URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’inventor de llengües.

Alternativa | 13 Desembre, 2010 07:00

  Publicam avui un article del nostre company Joan Ramon Bosch Cerdà. Ja sabeu que aquest blog està obert als vostres escrits,  només els haveu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

   Per a molts, aquesta legislatura ha estat pobre en tots els aspectes, llevat de, això sí, en el nombre de polítics imputats i fins i tot condemnats per la justícia, producte d’una legislatura anterior on sembla ser que PP i UM tingueren poca cura dels nostres doblers, deixant un forat econòmic que, juntament amb la situació de crisi actual, té les nostres illes en una situació precària pocs mesos abans de les properes eleccions. Ara els diferents grups polítics preparen tota la seva maquinària , probablement més engreixada per aconseguir vots que per cercar respostes a la mala situació econòmica.

El partit majoritari al Parlament, i també majoritari en nombre d’imputats, ha canviat de president de la formació i, a més, ha assegurat que faria neteja d’imputats, per això ha col·locat una candidata coneguda per alguns com la caixera del Túnel de Sóller, un cas de corrupció del qual els responsables en foren declarats culpables, però absolts atès que el cas havia prescrit, tot un aval de regeneració d’un partit.

Però el que més sobta és que el seu candidat, com a alternativa al Govern, ofereix la lliure elecció de llengua i la igualtat, amb això suposo que vol dir que tots els mallorquins podrem parlar la nostra llengua sense que ningú ens amolli el conegut “háblame en cristiano”, a més d’amollar-ne algunes en temes lingüístics que serien perdonables si no fos perquè es tracta d’una persona amb sèries aspiracions d’arribar a ser el màxim dirigent de la nostra comunitat.

Reconec que els votants d’esquerres podem estar decebuts amb determinades gestions de l’actual govern, però també cal assenyalar que sembla injust dir allò de “tots són iguals”. L’alternativa d’un personatge que per regenerar el partit cerca caps de llista que es veren implicats en casos com el conegut Túnel de Sóller, i que en lloc de cercar solucions a problemes socials i econòmics crea discrepàncies amb temes com la llengua pròpia de la nostra comunitat sembla, si més no, una mala solució.

Article. El tunel de María Salom. María Salom busca con su mirada a Gabriel Cañellas tras declarar como testiga en el Túnel de Sóller, con motivo del dinero de sobornos ingresado en la cuenta que ella misma acababa de abrir.  Fotos: B. Ramón

 

 

 

Comentaris

miquel

No volem mes pp

miquel | 20/12/2010, 16:48

Aquest baussa, quin pocavergoña esta fet... que tornins els dobers....

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 14/12/2010, 13:46

D'acord amb tu Pepe.
Després plorarem autopiestes, curruppció...
Salut i bona feina companys.

Pepe

Re: L’inventor de llengües.

Pepe | 13/12/2010, 15:34

una vegada més la crítica i dividida esquerra es trobarà amb una dreta unida i acrítica. Per alguna cosa el progrés és canvi i conservar és perdurar.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 13/12/2010, 10:39

El millor senzillamnet ès votar el que cadascu cregui, per a mi el millor ara mateix ès no votar el PP sobretot, però tampoc UM ni PsoE.
El demés tot ès millorable, però millor que aquests res...

Salut

Garci

Re: L’inventor de llengües.

Garci | 13/12/2010, 09:38

Benvolgut Joan Ramon, totalment d'acord amb que l'alternativa al govern actual pot arribar a ser molt pitjor. Però no es pot apelar a que la gent voti contra el PP (vot útil) pel simple fet de que fa por el que pugui arribar. No seria més positiu votar al PSOE, PSM-Iniciativaverds, EU, etc. per propi convenciment i no per por? no seria molt millor estar satisfets de la seva política?

Jo crec que en aquesta legislatura s'han fet coses ben fetes però també s'han perdut moltes oportunitats. Un exemple clar és el tema dels camins, que tu coneixes molt bé.

En fi, a la gent d'esquerres i una mica crítics se'ns farà molt difícil anar a votar. I si ho feim, al final serà, com tu dius, perquè no entri la caixera del Túnel de Sóller o en Juan Ramon Bauzá el bilingüe.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb