URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carta oberta als dirigents del PSM i Iniciativa Verds

Alternativa | 09 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 Un nou article d'en Mariano Moragues. Recordau que la secció "columnistes "està oberta a tothom, estiguem o no d'acord amb els arguments exposats ens agrada el debat i l'intercanvi d'idees. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

Carta oberta als dirigents del PSM i Iniciativa Verds

Ja van sortint moltes veus que reclamen la unitat dels partits nacionalistes esquerrans, ¿no les escoltau?. Idò no, ja tornam estar en les mateixes: per petites batalles personals i de matisos de llepafils esquitarells, enviau a filar estopa un proyecte comú amb Entesa i Esquerra Republicana. Heu pogut pactar amb el PSOE (centralista) i UM (de dretes) i no vos podeu entendre amb aquells que tenen més elements semblants. Jo no vos puc entendre. ¿M’ho podríeu explicar?

És una vertadera llàstima que sempre ens barallen per quatre ossos; no sabeu el mal que feis als pocs que som. Sembrau el desànim dins la nostra pesquera, perdem força i donau corda i arguments a la dreta i els centralistes. No crec ser un mussol que canta tot sol; som molts, i crec que els més, que no entenem aquestes guerretes internes i que ja començam a tenir l’almud ple de gelosies, personalismes i disquisicions bizantines. Mem si en sortim d’una vegada, que “val més perdre en el fermar, que el viatge no arribar”, no sia cosa que vos passi com al beneit que quan va al mercat, aquest ja està tancat i qui no vol quan pot, no pot quan vol.

Tots els que d’alguna manera volem el que està els vostres idearis i que som els que vos podríem votar, necessitam la vostra capacitat d’acord, o en tot cas, una explicació forta i contundent per mantenir el desacord. Jo, i crec que molts d’altres, mereixem resposta. L’esperam.

Del blog "los puentes que nos unen".

                       Comentaris

Del DM

urbanismo de campo de exterminio

Del DM | 12/11/2010, 12:21

No más urbanismo de campo de exterminio en Mallorca.

Del DM

urbanismo de campo de concentración

Del DM | 12/11/2010, 12:20

No más urbanismo de campo de concentración en Mallorca.

Julen

Unitats

Julen | 09/11/2010, 18:47

Seguint el fil de'n Pepe, tampoc són molt creibles programes i declaracions dels que "neixen" avui sense fer ni la més mínima referència al que ha estat la seva pasa ( i estada actual) pel Govern o el Consell en uns casos, i suport a canvi de la miquetes de la taula del Govern en altres.
¿Quina credibilitat tenen els que van deixar l'àrea de medi ambient en mans d'UM, quins han mirat cap altra banda mentres UM feia el que feia a IB·, a turisme a...? ¿Qualcú es creu que si han canviat les coses en quant a la corrupció ha estat per l'actuació d'aquesta "esquerra"?
Com diu Pep, quan no hi ha pilars sòlids, les bases dels partits ni els moviments socials no poden demanar explicacions i responsabilitats a les cupulilles dels minipartits d'esquerra que diuen representar-nos, no hi ha cap perspectiva mínimament sòlida per una esquerra mínimament digna d'aquest nom.
És trist, però és així, i això val per Iniciativa verds, PSM, Esquerra Unida,i la resta.
Encara me'n record de les putades d'esquerra Unida a Artà i Son Servera fa 4 anys, i ara segueixen en Manel Carmona i companyia fent el mateix... Si els partits de l"esquerra" han canviat en aquests 4 anys, no ha estat per a millor.

Mariano Moragues

Unitat d'esquerra, ecologista i nacionalista

Mariano Moragues | 09/11/2010, 18:46

Abans de res, agrair els comentaris al article i alabar l'unio deIniciativa i Verds. EStic d'acord amb tots el que diuen que la feina ha de ser dins la societat i no sols per aconseguir vots, però per una cosa i l'altra crec que seria molt millor no tenir tantes capelletes i dirigents, sinò fer un front sense exlusions d'aquells que quasi són bessons. No dic que sigui fàcil, però és fonamental. Supòs que és més fàcil que entendrer-se amb UM, el PSOE i EU, o no? M'agradaria saber si heu mirat bé que vol la gent que combrega més o manco en les mateixes idèes; o si sols són bregues entre caps, al marge dels militans(?) o simpatitzant. Estau segurs que sou fidels a les bases? El que estic segur és que la dreta riu i va ben xalesta quan veu aquestes divisions.
Gràcies David per la resposta, però perdona que insisteixi en l'importància de la unitat. Mariano

Pepe

Re: Carta oberta als dirigents del PSM i Iniciativa Verds

Pepe | 09/11/2010, 09:26

Ja he enviat un correu a Mariano per que participi al debat.
Estic d'acord amb Tomeu i David que el títol es podia dirigir a tota la resta de partits.

jrv

Bloc definitiu?

jrv | 09/11/2010, 08:55

Per favor, Bolc i s'acabó, i fer feina dins ell.

David Abril

Resposta a Mariano Moragues

David Abril | 09/11/2010, 08:37

Benvolgut Mariano,

la unitat de les esquerres és molt fàcil de predicar, i difícil de practicar. A pesar d'això, IniciativaVerds és, a pesar de les aparences i les campanyes d'intoxicació, fruit d'aquest intent unitari: primer, d'Iniciativa amb Els Verds, en la perspectiva estratègica de fer un nou moviment sociopolític verd i d'esquerres, a tots els nivells, local i global. Però sobretot, la unitat que ens interessa no és sols amb la resta de partits d'esquerres, sinó amb els moviments socials i amb la gent que lluita cada dia perquè les coses canvïin. I també, en concordància amb allo que anomenem “Tercer Espai”, hem apostat per l'aliança electoral signada amb el PSM, perquè creiem que l'espai de l'esquerra nacionalista i l'ecosocialisme s'ha de consolidar, si vol servir de qualque cosa. Tu creus realment que es suma quan al cap de dos dies de les eleccions ens acabem tirant els trastos pel cap?...Jo crec que no.

Però la consolidació d'aquest Tercer espai s' ha de fer des de l'aposta estratègica. No ens podem permetre, en els temps que corren i amb el bipartidisme l'alça, despistar encara més l'electorat progressista, que un dia ha de votar Progressistes, un altre Bloc, un altre... ??! El nou Bloc, que no ha tancat la porta més que a aquells que només pensen en interessos electorals o de partit, és el Bloc de la gent que realment creu que aquest espai és necessari per desbancar la dreta.

Si aquesta unitat fos tan fàcil d'assumir (i no serà perquè nosaltres no haguem estès tots els ponts que haguem pogut), perquè no conflueixen electoralment EU i ERC? O el PSOE amb Entesa o amb EU? Perquè la teva carta només s'adreça a PSM i IniciativaVerds?

Pel que fa al PSM, no seré jo el que vagi a defensar ni els seus encerts, ni els seus errors. Però estaria bé reconèixer que amb tota la recomposició d'espais polítics que hi ha a Balears en aquests moments, el PSM podria estar perfectament immers, ara mateix, en un debat sobre com “recuperar” l'espai de centre nacionalista davant el buid que ha deixat UM. I no és així, ha apostat per un nou Bloc d'esquerres, amb totes les mancances que vulguis fruit de bregues quasi mil·lenàries, però és així.

Nosaltres, IniciativaVerds, som un partit que acaba de nèixer, amb un projecte polític per la sostenibilitat i l'equitat, i la nostra mirada està posada més enllà de 2011, tot i que impedir el pas a la dreta i la ultradreta que vénen és una condició important perquè no retrocedim, perquè els drets de les persones i de la Terra no retrocedeixin, per resistir, perquè són temps de resistir. Per això no tancam la porta a ningú, però hi ha més actors, en aquesta pel·lícula.

Però no ens atorguis l'”error històric” que altres, com Grosske avui mateix, atribueixen al nostre naixement. Una aferrada i fins prest,

David Abril

Tomeu Cifre

Re: Carta oberta als dirigents del PSM i Iniciativa Verds

Tomeu Cifre | 09/11/2010, 08:31

Jo me deman perque aquesta carta no es diu "Carta oberta a PSM i Iniciativa Verds i Esquerra Unida i Entesa i ERC (i afegeixin qui vulguin)"? Perque s'acusa a aquests dos partits dels mals que han patit de part de la resta?: divisió i personalisme. Perque des dels qui han separat amb escisions ara es demana la unitat per damunt de debats ideològics? Perque es presuposa que no es podrà pactar amb aquestes forces com s'ha fet amb UM i PSOE?
Tan el PSM com IV son fruit del pacte (PSMallorca+PSMenorca+ENEivissa+Id'Artà+AxSant Joan i Id'E+Verds). Poden dir el mateix la resta?
Potser en el maniqueisme del titular hi ha la resposta a les preguntes que es fan en el cos de l'article.
Si "volem el que està als vostres idearis i que som els que vos podríem votar", vos esperam amb els braços oberts.

Garci

Re: Carta oberta als dirigents del PSM i Iniciativa Verds

Garci | 09/11/2010, 08:24

Mentres els partits no sàpiguen fer altre cosa que pactar abans de les eleccions i despreciar-se la resta del temps, mentre l'únic que busquin sigui agrupar vots i no fer política conjuntament, anem malament. El que han demostrat és que al final la unitat de l'esquerra és retòrica i pesca de vots a darrera hora.

jrv

Unitat d'esquerra progressista i nacionalista.

jrv | 09/11/2010, 08:20

Una vegada mes Mariano Moragues colpeja el clau que toca. Però la "cosa" fa anys que és va complicant respecte a crear partidets, i els repetits "fracassos" electorals no en son aliens a aquesta dessunió. Sempre hi ha "teòrics" que tenen la sol·lució infalible, i una vegada mes tinc a recordar la realitat: Aquesta, mallorquina especialment, és una societat majorment inculta en tots els sentits, amb una classe mitja de nous rics en majoria, quasi analfabets politicament , i hi ha el que hi ha, i vista aquesta realitat encara me sembla sorprenent que hi hagui un 10% o un 15% que vota en clau nacionalista, ecologista i progresista.
Però l'afany de protagonisme de molts ciutadans dirigents d'aquestes forces no tenen prou visió per posarse mes a fer feina que no ser "liders" postissos. Massa jefes i pocs indis. Massa teoría, massa poc realisme i ganes de fer feina, que recau en els de sempre.

Pepe

Les coalicions electorals no són el camí

Pepe | 09/11/2010, 07:52

Progressistes per les Illes, BLOC,fracas d'Alternativa EU-EV, divisió del PSM i creació d'Entesa,UNITAT, vet d'Esquerra al PSM a les europees, divisió d'EU i creació d'Iniciativa... I segur que se m'oblida qualque capítol d'aquesta trist història.

Si volem construir una casa nova que doni cabuda a diferents corrents no s'ha de començar per la teulada, sinó per crear pilars sòlids. I això no serà possible mentre les formacions d'esquerres siguin bàsicament electorals i es dediquen fonamentalment als seus debats interns de llistes i jocs de tipus institucional.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb