URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De la fàbrica al centre de dia passant per la gosadia del batle.

Alternativa | 01 Novembre, 2010 07:00

 Precs i preguntes dels darrers plens.

Tan al ple de setembre com al d'octubre hem  continuat demanant que s'ens facin arribar les actes del Consell d'Administració d'Emser, on no tenim representació.

Al ple d'octubre el regidor de medi ambient es va comprometre a fer-nos arribar les actes via email, a veure si és veritat, estaria bé per acabar la legislatura no?

Tan al ple de setembre com al d'octubre hem insistit en la pèssima situació de la fàbrica de Can Morató. Un perill i una vergonya per tots, s'està deixant caure una part de la història i de l'ànima de Pollença.

- S’ha donat qualque pas per obligar als propietaris de la  fàbrica de Can Morató  a complir amb els seus deures de conservació (article 26 de la llei de patrimoni Històric de les Illes Balears). Què ha fet l’equip de govern a aquest tema.

Batle. El arquitectes han enviat als propietaris ordres d’execució per fer actuacions de salvaguarda i evitar el perill d'enderrocament que no s’han executat. En maig del 2010  es va fer un decret que es va enviar a Patrimoni que sol·licitava un informe de l’estat de l’edifici (art 29) i de les mesures pertinents (multa, expropiació...). No ha hagut contestació. 

Hem continuat demanant per una de les llicències de les que és promotor l'empresari Josep  Singla Barceló (president de Proinosa) imputat i detingut en el marc de l'operació  Pretòria d'anticorrupció urbanística, acusat d'associació il·lícita i tràfic d'influències. Es tracta d'una llicència de consolidació parcial de coberta a instal·lació agrícola.

- Al ple de gener vam demanar si  s'havia obert expedient de disciplina urbanística a la parcel·la 782 del polígon 3 Ca'n Cullerassa, on havia una llicència de consolidació parcial de coberta a instal·lació agrícola (expedient 561/02), i s'han fet uns apartaments.  La resposta va ser que el zelador municipal no havia pogut entrar per aixecar la pertinent acta d'inspecció però que es realitzaria el pertinent requeriment per accedir-hi. Al ple de setembre hem demanat si j’ha fet ja aquest requeriment?

El regidor d’urbanisme va dir que no seria tan gosat de dir que s’havien fet uns apartaments. No importa fer el requeriment per què ara tenen més informació  per obrir el corresponent expedient d’infracció urbanística.

Sabem que el nostre batle no és molt agosarat, però tant ...

Com ja vam publicar al seu dia aquesta és una foto de les vaqueries abans de la reforma,  i abaix després amb "la coberta consolidada". Vosaltres també pensau que no són apartament? Tal vegada és tracta de vaques similars al bou de Kobe

 

 

 

 

 

 

Més preguntes

- Les diferents sistemes de bandes reductores de velocitat que hi ha al municipi estàn adaptats a l’ Ordre FOM/3053/2008 de 23 de Septembre de 2008, per la qual s'aprova la Instrucció Tècnica per a la instal·lació de reductors de velocitat i bandes transversals d'alerta en carreteres de la Xarxa de Carreteres de l'Estat.

Resposta del regidor de policia: estan adaptades i són correctes.

- Demanam recuperar l’ espai públic de can Sionet: jardins, brutor, amb rajoles que salten i plena de clivells, hi ha un pal de Gesa que no té cap ús, restes d'enderrocs, bordillos romputs i escampats pel lloc... També voliam saber si per què no s’ha fet el projecte d’una dissenyadora de jardins que el va oferir gratuïtament a l’ajuntamen. Sense resposta.

- És cert que l'Ajuntament de Pollensa va deixar de presentar dues certificacions d'obra i per tant va perdre les subvencions corresponents: Certificacions de l'obra "rotonda de Can Berenguer" del 2006 per valor de 28.011 - - Certificació de "canalització d'aigues del C. Formentor" del 2007 per valor de 33.535 E.

Contesta el batle: no és veritat, al primer cas de Can Bereguer es va presentar i la canalització no es va presentar per què l’obra va ser inferior en costos al que s’havia previst

- S’ha demanat al Govern la primera anualitat del Centre de dia de Pollença que al seu dia no es va pagar perquè no s’havia comença l’obra.

- Quan es pensa obrir el Centre de dia de Pollença?

Regidora de serveis socials; aquesta primera anualitat de 30.000 euros s’ha repartit en els 9 anys en els quals la Conselleria pagarà la seva subvenció del Centre de dia. A l'anterior legislatura, ja vam denunciar l'engany d'aquesta inversió on  el Govern només invertia 600.000 euros repartits ens un munt d'anys, d’un pressupost de 2,300.000 euros, la resta l'havia de posar l'ajuntament. I en aquest moment com es va respondre la regidora no tenen dobles per l'equipament; cuina, bugaderia i mobiliari. Una fotografia perfecte del que han estat aquests anys.

Però a pesar de l'anterior el batle no renúncia a l'auditori d'en Moneo. Dificil de creure no?Això si que és ser gosat, o no?

Comentaris

Pepe

Re: De la fàbrica al centre de dia passant per la gosadia del batle.

Pepe | 02/11/2010, 14:31

Per la salut de tothom fa falta una renovació urgent a l'Ajuntament. Renovació de persones i pràctiques.

Castelao

Joan Cerdà

Castelao | 02/11/2010, 10:54

Joan Cerdà Rull, el batlle que està al servei d'ell mateix i de la seva vanitat. Digne d'un estudi psiquiatric

Antoni Manuel Gorrias i Duran -fideuer-

discriminador

Antoni Manuel Gorrias i Duran -fideuer- | 01/11/2010, 17:04

L'equip de govern sencer és DISCRIMINADOR DELS DISCAPACITATS, no han tret la tanca il·legal de l'empeltada i s'han agenollat davant el batle "in pectore" Rafael Morro Cortés.
Fins i tot en CERDA volgué legalitzar l'obra !. DISCRIMINADORS !!!

Miquel Sánchez

Re: De la fàbrica al centre de dia passant per la gosadia del batle.

Miquel Sánchez | 01/11/2010, 12:11

Avisat ABERTIS TELECOM per l'avaria del multiplex 26 (TV3) y 37 (TV Mallorca).

Pepe

Re: De la fàbrica al centre de dia passant per la gosadia del batle.

Pepe | 01/11/2010, 11:30

Ha, ha... Castelao és veritat.

Castelao

Repartir?

Castelao | 01/11/2010, 11:14

Crec, Pepe, que el subconscient t'ha jugat una mala pasada, i ha descrit encara amb mes claritat la realitat política pollencina. Poses REPARTIR el pacte en ves de REPETIR el pacte. I és que el que pretenen Francisca Ramon i Joan Cerdà es precisament això, REPARTIR EL PACTE, O SIGUI , SINONIM DE RAPARTIR EL PASTEL...

Pepe

Re: De la fàbrica al centre de dia passant per la gosadia del batle.

Pepe | 01/11/2010, 09:39

No crec que tinguin cap problema en repartir el pacte però no crec que el puguin repetir. Els dos partits mereixen un castig fort a les urnes.

Miquel

Al batle

Miquel | 01/11/2010, 08:06

El batle de pollença és lo mes impresentable q hi ha a la capa de la terra. I la subordinada regidora ramon darrera. Tornaran a repetir pacte?

May be

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb