URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hipocresia.

Alternativa | 10 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d'octubre es va aprovar per unanimitat l'adhesió a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat (pdf)  i  a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca. Una proposta que ens recorda al compromís d'adhesió als compromisos d'Aalborg (article). O sigui una hipocresia i una manca de respecte a aquests documents , que vam deixar en evidència comparant el que diu el document i el que han votat en moltes ocasions l'equip de govern

La manca de serietat de l'equip de govern cap a aquest document es va iniciar a la comissió informativa quan no s'ens va facilitar els documents pels que demanaven l'adhesió del ple. Esperam que al manco la regidora de serveis socials s’hagi llegit la carta i que no tardi en crear el que diu  la mateixa; una comissió independent i plural d'alerta constituïda per ciutadans i ciutadanes que s'encarregaran de l'avaluació de l'aplicació de la Carta. Només vam citar alguns exemples de la seva hipocresia al presentar avui aquesta carta.

El principi fonamental de la carta és la igualtat, un principi que regidors dels dos partits de l’equip de govern s’han saltat de manera evident a diversos processos de contractació per facilitar la contractació de familiars i amics. A la carta es parla dels principis de transparència, publicitat, imparcialitat i no-discriminació, principis que el regidor de serveis desconeix ampliament.

La carta parla també del respecte del medi ambient (art XVIII) i ja no parlarem de la destrucció  i la manca de respecte al medi ambient en els nou anys de regidor d’urbanisme del senyor batle, seria massa llarg, simplement parlarem de la darrera barrabassada que han fet amb el suport dels regidors el PP-UMP, i que al cas dels regidors del PSOE ha estat contra el seu propi govern. Ens referim a la seva al·legació per poder destruir la zona humida de l’Ullal, una zona on entre altres coses hi ha Canyissars de sesquera  "Cladium mariscus amb Phragmites" que és un hàbitat prioritari de la Directiva d'Hàbitats. Una directiva de la Unió Europea a l’igual que la carta que ens presenten avui, adoptada en 1992, que té per objecte la conservació, la protecció i la millora de la qualitat del medi ambient

Si continuam amb la carta l’article  VIII parla del dret a la participació política dels ciutadans al marge de les eleccions periòdiques i de fomentar que els ciutadans i ciutadanes puguin expressar les seves opinions mitjançant referèndums i formes de democràcia participativa.  I fins ara l’equip de govern ha rebutjat totes les nostres mocions en aquest sentit, només per citar un parell;  en abril del 2009 van rebutjar la nostra moció demanant una consulta popular en el tema de l’auditori  o sala multifuncional. i en setembre del 2009 van rebutjar la nostra moció que demanava la participació dels ciutadans en els usos dels espais públics (com el centre de la plaça Miquel Capllonch o Can Llobera).


A l’article XVIII La carta parla d’
implantar un sistema de pressupost participatiu però l’equip de govern va votar contra la Nostra moció de pressuposts participatiu al febre del 2008.

A l’article IX parla del  dret a la informació. Els ciutadans i ciutadanes tenen dret a ser informats de tot allò que pertoca a la vida social, econòmica, cultural i administrativa local. Els únics límits són el respecte de la vida privada de les persones i la protecció de la infància i la joventut. Precisament això és el que demanava la moció que vam presentar en març del 2009 i que van rebutjar; exposar tota la documentació pública que no vulneri la llei de protecció de dades a la pàgina web del municipi, contestar als ciutadans qualsevol reclamació, plec o petició que facin per escrit els ciutadans en els terminis que reconeix la llei.

A l’article XXVII parla de l’important paper del defensor del poble per garantir els drets de la carta. Doncs bé ara ja fa tres anys, Toni Gorries de la plataforma pro camins públics oberts, amb una dificultat motriu, va presentar una demanda al Defensor del Poble per la discriminació que pateix en voler transitar per la carretera vella de Lluc, atès que al tram públic de l’Empeltada hi troba unes barreres que li impedeixen poder circular lliurement amb la seva cadira de rodes. Després d’haver demanat empara al defensor del poble per aquest motiu, l’ajuntament per tercer any consecutiu no ha enviat la documentació solicitada pel defensor del poble el que situa a l’Ajuntament dins la llista NEGRA d'ajuntaments NO COL·LABORADORS.

La carta parla de nombroses altres temes com el control rigorós de l'ús dels fons públics, que es salten cada any quan presenten extrajudicials com el d’avui o quan presenten pressuposts amb un any de retard. Es parla de la policia de proximitat que s’han carregat a la Cala...

Per acabar la carta a la seva disposició tercera diu Les ciutats signatàries elaboraran i executaran programes Agenda 21. Al ple de juny de l’any passat van rebutjar la nostra moció que demanava el seu compromís de presentar el pla d'acció de l'Agenda local 21 al ple. Fa uns mesos la manca d’aquest pla d’acció i de qualsevol feina a l’Agenda ha suposat l’expulsió del municipio de la Xarxa Balear de Sostenibilitat.

La veritat que davant de tant hipocresia donen ganes de votar en contra d’aquesta adhesió que a les seves mans no servirà de res i amb la que corren el perill de ser en un futur també expulsats d’aquesta xarxa. Però pensam que aquest és un acord de l’ajuntament i esperam que en pocs mesos hagi un canvi de govern i de persones i que el nou govern del que esperam formar part tingui una altra sensibilitat i es prengui seriosament acords com aquest.

Al Sàhara tenim un altre bon exemple d'hipocresia (territorio Vergara).


 

Comentaris

Pepe

Re: Hipocresia.

Pepe | 10/11/2010, 21:39

Igual inauguren les pedres de can conill.

jrv

Innaguracions

jrv | 10/11/2010, 11:08

Properes eleccions, versus innaguracions..."estan al caer"

Follonero

Re: Hipocresia.

Follonero | 10/11/2010, 10:02

També podem llevar tots els arbres que son molt emprenyosos, sobre tot a la tardor que cauen fulles. Ja els hi val

Pepe

Re: Hipocresia.

Pepe | 10/11/2010, 07:57

Respecte al Miquel Capllonch la pregunta és per què no van voler deixar participar als ciutadans a la decisió dels usos del nou centre?
També es diu a la notícia de paper ( a internet no surt) que a la futura reforma de la Plaça Miquel Capllonch suprimirà part enjardinada per facilitar el manteniment!!

Alternativa per Pollença

Re: Hipocresia.

Alternativa per Pollença | 10/11/2010, 07:40

Avui al DdB.
Escola de cultura al Moll
L’antic col·legi Miquel Capllonch del Port de Pollença reobrirà abans de Nadal convertit en un modern centre multifuncional

dbalears.cat/actualitat/Balears/escola-de-cultura-al-moll.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb