URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Diagnòstic clar; cal un canvi de govern.

Alternativa | 02 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Evidentment no som tècnics, però estudiant la documentació que anava lliurant l’empresa redactora del pla de mobilitat, i comparant la mateixa amb altres plans de mobilitat vàrem veure la inconsistència de la mateixa.

Els informes de la Comissió Tècnica han confirmat les denúncies d'Alternativa, i més. Evidentment els tècnics han detectat de manera totalment objectiva i rigorosa molts d'incompliments del plec de condicions. Trobam aquests informes molt interessants per que la gent s’adoni de tota la feina que resta per fer a aquest important tema.

Uns quants exemples del primer informe d’abril que demanava corregir tota una sèrie de punts dels documents  d’anàlisi i diagnòstic del pla de mobilitat.

Els informes indiquen informació que falta al Pla de Mobilitat. Per exemple no hi ha res sobre  Formentor i molt poc sobre la Cala Sant Vicenç.

La major part de les dades utilitzades són anteriors a 2006 (aforaments de carreteres, paràmetres de càlcul, enquestes, establiments turístics). No reflecteixen l’actualitat.

La temporalització prevista no s’ha complert (recordau que el pla de mobilitat s’havia d’haver lliurat a final de febrer).

 La descripció de la morfologia del nucli urbà (les infraestructures, el relleu, la distribució demogràfica i la densitat d’habitants, els centres de treball, els pols comercials, els equipaments i els pols específics (parades d’autobús, etc)) dista molt de ser un anàlisi morfològic, essent una descripció generalista, gens concreta.

 Es fa un anàlisi fisiogràfic, climatològic i geològic del municipi, aspectes que poc o gens tenen a veure amb la mobilitat. (Davant les nostres denúncies de plagi, una de les defenses de l’empresa va ser que eren poques pàgines a una feina molt extensa, el que no deien era la inutilitat de moltes d’aquestes pàgines).  No obstant, no s’estudien aspectes com ara la pendent de la xarxa viària, fet que en diferents punts és un factor determinant (Calvari, Sant Vicenç, etc).

No es detecten ni es posicionen al territori els pols comercials del municipi, ni tampoc els turístics. Equipaments (centres sanitaris, col•legis, poliesportius, etc). Es fan llistats de cada un de les tipologies dequipaments esmentats, que no aporten gaire informació útil ni anàlisi respecte a la mobilitat com hi van els usuaris, on es troben de la xarxa, quines problemàtiques presenten, etc). Informació molt generalista i de baixa qualitat tècnica.

Respecte a un tema com el dels aparcaments tan preocupant per a nosaltres i els ciutadans.

En el present estudi, no s’ha mostrejat l’estacionament. Es desconeix la capacitat d’estacionament, la ubicació dels mateixos, la tipologia d’usuari, el nivell de saturació, la intensitat de rotació, etc.

Així, tampoc existeix anàlisi,ni es poden inferir cap tipus de mesura de gestió de lestacionament, donat que no es coneixen les pautes de comportament de la població.

En conclusió del primer informe. Sense anàlisi no hi ha diagnòstic.

No existeix un diagnòstic entès com una recopilació de conclusions sòlides i tangibles a partir d'un anàlisi, donat que l'anàlisi no s’ha realitzat. En la majoria d’àmbits o paràmetres s’ha fet una descripció desigual en quant a la seva profunditat, però no s’han interpretat els resultats, en els casos en els que s’han obtingut les dades. En altres àmbits, no es disposa de dades. La diagnosi, especialment en l’apartat de “tota la xarxa” es basa en afirmacions en gran mesura gratuïtes, sense anàlisi dalternatives ni suport estadístic ni tècnic.

 Els ciutadans haurien d'analitzar tot el que ha passat a aquest tema: nepotisme, acords de pagaments irregulars, perdua de temps i subvencions... I el diagnòstic és clar: cal un canvi de govern.

Nosaltres estam desperts per descobrir i denunciar temes com aquests. La ciutadania es despertarà en maig?

image de blog i-public@ reflexiones sobre administración pública inteligente

 


 

Comentaris

Ichigo

Re: Diagnòstic clar; cal un canvi de govern.

Ichigo | 02/12/2010, 16:25

OMG... Per fi! Ja era hora d'adonar-se que Espanya no encaixa amb el mundial. I no era l'únic mundial. Recordau de fa un any quan les olimpiades de Madrid? Idò, que se fotin els putos centralistes. :-D

Miquel Sánchez

Re: Diagnòstic clar; cal un canvi de govern.

Miquel Sánchez | 02/12/2010, 16:03

Bona notícia de darrera hora, Espanya i Portugal no organitzaran el mundial de futbol de 2018, serà Russia.

Ja em veia pagant reformes d'estadis de futbol amb els meus imposts.

Dr Garry Bonsall

Violation de la lay

Dr Garry Bonsall | 02/12/2010, 14:21

Quisiera denunciar el incumplimiento y la violación con la lay 35/2003/EU de Arhuus, según la cual, se deberían haber consultado con asociaciones afectadas.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb