URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

S'ha de fer un nou pla de mobilitat.

Alternativa | 29 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Primera valoració del ple d’ahir. Va faltar de manera justificada na Maria Petra Buades, regidora del PP-UMP. 

- Aprovació, si procedeix, de les actes de les sessions del 8 de juliol, 27 de juliol, 20 d’agost i 30 de setembre de 2010.

Vam demanar una esmena que va ser acceptada a l’acta del 27 de juliol a la nostra moció demanant la resolució del contracte de l’empresa de mobilitat. El batle va dir que  duria el tema a la primera comissió de govern i per la meva part vaig demanar que s’ens donés còpia immediatament de l’informe dels tècnics. I aquestes matisacions de la primera comissió de govern i  de la velocitat són important.

.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’estudi de detall per a l’adopció del règim de propietat horitzontal en mòduls d’edificació als solars B-15, B-16 i B-17, del sector UP4-A (Expedient núm. 420/09. Promotor: Xubec Inversions, S.L.

Aprovada per unanimitat

 .-  Moció presentada pels grup municipal Alternativa relativa a la realització d’un pla de millora d’aparcaments.

.- Rebutjada amb els vots en contra de UM-UNPI i PSOE, l’abstenció del PP-UMP i el vot a favor del PSM i el nostre. Farem un article sobre el tema però l’argument principal de l’equip de govern en paraules del regidor de policia és que no era necessari.

 .-  Moció presentada pels grup municipal Alternativa relativa a la rescissió del contracte del pla de mobilitat .

Aprovada per l’abstenció d’UM-UNPI i PSOE i els vots a favor del PP-UMP, PSM i nosaltres. Sorprenentment  a pesar de una argumentació contrària a la nostra moció l'equip de govern es va abstenir, i la moció es va aprovar amb els vots de l’oposició. Ara la Junta de Govern Local ha de fer l’expedient de resolució del contracte  i iniciar la contractació d’una nova empresa. Esperam que s’ens doni els informes tècnics pertinents en brevetat. Farem un article sobre el tema

 .- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 3/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdit.

Retirada. La majoria de les factures eren de l’àrea de cultura i es va demanar la seva revisió per part dels tècnics, ja que al moment del ple havia moltes de factures no conformades ni per l’anterior regidor de cultura ni pel batle (responsable en aquest moment de l’area de cultura).

 .- Aprovació, si procedeix, de l’adhesió a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca.

Aprovada per unanimitat. Vam subratllar que aquesta proposta ens recordava al compromís d'adhesió als compromisos d'Aalborg (article). O sigui una hipocresia i una manca de respecte a aquests documents , que vam deixar en evidència comparant el que diu el document i el que han votat en moltes ocasions l’equip de govern

 .- Propostes/Mocions d’urgència.

  El PSM va presentar d'urgència una moció en defensa del català. Només ells i nosaltres vam votar a favor de la urgència.

Forges al blog sonrisas púrpura

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: S'ha de fer un nou pla de mobilitat.

Alternativa per Pollença | 30/10/2010, 08:31

Avui al DdM
El pleno aprueba la rescisión del contrato con la empresa encargada de elaborar el plan de movilidad

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/10/30/pleno-aprueba-rescision-contrato-empresa-encargada-elaborar-plan-movilidad/615560.html

Alternativa per Pollença

Re: S'ha de fer un nou pla de mobilitat.

Alternativa per Pollença | 29/10/2010, 14:35

Sessió extraordinària urgent de la Comissió Informativa d’Economia, Hisenda i Personal a celebrar dia 2 de novembre de 2010 a les 13,00 hores.

Segon.- Ordre del dia de la sessió

1r. Aprovació, si procedeix de l’acta de la sessió anterior

2n. Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 3/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits

3r.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus
4rt.- Aprovació, si procedeix, del conveni de col•laboració entre el Consell de Mallorca, la Conselleria de Presidència, l’Ajuntament de Pollença i el Col•legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears en matèria d’animals de companyia”

Pepe

"Ni ens doblegaran, ni ens domesticaran".

Pepe | 29/10/2010, 06:57

La vida de Marcelino Camacho és de pel·lícula però va ser real i resultat d'una lluita per la igualtat; guerra civil, camp de treballs forçat, lluita contra la dictadura franquista,fundació de CCOO,presó... I per finalitzar l'exemple moral d'acabar la seva vida al seu pis de Carabanchel amb el 1.500 euros que sumaven les pensions d'ell i la seva dona.

Descansi en pau.

Alternativa per Pollença

In memoriam

Alternativa per Pollença | 29/10/2010, 06:40

L'històric líder de Comissions Obreres, Marcelino Camacho, ha mort avui.

"Ni ens doblegaran, ni ens domesticaran". Marcelino Camacho va pronunciar aquestes paraules, que representen el lema de la seva vida, quan va sortir el 1976 de la madrilenya presó de Carabanchel, on havia passat nou anys empresonat per la seva activitat sindical durant la dictadura franquista, després de ser condemnat en el que es va conèixer com a Procés 1001, que va jutjar la plana major dels sindicalistes que van fundar Comissions Obreres.

Des de jove es va vincular amb les organitzacions polítiques -es va afiliar al PCE el 1935- i sindicals -el seu primer carnet va ser de la UGT- durant la Segona República, fet que el va portar a combatre durant la guerra civil al front de Madrid. La victòria franquista el va conduir a l'exili a Orà (Algèria) encara que abans patiria tota classe de persecucions.

Va ser jutjat per defensar el règim constitucional republicà, condemnat a treballs forçats en diferents camps de reclusió com el de Tànger, del qual va fugir el 1944, encara que va ser detingut per la policia marroquina i va demanar asil a la ciutat algeriana, llavors sota dominació francesa. Allà va conèixer una altra lluitadora antifranquista, Josefina Samper, amb qui es va casar el 1948. Han tingut dos fills, Yenia i Marcel.

Fins al 1957 no va ser indultat i va poder tornar a Espanya, on va començar a treballar com a metal·lúrgic a la factoria Perkins, de Madrid, ciutat on desenvoluparia la seva activitat política. Va ser elegit representant dels treballadors de l'esmentada empresa en uns anys en què el sindicat vertical franquista no permetia l'activitat de les centrals democràtiques.

Fundador de CCOO i diputat després de les primeres eleccions

Camacho va ser l'impulsor de l'estratègia d'infiltració en el sindicat únic de la dictadura per defensar les condicions laborals dels treballadors alhora que va posar en marxa, en la clandestinitat, les primeres comissions obreres, embrió del sindicat del qual va ser el seu primer secretari general el 1976, després de la mort de Franco.

La seva militància comunista va marcar la seva lluita política. Durant els primers anys de la transició va combinar una estratègia de duresa en les reivindicacions amb la flexibilitat tàctica en les negociacions, en consonància amb la línia eurocomunista adoptada pel PCE en aquells anys.

Va ser diputat per aquesta formació en les primeres eleccions democràtiques del 1977, però amb el nou règim de llibertats van començar les seves discrepàncies, primer amb el seu partit -va criticar el suport parlamentari a l'Estatut dels Treballadors el 1980- i després amb les noves generacions que van arribar a la direcció del sindicat.

El 1987 va ser substituït com a secretari general de CCOO per Antonio Gutiérrez, més procliu a desvincular el sindicat de la política desplegada pel PCE i IU. Camacho va perdre el pols en diverses ocasions i va acabar deixant la presidència de la central sindical, encara que no va perdre la vinculació amb CCOO -conservava el carnet número 1- al considerar que els principis amb què ell les havia fundat, seguien vigents.

Des d'aleshores, va portar una vida discreta i austera amb la seva dona. Es va dedicar a escriure -va publicar les seves memòries el 1990 amb el títol Confieso que he luchado-, a donar conferències i a ser un referent dels militants comunistes.

En un vídeo emès en l'homenatge del 2007, Camacho explicava així la raó de ser de la seva militància marxista: "La força dels treballadors ve donada perquè són la majoria i perquè tot el que hi ha de bell i útil en la societat és creat pel treball manual, tècnic, professional i intel·lectual".

Informació treta de www.sindicat.net/

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb