URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CIV) El Puig de la Morisca.

Alternativa | 07 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Important jaciment arqueològic situat a Santa Ponça, l’assentament començà al segle VI aC i perdurà de manera quasi continuada fins al 1229. En aquesta darrera època els habitants eren almohades i segur que pogueren contemplar el desembarcament de les tropes de Jaume I, imagineu-vos l’angoixa que degueren patir aquella pobra gent quan veien acostar-se aquell amenaçant exèrcit. Amb la set de sang que devien tenir els soldats podem pensar que aquella gent, desgraciadament, eren al moment i al lloc menys indicat.

El puig de la Morisca és el centre d’un conjunt d’assentaments que formen el parc arqueològic del mateix nom i que està format per set jaciments en els que s’hi poden trobar: talaiots, torres defensives, murades, recintes d’activitats comercials i poblats varis, abrics rocosos, coves funeràries, una naveta i d’altres restes per definir.

Sens dubte que és un conjunt molt important i pot ser molt interessant que estigui obert al públic però els cartells informatius no donen tota la informació que caldria i en ocasions no és fàcil interpretar algunes restes de les construccions i en altres simplement no hi ha informació. És curiós que en altres cartells d’altres poblats talaiòtics de Mallorca i a diferents llibres, als habitants se’ls pinta amb poca roba i fins i tot nus, en canvi en el puig de la Morisca els pinten amb roba fins els peus. Pot ser que en aquell temps ja fossin més conservadors per aquelles contrades.

En el recinte del parc també s’hi troben construccions més recents com les que feien servir els pastors, roters o carboners. Aquí hauríem de destacar unes barraques de carboner que darrerament s’han restaurades amb materials poc adients i amb considerable mal gust.

No tot pot ser perfecte.

                                                                                                                A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Trescant pel món (CIV) El Puig de la Morisca.

Garci | 07/11/2010, 10:00

Aquest poblat és molt interessant i té la sort de ser un dels jaciments amb més ajuda institucional per a excavar-lo i rehabilitar-lo, amés de comptar amb un equip d'arqueòlegs molt important.

El tema dels vestits, com que no s'han trobat restes, era molt probable que anessin més tapats. Hem de pensar que a Mallorca a l'hivern hi fa fred.

Esperem que el segueixin excavant fins al final i no passi com a la resta de Mallorca, que no donen diners per a aquestes coses.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb