URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prou de caciquisme !

Alternativa | 23 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 El regidor de serveis, senyor Martí Ochogavía (UM_UNPI) segueix realitzant il·legalitats amb el suport o passivitat  de la resta de regidors de l'equip de govern. En aquest cas el regidor  s'ha saltat la llei de contractació de personal, i pel seu compte i risc va enviar directament a un treballador a fer feina per l'Ajuntament

Aquesta és la surrealista història.


Diversos treballadors de l'Ajuntament ens han denunciat que els 8 i 9 de novembre, va aparèixer a la nau de serveis del polígon (que s'està condicionant en aquest moment per acollir l'àrea de serveis) un treballador extern fent feina  al mateix lloc dels operaris de l'Ajuntament. Els mateixos treballadors  van demanar a dita persona, el dia 8,  si tenia qualque tipus de contracte, i va contestar que sí. Quan davant l'estranyesa dels treballadors es  van posar els fets en coneixement dels representants sindicals aquests  no tenien constatació de cap contractació.


El dia 9 els represents van demanar al treballador extern el seu nom, aquest es va posar molt nervios, va donar el seu nom que era portuguès, després "s'enrrecordà que era autònom" i que l'havia enviat el regidor de serveis en Martí Ochogavia.  Pel que sabem és tracta d'una persona que habitualment fa feines particulars a les propietat del regidor de serveis.


  Els representants sindicals van posar els fets en coneixement de la tècnica municipal de relacions laborals per comprovar si en tenia cap noticia i la seva resposta va ser que no hi havia cap proposta per contractar a cap treballador. El mateix dia després d'haver parlat amb ell, el treballador extern s'en va anar "sense tant sols acabar de posar el fang". Interrogat per aquests fets, el regidor de serveis va admetre que havia enviat aquest treballador "per què feien falta més treballadors a la nau".

Una vegada més el regidor de serveis es salta la llei de contractació pública de personal, actuant com si l'ajuntament fos ca seva i la llei un entrebanc als seus parts i quarts, amb actituds més pròpies del caciquisme del segle XIX que del que és l'administració pública del segle XXI.

Fa un any vam fer un ple extraordinari convocat pels tres grups de l'oposició, a iniciativa d'Alternativa, al que vam demanar la reprovació del regidor de serveis. Des d'aquell ple venim demanant, sense èxit, la dimissió del regidor de serveis o el seu cessament per part del batle, pel seu incompliment de la llei de contractació públic. Encara que s'està fent feina per regularitzar la situació el que és cert és que a dia d'avui, un any després de denunciats els fets, empreses de familiars del senyor regidor de serveis se segueixen encarregant de feines de manteniment de jardins i enllumenat públics sense cap tipus de contractació. 

 Fins quan la resta de regidors de l'equip de govern seguirán donant suport a les mangarrufes del regidor de serveis?  Per què  el batle no el cessa immediatament?

Castelao un referent a la lluita contra el caciquisme. (blog arel -arte)

 

Comentaris

Garci

Re: Prou de caciquisme !

Garci | 25/11/2010, 15:45

Hola Tomeu, no se a qui va dirigit aquest comentari, supòs que al PSM, perquè nosaltres des d'Alternativa ho vàrem deixar molt clar des del principi i en nombroses ocasions que no pactaríem amb UM. Els coneixíem i el temps ens ha donat la raó.

tomeu

contractació

tomeu | 25/11/2010, 15:38

El pitjor de tot és que, ara em direu que no els coneixieu en aquests de UM? Quan vareu pactar amb ells.

joan

Pingano

joan | 24/11/2010, 13:43

Pindarro, si és de Portugal com ja t'han dit és tan indiferent com si és el genre jardiner i pollencí d'un regidor. El problema és que arribin a l'administració pública a dit, sense complier amb la llei de contratació...

Alternativa per Pollença

Re: Prou de caciquisme !

Alternativa per Pollença | 24/11/2010, 08:00

Avui al Balears:

Ara, la policia mira de posar en clar els ingressos de Palazón mitjançant la seva ONG i, en especial, una sèrie de subvencions i donacions que rebé. Una és per import de 4.500 euros i l'hi concedí l'Ajuntament de Pollença fa cinc anys, concretament l'exregidor de Medi Ambient. Comas confirmà ahir a aquest diari que havia declarat dilluns a la Prefectura de Policia, però assegurà que "els treballs que reberen la subvenció es varen fer. Es tractava de la neteja d'un fons marí i de dues exposicions fotogràfiques sobre la temàtica del voluntariat. Tot això es va fer, el que no puc confirmar és si després els doblers que entregarem es desviaren a altres finalitats".

Alternativa per Pollença

Re: Prou de caciquisme !

Alternativa per Pollença | 24/11/2010, 07:44

Segons el telenotícies de TVM l'ONG d'aquest policia calvianer va obtenir subvencions de l'ajuntament de Pollença sense haver-les justificades.

no sectes

Re: Prou de caciquisme !

no sectes | 23/11/2010, 21:26

És citar a Martí del Paraíso i més d'un es posa nerviós.

Alternativa per Pollença

Re: Prou de caciquisme !

Alternativa per Pollença | 23/11/2010, 20:46

La jutge del “cas Voltor’” ha citat a declarar el dia 30 d’aquest mes com a imputats l’exconseller de Turisme d’Unió Mallorquina (UM) Francesc Buils i a l’exdirector general de Qualitat Ambiental Antoni Oliver, que hauran de respondre sobre la peça número 9 del sumari.

Tant Buils com Oliver estan en llibertat sota una fiança de 100.000 euros per aquesta causa de suposada corrupció que s’està dividint en peces per facilitar la instrucció.

En aquest cas s’investiguen suposats desviaments de fons irregulars durant l’actual i passada legislatures des de l’Institut d’Estratègia Turística (Inestur) de les Balears, gestionat pels membres UM i dependent de la Conselleria de Turisme de l’executiu autonòmic.

Tots dos compareixeran per la peça número 9, relacionada amb el periodista Mario Morales, que va estar contractat des del 1985 per part de la Conselleria de Turisme per realitzar informes trimestrals d’estadística d’ocupació.

Maki

Pindaro

Maki | 23/11/2010, 20:41

A l'Ajuntament o a les seves empreses hi ha mes extrangers, a mes , extracomunitaris, i treballen sense cap problema. Aquest comentari de Pindaro sembla mes voler matar el missatger que res, i justificar barrabasades de Martí. El ser amigots o amigotes de Martí no crec que sigui mèrit suficient per entrar a fer feina a l'Ajuntament. Mes be diria que és un demèrit.
Això de voler presentar els que volen que es respectin les lleis d'accés a l'àmbit públic com racistes no s'aguanta dret.
Merit, capacitat , igualtat i publicitat, aixó és el que han de demostrar els que volen treballar a l'àmbit públic, no si son portuguesos-amics de Martí, o marcianos- amics de Martí.

Pepe

Re: Prou de caciquisme !

Pepe | 23/11/2010, 20:39

Respecte al tema de Joan Comas,pel que m'ha dit un periodista té a veure amb la detenció d'Antonio Palazón, un policia local de Calvià, vinculat amb la Paca i acusat de malversar fons públics i ometre el dret de perseguir delictes. Aquest policia tenia una ONG amb la que es relacionava amb la Paca i que a la passada legislatura havia rebut uns doblers per part de l'Ajuntament. Demà crec que sabrem una mica més.

Pepe

A Pindarillo

Pepe | 23/11/2010, 20:26

Pindaro, la nacionalidad del trabajador sólo la hemos citado por qué ha sido clave para saber que es unt rabajador que habitualmente hace trabajos para Martí.
Por gente como tú que justifica lo injustificable nos va como nos va.
Ya basta de utilizar el ayuntamiento y nuestro dinero para beneficiar a amigos y familiares a nuestra costa.

Tofolet

Joan comas a ib3

Tofolet | 23/11/2010, 18:07

Hola he vist en joan comas a ib3 però no he pogut veureu tot. Que li a pasat? Lhan imputat? En sabeu res?

turgut

Re: Prou de caciquisme !

turgut | 23/11/2010, 17:08

Vaya argumento mas cutre, Pindaro. Yo lo que se es que este de Portugal que tiene un amiguete que se llama Marti, ha quitado el curro a otro que iba a conseguirlo por meritos propios. Asi iriamos si los funcionarios fueran a dedo... bueno, asi vamos a veces.

Garci

Re: Prou de caciquisme !

Garci | 23/11/2010, 16:56

Pindaro, has sentit malament. No era un treballador contractat per l'ajuntament i per tant no podia fer feina allà mateix. No és culpa dels treballadors de l'ajuntament que aquest home no tingui feina. Si tots els aturats un dia es presenten a fer feina a l'ajuntament perquè un regidor els hi diu que no passin pena, que hi vagin, que no fa res que no tenguin el contracte, seria normal?

L'argument em sembla demagògic i de fàcil solució: si falta gent, que facin unes oposicions i contractin gent.

Pindaro

Y el señor de Portugal?

Pindaro | 23/11/2010, 15:38

Que si Martin hace mangarrufadas, que si no cumplimos la Ley, que si el Batle no reacciona y hace oidos sordos, que el Ayuntamiento esta tomado por caciques..bla bla bla. Yo lo que he leido es que por culpa de unos trabajadores xenofobos y racistas un señor de Portugal se queda en la puta calle.Asi nos va.

Pepe

Re: Prou de caciquisme !

Pepe | 23/11/2010, 15:08

El fet ja ha estat denunciat davant inspecció de treball i ja hem fet les corresponents preguntes pel ple de dijous. Després del que va passar fa un any, no crec que ara el cessin. Els còmplices d'aquest desgavell no podran al3legar que desconeixien els fets.

Garci

Re: Prou de caciquisme !

Garci | 23/11/2010, 12:15

Aquest fet és denunciable. Però també ho és el constant incompliment de la llei de contractació i moltes més coses que hem anat descobrint aquests últims anys. Però el més trist de tot és que el batlle no cessi a aquest senyor pel simple fet de dir que "no coneixia la llei".

I jo dubto molt de que hi hagi una explicació convincent al plenari. Aquest senyor ha de dimitir o ser cessat immediatament.

turgut

Re: Prou de caciquisme !

turgut | 23/11/2010, 12:11

Aquest fet es denunciable davant jutjats i inspeccio de treball. Vos dic que enguany, amb la quantitat d'inspeccions de treball que hi ha hagut (necessiten fer caixa) per menys que això hi ha hagut multes astronomiques i sancions.

Tomeu Cifre

Re: Prou de caciquisme !

Tomeu Cifre | 23/11/2010, 11:32

La historia es propia del batle de Mossen Capellà. Per contractar qualcú hi ha d'haver la plaça a la plantilla, pressupost assignat, convocatòria pública,etc, etc...i el regidor de serveis en surt amb un "dema presenta't a les vuit". Es al·lucinant. I encara n' hi haurà que ho justificaran amb un "si feia falta...". Esper que al Ple doni una explicacó detallada i convincent, i si no destitució. Per molt manco s'ha destituit en aquesta ajuntament.

8clotellades

PER QUE NO EL CESSA???

8clotellades | 23/11/2010, 10:38

Tal volta aquest tipo sap masa coses del Batle...

Ichigo

Re: Prou de caciquisme !

Ichigo | 23/11/2010, 10:08

Desgraciadament la toçudesa de l'ajuntament persisteix. Així com que els votants de l'UM, el PsoE i del PP segueixen sent tan toçuts com sempre.

Garci

Re: Prou de caciquisme !

Garci | 23/11/2010, 08:45

Com pot ser que el batlle i altres regidors no reaccionin i facin fora aquest senyor? com pot ser que un simple regidor faci i desfaci com si l'ajuntament fos casa seva? com pot ser que és pensés que no passaria res per enviar a una persona aliena a l'ajuntament a fer obra amb la brigada?

La història és tan surrealista que gairebé no és creïble.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb