URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Alternativa | 01 Desembre, 2010 07:00

Després de mesos de denuncies d'Alternativa per Pollença de les irregularitats i deficiències a la redacció del pla de mobilitat sostenible (veure articles anteriors), finalment la Junta de Govern ha iniciat el procediment per rescindir el contracte de l’empresa redactora  i ha anul·lat el pagament que s’havia aprovat de 18.593 euros a l’empresa (pagament que encara no s’havia fet per la manca de liquides de l’Ajuntament). 

Resum la nostra feina d'investigació i fiscalització.

Com recordareu al mes d’abril a Alternativa per Pollença vam denunciar el negociat  dirigit per fer que el pla de mobilitat fos redactat per  una empresa del nebot de la primera tinent de batle i portaveu del PSOE, na Francisca Ramon. Posteriorment vam anar denunciant totes les mancances i incompliments d’aquest pla. Al mes de juliol vam presentar una moció demanant la rescissió del contracte i quan s’ens va donar la documentació vam descobrir a més un plagi dels objectius al mateix. Vam retirar la moció a petició de l’equip de govern per que pogués estudiar les nostres denúncies amb el compromís de que la Comissió Tècnica  (formada per l'inspector i l'oficial de circulació de la policia local, l'enginyer municipal i el tècnic de medi ambient) fes una revisió acurada del que s'ha lliurat com pla de mobilitat.

Al mes d’octubre davant la manca de resposta per part de l’equip de govern vam tornar a presentar la nostra moció de rescissió de contracte que es va aprovar  amb els vots a favor del tres grups de l’oposició PP-UMP, PSM i Alternativa i l’abstenció de l’equip de govern. Durant aquell ple el debat el regidor de medi ambient va negar reiteradament la nostra denúncia de que s’havia aprovat un pagament de 18.593 euros a l’empresa redactora, quan no havia lliurat encara cap document incomplint  el plec de condicions  que deia que el preu total del contracte (49.581,18 euros)  s'abonaria una vegada presentat el projecte acabat. Finalment també han tingut que reconèixer que s’havia aprovat aquest pagament irregular, signat pel batle,  que han tingut que anular.

A aquell ple d’octubre s’ens van negar els informes sobre la redacció del pla  que havia realitzat la Comissió Tècnica en abril i juliol. Ara finalment ens han donat aquests informes dels que parlarem a altre article, i que coincideixen amb la nostra impressió senyalant les múltiples deficiències i insuficiències del pla de mobilitat i declarant el mateix No apte.

S’ha perdut una legislatura i dos subvencions per la incompetent i irregular gestió de l’equip de govern a un tema molt important  com és el de millorar la mobilitat al municipi i fer-la sostenible. Entre altres coses aquest pla ha d'ajudar a decidir que es fa a la primera línia del Port de Pollença o al tema dels aparcaments.

Tot el que ha estat relacionat amb aquest pla fins ara ha estat un desgavell que hauria d’haver comportat la depuració de les responsabilitats polítiques corresponents, però ja sabem que els que ens governen són uns irresponsables.

Cal fer un bon pla de mobilitat

Com sempre hem dit ara esperam que es facin les coses bé des d'un principi amb la contractació d'una nova empresa per a la redacció del pla de mobilitat seguint els criteris bàsics de la contractació pública, que no es van seguir a l'anterior ocasió; publicitat, lliure concurrència i transparència.

Cal un pla de mobilitat ben fet i complet, quan van fer la barroera prova de semipeatonització del Port ja vam enumerar les línies mestres del pla de mobilitat.

Primera amb un treball de camp; recollint una per una totes les opinions i problemes  dels comerciants, veïns, vianants, conductors de primera línia (horaris de repartiment, situacions particulars, càlculs de freqüència i quantitat de tràfic ...). 

Segona realitzant un diagnòstic de la situació amb el plantejament de les diferents alternatives  i solucions possibles, seleccionant les més adequades a nivell econòmic, social, mediambiental i urbanístic.

Tercera presentant el pla de forma pública a través d'un procés de participació ciutadana en el qual participaran tots els ciutadans.
Irresponsables polítics fa més de dos anys, iniciant la casa pel sostre.

 

Comentaris

Pepe

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Pepe | 04/12/2010, 19:13

V, la feina a fer és ingent i evidentment l'adaptació al PT i el pla d'austeritat tenen prioritat. El problema és que el tema de la mobilitat és urgent després del desgavell de prova de semipeatonització que es va fer i de que es digui que cal un altre aparcament a la gola.

V

Una bona feina és molt, jo diria que basta fer-ne un poc i ja se notarà

V | 03/12/2010, 15:31

Jo deia lo de l'adaptació al PTM per aquest motiu, Pepe. No serà que no en ténen ni idea de per on envestir? No sé si estareu amb jo, però abans de començar una cosa nova convé acabar les que estàn començades o pendents...tot a l'aire i pendent de revisió o de reunir...Si ens despistam aquest consistori se reunirà per la reunió de la reunió de què sé jo! I...a perdre temps i els diners dels Pollencins...ESTIMAT GRUP MUNICIPAL: ELS/LES POLLENCINS/NES NO TROBEM ELS DINERS DAVALL LES PEDRES...On és el plà d'austeritat? DIMITIU JA, DEIXAU D'ENCALENTIR LES CADIRES, que per això hi ha aparells més econòmics!

Pepe

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Pepe | 02/12/2010, 12:46

Hola V, gràcies per les teves paraules i per participar. Esper que no sigui la darrera vegada que el facis.

Respecte a l'adaptació al Pla Territorial fa anys que s'hauria d'haver fet, és segurament el tema més importants dels nombrosos temes que es troben totalment paralitzats.
Fa més de dos anys vam fer la darrera reunió i vam presentara al·legacions. Hem demanat a diferents plens i sempre s'ens ha dit que pres es faria una reunió, però res de res.
És clar que seria millor haver fet l'adaptació per fer el pla de mobilitat però aquest és pot fer bé sense necessitat d'haver fet l'adaptació. La normativa es coneix i les línies generals del pla que han estat consensuades també. Tal vegada el tema que més podria afectar a la mobilitat i que no s'ha decidit és el del polígon nàutic del Port on hi ha dues propostes.
Hem de pensar a més que un pla de mobilitat no és una cosa tancada i estàtica, s'ha de revisar i adaptar constantment.

V

Tant de bò que hi sou!

V | 02/12/2010, 11:45

Hola a tot@s, és el primer cop que me decidesc a escriurer-vos. He de reconéixer que feis molt bona feina...què hauria passat si no destapau "aquesta trama" amb el plà de mobilitat? I jo me deman...com se fà un plà de mobilitat si Pollença encare no s'ha adaptat al PTM? Jo diria que lo seu seria mirar-se les noves ordenances, no? O ja ho han fet i jo no m'he enterat? També podria ser, clar... Algú m'ho podria aclarir? Moltes gràcies.

Pepe

Amarga victòria.

Pepe | 01/12/2010, 21:33

Puntualitzacions als comentaris.
A l'empresa no se l'ha arribat a pagar cap quantitat, s'havia aprovat un pagament totalment al·legal ja que incomplia el plec de condicions. Ni el batle que va firmar la factura ni el regidor de hisenda s'en van donar compte d'aquest incompliment.
Si no es va pagar és pel retard que porta l'Ajuntament als pagaments i ara s'ha anul·lat aquest pagament.

La alegria de l'oposició a casos com aquest sempre és amarga per una part sents alegria per la feina ben feta;descobrir aquesta factura, el nepotisme del negociat i el plagi. Però per altra penses en el temps i subvencions perduts...

J M Morillo

NEFASTA POLITICA

J M Morillo | 01/12/2010, 18:22

FRANCISCA RAMON: DIMISIÓN!!!!!

Miquel Cerdà

QUINA BARRA!!!

Miquel Cerdà | 01/12/2010, 18:19

L'heu vista a na Francisca Ramon que surt de falaguera a la foto tallant el carrer. Bolso possat, ben mudada, jijiji jajaja i pensant: "ja els hi he endosat el meu nebot..."
"Alla en el ranchooo granddeeee, allaaaa dondeee viviiiiiaaaaaaaaaaaaaa Ole, que guapa soy, seguro que algo caerá"""
Ara ho pegam tots.
Si aquesta gent que es va contractar per fer una feina i aquesta la varen copiar com s'ha demostrat el que han de fer és tornar tots i cada un dels doblers que l'ajuntament (que som tots) va pagar. I si no tornen els doblers qui els hauria de tornar és na Francisca Ramon que és qui va ficar la pota contractant el seu nebot.

Joan C

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Joan C | 01/12/2010, 14:36

Supòs que le sr Zapatero ja que lleva aquesta ajuda als aturats, també llevarà totes les pensions vitalicies de ex-presidents,diputats, ministres, militars etc. El sntit comú diu que hauria de ser així no? I més per un socialista...

Ichigo

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Ichigo | 01/12/2010, 10:27

ZP traidor 100%.
Hem de matar-li d'un cop per totes.

Miquel Sánchez

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Miquel Sánchez | 01/12/2010, 10:19

Garci, aquí tot es manipula, na Merkel va dir "No hay milagro, alemán, el alemán se levanta muy temprano, va a trabajar y no malgasta".

Però els alemanys tenen tots tecnologia punta, van de vacances un parell de pics a l'any, això sí, no "s'embarquen amb una hipoteca a 25 o 30 anys, sense tenir una situación personal definida", com pot ser una faina estable, tenir un ofici definit etc.

El forat no és per tenir una "tele de pantalla plana" o un "ipod", el problema es gastar 200 mil i pico d'euros amb un habitatge sense saber si l'any vinent la feina a Saragossa, a Barcelona o Eivissa.

La vida no és com abans i allò "del doblers arrendats, doblers tirats" avui en dia no és vigent.

Garci

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Garci | 01/12/2010, 09:48

Aquest anunci fa por:

"Zapatero anuncia el fin de los 426 euros a los parados"

Més valdria que s'anunciés que s'han posat imposts als rics per a poder augmentar aquests 426 euros per a que els aturats tenguin uns diners mínims dignes i no una misèria.

Miquel Sánchez

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Miquel Sánchez | 01/12/2010, 09:34

Ha ha, sembla que ZP com bon "culé" està eufòric i ha començat a tallar caps, començant pels aturats.

Política NEOCON per un govern que es diu SOCIALISTA i OBRERO,quin morro.

Alternativa per Pollença

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Alternativa per Pollença | 01/12/2010, 09:16

AL DIARIO DE MALLORCA

El Consistorio prescinde de la empresa que elabora el plan de movilidad

Alternativa aplaude la rescisión del contrato y acusa al equipo de gobierno de "incompetente".

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/12/01/consistorio-prescinde-empresa-elabora-plan-movilidad/624815.html

Garci

Re: Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Garci | 01/12/2010, 08:51

Novament ens han donat la raó i s'ha demostrat que son incompetents. Encara sort que els hem fet rectificar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb