URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Factura polèmica

Alternativa | 17 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

A l'aprovació de l'extrajudicial que vam comentar ahir, vam demanar una explicació detallada d’una de les factures més importants de la relació, 5.378,73 euros, de JJ Roy Imatge S.L referent al disseny, impressió i altres de l’exposició de Guillem Cifre de Colonya (23 d'octubre 2009 -10 de gener de 2010) .

Una factura que com podeu veure a la mateixa i  indica l’interventor al seu informe no tenia cap tipus de proposta subscrita per un responsable polític quan totes les factures per valor superior a 1.500 euros l'han de tenir.

L’anterior regidor de cultura, Tomeu Cifre, ens va indicar que el no va participar del muntatge final d’aquesta exposició ja que va ser els dies que va ser destituït. Per tant vam suposar que el responsable d’aquesta factura era o bé el senyor batle o el que era el seu regidor de cultura en l’ombra, el senyor Toni Oliver. En aquest cas era important l'explicació d'aquesta factura ja que l’administrador d’aquesta empresa va ser detingut en l’operació anticorrupció voltor, i a la seva declaració va admetre que havia manipulat processos de negociats amb INESTUR amb coneixement del senyor Oliver. A la mateixa declaració a la policia nacional va reconèixer també que realitzava la pàgina web de  Unió Mallorquina de Pollença, a petició d’en Toni Oliver, sense haver pressupostat ni cobrat res.  Aquest empresari de disseny gràfic és el mateix que ha facturat quantitats importants al festival, això sí en aquest cas sense necessitat de manipular cap negociat, ja que ni tan sols es feien negociats. Amb un tracte de favor que incloïa les pressions del senyor Toni Oliver (que teòricament no ocupava cap càrrec a l'Ajuntament) per accelerar els pagaments a aquest empresari.

Per contestar a la nostra pregunta, el batle va fer venir a la tècnica del museu que va explicar que havia estat iniciativa seva  la contractació de l'empresa assenyalada, ja que feia una bona i seriosa feina. Igualment  posteriorment el batle ens ha donat còpia de la presentació del projecte i d'un pressupost de l'empresa assenyalada del 2 d'octubre,quan Tomeu Cifre era encara regidor.

Per altra part l'exposició es podia haver realitzat de manera més econòmica ja que la UIB ja havia facilitat el dissenyador que va fer el logotip de l'any Guillem Cifre i també dissenyà el material portàtil de l'acte inaugural. Podia haver fet el mateix a l'exposició a fi de només haver de pagar la impressió i poca cosa més. Per què no es va aprofitar aquesta aquesta circumstància?

Hi ha dos fets molt clars:

- Cap polític es va fer responsable d'una factura de 5.378,73 euros que havia d'haver anar acompanyada d'una proposta política.

- Una factura d'un acte programat de l'any Guillem Cifre de Colonya, pressupostat amb temps, acaba a una relació extrajudicial.

 Aquests són els fets, vosaltres podeu treure les vostres pròpies conclusions.

Com sabeu ens agrada contar amb col·laboradors com Miquel Trias, que ens aporten els seus dibuixos originals. Avui publicam un dibuix de Mateu Moragues "Canari".

 

 

 

Comentaris

Castelao

G

Castelao | 26/11/2010, 10:08

Tens raó, "G", cal assumir les responsabilitats del temps en que el PSM, mitjançant dues persones diferents, va participar al mal anomenat equip de Govern, i segur que no ho varen fer tot bé, i varen participar, per consentiment, en les malifetes.
Però , la questió, així com la plateja "Tere", és que sembla que un únic regidor ho ha fet malament,el del PSM i els altres 9 regidors no. I segurament no han fet moltes coses malament, entre altres motius, perque no han FET RES, apart de cobrar.
La lectura del que passa a cada Ple n'és un exemple.

G

Re: Factura polèmica

G | 26/11/2010, 09:05

Crec que està clar que amb tot això el sr. Cifre ha tingut molt a veure, com en moltes altres coses. Sembla que no hagi participat del govern local aquesta legislatura. Sembla que tot ho hagi fet molt bé i que tot sigui culpa dels altres.

Errar és humà i assumir-ho és una cosa que honora a aquest ésser humà.

Jo pens que na Tere té raó quan diu: "El Sr. Cifre no s'en hauria de desentendre i assumir les seves responsabilitats".

I la resta de comentaristes hauríem d'assumir això i partir d'aquí a l'hora de debatre.

Castelao

"Tere"

Castelao | 25/11/2010, 21:44

"Tere", per bebneit no ti prenc, però per ben intencionat tampoc. I te fas "la pixa un lio" amb les dates. No pots ignorar que Tomeu Cifre (El del PSM) fou cessat pel batlle (Els criats han de creura l'amo, en aquest cas la propietat de Ternelles)per mor de "botar " la barrera que tanca el camí públic de Ternelles, juntament amb 500 ciutadans i ciutadanes mes. I això va tenir lloc el 12 d'Octubre , "Dia de la Rasa". Per tant, el 14 de Novembre feia un mes que ja no exercia de regidor de cultura. A partir d'aquell moment, el batlle havia de fer de regidor de cultura ( De fet, encara ara no hi fa, una cosa es autoanomenar-se, i l'altra exercir-hi. Dubto també que faci de batlle.)

Tere

SR. CIFRE BENNASSAR

Tere | 25/11/2010, 21:07

Sr. beltran, si vols contesta i debat, no diguis tonteries.
Lo que es den Martí es den Marti lo que es del Psm es del Psm i el que es del batle es del Batle.

pero toca amb els peus enterra i se critic amb el que esta mal fet, tan si es de dretes com d'esquerres, tan si es del govern com de l'oposició.

El que és és

Beltran

Re: Factura polèmica

Beltran | 25/11/2010, 17:53

En Paraiso (tots sabem que pasaba en el Paraiso) ara es fa dir Tere!!! Que divertit

tere

factura

tere | 25/11/2010, 17:49

Evidentment que el Sr. Cifre no participà en el muntatge final. No ho hagues fet ni essent regidor. Això ho ha el /la tecnic/a d'exposición y l'equip de muntatge.
Els regidors decideixen fer un projecte, aproven pressuposts i van a la inauguració.

Que encara ens prendran per beneits?

Tere

PSm- Cifre de Colonya

Tere | 25/11/2010, 17:44

Si el pressupost va ser aprovat en junta el 2 d'octubre, es responsabilitat del regidor i de l'equip de govern.
El Sr. Cifre no s'en hauria de desentendre i assumir les seves responsabilitats. ja que el fet d'aprovar el pressupost posa en evidència de que ell en tenia coneixement.

Tomeu Cifre

Re: Factura polèmica

Tomeu Cifre | 24/11/2010, 20:13

L'exposició es va decidir a la junta rectora de l'Any Guillem Cifre i preparada per l'Àrea de Cultura. Jo vaig seguir la preparació, no el muntatge final, que es va fer els darrers dies. A les actes de Junta de Govern consta que sempre que una despesa havia de superar els 1.500E jo la feia aprovar ala Junta, ja que això suposava que estava revisat per l'interventor.
Aquesta factura te data del 14N, per tant ja no hi ha dubte de qui l'havia de signar (la data de registre, que és la bona, encara és molt posterior). Jo a partir d'esser destituit ja no podia signar res, el batle me va retirar la delegació de signatura per factures i la va assumir novament ell. Si vaig anar a l'exposició va ser com un regidor més; com n'hi havia d'altres partits. En qualsevol cas ja vaig dir al ple que era partidari de retirar-la, vist els dubtes que encara es plantejaven.
Tere, si "vols dir res més" ets ben lliure i quasi que millor.

Pepe

Fan falta els polítics?

Pepe | 24/11/2010, 17:49

Hola Tere.
Tomeu Cifre va ser destituït el 12 d'octubre no de novembre (abans de la inauguració de l'exposició) .
També és cert que hi ha un pressupost del disseny de l'exposició del 2 d'octubre quan Tomeu era regidor però la factura és del 14 de novembr quan ja no l'era.
Al ple ni Joan ni Tomeu es van fer responsables del muntatge final. O sigui la seva explicació va ser que de la iniciativa de l'exposició al seu muntatge final va haver un descontrol per part dels polítics i que va ser la tècnica del museu qui va prendre decisions de manera independent.
Per tant com dius tal vegada a les fotografies només havia d'haver sortit la tècnica.

El més greu és el que comentam a l'article; la UIB ja havia facilitat el dissenyador que va fer el logotip de l'any Guillem Cifre i també dissenyà el material portàtil de l'acte inaugural i podia haver fet el mateix a l'exposició a fi de només haver de pagar la impressió i poca cosa més. O sigui que una vegada més es van tudar doblers públics per una mala gestió.

Tere

fact polemica Tomeu cifre

Tere | 24/11/2010, 17:05

Ho duis equivocat. L'exposició s'inaugura el 23-10-2009 i Bartomeu Cifre fou cessat el 12-11 del 2009. De manera que abans de ser cessat li sobrava el temps per signar factures

Alternativa per Pollença

Re: Factura polèmica

Alternativa per Pollença | 24/11/2010, 07:41

Bon dia Tere. L'exposició va ser impulsada per Tomeu Cifre. El problema és que va ser cessat uns dies abans de ser inaugurada.

tere

Guillem Cigre/ Tomeu Cifre

tere | 23/11/2010, 21:32

Em pensava que aquesta exposició era iniciativa del PSM. Vaja quín xasco. Creia que eren ells els que reivindicaven fer l'activitat i vaja sorpresa saber que va ser iniciativa d'una tècnica que acabava d'aterritzar a Pollença.
Per cert en Tomeu si que s'hi va fer la foto a ca les monjes, o vaig equivocada?

Be qui els entengui que'ls compri. per no dir altres coses

Alternativa per Pollença

Ramsar diu que no es pot fer el golf de Son Bosc

Alternativa per Pollença | 17/11/2010, 21:20

Ara RAMSAR ens dona la raó.
www.mallorcaweb.net/salbufera/docs/MAR_Son_Bosc_informe_17nov2010.pdf

Al ple d'abril de 2008 tota la resta de grups municipals del PP al PSM van rebutjar la nostra moció a la que sol·licitàvem al Consell de Mallorca que instés a l'ajuntament de Muro a l'anul·lació de la llicència
d'obres de construcció d'un Camp de Golf a l'àrea de Son Bosc. I
que la Conselleria de Medi Ambient realitzés totes les ges...tions necessàries per a incloure l'àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S'Albufera de Mallorca.

Pepe

Re: Factura polèmica

Pepe | 17/11/2010, 14:23

El que fan i proposen PP I UM ja el coneixem, el dubte que tinc respecte a la notícia és si el PSOE ha presentat aquesta proposta sabent que no s'aprovaria, per què de moment no ha fet la mateixa proposta a nivell estatal.
La política fiscal del PSOE no ha tengut res de solidària ni progressiva; i en qüestió de pocs anys, molts impostos s’han vist reduïts a Espanya: des de l’IRPF fins l’impost de societats, passant per la supressió de l’impost de patrimoni. En canvi han pujat un impost indirecte que afecta a tots per igual; l'IVA.

jrv

Els rics pagen menys?

jrv | 17/11/2010, 09:16

Si les rendes mes altes paguen igual en temps de crisi, es que paguen menys a la fi del procés.
I si els partits que s'oposen a aquesta mesura de justicia social, guanyen les eleccions, poca cosa hi ha que fer, esperar que arribi la miseria absoluta a veura si hi ha qualque reacció.

Ichigo

Misters $$$ Illes Balears

Ichigo | 17/11/2010, 09:01

Una notícia dolenta des d'ADN d'avui de Palma:
www.adn.es/local/mallorca/20101117/NWS-0183-PP-UM-impuestos-impiden-subida.html
"Las rentas altas no pagarán más".
No cregeu que aquesta notícia és de jutjat de guàrdia? Jo sí, perquè això és imperdonable.
Com sempre dic: la democràcia no funciona.

Pepe

Re: Factura polèmica

Pepe | 17/11/2010, 08:17

La improvisació sembla l'habitat natural de la gestió d'aquest municipi. Una improvisació on es perden molt de doblers que a més cauen sempre a les mateixes mans.
El canvi és imprescindible i ha de ser total.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb