URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

BIC i ITF. Les mocions.

Alternativa | 25 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Al ple d'avui a més de les mocions conjuntes i nombroses precs i preguntes presentam dues mocions en solitari que avui penjam i comentam breument. 

Solicitam que el ple demani a la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric l’inici de l’expedient d’incoació de Bé d’Interès Cultural del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons") amb categoria de Monument. (moció)Volem donar les gràcies a Miquel Cifre Cifre i Pere Salas Vives, ja que el seu estudi: "Les aigües públiques a Pollença" de (1999), és el fonament de la petición que fem avui.

Durant molt de plens hem demanat que els tècnics puguin accedir  a l'aqueducte - canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret, dins Ternelles, i també hem demanat que s’estudiés la possibilitat de declarar aquest aqüeducte BIC. Ara hem convertit aquest prec en moció

El sistema hidraúlic de Ternelles realitzat a principi del segle XIX es pot considerar l’inici de l'abastiment d'aigua com un servei públic a Pollença. Va  implicar un gran esforç per part de tota la població i va representar una passa molt important per donar a l'Ajuntament noves funcions i responsabilitats. Un patrimoni històric, artístic, arquitectònic, arqueològic, històric, etnològic i social, que hem protegir. Amb l’expedient d’incoació de Bé d’Interés Cultural amb categoria de Monument, s’haurà de recaptar la informació necessària sobre el valor, traçat i estat de l'aqüeducte per delimitar l’entorn de protecció del bé afectat,  i el seu estat de conservació.

- L'altra moció es troba dins una campanya d'Attac Mallorca de demanar un Impost a les Transaccions Financeres (ITF).

El sector financer està insuficientment gravat i és massa gran (això no l’ha dit cap revolucionari sinó el FMI), pel que calen mesures correctores sobre "l'excés de beneficis" de l'activitat financera.Una idea molt simple, però molt efectiva és aquesta; aplicar un impost molt petit (de solament el 0,05%), a Espanya es podrien recaptar fins a 6.300 milions d'euros anuals. Aquesta mesura s'aplicaria sobre les transaccions financeres internacionals entre operadors professionals. El 80% d'aquestes operacions són essencialment especulatives o de molt curt termini, totalment al marge de l'economia real.

Evidentment aquesta moció no deixa de ser més que un gra de sorra més en una lluita que es va iniciar fa dotze anys. Un pas petit i insignificant però imprescindible si pensam que cal posar límits a l’economia virtual o economia de casino i retornar a una economia real i social. Ha de ser prioritari el principi que qui especula paga.

 Impost a les Transaccions Financeres també conegut com taxa Robin Hood.

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: BIC i ITF. Les mocions.

Alternativa per Pollença | 25/11/2010, 16:11

Ens han telefonat de TV Mallorca que volen fer una reportatge sobre la fàbrica de Can Morató i volen entrevistar a qualque dona que hi hagi fet feina a la mateixa. Si coneixeu a qualcuna que vulgui sortir a la TV us podeu posar amb contacte amb nosaltres.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb