URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa i Gramsci

Alternativa | 28 Octubre, 2010 06:00

  A partir de l’article del nostre company Tomeu Sales sobre Gramsci, (12) m’agradaria fer una reflexió transportant les seves reflexions a partir de Gramsci a la situació de Pollença i d’Alternativa per Pollença.

La política no és més que l’ètica col·lectiva i, per tant, és necessari un canvi de mentalitat, de valors i de comportaments. I això és un dels pilars en que es fonamenta Alternativa per Pollença. La tasca pedagògica és una de les funcions principals del partit, pel qual un dels objectius primordials és provocar un canvi de mentalitat, de formes de fer política, i fer-ho des de la pròpia transparència en les formes i la coherència en la nostra actuació.

Aquest canvi de mentalitat el potenciam per mitjà de la transparència i de donar informació a través de la publicació (al bloc URXELLA, a Facebook, Llista de Correu Urxella, etc.) de les nostres accions, mentalitats i de la publicació de documents de l’activitat municipal que haurien de ser publicitats pel propi Equip de Govern, com els pressuposts, les actes de reunions, etc. Tot això per fer front i rompre aquestes dinàmiques globals de dominació, que Gramsci anomena cultura o ideologia. La falta d’informació facilita la manipulació i el poder mal entès i mal usat en favor d’un grup social (divers, però únic) i en contra del grup de gent que hi estam sotmesos (tot i que no en siguem conscients): l’HEGEMONIA.

La única forma de prendre consciència dels que estem subordinats és oferint la informació i demostrant aquesta relació publicant les corrupcions i fraus dels que estan per sobre. Exemples d’això son els casos que hem destapat de contractes del regidor de serveis i de la regidora del Moll a familiars seus, o les mangarrufes encobertes del Festival de Música. Les coses no tenen perquè ser així, tot i que sempre s’hi hagin fet. És tracta de “trencar amb la cultura i les idees dominants d’una època per poder recobrar la llibertat i la igualtat”.

Com teoritzà Gramsci, nosaltres seguim pensant que la nostra lluita, com a part de l’esquerra alternativa, no sols ha de ser institucional, sinó també social i cultural. I per això donam suport als diferents col·lectius socials i col·laboram estretament amb els moviments socials, tenint com a vinculants els seus acords. Exemples d’això son l’estreta col·laboració amb la Plataforma Pro Camins Públics o amb el GOB, en temes de territori i urbanisme.

L’altre gran idea de Gramsci, la de «bloc històric» és també una de les idees marc que va impulsar a la creació d’Alternativa per Pollença. Pensam que hi continua havent persones privilegiades que estan per sobre de les altres. Per acabar amb això només hi ha un camí, la consciència i la unitat de la gent que té miraments cap a les persones (o classe social) dominades. Per això apostam per la unió en un sol partit, com si fos el Bloc Històric Nacional, que actuï a nivell local i que defensi els interessos de la majoria dels pollencins.

Com deia el nostre company Tomeu Sales, “el bloc històric alternatiu està encara per construir, però ha de ser el suficientment ampli i heterogeni per poder enderrocar l’hegemonia burgesa que des de fa més de dos segles ha anat travestint-se per perpetuar-se. (...) Sols els qui s’obrin, els que parteixin de plantejaments concrets i reals, els qui tinguin capacitat creativa i perspectiva àmplia podran articular un nou subjecte polític encarregat d’obrir pas a la contra-hegemonia, encara que hagin de portar a sobre algunes rèmores del passat”.

A Pollença és Alternativa per Pollença qui ha començat a fer passes en aquest sentit, fent política conscient, participativa, transparent i informativa, per tal de canviar les consciències a la vegada que es fa front a una classe dominant, que fa anys que governa i que, al marge de dur al poble a una situació crítica, també s’ha enriquit a costa de tots. 

 

Del llibre Gramsci para principiantes. text de Néstor Kohan i dibuixos de Miguel Repiso (Rep)

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

“Todos los gobiernos la han tomado con los libertarios”

Alternativa per Pollença | 30/10/2010, 22:31

Per cert aquest article és d'en Garci, si encara no l'haveu llegit a l'enllaç teniu l'entrevista que li va fer Llorenç Capellà pel Brisas.

h
ttp://ultimahora.es/vips/quien-es-quien/pere-j-garcia-todos-los-gobiernos-la-han-tomado-con-los-libertarios.html

Alternativa per Pollença

Re: Alternativa i Gramsci

Alternativa per Pollença | 28/10/2010, 15:38

Avui a les 20:00 ple ordinari, podeu venir o escoltar el mateix per la ràdio municipal, recordau que ja es pot sentir per internet.

Pepe

Re: Alternativa i Gramsci

Pepe | 28/10/2010, 07:47

No és fàcil passar de la teoria a la pràctica,ens poden discutir molt de coses, però crec que podem estar orgullosos com mínim del canvi que ha suposat aquest blog respecte a la informació que rebien els ciutadans. Informació que hem pogut completar de manera important a partir de tenir un regidor.

Pens igualment que som una eina útil a l'Ajuntament i que un bon grapat de ciutadans han pogut veure un partit valent que no arriba a acords per amagar les mangarruges que es fan amb els doblers de tots.

Alternativa per Pollença

Re: Alternativa i Gramsci

Alternativa per Pollença | 28/10/2010, 07:14

Avui a la premsa (DdM i balears):
Impuls a la marca camp mallorquí. Un projecte molt interessant al que participa la cooperativa de Pollença. Es tracta de comercialitzar productes de les diferents cooperatives participants amb la marca comú.

h
ttp://resumdepremsa.caib.es/dossier/ca/verpdf.html?search=1&indv=1&news_id=42058979&sp_id=74534&file=000P1GWZ.pdf&sp_subject=Comer%C3%A7,%20Ind%C3%BAstria%20i%20Energia&comp_id=9269&clip_id=974

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb