URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participació ciutadana?

Alternativa | 16 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de març  vam proposar  que l'obertura de l'escoleta municipal del Port de Pollença seria  una bona oportunitat per honrar el record de na Clara Hammerl posant el seu nom a aquesta nova escoleta. Vam reiterar aquesta petició al Consell Municipal escolar de setembre.

Al ple d'octubre van reiterar la nostra petició i la regidora va dir que obriria un procés de participació ciutadana.

 També ens han comentat que hi ha gent que ha proposat el nom de la pedagoga Maria Salvà.

La nostra decepció ha estat veure que el procés de participació ciutadana consisteix només en pasar un paper a les escoles i demanar a la gent que digui un nom, només afegeixen que rebutjaran qualsevol denominació ofensiva. Ni tan sols comenten que ja ha hagut una proposta d'un nom tant als plens com al Consell Municipal Escolar.

És lamentable que la regidora no hagi estudiat una mica com es fan el processos de participació ciutadana i no hagi treballat una mica aquest tema. A aquest blog podeu llegir un bon grapat d'articles sobre el tema a la secció democràcia participativa

Com a mínim a un procés de participació ciutadana hi ha d'haver unes normes de funcionament que defineixin clarament els objectius del procés i les responsabilitats dels participants, ha d’oferir informació suficient, rellevant i comprensible i ha de comptar amb estratègies d’interacció que despertin l’interès dels participants i fomentin la participació. O sigui que no es tracta de portar un trist paper i que la gent posi un nom. Aquest tema s'hauria d'haver tractat ja al Consell Municipal Escolar, i s'hauria d'haver portat una mica el·laborat als centres educatius; donant unes idees sobre quin tipus de noms serien més adients, fent  resums biogràfics o explicacions de possibles candidats a donar el nom, facilitant material per treballar el tema a les aules...

El que ens ha demostrat la regidora és que no té ni idea de participació ciutadana ni té cap intenció d'aprendre, simplement lamentable.

Na Clara Hammerl  va estar totalment identificada amb l'obra del seu marit, en Guillem Cifre de Colonya, de la que va ser part activa i vital fent classes a l'escola de Colonya. Quan en Guillem es va suïcidar (1908), a una situació evidentment més que difícil,  na Clara Hammerl va aconseguir continuar tot el que havia posat en marxa el seu marit i continuar la seva obra. D'aquesta manera, gràcies a na Clara es va reobrir l'escola de Colonya i entre altres coses va portar a Pollença a un dels majors renovadors pedagògics que hi havia a Mallorca: el mestre Gabriel Comas, pare de na Margarita Comas.

Recordau que a més a més encara no s'ha executat l'acord del ple de desembre del 2008, quan es va aprovar per unanimitat  una moció nostra per nomenar filla adoptiva a na Clara Hammerl  que, a més, var ser la primera dona a  Espanya que fou directora d'una entitat financera, la caixa d'estalvis de Pollença, des del 1908 al 1916.

Prou de almoines.


Comentaris

Garci

Re: Participació ciutadana?

Garci | 20/12/2010, 19:52

Tens tota la raó M. Cortés. El batlle no pareix que tengui cap il·lusió ni una, però crec que la falta de ganes i d'il·lusió afecta a tots els regidors de l'equip de govern (o això pareix).

Lo de presentar a Martí Ochogavía no em sembla bé pel simple fet de que no crec que algú que no fa més que posar com a excusa que no coneix la llei quan no l'aplica, no hauria de presentar-se enlloc. Almenys tendríem la seguretat que no abusaria del seu càrrec i del seu estatus per a afavorir a amics i familiars.

M. Cortes

EN RULL

M. Cortes | 20/12/2010, 18:35

Aquest batle ja no fila, ja no té il·lusió, ja no té comunicació amb els seus regidor, ja no se ocupa del poble... Més val que sen vagi a casa i que UM presenti en Martí Ochogavia com a cap de llista, així sabriem quanta gent vol a n'aquest senyor que actualment fa de batle a la sombra.
Molts d'anys i bones festes a tots!

jrv

Participació ciutadana

jrv | 19/12/2010, 10:47

Per tenir una idea clara del que és participació ciutadana, cal tenir primer clars els conceptes de democràcia.
A la reunió del Patronat de la Residència, ja me va quedar clar quin concepte tenen: " No tens dret a vot, i a veu...no se, no se...".
Amb les coses de menjar no s'hi juga, i una dedicació exclussiva permet menjar, i bé!!

Pepe

Re: Participació ciutadana?

Pepe | 19/12/2010, 09:45

Com dius Biel és difícil assimilar el que entén per participació ciutadana la regidora d'educació. és clar que les úniques participacions ciutadanes que els interessen són les dels impostos i el vot cada quatre anys. És una pena per què la democràcia participativa és una gran eina per "fer poble" i que la gent valori i estimi més el que és comú.

Miquel Sánchez

Re: Participació ciutadana?

Miquel Sánchez | 19/12/2010, 09:06

él vive en la piña debajo del mar.

Bob Esponja, Bob Esponja.

Biel Perelló

Escoleta

Biel Perelló | 18/12/2010, 21:27

Realment no es poden fer pitjor les coses !!. Respecte al procés de participació ciutadana per elegir un nom per l'escoleta municipal del Moll, va arribar a casa la nostra filla amb un full (amb els logos de l'Ajuntament,Àrea d'educació i Xarxa d'Escoletes Públiques de les IB) on es demana "quin nom us agradaria per l'escoleta", seguit de tres línies de punts a emplenar... cap proposta, cap argument, ... res més !!. El full s'ha de posar a una urna de l'escola...
Però no sabem si l'han d'emplenar els pares, els fills, la padrina o la sogra... pel que és veu la participació no és extensiva a tot el poble, només als ciutadans que tenen fills en edat escolar.
Ja podeu imaginar que hi haurà noms de personatges de dibuixos animats, de còmic, personatges de la TV... puc imaginar un "popurri" mal de digerir (i de gestionar !!). A casa n'hem parlat, hem explicat a la nostra filla qui era Clara Hammerl i Maria Salvà... ella ha elegit.
I per cert, si mirau el plec d'adjudicació de l'escoleta que hi ha a la web municipal, ja hi figura batiada com "Escoleta La Gola"... per més voltes que hi don, no ho puc assimilar !!.

Pepe

Re: Participació ciutadana?

Pepe | 18/12/2010, 16:08

La presència del PSOE local a internet ha estat tan erràtica com la feina dels seus regidors.
La successió de dimissions i baixes hauria d'haver fet reflexionar als seus regidors que s'han allunyat cada vegada més i més dels seus votants.

Pep

Re: Participació ciutadana?

Pep | 17/12/2010, 15:51

Això és el que apareix a la web dels "socialistes de Pollença" des de fa més de any i mig. La web està com els seus regidors: desactivats!!!!

Pep

AIXÍ SON LES COSES...

Pep | 17/12/2010, 15:50

Agrupació Socialista de Pollença

Este sitio esta desactivado por mantenimiento. Por favor vuelvan pronto.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb