URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per què no és cessat el regidor de serveis?

Alternativa | 10 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Com recordareu fa a unes setmanes vam denunciar que el regidor de serveis, Martí Ochogavía (UM-UNPI) segueix realitzant il·legalitats amb el suport o passivitat  de la resta de regidors de l'equip de govern. En aquest cas el regidor  s'ha saltat la llei de contractació de personal, i pel seu compte i risc va enviar directament a un treballador a fer feina per l'Ajuntament (veure article).

Al darrer ple vam demanar explicacions per escrit al regidor de serveis sobre aquest tema, aquestes són les preguntes i les respostes que en Martí va llegir al ple.

Desconeix el regidor de serveis la llei de contractació de personal?

Resposta d'en Martí: per desgràcia no la coneix sencera, només coneix part.

Home no li demanam un coneixement exhaustiu de la llei, però no és demanar massa, que una persona que és regidor des de fa onze anys sàpiga que ni es pot donar el manteniment de la jardineria i electricitat del Port de Pollença directament a empreses familiars, ni que no es pot enviar a dit i directament a un treballador a fer feina per l'Ajuntament. Una persona que fa vuit anys que cobra dedicació exclusiva de l'administració pública no pot al·legar aquest desconeixement interessat de la llei de contractació pública. És totalment inadmissible i suficient causa per el seu cessament bé per la seva ineptitud o pel seu morro.

Amb quin criteri va enviar pel seu compte i risc directament a un treballador extern a fer feina per a l’Ajuntament a la nau de serveis del polígon (que s'està condicionant en aquest moment per acollir l'àrea de serveis)?

Tinc  un informe del responsable de l'àrea de l’Ajuntament; estam preparant el trasllat de l’àrea de serveis a la nau del  polígon, es va demanar a una empresa constructora per fer el tancament  exterior del solar amb  barres de ferro i reixa. Aquesta empresa va enviar un treballador per fer el tancament del solar, hora de començar va començar a ploure i  dins la nau havia personal de la brigada d'obres que estaven fent feina i el treballador extern es va posar a fer feina amb ells esperant que el temps milloràs. Mentre això succeïa em van cridar des de secretaria per dir-me que no era legal que un treballador extern fes feina mesclat amb els homes de la brigada. Jo el desconeixia, això em va dir tan la jurídica, com la secretària i l'interventor, però en cap moment, com era un cost que no superava els 4.000 euros no incomplia la llei de contractació pública. L'únic que no podiam fer es feina junt. Des del moment que ens van informar d'això aquest metrallador ja no va fer feina amb la resta de treballadors.

Quin criteri tenim per contractar feines?

Jo li diré que tenim més de cinquanta empreses a lesque  comandam feina, no fem cap concurs,els encarregats i empleats decideixen a quines empreses van anar a comprar

 Ja que el senyor regidor de serveis m’imagin que ni es planteja dimitir, fins quan pensa el senyor batle mantenir a un regidor que es reincident a l’incompliment de les lleis més bàsiques de l’administració pública?

El batle no va respondre

Amb aquestes respostes van fer dues preguntes de forma oral al ple:

- El nom de l'empresa constructora que va ser contractada per fer el tancament extern?

- S'ha continuat fent el tancament després de la pluja?

De manera prou significativa el regidor de serveis no va respondre a aquestes preguntes.

Les excuses donades pel regidor no es sostenen de cap de les maneres; per una part no ens consta que s'hagi iniciat cap obra de tancament. Per altra part quan els treballadors de l'Ajuntament van demanar qué feia al treballador extern, aquest es va posar molt nerviós i va dir que l'havia enviat directament el regidor de serveis, no va parlar ni de tancaments ni de cap empresa externa. 

A més si la feina de tancament era tan urgent, que no la podien fer els mateixos homes de l'àrea de serveis, per què no es va fer quan va deixar de ploure? Si tot era legal per què va desaparèixer el treballador una vegada que els fets van ser denunciats pels treballadors de l'Ajuntament? Per què el regidor no va ser capaç de dir per quina empresa feia feina el treballador extern?

Evidentment seguirem demanant i investigant a aquest tema, els temps dels parts i quarts amb els nostres doblers han de ser història.

Durant mesos hem demanat al ple la dimissió o cessament  del senyor regidor de serveis per les seves facturacions il·legals empreses familiars en el manteniment de la jardineria i enllumenat del Port de Pollença, al que ara s'uneix aquest tema. La irresponsabilitat i teòric desconeixement de la llei de contractació pública del regidor ja la coneixem, el que és lamentable és que el batle i l'equip de govern li sigui donant el seu suport.  

A l'enllaç de la ràdio municipal podeu sentir la segona part del ple on es troben les nostres preguntes i respostes dels regidors.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Per què no és cessat el regidor de serveis?

Pepe | 11/12/2010, 17:17

Ja veurem si en maig el poble és com va dir Confunci o no.

Una vegada li van demanar a Confuci; Què cal fer per a aconseguir el suport del Poble?
El Mestre va respondre:

Eleveu als càrrecs del
govern als rectes i relegueu als torts, i el poble us donarà suport; eleveu als torts i relegueu als rectes, i el poble no us donarà suport.

Joan

Vergonya

Joan | 11/12/2010, 10:13

Tan vergonyos és el que fa Martí, com el silenci del Batle i dels regidors del PsoE.

Mateu

Re: Per què no és cessat el regidor de serveis?

Mateu | 10/12/2010, 18:16

Contest a la vostre pregunta: si no és cessat és perquè les conseqüències del seu cessament serien pitjos pel qui ha de cessar-l'ho que el propi cessament.

Inspecció

Inspecció

Inspecció | 10/12/2010, 16:39

Això a una empressa privada és una sanció econòmica amb pluja o sense

Garci

Re: Per què no és cessat el regidor de serveis?

Garci | 10/12/2010, 10:01

Però com se pot tenir tanta barra?! Com pot dir que el que va passar és que plovia i que solidariament va posar-se a treballar amb la resta?!

Tot plegat no és més que una excusa surrealista. Com pot ser que encara el mantenguin de regidor?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb