URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De culpables de la crisis a redemptors.

Alternativa | 07 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Un article del nostre estimat columnista d'Artà, en Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

De culpables de la crisis a redemptors

La reunió de Zapatero amb els culpables de la crisis ja està mostrant algun dels seus fruits: les privatitzacions. Com que, per la seva cobdícia insadollable no les basten les empreses que tenen ara, les en  donaran més; per començar els aeroports més rendibles de Madrid i Barcelona, nous de trinca (i alerta que prest es faran seu Son San Joan) i les loteries nacionals. Ni tu ni jo els podrem comprar. ¿Qui podrà comprar? Qui ja té una milionada, i segurament molts del que s’assegueren amb en Zapatero. Però no sigueu malpensats, ho compraran per ajudar al país a sortir de la crisis perquè estan penedits i es senten els majors responsables d’haver-la provocada; ho faran amb molt de seny, sense cap interès, per fer-nos un favor, per llevar noses a l’estat, per pur altruisme... Ells compraran el que era de tots, perquè són més vius que els altres. Val més que el món estigui en poques mans segons dicta la globalització, perquè els petits i els estats no saben manejar les coses. I com que faran una feinada ben feta tenen dret a ser encara més milionaris, i si la cosa no anàs bé, per això està l’estat i el poble per sortir a rescatar-los. A poc a poc ens duran a escoltar el sermó d’altres privatitzacions, de la jubilació als 67 i la reculada de la base de càlcul, del “copago” de la salut, de l’enduriment de la reforma laboral, abaratiment de l’engedada dels treballadors, més contractes fems, retallada de funcionaris... I els 700,000 desocupats de llarga durada a partir del febrer deixaran de cobrar els 426 euros i ala,  a badar la boca al vent.  Bé, com deia el gran empresari esculat, representant de la CEOE, Diaz Ferranz, “los trabajadores tienen que trabajar más i cobrar menos”. (Per cert que aquest senyor a mi, com a  molts de mils, me deu més de dos mil euros de dos passatges del Perú, perquè Air Comet me deixà sense tornada; esper que no em deixi un revell a la porta ).

 I ja ho sabeu, hem de estar ben agraïts als grans economistes, banquers i financers que manegen el món, i els seus escolanets que governen, i diguem tots a la una: Visca el mercat! Visca la concentració de la riquesa! I visca el nostre president, gran socialista! Visquen els bancs, la borsa, els especuladors i el gran capital! Ah,i també la mare que els parí!                                                                    

Territorio Vergara a Público

 

Comentaris

turgut

Re: De culpables de la crisis a redemptors.

turgut | 16/12/2010, 16:23

D'acord amb que reflexa la passivitat. A mes hi ha mes idees dins la carta, però aquesta que dius es una d'elles.

Garci

Re: De culpables de la crisis a redemptors.

Garci | 16/12/2010, 13:18

Crec, Turgut, que la carta reflexe una sola idea: estam passius mentre ens roben i ens retallen drets, mentre els polítics o no posen solucions o les posen contra els treballadors i els més pobres, i mentre els privilegis d'alguns sectors es mantenen. Després es pot dir d'una o altre manera.

turgut

Re: De culpables de la crisis a redemptors.

turgut | 16/12/2010, 12:03

Aquesta carta es contradictoria en les seves dues parts. Tal vegada consentir els dos primers paragrafs es un exercici de responsabilitat, mentres que tota la resta es un exercici d'idiotesa. Son parts molt diferents del problema. Mentres en els dos primers paragrafs consents unes retallades que poden ser una via de solucio, a la resta de la carta vincules això a consentir que te robin, i aquesta es la part demagocica del raonament.

jrv

Jesús Sanz Astigarraga

jrv | 16/12/2010, 11:30

Els no idiotes, una vegada mes, en minoria. TANTA SORT QUE AGUANTEN, PERÒ, ENCARA HIO HA ESPERANÇA.

Garci

Re: De culpables de la crisis a redemptors.

Garci | 16/12/2010, 11:18

Gràcies Miquel per penjar aquesta carta. Una reflexió que ens hauríem de fer tots i cada un dels ciutadans per reaccionar d'una vegada.

És recomanable, en aquest sentit, veure la tira còmica de l'Última Hora d'avui: ultimahora.es/mallorca/blog/tira_comica.html

Pepe

Re: De culpables de la crisis a redemptors.

Pepe | 16/12/2010, 11:12

"Chapeau" a la claredat navarresa. La pena és que la majoria dels "possibles idiotas" no llegiran aquesta carta, sinó que avui llegiran el Marca o el Sport i altres veuran "salvame" o programes similars on que faci neu en hivern és notícia.

Miquel Sánchez

Re: De culpables de la crisis a redemptors.

Miquel Sánchez | 16/12/2010, 10:53

Carta al director apareguda a noticiasdenavarra.com

Españoles, ¿sois idiotas?

HAY un problema laboral del colectivo de controladores aéreos que afecta al 1,2% de la población española (600.000 personas) y casi todos saltáis como energúmenos pidiendo hasta el linchamiento de ese colectivo cuando el día anterior hacen otra reforma del sistema laboral más restrictiva, quitan los 420 euros de ayuda a 688.000 parados que están en la ruina y anuncian cambios drásticos a peor en la ley de pensiones que afectan al 80% de la población y nadie se indigna ni dice nada. ¿Sois idiotas?

Estáis pidiendo a gritos al Gobierno que se apliquen medidas que quitan el derecho a la baja laboral, a los permisos retribuidos y a las horas sindicales, sacar militares a la calle ¿sois idiotas?

Estáis leyendo que mintieron en los vuelos de la CIA, en el caso Couso, que González era la X del GAL, que gente del PP cobraba de la trama Gürtel, que hay políticos que cobran más de 230.000 euros al año, pero que nos cuestan más de 3 millones de euros, que la corrupción en la política no es excepción, sino norma, que ellos mismos se adjudican el derecho a cobrar la jubilación máxima con pocos años en las Cortes y a nosotros nos piden 40 de cotización, banqueros que consiguen del gobierno medidas duras contra los trabajadores y que tenían que estar en la cárcel por delitos demostrados de fraude fiscal y no decís nada, os quitan dinero para dárselo a esa gente que cobra cientos de miles de euros año, especula con nuestro dinero, defrauda a Hacienda y seguís callados ¿sois idiotas?

Tenéis una monarquía que se ha enriquecido en los últimos años, que apoya a los poderosos, a EEUU, a Marruecos y a todo lo que huela a poder o dinero, hereditaria como en la Edad Media ¿sois idiotas?

En Inglaterra o Francia o Italia o en Grecia o en otros países los trabajadores y los jóvenes se manifiestan hasta violentamente para defenderse de esas manipulaciones mientras en España no se mueve casi nadie ¿sois idiotas?

Consentís la censura en los medios de comunicación, la ley de partidos, la manipulación judicial, la tortura, la militarización de trabajadores sólo porque de momento no os afecta a vosotros ¿sois idiotas?

Sabéis quién es toda la gentuza de las revistas del corazón, futbolistas supermillonarios pero jamás escucháis a nadie como Saramago o Chomsky u otros mil intelectuales veraces y comprometidos con vuestros problemas ¿sois idiotas?

Si mucha gente responde sí, aún nos queda un poco de esperanza de conseguir acabar con la manipulación de los políticos y poderosos.

Si la mayoría contesta no, entonces estamos jodidos.

Jesús Sanz Astigarraga

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb