URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La fi de la miopia golfistica?

Alternativa | 19 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Estam d’enhorabona, la Convenció Internacional Ramsar, l'organisme oficial internacional que regula i defensa les zones humides del planeta,a la qual es troba adherit l'estat espanyol, ha fet un informe demolidor (pdf) al que indica que el projecte de construcció d'un camp de golf, o qualsevol altre projecte alternatiu que impliqui un canvi substancial de l'ús de la terra de la zona de Son Bosc ha de ser desestimat definitivament i aconsella executar de manera immediata una actuació de restauració ecològica de l'espai.

Així mateix, l’informe remarca que el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) s'hauria de modificar per incloure Son Bosc, perquè té "ecosistemes i hàbitats d'interès comunitari".  i que la llei mitjançant la qual es declarà el camp de golf com un projecte d'interès autonòmic el juliol -amb els vots de PP i UM- hauria de ser derogada immediatament, ja que "no és convincent en els seus enunciats, ni rigorosa en el tractament dels antecedents". La delegació internacional considera que, malgrat les transformacions que ha sofert la zona aquesta conserva tots els seus valors funcions ecològics. 

 Volem destacar que entre les persones entrevistades per la misió d'assessorament de Ramsar es troba Pere Tomas Vives que ha col·laborat en diverses ocasions amb nosaltres, entre altres coses en la defensa de la zona humida de l'Ullal (un cas de miopia urbanística). Pere Tomas és consultor internacional especialitzat en humedals mediterranis i director dels Estudis de Planificació de s’Albufera de Mallorca. Igualment a l'infome es cita el centre de turisme ornitològic de la Gola com l'únic centre de turisme ornitològic de les Balears i la potencialitat del turisme de natura. 

Podeu comparar el que diu l’informe amb el que han defensat el PP, UM i la majoria dels regidors del nostre Ajuntament.

Fa més de dos anys tota la resta de partits de l’Ajuntament, UM-UNPI, PSOE, PP-UMP i PSM, van votar en contra d’una moció nostra per incloure l'àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S'Albufera de Mallorca. (veure article; Son Bosc, seguim girant cap a la dreta.)  Van argumentar que no ens podiem ficar en el que feia l'Ajuntament de Muro. A Alternativa argumentavam que no es tractava d'un cas més de destrucció de paisatge per un camp de golf si no d'un tema de biodiversitat mundial i que no podiam restar indiferents. El que no veien la resta de regidors l’ha vist un organisme internacional amb la seva  seu central a Suïssa. Això es diu miopia “golfística”.

Dos anys després, al ple de març del 2010, el PSM ( ja a l’oposició) va  presentar una moció en el mateix sentit a la que havia votat en contra dos anys abans.  La protecció de l’Albufera estava per damunt d’aquesta incoherència i Alternativa no havia canviat d’opinió i vam votar de nou a favor. Una vegada més la miopia golfísitca va a afectar a UM-UNPI, PSOE i PP-UMP van votar en contra.

Encara resta molt de feina per fer, malgrat aquest important informe sabem que la miopia golfística d’alguns no es tan fàcil de llevar.

 


 


 

Comentaris

Algú ho havia de dir...

Re: La fi de la miopia golfistica?

Algú ho havia de dir... | 20/11/2010, 09:48

Responent a la primera pregunta: preferiria que el PSM fos coherent i hagués votat a favor de la moció que aquí diuen que van presentar primer i que no n'hagués presentat una altre.

Biel Vicens, militant del PSM, elegit pel BLOC, fa una bona feina.

Veig que les incoherències piquen, eh Tomeu?

Pepe

Re: La fi de la miopia golfistica?

Pepe | 20/11/2010, 09:38

Per la nostra part ens hem limitat simplement a narrar uns fets que han succeït al ple municipal, no al consell ni al govern.

JRV

Medalles.

JRV | 20/11/2010, 08:34

M'en fot de qui es penji medalles, si el resultat és bò pel comú, i les medalles no son fruit de vendre fum. Inevitablement, si no hi ha publicitat, no hi ha vots, és així, agradi o no, i cada petita passa ca endavant, cal donar-la a coneixer, llastima que a vegades, massa frequentment, aquestes petites però profitoses pases, és perdin dins el maremagnum d'embulls de la premsa manipulada.
El trist es quan és ven fum, mentides, engany disfressat de gestió i això doni vots

Joan vives

Vamos tomeu

Joan vives | 20/11/2010, 00:19

Tomeu tens tota la raó, però s'acosten eleccions i n'hi ha que qualsevol cosa els és útil per penjar-se medalles. Ahí le has dao tomeu

Tomeu Cifre

Re: La fi de la miopia golfistica?

Tomeu Cifre | 19/11/2010, 18:15

Que preferiries? que el PSM també fos favorable al camp de golf? qui ha mogut el cul (PORN, ZEPA, aturada d'obres) si no en Biel Vicenç? O no veus que si hi ha qualque possibilitat d'aturar això es perque el PSM du Medi ambient? O qui te creus que ha fet venir a la misió RAMSAR?

1. La Secretaría de la Convención de Ramsar, con el acuerdo y apoyo del Ministerio de Medio
Ambiente, y Medio Rural y Marino del Gobierno de España (en su calidad de Autoridad
Administrativa de la Convención en el Estado Español), y de la CONSEJERIA DE MEDIO AMBIENTE I MOVILIDAD del Govern de les Illes Balears, envió una Misión de Asesoramiento
Ramsar (MAR) al Humedal de Importancia Internacional (Sitio Ramsar) S’Albufera de
Mallorca, cuyos trabajos sobre el terreno tuvieron lugar entre el 28 de septiembre y el 1 de
octubre de 2010.

Perdoneu, però algú ho havia de dir

Quins collons

Perdoneu, però algú ho havia de dir | 19/11/2010, 12:01

"Dos anys després, al ple de març del 2010, el PSM (ja a l'oposició) va presentar una moció en el mateix sentit a la que havia votat en contra dos anys abans".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb