URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Alternativa | 03 Desembre, 2010 07:00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Aquests dies passats se’ns va sorprendre des del Govern Central amb noves mesures d’“ajuda a les petites i mitjanes empreses i per crear treball”. El primer que un pensa és: que bé, per fi el govern es posa a fer feina. Però després segueixes escoltant la ràdio i pels altaveus el locutor declama... “en febrer es posarà fi a l’ajuda dels 420 euros pels aturats que ja no tenguin atur, no es renovarà aquesta ajuda”. La indignació creix dins tu i obris més les orelles per si ho has sentit bé. I sí, prest s’acabaran les ajudes a la gent que més ho necessita.

Més tard encens el televisor i el telenotícies, amb to seriós, anuncia que a Espanya hi ha més de 4.000.000 d’aturats. Tot seguit expliquen que el Govern s’ha reunit amb els empresaris més rics de l’Estat i que li han demanat mesures contundents per sortir de la crisis. Vas lligant caps i t’adones de quines mesures han demanat: baixada d’imposts a les empreses (que és una de les mesures que s’han emprès) i més precarietat pels treballadors (cosa que disminueix els conflictes laborals ja que els propis treballadors estan atemorits per si perden la feina).

El dia següent el mercat especulatiu es posa content i la borsa creix després de dies de decreixement. Els economistes de traje i corbata aplaudeixen.

És el mateix dia que fan un reportatge per televisió explicant el desbordament dels serveis socials i d’alimentació i acollida a persones sense sostre. Que només a Madrid han hagut d’habilitar milers de llits per les persones que viuen al carrer per la possibilitat que morin de fred. Però només s’habilitaran uns dies, mentre duri l’alerta meteorològica. Es veu que això suposa un cost bastant gran per la comunitat i l’ajuntament.

Amb això que llegeixes als diaris que els sindicats majoritaris recullen firmes demanant la reforma de la nova Reforma Laboral.  Però no sents que preparin cap mobilització, cap acció contundent de rebuig a les polítiques de submissió a les organitzacions empresarials i a les directrius econòmiques europees i mundials.

Penses amb el 29 de setembre, la vaga general. Una vaga que va ser qualificada com un èxit pels sindicats majoritaris però que no ha servit més que per acabar de cremar als pocs treballadors que van arriscar el seu lloc de treball per fer la vaga, amenaçats en molts casos.

Penses amb el debat que es va iniciar sobre el paper dels sindicats i la defensa que ells mateixos varen fer de la seva existència i importància. Tenien raó? Son representatius? Son vàlides les seves postures? La veritat és que en una situació de precarització de la classe treballadora com l’actual, de regressió de drets laborals i civils, on son els sindicats? Com pot ser que no es parli de més mobilització? Com pot ser que s’acceptin aquestes mesures?

Per altre banda penses, com pot ser que un partit que es reclama socialista pacti mesures amb la Patronal i no amb els sindicats? Com pot ser que un govern autodenominat d’esquerres deixi a centenars de milers de famílies sense ni un euro?

Al final arribes a la conclusió de que el Govern actua al dictat de les empreses i del neolliberalisme i que els sindicats son incapaços de fer front a la situació. Algú va dir que “els mercats mai estan saciats” i nosaltres som l’únic fre que tenen. Un fre que hauria de reaccionar d’una vegada.

Manel Fontdevila  a Público.

 

Comentaris

Pepe

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Pepe | 04/12/2010, 19:16

La manca de respecte pels doblers públics és una característica del nsotre equip de govern.

V

Becut vermell el negoci de la propera legislatura

V | 03/12/2010, 15:47

Hay Pepe, sembla mentida que jo t'hagi de dir això...Però no veus que si cau una farola se talla, se talla la connexió i se posa ciment per omplir el buit; si a una palmera li pica un escarabat farem l'anguila pelant-la...desprès se mor la palmera i se talla...se deixa prodir la resta...i així tot el moll que estava plè de palmeres (la rotonda xaloc no ha estat mai privada, el diminut parc infantil de l'aparcament, les de les plaça i ara no tendrem hombra a l'estiu)...per tant ja trobaràn la manera de replantar palmeres d'una altre classe, o qualsevol arbre...i així embutxacar-se qualque cosa...sinó perquè tanta pasimònia?

Pepe

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Pepe | 03/12/2010, 09:20

Respecte al tema del control de la plaga del becut vermell hem denunciat en més d'una ocasió la gestió del regidor de jardins. El tema és complicat però si a més a més tens a un regidor que passa del que li diuen des de medi ambient i que no pensa en el bé comú, doncs el tema és complica més.
En aquest moment el que volem saber és si s'ha fet una contractació legal de l'empresa privada que fa la feina per un tema que és i serà molt costós per l'Ajuntament.

Respecte al tema de la carretera vella de Lluc: VERGONYA, VERGONYA, VERGONYA.

Ichigo

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Ichigo | 03/12/2010, 08:51

Una mentida sobre el canvi de ZP:
-Zapatero sempre va apostar pel canvi.
Res més fals que això i que les armes massives a l'Iraq. ZP mai no ho va fer en 6 anys ni ho farà en 2. Molt europeïsme i molta fantasia, per a què?

Garci

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Garci | 03/12/2010, 08:43

El Consell da un paso decisivo para reabrir el antiguo camino a Lluc.

El Consell de Mallorca ha comprobado, con planos de 1915, que la carretera vieja de Lluc a Pollença es toda ella de titularidad pública y que no hay nada que justifique mantener cerrado el antiguo camino.

Quants anys han hagut de passar perquè el Consell consulti un mapa i digui una obvietat com aquesta? fins i tot el propietari tenia clar que la carretera era pública i s'aferraba al conveni del Consell. I ja no en parlem de la nombrosa documentació que la Plataforma els ha fet arribar demostrant això.

ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-consell-da-un-paso-decisivo-para-reabrir-el-antiguo-camino-a-lluc.html

Pepe

Suport a Guillem

Pepe | 03/12/2010, 08:33

Quan un és coherent i lluita de manera honesta passa com a Artà on el nostre company dins Diògenes i amic, el regidor Guillem Caldentey ha estat denunciat per part del PSOE i UM d'Artà.

Alternativa per Pollenca

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Alternativa per Pollenca | 03/12/2010, 08:31

En Martí Ochogavía ha declarat al DM: "Ponemos todos los medios a nuestro alcance para frenar la plaga [de Picudo Rojo], pero ésta ha pegado muy fuerte, su control es muy difícil, y sobre todo en las palmeras privadas".

Com se pot tenir tanta barra? Almenys admet que fins fa poc no feien les coses bé en aquesta qüestió.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/12/03/plaga-picudo-rojo-amenaza-matar-palmeras/625410.html

Pepe

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Pepe | 03/12/2010, 08:22

El que està passant és molt greu i el futur és més que negre.

Els sindicats amb totes les seves limitacions i problemes són pràcticament els únics que estan intentant resistir aquesta retallada de drets socials.

Jo volia xerrar de la responsabilitats dels partits d'esquerra i no em refereix al PSOE.
Sobre el PSOE fa només dos anys vaig dir a una assemblea d'Esquerra Unida que no se li podia seguir dient partit d'esquerres i que s'haurien de replantejar els pactes de govern amb el mateix... Evidentment la meva opinió no va poder res amb el poder de la cadira.
La cosa anirà pitjor mentre els partits d'esquerres siguin en mans de polítics professionals més preocupats de mantenir al cadira que de fer política.
Un partit d'esquerra en aquest moment no pot ser soci de govern d'un partit que està retallant els drets socials i econòmics dels ciutadans de a peu com mai s'havia vist a la democràcia.

Garci

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Garci | 03/12/2010, 08:17

Jo crec que no és només el PSOE estatal, sinó que el PSOE com a partit fa molt temps que va renunciar a la S (marxisme) i a la O (sindicalisme) per ser un partit centrat amb una política econòmica liberal. Haurien d'assumir que no son d'esquerres i que lo únic que son és més tolerants que el PP, però no d'esquerres.

Matilde

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Matilde | 03/12/2010, 08:15

Han contractat na Ramon d'assessora!

Joan

trist

Joan | 03/12/2010, 07:39

Molt trista l'utilització d'unes sigles per fer polítiques de dretes per part del PsoE Estatal...

Zapatero Follonero

Re: Fort amb els dèbils, dèbil amb els forts.

Zapatero Follonero | 03/12/2010, 07:22

No os voy a fallar. El poder no me va a canviar!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb