URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí, es pot argumentar a les mocions conjuntes.

Alternativa | 26 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Primera valoració del ple d’ahir. Faltava  la regidora de turisme, el que significava un empat entre regidors de l’equip de govern i de l’oposició que no va tenir conseqüències pràctiques, ja que a l’únic empat (moció del PSM-EN relativa a l'aplicació de la llei contra la morositat de les administracions) el batle va fer servir el seu vot de  president.

També cal destacar que la portaveu del PSOE es va molestar per que vam argumentar a les mocions conjuntes, segon el seu punt de vista al ser conjuntes no calia parlar. Des del nostre punt de vista es pot estar d'acord amb l'exposició de motius i els acords i presentar una moció conjunta però això no vol dir que no es pugui argumentar o subratllar fets relacionats amb les mocions

1.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 708 de dia 8 de novembre de 2010 .Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per l'entitat MESANPE contra l'adaptació del  PGOU al POOT. Un capítol més de la llarga lluita contra la impactant villa Cortina.

Aprovada amb els vots a favor d’UM_UNPI, PP-UMP i PSM i la nostra abstenció.

No cal més que mirar l’impactant construcció que ha realitzat el senyor Cortina per assabentar-se de que les coses no s’han fet bé. Compartim els arguments del demandant en el sentit de que s’hauria d’haver exigit una major protecció de la zona urbana de Formentor en virtut de diferents Lleis i preceptes , que es van iniciar amb la qualificació de paisatge pintoresc de tota la península de Formentor a 1972  . Pensam que tant al PGOU com a la seva adaptació al POOT abans del projecte d’urbanització es tenia que haver redactat instruments de protecció. Encara que ens trobem en presència de sòl urbà i no pugui coartar-se el dret edificatori, aquest no es pot fer-se de la manera tan impactant com s’ha fet a villa Cortina, que no s’ha adaptat per res a la lloc en el que està situada. Per això ens abstindrem.

2.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 709 de dia 9 de novembre de 2010  Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per  Melchor Mascaró contra l'adjudicació del contracte de neteja viària.

Aprovada per unanimitat.

3.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons")  amb categoria de Monument. La canalització del segle XIX de la font de Ternelles va suposar un aqüeducte per salvar els desnivells, els restes del qual encara es poden veure a simple vista i les importants fonts de  la plaça de l'Almoina i de la plaça del Mercat entre altres.

Rebutjada pels vots en contra de UM-UNPI, PSOE i PP-UMP, vots a favor de PSM i nostre. Farem un article sobre el tema.

Ens va sorprendre totalment el rebuig a aquesta moció de tots els partits llevat del PSM. Els arguments donats poca cosa tenien a veure amb la moció. Quan surt qualsevol tema relacionat amb Ternelles al ple, el portaveu del PP_UMP sembla ser el portaveu de la propietat, i en aquest cas es va anar totalment del sentit de la moció i va començar a parla del tema del camí i la plataforma pro camins públics i obert, a més va dir que tremolava amb la forma de protegir el patrimoni del PSM i nostra, quan la llei de patrimoni la va fer el PP. I com exemple va posar la fàbrica de Can Morató, dient que millor que caigui per obrir el camí !!

 El batle (recordem que ha estat el primer i únic conseller de patrimoni  ) va parlar com portaveu de l’equip de govern, va dir que no entrava en el fons de la moció!! la seva argumentació  bàsica va ser atacar al director actual de patrimoni i dir que és patrimoni qui havia d’iniciar expedient.

Simplement penós, la sort és que en aquest cas la llei ens permet demanar la declaració de BIC, cosa que proposarem fer de manera conjunta amb el PSM.

4.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient núm. 4/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits.  11.216,36 euros.

Aprovada pels vots a favor d’UM-UNPI i PSOE, abstenció del PSM i vots en contra de PP-UMP i nostre.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ha estat una gran decepció la degradació política que hem vist al llarg d’aquesta legislatura  del regidor d’Hisenda, que  ha convertit en habituals eines extraordinàries com els extrajudicials o els pressuposts prorrogats. I que ens ha mentit en diverses ocasions a aquest ple quan ha promès reunions que mai s’han fet  per parlar dels pressuposts o de plans d’austeritat. Li vam demanar només una mica d’honrades i que ens digues si pensava fer qualque reunió amb els grups de l’oposició per fer feina al pressupost del 2011, o al pla econòmic-finançer per arribar al equilibri pressupostari que fa uns mes s’havien d’haver presentat. No va voler contestar

 

5.-  Moció del grup municipal Alternativa EU-EV a favor d'un impost a les transaccions financeres.

Aprovada amb els vots a favor de PSM i nostro i l’abstenció de la resta de grups. Farem un article sobre el tema

A Alternativa compartim la idea d’Attac de que el denominat en abstracte “mercat” exerceix actualment una dictadura que anul·la el poder del que disposen els ciutadans de cada país sobre les economies pròpies. Evidentment aquesta moció no deixa de ser més que un gra de sorra. Un pas petit i insignificant però imprescindible si pensam que cal posar límits a l’economia virtual o economia de casino i retornar a una economia real i social. Ha de ser prioritari el principi que qui especula paga.

 

 6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa a l'aplicació de la llei contra la morositat de les administracions

Rebutjada amb els vots en contra d’UM_UNPI, PSOE i a favor del PP_UMP, PSM i el nostre

 L’equip de govern van dir que aquesta llei era d’impossible compliment però no van aportar cap full de ruta per solucionar-ho. A més de ser una obligació legal, és un avanç a la transparència en la gestió dels doblers públics, el que vist totes les il·legalitats i irregularitat que hem detectat aquesta legislatura no només és necessari sinó imprescindible. Igualment és imprescindible pels retards al pagament de factures que a Pollença són escandalosos, agreujant els efectes de la crisi econòmica sobre tot a les petites i mitjanes empreses,

7.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals amb motiu del dia 25 de novembre Dia Internacional contra la violència de gènere.

Aprovada per unanimitat. Farem un article

Per desgràcia ha estat a Pollença la segona víctima mortal de la violència masclista enguany a les Balears. A més a més poc després vam poder llegir a la premsa com una altra dona de 45 anys havia tengut que fugir de Pollença després de sofrir durant 21 anys la violència del seu marit.  Aquesta moció conjunta no pot amagar que aquests casos signifiquen un fracàs.

8.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals de suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO.

Aprovada per unanimitat. Farem un article.

A Alternativa donam suport a aquesta candidatura però en agradaria que  com a altres declaracions fetes a aquest ple no fos simplement un paper guapo ple de paraules buides.

9.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre dedicació d'un carrer del municipi al fill il·lustre senyor Pere Josep Cànaves Salas ,

Al ple el  batle  es va proposar  i acceptar que el carrer també fos dedicats als dos vocals de la comissió també assassinats; Martí Vicens Vilanova "Bonjesús" i Bartomeu Cabanellas Botia del Lloquet. El més lògic raonable serà dedicar un carrer a cada persona.

Aprovada per unanimitat. Farem un article

Aquesta és una iniciativa de pura justícia que fa molt d’anys que s’hauria d’haver realitzat. És més pensam que totes les persones que van ser assassinades per defensar la democràcia haurien de tenir un carrer al municipi

10.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals respecte la declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental.

Aprovada per unanimitat. Farem un article.

Ja n´hi ha prou d'aquesta vergonya i de mirar cap altre costat. No és possible que hagi un tracte de favor a una dictadura que no respecta els drets humans més bàsics . Els mesquins càlculs polítics i econòmics no es poden posar per damunt de la dignitat i ètica

 11.- Designació de representant municipal als consells escolars  Es va retirar, no calia portar-ho al ple, continuarà sent la regidora d’educació.

1.- Informació de Batlia

- Acceptació de la subvenció del Consell de més de 180.000 euros per sufragar despeses corrents

- Decret de batlia, es va delegar en la regidora Catalina Campomar l’atenció ciutadana.

3.- Precs i preguntes.

Els regidor de Hisenda i Policia van faltar el respecte al ple i als ciutadans que representam responent amb monosíl·labs. Les explicacions del regidor de servei mereixen un article.

 

 


 

 

Comentaris

Preocupacions

Re: Sí, es pot argumentar a les mocions conjuntes.

Preocupacions | 27/11/2010, 21:35

El que resulta lamentable és que un senyor professor com el batle deixe fer i desfer a Martí del Paraíso.

Pepe

Tss

Pepe | 27/11/2010, 19:57

tss,evidentment el meu nivell de català és millorable, però a vegades les faltes no són per desconeixement sinó per la immediatesa d'un blog.

De totes maneres crec que si et preocupa la llengua catalana el que has de fer és corregir però animant.

Per exemple jo t'anim a millorar el teu català;
increíble no és correcte, s'escriu; increïble.

A la frase "no les fa aquestes faltes" pens que sobra les.

Clar que si em compares amb en Jose Ramón Bauzà igual és que penses com ell i clar d'aquesta manera s'entén el que dius a qui s'intenta expressar-se en català.

jrv

TSS

jrv | 27/11/2010, 19:39

Vaja merda d'arguments als que us eferreu per poder trobar en qualque falta a n'en PEPE.
Ja us aferreu a l'enblanquinat, com diuen en mallorquí.
Per cert, jo continuaré cuidant els fons , abans que la forma.
I de les negatives a defensar els bens del nostre poble, per exemple al darrer ple per part de UMPPUNPI, i van, que m'en dius TEESEESE?

Garci

Re: Sí, es pot argumentar a les mocions conjuntes.

Garci | 27/11/2010, 18:14

La R que faltava ja hi és. I no crec que un error a l'hora de teclejar vulgui dir res en quant a la professionalitat de Pepe García.

En aquest bloc decidírem optar per la immediatesa a l'hora de publicar abans que per la correcció. És una opció i en Pepe, essent natural de Saragossa, fa un gran esforç escrivint articles cada dia.

Per cert, increïble, s'escriu amb dièresi.

tss

Re: Sí, es pot argumentar a les mocions conjuntes.

tss | 27/11/2010, 17:43

Se nota que l'has escrit tu el títol, Pepe.
Increíble que un professor tengui aquest nivell de català.
Segur que en Jose Ramón Bauzà no les fa aquestes faltes.

Pepe

Re: Sí, es pot argumentar a les mocions conjuntes.

Pepe | 26/11/2010, 23:47

El títol de l'article era el que he posat ara, l'anterior i breu sí no era correcte i més amb l'actitud d'equip de govern i PP-UMP diguen no a protegir el patrimoni. Després el batle diu que jo sóc mister no no.

Pepe

Re: Sí, es pot argumentar a les mocions conjuntes.

Pepe | 26/11/2010, 21:09

Gràcies per les teves paraules, i tens raó encara que per alguns som com "el diablo cojuelo" en aquesta i altres ocasions hem estat massa innocents.

JHony Gonella Serra Ferrer i Nadal

JHony Gonella Serra Ferrer i Nadal | 26/11/2010, 18:29

Bones a tots i a totes, persones que visitau i vos aturau a llegir els articles que es redacten a n'aquesta web i que llegiu i contestau els comentaris que la gent va deixant.
Vos voldria informar d'un nou partit polític dins l'àmbit pollencí, la principal forma d'actuació serà la xarxa, som un partit internauta que no donam la cara ni els nostres noms firmam amb el nom que ens passa pels nassos, sols ho sabreu a les llistes de les pròximes eleccions a l'ajuntament(corrupte) de pollença, si per casualitat entram si que donariem la cara i clar si que aprticipariem en els plens i tot aquest rotllo polític burgés capitalista. Però de moment actuarem per xarxa el vàrem crear la setmana passada a les 3:54 de la matinada, de moment som 9 a veure si arribam a més, vos deixam el bloc del nostre partit intraterritorial: sesilles33
Au idò mos veim! o no.

joan

que trist

joan | 26/11/2010, 15:12

Així defensen el camí de Ternelles PP, UM i Psoezzz...
així defensen els béns d'interes cultural...
Quina pena, el que no donà vots ni comissions no els interesa...

jrv

Crego

jrv | 26/11/2010, 12:39

L'estil menfotista, pitjor que mediocre, de que tu parles, està passant factura , i seguira passant factura a la societat d'aquestes Illes.
La gestió, l'activitat dels politics en general, quan n'hi hi ha, esta fonamentalment encaminada a aconseguir vots per tenir influènciai seguir pastelejant, no per millorar el present, i molt menys el futur , de la societat, dels ciutadans i ciutadanes.
Per això és com una alenada d'aire fresc davant tanta mediocritat, l'activitat de gent com en Pepe i els seus "secuases". Certament que afortunadament no son els únics, però cal ser realistes i reconeixer que son minoritartis, malhauradament.

Guillem Caldentey

Vaja quins pollencins, els de la dreta (PP a PSOE)

Guillem Caldentey | 26/11/2010, 10:18

En primer lloc, novament l'enhorabona per la feinada i per la seva qualitat, absolutament esborronadora. Estau donant exemple, al llarg dels darrers quatre (i vuit) anys), a tots els nivells, per a qualsevol formació política de l'illa.
Pel que fa a la moció "patrimonial" (incoació d'expedient de declaració B.I.C), pens que heu perdut un poc de temps, per ventura per ser massa bons atlots.
A Artà, el que fem atès l'estil menfotista i "anto-patrimonial" de la nostra dreta (del PP al PSOE), és primer sol·licitar la incoació d'expedient de declaració i posteriorment, dur-ho al Ple..... Així, al menys, es guanya temps en el que és més important, la protecció dels béns -que és cosa molt lenta procedimentalment parlant, a nivell del Consell- i, en qualsevol cas, després sempre queda evidenciat el de sempre, el que deia abans, qui està per protegir el patrimoni, i qui no.
Salut companys, i l'enhorabona altra vegada!!!

Ichigo

Re: Sí, es pot argumentar a les mocions conjuntes.

Ichigo | 26/11/2010, 09:40

En el cas de la moció nº 10, potser Pollença sigui l'únic municipi d'Espanya que SÍ dóna suport als drets humans del Sàhara Occidental, perquè Madrid... no sé, no sé.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb