URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Titanic econòmic.

Alternativa | 16 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Al ple d'octubre es va aprovar el tercer expedient d'enguany  de reconeixement extrajudicial de crèdits, amb els  vots a favor d'UM-UNPI i PSOE, abstenció del PSM, vots en contra del PP-UMP i nosaltres.

Acabam la legislatura com la vam començar amb una demostració d'ineficàcia i manca de planificació  total. En aquests moments hauriam d’estar debatent sobre el pressupost del 2011, o del pla econòmic-finançer que havia de contenir les mesures necessàries per arribar al equilibri pressupostari en un termini màxim de tres anys. És el que marca la llei al incomplir l’objectiu d’estabilitat pressupostària Però una vegada més segueixen sense fer cas a les advertències de l'interventor

A l’igual que amb el tema dels pressuposts prorrogats han convertit, l'extrajudicial, una eina extraordinària i excepcional per validar situacions puntuals, per despeses ocasionades per imprevistos o causes de força major, en una eina  habitual, que utilitzen sistemàticament per realitzar despeses sense pressupost.

Un extrajudicial, a pesar de l'alegria amb la que l'utilitzen els regidors de l'equip de govern és  un incompliment de la llei. Això era greu als temps de bonança però als temps actuals de crisis és imperdonable. Segueixen incomplint  la llei de contractació pública, segueixen presentant les despeses per la seva aprovació a la Junta de Govern quan ja s'han executat i facturat, segueixen gastant  alegrement a pesar de tenir el seu crèdit esgotat, i dels problemes que tenen per pagar a proveïdors.

Ja fa un any en plena crisi l'equip de govern va demostrar que no tenia cap intenció de canviar aquesta forma de governar quan va votar en contra de la nostra moció que demanava la creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses i que demanava no executar cap despesa sense  prèvia autorització, respectant les fases que marca la llei d'Autorització, Disposició i reconeixement de l'obligació (veure article).

En aquests cas eren factures  per valor de 51.074,45 euros i en alguns casos amb irregularitats assenyalades a  l’informe de l'interventor que mereixien explicacions que no es van donar.

Per què es segueixen contractant Comunitats de bens si la llei el prohibeix?

Per què no hi ha propostes subscrites pel responsable polític per autoritzar despeses que són superiors als 1.500 euros, incomplint les Bases d’execució?

Pensam que com partit de l’oposició  hem fet tot el que era a les nostres mans per evitar aquest desgavell; vam començant demanant una auditoria (segurament el regidor en Toni Cifre se recorda) , hem descobert nombroses irregularitats i desgavells  a la contractació, que hem posat en el coneixement del ple i en el de la fiscalia, hem presentat al·legacions, mocions, hem demanat responsabilitats...

No han fet cas a ningú; ni a l’oposició, ni a l’empresa que van contractar per ajudar-les, ni a l’anterior, ni a l’actual interventor. Només hi ha un qualificatiu per la seva gestió econòmica que és el de desastre.

Econòmicament ens trobam en un Titànic mentre el seu capità somnia amb l’auditori d’en Moneo i el regidor d’hisenda només pensa en que això s’acabi el més pres possible i només els seus amics i familiars sembla que tenguin barques de salvament.

Genial el blog Y si nos quitan lo bailao

 

Comentaris

Garci

Re: Titanic econòmic.

Garci | 16/11/2010, 08:42

La veritat és que no se com poden jugar d'aquesta manera amb els diners de tot un poble, saltant-se la llei, les advertències dels tècnics i deixant en un greu problema el futur de Pollença.

I això no és només una sensació, sinó que és una realitat palpable.

Pepe

Re: Titanic econòmic.

Pepe | 16/11/2010, 08:00

No sé fins on ha d'arribar la crisi per que el nostre equip de govern s'adoni que s'ha acabat el país de "jauja".
Continuar sense pressupostar les despeses i sense que aquestes siguin resultat d'unes propostes raonades és una autèntica bogeria.
D'aquesta manera passen coses com que la Fira un acte que es fa cada any, sembli improvisat i fet a darrera hora.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb