URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Paciència finita.

Alternativa | 02 Novembre, 2010 07:00

Als dos darrer plens hem continuat demanant  pels comptes del Festival del 2006, 2007 i 2008 i per la reunió que fa temps s'hauria d'haver fet  per parlar d’aquest tema. El batle i regidor de cultura ens va dir al ple de setembre que la comptabilitat ja s’havia acabat i ens podiam reunir "ja". A dia d'avui segueix sense convocar aquesta reunió

Solitud inicial.

Fins que va esclatar el cas Voltor, ens vam trobat tot sols a  aquest tema, quan denunciàvam la situació irregular del Festival i  demanavam la seva regularització no només no vam tenir el suport de la resta de partits sinó que semblava que eram uns dolents que ens voliem carregar el Festival.  En aquell moment s'ens va acusar de desprestigiar el Festival i de que teniam un odi visceral a Unió Mallorquina quan simplement demanavam el compliment de la llei .

El nostre darrer intent de solucionar el tema políticament va ser al ple de febrer quan vam demanar una auditoria interna al Festival i tota la resta de partits van rebutjar  la nostra moció. Esgotada la via política  vam decidir presentar una denúncia a fiscalia. 

Els canvis després de l'operació Voltor.

El 21 d'abril quatre dies després de fer-se públic, per part de la premsa,  que la nostra denúncia havia estat inclosa  al cas voltor  les coses van a començar a canviar. I es va reunir per primera vegada la comissió de treball del Festival de Pollença.  L'ordre del dia d'aquella convocatòria només tenia un punt: en teoria se'ns havien de presentar els comptes del festival del 2006, 2007 i 2008. La realitat és que no se'ns van presentar els citats comptes. Dos dies després a la comissió especial de comptes del 23 d'abril també hi va haver només un punt a l'ordre del dia: la presentació dels annexos dels comptes del festival i una vegada més no es van presentar.  A aquella mateixa reunió vam poder llegir a pesar de que al batle no li va fer cap gràcia un demolidor informe de l'interventor sobre els comptes del Festival, informe del qual no se'ns va donar còpia amb l'excusa de que encara li faltaven alguns detalls que s'havia de completar en breu... Encara esperam.

Un canvi positiu va ser que  s'ens va deixar consultar les factures del Festival... i vam poder comprovar el desgavell total de la gestió del Festival amb un incompliment total de la llei de contractació pública. Encara no hem fet pública la majoria de les irregularitats que vam detectar per què el tema ja era en mans de la justícia i esperavam pacientment més canvis i actuacions per part de l'equip de govern.

Un altre canvi positiu  en el que es refereix a la gestió del Festival que ha passat a ser gestionada com un àrea més de l'Ajuntament, i contractacions i pagaments han passat per la Junta de govern. Després res més...

El final de la paciència. 6.000 euros de gratificació.

En contrast amb la nostra prudència, a final de juny el batle i regidor de cultura va declarar a la premsa que  els comptes del Festival  ja eren a  la Sindicatura de Comptes. Una mentida que va posar a prova la nostra paciència (veure article)

Des d'abril la Comissió del Festival no s'ha tornat a reunir, res sabem de l'informe de l'interventor, ni dels comptes del Festival que segueixen dormint el somni dels justs... I  a més a més l'equip de govern ha tengut el desvergonyiment de gratificar, per les seves tasques de coordinació del Festival 2009 per les quals havia estat alliberat de les seves feines a intervenció,  a un dels responsable del desgavell i de les greus  irregularitats de la gestió del Festival amb el pagament de 6.000 euros (junta de govern del 20 de juliol).Quan al ple de dijous vam demanar pel tema la resposta del batle i regidor de cultura va ser que aquest funcionari havia fet molt d'hores. Hores que pel que hem vist no van ser suficients per complir la llei de contractació pública.

L'edició del 2011 ha d'esser la de celebració del cinquantenari del Festival, i la millor manera de començar a cel·lebrar aquest aniversari és fer net d'una vegada; analitzar el que s'ha fet mal, canviar-ho i assumir les responsabilitats corresponents. La nostra paciència definitivament és finita.

Breu història (veure articles secció Festival)  


Un exemple més del desgavell de la gestió del Festival ha estat la perdua del que era el domini del Festival; festival.org . Una empresa  caça-dominis ho va registrar i  l' ha “adaptat” als seus interessos, amb  enllaços a casinos. Al blog de Daniel N. Gonzàlez podeu trobar un bon article sobre el tema.

Recordau que el domini del festival és ara  festival.com.

 

Comentaris

Pepe

Re: Paciència finita.

Pepe | 04/11/2010, 19:20

Veig que el debat ha estat molt intens i la veritat que s'han dit tan de cosesque dona per fer un altre article. També he de dir que el tema de la gratificació ocupa vuit línies de l'article però és clar que a més d'un els interessa parlar d'això i no de per que`no tenim els comptes del 2006, 2007 o 2008, o per què la comissió no s'ha tornat a reunir des d'abril

Comprenc que hi hagi gent que vegi la feina que ha fet el coordinador, l'èxit de públic i organització artística del Festival i plantegi que la gratificació és justa. El que no ha vist ni jrv, ni en tofol, ni origens... són les factures i els papers del festival o sigui el que seria la gestió econòmica i administrativa del mateix. Jo si que he tengut accés a aquests papers i si faig la afirmació de que el coordinador no mereix aquesta gratificació em fonament objectivament en el que he vist.
Per què no hem publicat tot el que sabem sobre el tema? Simplement per què pensam que el més lògic i responsables era esperar a la presentació dels comptes. Us assegur que puc fer una nota de premsa sobre la gestió del festival que demà seria titular de portada a la premsa, però no ens volem carregar el festival. Ara tampoc volem que tot continuï igual per això el titul del nostre article; paciència finita.

Tenim molt clar quin és el nostre objectiu; un Festival on els doblers públics s'administren de forma transparent i com marca la llei. I també tenim clar quins són els màxims responsables de la situació del Festival que són els regidors de cultura i el batle .

Comparteix totalment el que diu ciutadà kane aquest cas és un reflex de com es fan les coses a l'Ajuntament
sense uns criteris mínims d'objectivitat, igualtat, capacitat i sobretot de legalitat. I els primers culpables són els polítics però això no eximeix de la seva responsabilitat als funcionaris i personal laboral que participen d'aquesta mala gestió.

Garci

Re: Paciència finita.

Garci | 04/11/2010, 13:16

Teniu raó en una cosa: la situació irregular del Festival no és deu només a una persona sinó a moltes més i, sobre tot, als polítics responsables i a tots els que han seguit amb aquestes males pràctiques (només en aquesta legislatura hi ha hagut tres responsables polítics).

Però, com diu l'article es gratifica a "un dels responsables del desgavell i de les greus irregularitats de la gestió del Festival amb el pagament de 6.000 euros (...) Hores que pel que hem vist no van ser suficients per complir la llei de contractació pública".

I crec que les acusacions que fem des d'Alternativa no son per res "lleugeres". Hem publicat moltes dades concretes del mal funcionament del Festival i encara en seguirem publicant. No fa falta repetir-les.

Només esper que aquest debat que hem iniciat serveixi per a regularitzar la situació del Festival.

Orígens

Festival

Orígens | 04/11/2010, 12:16

Ja era hora que algú precisés a que es devien les esmentades "gratificacions" de sis i dos-mil euros i no només treure una capçalera impactant i maliciosa per augmentar encara més la desconfiança creada envers al personal que treballa per al Festival. Garci, no és gens convenient fer afirmacions com "aquesta persona... no es pot dir que hagi fet una bona gestió" tan a la lleguera. Igual que el d'abans és necessari justificar aquests arguments i no oblidis mai que "aquesta persona" no és el responsable sinó que n'hi ha d'altres per damunt seu que coneixen a la perfecció tot el que es fa (en moltes ocasions ordenat per ells i sinó és per paliar la seva deixadesa) i, fins i tot, ratifiquen les seves iniciatives. A més, deixant de banda l'adequació o no del terme "gratificació", és ben clar, que la nòmina de funcionari no cobreix el sac d'hores realitzades fora de l'horari habitual, tenir el mòbil (i tu mateix) disponible les 24 hores (això és NIT i dia) al dia, haver de treballar, fins i tot, el dia de la Patrona i el grau de responsabilitat que això comporta. Per tant, si bé és desitjable no permetre aquestes situacions d'il·legalitat (o més bé, d'al·legalitat), abans d'emetre acusacions i valoracions gratuïtes cal aprofundir en el perquè de les coses i en l'adequació o no del procediment administratiu establert per aquest cas concret.

jrv

Males practiques

jrv | 04/11/2010, 11:51

Es evident, Garci, que hi ha males practiques a l'Ajuntament, i no es circunscriven tan sols al Festival. I crec que corregirles es una feina titànica d'anys, atès que els vicis adquirits porten anys i anys de prctiques, millor dit , de desgavell i abús.

JRV

Mes festival.

JRV | 04/11/2010, 11:46

Garci, recordo una frase d'un regidor d'esquerres que va dimitir i se li va negar que pogés expressar al darrer Plé que assistia, el motius perque ho feia, alla pel 1989: " Vull donar les gracies al personal de l'Ajuntament, que fa que el desgavell no sigui tan manifest". Aquesta frase te ara mes vigència que mai.
Segurament si al funcionari li haguessin pagat 500€ mensuals per l'augment de tasques fora de jornada laboral, ningú hagúes dit res i ho hagés trobat de lo mes correcte...Però amb aixó de "Gratificació", que molt be defineix el diccionari, Miquel Sànchez, és cert que sona a favoritisme. Aixó no ho és però gratificació, tan sols es retribueix part de la feina feta, ja els hi agrada a molts regidors i regidores fer això de les "gratificacions", repartir vi i ensimades als sopars a la fresca, enxufar inutils coneguts o conegudes, fer de Reis Mags, de Papa Noel de tot l'any...amb els diners dels altres, però no és el cas.
El meu càlcul és que la persona contra la que s'envesteix fa una mitja de 31 hores fora de la seva jornada cada mes, i estic segur que en conjunt en fa mes...doncs li surten les hores a 16 € l'hora, cap cosa de l'altra mon, quan a mi l'altra dia el mecanic les va facturar a 25€, impostos apart...Es una questió de justicia, sobre tot quan cap altre funcionari ha manifestat voler-se fer càrrec del festival, i, faceu la prova: Feis una enquesta als regidors, demanant quan és varen efectuar dos o tres concerts, quins eran els artistes, o altres dades significatives, i demanau-li al funcionari. Veurieu el grau "d'implicació" dels regidors, fins i tot el que ho te a càrrec.
Es evident, dessitjable i exigible que els comptes de qualsevol àmbit públic han de ser clars i transparents, i ús felicito ben sincerament si ho heu aconseguit, però no culpabilitzeu al "mandao".
Miquel Sànchez ha esmentat el "catàleg de llocs de feina", ben necessari. Doncs bé, jo en vaig elaborar un borrador, que s'havia de completar, i ja ningú sap on és . Demanau-li als regidors que defineixin la diferencia entra el cataleg, una valoració de llocs de feina, i una plantilla, meam quans n'hi haurà que ho sapiguen, i així, etc. etc.

Miquel Sánchez

Re: Paciència finita.

Miquel Sánchez | 04/11/2010, 09:24

A veure, Junta de Govern de 20 de juliol de 2010:

...

3r) Gratificar a *** com *** del Festival de Pollença amb la quantitat de 2.000 €, ja que les seves tasques comprenen responsabilitats sobre la resta del personal i la seva dedicació no té una duració determinada

(Nota meva: Aquí s'esmenta clarament que hi ha tasques fora del seu horari de feina)

4) Gratificar a *** amb la quantitat de 6.000 € per les seves tasques de coordinació global per a la realització dels concerts. Les tasques comprenen els treballs amb la direcció artística, amb els artistes o els seus representants abans i durant el cicle dels concerts, amb els serveis exteriors prestats i amb els tercers relacionats amb el Festival, així com totes les tasques d’obtenció d’ingressos (Abonats, oients, esponsors...) a més de totes aquelles que tenen que veure en la gestió del Festival.

(Nota meva: Està ben clar que aquesta persona ha fet feina fora del seu horari habitual, i pensant que ja que els concerts no coincideixen amb l'horari d'oficina de l'Ajuntament)

...

Ara bé segons el diccionari de La Llengua Catalana:

Gratificació:

1 Recompensa, generalment pecuniària, donada a algú per un servei, pel seu bon comportament, etc.
2 DR TREB Quantitat independent del salari que, amb caràcter individual i no periòdic, rep el treballador com a estímul o recompensa d'uns serveis determinats.

Es podria estar d'acord amb la retribucció però no amb la gratificació, però això ja és un altra història.

Una prova més que fa falta un cataleg de llocs de feina.

Joan

Festivar en blanc, per favor.

Joan | 04/11/2010, 08:41

Les administracions públiques tenen que garantir una serie de cumpliments normatius per tal de efectuar pagaments, i sobretot, no és pot pagar en negre a gent que fa feines per l'Ajuntament.
Això no són envejes, és respecte a la legalitat.

Garci

Re: Paciència finita.

Garci | 04/11/2010, 08:37

Hola Tòfol.

En primer lloc, i perquè quedi molt clar: Alternativa només pretén millorar el Festival i posar-lo conforme a la llei, no destruir-lo.

Segon, Alternativa no pot quedar-se de braços creuats quan al Festival es fan contractacions fora de la llei, es paga en negre, no hi ha factures...

Tercer, aquesta persona de la que parlam, que ha possibilitat tot el dit al punt segon, no es pot dir que hagi fet una bona gestió.

Quart, no se perquè ens hem de justificar si anam o no al Festival o si ens agrada la música, ja que no té res a veure amb el que diem de les males pràctiques en la seva gestió. Però si ho voleu saber: ens agrada la música, anem al Festival, tant en Pepe com la seva família i altres membres d'Alternativa.

Però veig que tots els que intentau anar contra Alternativa no aportau cap argument i amb aquesta actitud no feis més que acceptar les males pràctiques en la gestió del Festival.

Tòfol Colom

MALA ENFERMETAT

Tòfol Colom | 04/11/2010, 07:56

Diuen que les malalties es curen i n'hi ha que no. Tal com diu en JRV, ara estic d'acord amb ell, les envejes dins els col·lectius sempre fan oi, i ara amb el festival en tenim un exemple. Res puc dir que aquest senyor que suposadament ha cobrat aquesta "gratificació", quan ningú ho volia fer ell ho va fer, i la resta de gent també. Jo vaig a tots els concerts, compro abonaments i encara no he vist mai cap regidor o membre d'alternativa. bé és igual. El que vull dir és que quan les coses no van bé culpam a qualsevol en canvi quan va bé, ens posam medalles igual que heu fet amb el canon digital, cosa que des de el tribunal europeu recolzen a l'sgae, sinó mirau la seva plana web.
En fin, crec que culpar a qui fa feina, malgrat estigui alliberat i que té experiència amb això, no és just. Vosaltres no sou justs sempre.
És igual que més dona és la simple opinió d'un ciutadà, i dic ciutadà no perque sigui de palma sino perque pago impostos a aquest puta poble d'envejes i partidistes.
Que us vagi bé, però m'agradaria que. Crec que no és correcte utilitzar la paraula premi, a una feina extra, jo no vull fer extres primer perque no me surt a compte però aquesta gent que fa feina mentre la resta gaudeixen de concerts és poc gratificant.
Esper que tingueu sort perque sino hi haurà molta gent que se us rebelerà, i jo seré un d'ells.

Joan Ramon

sensibilitats

Joan Ramon | 03/11/2010, 22:12

Crec que voler fer veuré que tenir sensibilitat músical és incompatible amb una gestió transparent, és insultar a la gent amb sensibilitat músical i a la gent que reclama una gestió transparent.

Salut

ciutadà kane

Re: Festival

ciutadà kane | 03/11/2010, 20:49

Tens raó, jrv, quan culpes als polítics. Ara bé, això de ''persones més capacitades de l'Ajuntament...'', hi ha molt per dir. Si un treballador, que a més reb ajuda i només es dedica al Festival, no té la capacitat de dur al dia els comptes, cosa passa...
A més, hi ha clarament un tracte de favor, cap a ell així com cap a altre gent que fa feina pel Festival.
6000 euros són molt mals de justificar, així com els 2000 que ha cobrat algú altre...
El fet, és que això no s'aguanta de cap manera i qualsevol ciutadà de Pollença, hauria d'estar ben preocupat, de veure com aquest personal gestiona o més ben dit, només gasta els doblers públics i a més intenta justificar el què no és justificable. Però el més trist i lamentable, és que encara algú els creu i els recolza.
Els 6000 euros que s'han pagat, són un reflexe de la mala gestió que es fa a l'Ajuntament de Pollença i de com quan interessa, es paga el que sigui a certes persones, sense tenir uns criteris mínims d'objectivitat, igualtat, capacitat i sobretot de legalitat.

Joan C

Re: Paciència finita.

Joan C | 03/11/2010, 20:48

Garci t'hauries de repensar anar més adalt a les llistes, fas molta por!!!! Jeje

Joan C

Re: Paciència finita.

Joan C | 03/11/2010, 20:47

No entenc aquesta mania a n'en Garci, perque ha d'anar viu ell i no la resta dels membres d'Alternativa?

Z

Miquel

Z | 03/11/2010, 15:37

Hi ha que tenen molt poca sensibilitat per la llei i aquests si que han d'anar vius que la justícia està molt aprop

Garci

Re: Paciència finita.

Garci | 03/11/2010, 15:21

Tot i que trob absurd justificar-me, només comentar que jo mateix he fet varis concerts amb la banda de música, he participat en passa-carrers, he anat molts anys a l'Escola de Música i he tocat a varis grups de música. Poca sensibilitat?

I no entenc això de "ves viu".

Miquel cifre

A en garci...

Miquel cifre | 03/11/2010, 15:02

Vés viu. Això me deien quan en volia fer alguna... Tu tens poca sensibilitat envers la música i la cultura, i això q la teva germana fou músic a la banda de pollença no?

Pepe

No et perdon

Pepe | 03/11/2010, 14:45

"Perdoneu.."

Primer, el festival no està mort, ara per primera vegada en 49 anys es poden fer les coses bé, el que cal és voluntat i feina.

Segon, les teves paraules em recorden al que ja em van dir els dos anteriors regidors de cultura d'aquesta legislatura, que curiosament no cites. Es veu que els no han tingut res a veure al tema.

Tercer, què penses que hagués estat millor callar, amagar i seguir com si res quan els doblers públics es convertien en doblers negres i es contractava a dit? Aquesta manera d'actuar també em sona i no és laque volem per Pollença

turgut

Re: Paciència finita.

turgut | 03/11/2010, 14:15

Ara resulta que la nomina de funcionari se cobra per ser-ho. Si fas feina, se te gratifica a part. Vamos hombre,...

Garci

Re: Paciència finita.

Garci | 03/11/2010, 12:08

Era millor un Festival sense portar els comptes, fent pagaments en negre, etc. etc. etc. que un Festival sanejat? doncs això és el que demanam des d'Alternativa: un Festival amb els comptes clars i sanejats. Això el portarà a la mort?

Baix el meu parer més val no tenir Festival que tenir un forat negre, obscur, sense control, sense factures...

Tal vegada el 50 Festival serà el primer que es faci tot legalment des de fa anys. I tal vegada això ajudi a que vagi millor.

Perdoneu, pero algu ho havia de diu

Mort als 49 anys.

Perdoneu, pero algu ho havia de diu | 03/11/2010, 11:54

Festival de Pollença: R.I.P.
Per obra i gràcia de Toni Oliver, Joan Cerdà i Pepe Garcia. Amen.
Entre todos lo mataron y el solito se murió.

Garci

Re: Paciència finita.

Garci | 03/11/2010, 09:31

JRV, jo tampoc estic d'acord amb tu. Tu mateix saps que la gestió del Festival és pèssima, tot i les hores de feina que hi puguin haver fet.

Alternativa per Pollença

Re: Paciència finita.

Alternativa per Pollença | 03/11/2010, 07:27

Avui al DdM.

Alternativa critica el pago de 6.000 euros a un funcionario vinculado al Festival

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/11/03/alternativa-critica-pago-6000-euros-funcionario-vinculado-festival/616480.html

Pepe

Re: Paciència finita.

Pepe | 02/11/2010, 20:48

No estic d'acord JRV, que hi hagi polítics que cobren dedicació exclusiva i es dediquen fonamentalment a fer el paripé o a fer parts i quarts no justifica la gestió del Festival que ha fet el funcionari en qüestió.
Evidentment hi ha uns irresponsables polítics que a més són els que gratifiquen.
No és tracta de fer molt d'hores o de fer feina als festius, es tracta de fer bé la feina que pertoca. I crec que pagar en negre, no fer negociats o contractes menors quan s'han de fer... no mereix ser gratificat.

jrv

Festival

jrv | 02/11/2010, 19:45

Garci, me sap greu, però amb l'experiencia que tinc(27 anys i pico) de com "funciona" l'Ajuntament, tinc a discrepar de tu en relació al que tu anomenes PREMIAR el funcionari del Festival. Tan l'anterior funcionari que es feia càrrec del Festival, com l'actual, son persones de les mes capacitades de l'Ajuntament, que treballen en dies festius, fora horari habitual de feina i tenen una iniciativa que ja voldria jo per tots els funcionaris. De fet , son ells qui porten el festival, i és ben cert que si ells han de deixar el seu lloc de feina habitual, ben poc els preocupa als regidors de torn, si la feina de Intervenció, en aquest cas, els llocs estaven coberts o no, i si la feina i els pressuposts s'enderrerian per no tenir la plantilla completa o no. Fent tan sols números com la padrina, els 6000€ que jo consider que son justificats, vegent qui fa feina, qui està capacitat, qui te iniciativa, venen a ser menys del que guanya, o costa, un regidor o regidora incompetent per passejarse pel poble, fent el paripè, i a vegades fent nosa als que fan feina, en dos mesos. Hi ha una tònica, ja desgraciadament crònica en l'ambient de feina a l'Ajuntament, i el que els successius consistòris en son en gran part culpables, de fomentar les envejes entre els funcionaris sobre qui cobra mes, però sense considerar capacitats, volum de feina i iniciativa. I talment pasa als regidors, i això ho sabeu be a Alternativa, no cobre mes el que fa mes feina, ni el mes capacitat, ni el mes voluntarios i inteligent, sinó el que fa mes el paripé, va a mes comunions, a mes funerals, fa de simpatic inutil, etc.
Hem d'anar en compte en jutjar a les persones en la seva tasca professional nosaltres mateixos en hem estat victimes a vegades.Se que te guia la millor intenció, però cal anar en compte, sinó, en ves d'esmolar , farem osques. Estic convençut que sense el quefer dels successius funcionaris encarregats, el Festival hagés acabat pitjor que el camarot dels germans Marx faria estona. A mes, qualcú els hi ha posat, i no son ells mateixos. A aquests cal demanar-lis responsabilitats.
Ben cordialment, J. R.V

Respostes

Re: Paciència finita.

Respostes | 02/11/2010, 08:56

Paguen el silenci.

Garci

Re: Paciència finita.

Garci | 02/11/2010, 08:38

Com pot ser possible que l'ajuntament premii amb 6000 euros la mala gestió del Festival? La feina que havia fet aquest senyor havia sigut gratuïta o ja havia cobrat per ella? és que sinó no ho entenc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb