pollença Park té una cabuda d'uns 40 vehicles. aprox. (són 1.040 m2). A l'entrada de la possesió de Bòquer , vora la rotonda, hi caben uns 50-60 cotxes si s'ordena, passa que no hi ha res senyalitzat.A la plaça que hi ha davant la rotonda de Bòquer cap a la mar, si s'aparca a ambdós costats dels dos vials hi caben uns 175-200 cotxes. Estam parlant de  1.625 places d’aparcament poc utilitzades al Port de Pollença.

                                   Miquel Sánchez resumeix el tema visualment.

 


 

Respecte a Pollença en aquest moment, estam pendents de les obres  l’aparcament al costat del Poliesportiu, i caldria arreglar i condicionar els aparcaments del costat de la Renault i el de can conill (no es pot tenir un solar municipal infrautiltizat durants anys pel capritx del batle). Unes altres mesures que s'han de fer és optimitzar les  zones de carrega i descarrega (17 a Pollença i 41 al Port de Pollença), actualment no tenim cap Ordenança reguladora d’aquestes zones i dels guals permanents (570 a Pollença)... 

Cal fer tota una sèrie de mesures per aprofitar millorar els aparcaments existents; una senyalització vertical i horitzontal adient, informació als mapes i internet, arreglar i condicionar els aparcament, obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació i el centre del Port de Pollença, cal estudiar i optimitzar  la gestió dels aparcaments de la  zona blava, de les zones de càrrega i descarrega, dels guals..

Una informació viària correcta i clara millora el direccionament cap a places lliures i la senyalització de places lliures i es  fonamental per a intentar canalitzar de manera fàcil i ordenada els fluxos de turistes cap al comerç urbà.

Aplicant les mesures anteriorment assenyalades es facilitaria a un cost baix la utilització de places d'aparcament que ara ningú utilitza.

Per tot això consideram fonamental realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi amb les mesures assenyalades a la moció; senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença, acondicionament i regularització.

Imatge de Benicarló on es va fer un pla de sentalització comercial  redactat amb la participació de tècnics en disseny, urbanisme i comer. El que cal és fer feina de manera seriosa.

 

 

 

 

 Moció relativa a pla de millora dels aparcaments.

Atès que una de les reivindicacions dels manifestants  al Moll, al mes de maig,  va ser la de demanar més aparcaments al Port de Pollença i que  diferents  representants de tota una sèrie d'associacions (veïns, hotelers, comerciants...) ens han exposat la necessitat  d’aparcament al municipi

Atès que hi ha un bon grapat d’aparcaments actualment infrautilitzats  que cal optimitzar; per exemple a la via de cintura del Port de Pollença hi ha 1.325 places  pràcticament buides, al centre de salut, Pollença Park i  zona Bòquer hi ha 385 places ...

Atès que es poden fer tota una sèrie de mesures per aprofitar millor els aparcaments existents; una senyalització vertical i horitzontal adient, informació als mapes i internet, arreglar i condicionar els aparcament al costat del centre de salut i zona de Bòquer al Port de Pollença, obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació i el centre del municipi, canviar i regularitzar la gestió dels aparcaments de la  zona blava, de carrega i descarrega, dels guals permanents... 

Atès que una informació viària correcta i clara millora el direccionament cap a places lliures i la senyalització de places lliures i es considera fonamental per a intentar canalitzar de manera fàcil i ordenada els fluxos de turistes cap al comerç urbà.

Atès que aplicant les mesures anteriorment assenyalades es facilitaria a un cost baix la utilització de mes d’un miler de places d'aparcament que ara ningú utilitza.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

Proposta d’acord

- Realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi amb les mesures assenyalades a la moció; senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença, acondicionament i regularització.

Comentaris

joan

Desgovern

joan | 29/10/2010, 20:35

El que no sembla recuperable és el seny dins l'equip de Govern...

Alternativa per Pollença

Re: 1.625 places d'aparcament .

Alternativa per Pollença | 27/10/2010, 06:56

Avui al DdM.
Alternativa per Pollença propone un plan de mejora de los aparcamientos públicos

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/10/27/alternativa-per-pollenca-propone-plan-mejora-aparcamientos-publicos/614529.html

Alternativa per Pollença

Re: 1.625 places d'aparcament .

Alternativa per Pollença | 26/10/2010, 18:47

Des de la plataforma pro camins públics i oberts ens fan saber que el "Defensor del Pueblo" I PER TERCER ANY CONSECUTIU !!! no ha rebut la documentació que ha demanat a l'ajuntament de Pollença. Pollença està dins la llista NEGRA d'ajuntaments NO COL·LABORADORS.

Alternativa per Pollença

Re: 1.625 places d'aparcament .

Alternativa per Pollença | 26/10/2010, 17:04

Avui al UH i al Balears es parla de l'auditori.Més concretament d'una reunió que van tenir ahir el batle i la primera tinent de batle amb la consellera de turisme.
Esperam que al ple s'ens informi d'aquesta reunió.

www.ajpollenca.net/noticies/visorpremsa.ct.html?id=471564&file=.pdf

EL TEATRE DE POLLENÇA, PENDENT D´UN FIL

Joan

pena

Joan | 26/10/2010, 08:22

Quina vergonya de govern, quina decepció veure com es malbaraten les sigles del PsoE...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb