URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Riure per no plorar.

Alternativa | 05 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Primera valoració i resultats del ple extraordinari i urgent d’ahir.                                 

1r. Ratificació urgència de la sessió. Es va aprovar només nosaltres ens vam abstenir no tenim gens clar la urgència d’aquesta sessió quan feia una setmana havíem fet un ple ordinari.

2n.  Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 3/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits. Aprovada pels vots a favor d’UM-UNPI i PSOE, abstenció del PSM, vots en contra del PP-UMP i nosaltres.

Inicialment ni el regidor d’hisenda ni els regidors responsables van donar cap explicació fent habitual el que és una eina excepcional per validar situacions puntuals per despeses ocasionades per imprevistos. Al debat vam demanar una explicació més detallada d’una de les factures més importants de la relació, de més de 5.000 euros, una factura de la que es parla al sumari de l’operació voltor. Per donar l’explicació es va fer venir a la tècnica del museu, ningú volia assumir la responsabilitat política de la mateixa. Ja explicarem el tema a un futur article.

3r.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal   reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus. Aprovada amb els vots a favor d’UM-UNPI i PSOE i PSM, abstenció de PP-UMP i vot en contra nostro.

La legislatura acaba com va començar sense realitzar un estudi propi de la producció de residus al municipi  per fer un repartiment més just de les taxes. Ni s’ha fet una revisió a fons de les categories en les que es divideixen els productors comercials de residus, ni s’ha tingut en compte factors de distribució geogràfica i intensitat turística.

4rt.- Aprovació, si procedeix, del conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca, la Conselleria de Presidència, l’Ajuntament de Pollença i el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears en matèria d’animals de companyia. Aprovada per unanimitat.

 En el marc del conveni, el Consell lliurarà un lector de microxips a l'Ajuntament per tal de facilitar la tasca de cens i identificació dels animals de companyia. El problema a aquest tema és la manca de microxips a molt d’animals de companya, i l’Ajuntament hauria de fer més feina tant al tema de conscienciació com al de control dels xips.

5è.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN per la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears i el Decret 92/1997 de mínims d’ús del català en l’ensenyament. Aprovada per unanimitat.

La moció demanava el suport a l’actual legislació lingüística. És trist haver de defensar coses que són més clares que l’aigua i per no plorar vam prendre el tema amb una mica d’humor.

Vaig demanar al PP-UMP que si els llibres ja no s'editaran en català sinó en les diverses modalitats de cada illa, en quin dialecte de Mallorca específicament es farà: en palmesà, en artenenc, en solleric, pollencí, felanitxer, o cada poble tindrà la seva pròpia edició? I ja posat vaig defensar l’edició d’un llibre en mañorquin que és la meva variant.

Tampoc vaig oblidar els llibres de llengua castellana que seran en andalús, extremeny, madrileny, aragonès...???.ho dic perquè si els alumnes poden triar la llengua en què volen l'ensenyament, aquests també podran triar la modalitat, no?

El més interessant era escoltar el que el portaveu del PP_UMP  podia dir i veure quina era la seva sensibilitat respecte a aquest tema, ja que ha estat el president del PP , el senyor Bauzá qui ha creat la polèmica amb les seves ignoràncies i patinades respecte de la llengua. Ens alegram que amb les seves paraules i el seu vot els regidors del PP-UMP de Pollença hagin demostrat que la seva sensibilitat respecte a la llengua catalana és diferent a la del seu president Bauzà que podeu veure i sentir al següent vídeo:

 


 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Riure per no plorar.

Alternativa per Pollença | 05/11/2010, 15:15

Ja podeu descarregar aquest i la darrera tertúlia de polítics a Ràdio Pollença
www.radiopollensa.com/noticies/escolta-el-plenari-extraordinari-i-la-tertulia-de-politics/

Ichigo

Re: Riure per no plorar.

Ichigo | 05/11/2010, 09:46

Com moltes persones varen dir: sempre igual.

Alternativa per Pollença

Ple d'octubre

Alternativa per Pollença | 05/11/2010, 09:15

El ple d'octubre ja el podeu escoltar i descarregar a la pàgina de ràdio Pollença.

www.radiopollensa.com/noticies/escolta-el-plenari-doctubre/

Pepe

Re: Riure per no plorar.

Pepe | 05/11/2010, 08:12

Ahir el seu passotisme va arribar al punt de no donar cap explicació inicial del llistat de factures extrajudicials (tercer d'enguany), més de 51.000 euros de despeses que no s'havien pressupostat.

joan

Que trist

joan | 05/11/2010, 07:45

Cada dia més trist aquest equip de Govern.

Alternativa per Pollença

Re: Riure per no plorar.

Alternativa per Pollença | 05/11/2010, 07:38

Contra les malalties hi ha remeis.

Avui al DdM.

UM y PSOE admiten como un ´mal endémico´ del Consistorio el pago de facturas no presupuestadas.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/11/05/um-psoe-admiten-mal-endemico-consistorio-pago-facturas-presupuestadas/617163.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb