URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No et conformis

Alternativa | 17 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Comentem algunes de les nostres preguntes i les respostes corresponents del ple d'octubre.

- Ens poden explicar el vot en contra del representant de l’Ajuntament de la ponència tècnica de Patrimoni respecte a la declaració del centre històric com BIC?

Resposta batle: amb els plans que se li van facilitar l’arquitecte municipal no va poder comprovar els límits que s’havien acordat i havia edificis xapats.

Realment ha estat lamentable que Consell i Ajuntament no hagin estat capaços de fer una feina seriosa i col·laborar a un tema tan important. S’han imposat els personalismes i els interessos personals  sobre la feina ben feta.  Per fer-vos una idea a la continuació d'aquest article trobareu  el debat que va haver sobre aquest tema a la ponència tècnica del Patrimoni Històric del 19 d'octubre. Deu dies després la Comissió Insular d'Urbanisme va acordar , amb els vots del PP, d'UM i del PSOE, tombar la declaració de Bé d'Interès Cultural del nucli urbà de Pollença en la categoria de Conjunt Històric.


- Ens poden explicar les seves converses amb l’Associació cultural Aprilis que s’ha quedat sense local?

Resposta batle: hi ha més associacions culturals i cal treure una convocatòria de subvencions.

En aquest moment no hi hauria aquest problema si al ple de setembre de 2009 s’hagués aprovat la nostra moció relativa a la definició participativa dels usos dels espais públics (article)

Al Miquel Capllonch hi hauria d’haver un Hotel d'entitats, com hi ha a altres municipis, que permet la utilització i optimització dels mateixos recursos per part de les associacions. Un espai autogestionat on cada associació pogués tenir una bústia, una taquilla-armari per guardar documentació, un magatzem comú, una sala de reunions, un despatx, un plafó d'informació... El que és molt més lògic que donar un espai a cada associació i sobretot una ajuda a establir més contactes entre les mateixes associacions.

A Alternativa estam segurs de que les coses es poden fer d'una manera diferent i millor. Pensant en el bé comú per damunt dels interesos particulars. Col·laborant amb les associacions i creient de veritat en la participació ciutadana.

 No et conformis amb la realitat dels nostres governants, una altra Pollença és possible. Sobre conformiste i falta gent compromesa.

                                                 Eneko

ACTA DE SESSIÓ DE LA  PONÈNCIA TÈCNICA DE PATRIMONI HISTÒRIC Data: 19 d’octubre de 2010. 

S’incorpora a la sessió, per al tractament d’aquest punt de l’ordre del dia, el Sr.Rafel Balaguer (arquitecte municipal de Pollença).

            Actua com a ponent el Sr. Lozano (tècnic del Consell), qui explica que aquest expedient ja va ser objecte d’anàlisis en una ponència anterior però que, fruit d’unes al·legacions de l’Ajuntament en què es demanava que s’excloguessin unes illetes determinades, s’ha modificat l’àmbit en aquest sentit i per això es du novament a ponència.

            El Sr. Llull (Societat Arqueològica Lul·liana) posa en entredit la manera en com s’han inclòs determinats carrers ja que no se sap del cert si inclou només les façanes o els immobles sencers de l’acera del davant o si senzillament d’aquesta banda no s’inclou res. El director li contesta que aquesta delimitació de BIC s’ha fet ben igual que les anteriors en què ningú no va posar en dubte aquestes qüestions, però que de qualsevol manera hi hauria un tràmit d’al·legacions i exposició pública en el que els interessats podrien fer totes aquelles al·legacions que es tinguessin per oportunes. Així mateix recorda que s’ha de menester un informe de la UIB que pot posar emperós a la delimitació, bé perquè consideri que s’ha de reduir, bé perquè consideri que s’ha d’augmentar, i comenta que el plànol s’ha fet amb les coordenades actuals.

            El Sr. Balaguer diu que tot aquest tema de la planimetria ja va ser objecte de debat en l’anterior ponència, al que el director li contesta que la que ells van presentar des de l’Ajuntament era molt més senzilla com per venir ara amb segons quines qüestions, el Sr. Balaguer diu que ell no podia presentar altres plànols perquè no estan aprovats.

            La Sra. Pousa (tècnica del Consell) comenta que si la ponència ja s’havia pronunciat sobre l’àmbit del BIC ara només ens hauríem de pronunciar sobre les modificacions puntuals que es volen fer i no novament sobre la delimitació del tot el conjunt.

            El Sr. Balaguer diu que vol un pronunciament exprés dient que els serveis tècnics afirmen que la proposta de l’àmbit del BIC coincideix amb el del PE municipal, ja que en una reunió on van acudir el director insular de Patrimoni Històric, el conseller de Cultura i Patrimoni, la Sra. Francisca Ramon i el propi Sr. Balaguer així es va afirmar. La Sra. Cursach i el Sr. Lozano (técnics del Consell) diuen que això no s’ha dit mai i que la delimitació del Conjunt Històric no recull tots els límits del Pla Especial, en molts indrets les ratlles coincideixen però en alguns altres no, de fet la delimitació del Conjunt Històric és més petita que la del PE, però l’entorn de protecció coincideix bastant amb el PE, tot i que en alguns llocs concrets el supera.

            El director vol que l’Ajuntament tingui clar i li recorda de manera insistent que la incoació del BIC implica suspensió de llicències tant per segregació, com per edificació que implica tant la de nova planta com la d’augment de volum i enderroc.

            A requeriment del Sr. Balaguer, els serveis tècnics de la Direcció Insular de Patrimoni Històric imprimeixen un plànol més gran del BIC que ens ocupa i el director es compromet a dur a la Comissió una planimetria amb les ratlles definides acuradament i una foto aèria ajustada.

            El Sr. Masot (en representació d'ARCA) diu que malgrat ell estigui a favor de la incoació del conjunt històric i el seu vot serà favorable, no vol deixar de dir que l’entorn de protecció del pont romà li sembla molt petit i que troba un despropòsit que la meitat del Calvari sigui BIC i l’altra meitat només formi part de l’entorn de protecció.

Comentaris

Ichigo

SindeGate

Ichigo | 17/12/2010, 14:46

Una nova notícia: 'SindeGate', una forma de protestar contra la Ley Sinde
www.20minutos.es/noticia/906196/0/hacktivistas/sindegate/ley-sinde/

Ichigo

FCKUIN CHEATERS

Ichigo | 17/12/2010, 11:19

Són uns tramposos!!! I els del PsoE diuen encara que el vot és útil? D'això res, idò. Sempre igual, kawendena!!!

Alternativa per Pollença

Convocatòries

Alternativa per Pollença | 17/12/2010, 10:56

Avui dues convocatòries, recordau que a la pàgina de Cultura Pollença trobareu la millor i més completa informació sobre els actes culturals que es realitzen al poble.
www.culturapollensa.com

El Club Pollença acollirà l’acte de presentació de l’audiovisual “La Reserva natural de s’Albufereta“. Es tracta de la primera projecció d’aquest curtmetratge (15') divulgatiu sobre els valors ambientals de la Reserva.

A les 20,00h. Al Museu de Pollença, conferència,Tito, Anglada i Pollença, memòria d’un temps, a càrrec de Silvia Pizarro Anglada.Directora de la Fundació Coll Bardolet.

Andreu C.

Quin asco

Andreu C. | 17/12/2010, 10:28

Quin asco que fan aquests d'UM i els del PSOE també. Quin desastre. Per cert, al celador de pollença no l'han enxampat amb alguna cosa, perque com segueixi així segur que algú el durà a la fiscalia per bocas, incompetent i inepte total. Això sí, fer l'annerot i de petiscurris aixó li va be, li agrada i més ara que va acompanyat per la policia i amb un traque ben curro. quina poca vergonya...
Aquest personatge és funcionari o laboral? La seva obligació és la d'actuar d'ofici? Quin desastre, si et paseges per pollença rústica veus de tot i segons la normativa més de la meitat per no dir totes, són presumptament il·legals.
Així anam.

Pepe

Pura i dura hipocresia.

Pepe | 17/12/2010, 09:40

UM confon ser de "centre" amb ser hipòcrites.El seu discurs és propi de un camaleó.

Miquel Sánchez

Re: No et conformis

Miquel Sánchez | 17/12/2010, 08:41

Una prova més dels "falsos" que són a UM, publicat a "Diario de Mallorca"

´Buenos días, amigas perras... y amigos perros´

Éstas fueron las primeras palabras que pronunció ayer María José Rodríguez, presidenta de UM en Calvià y candidata a la alcaldía, durante un acto público en su sede de Son Ferrer para presentar un manifiesto en defensa de los animales. La escenografía fue sorprendente. Una decena de canes alborotados ­–procedentes de la perrera municipal– acompañaron a Rodríguez, quien llevaba un gran y llamativo broche en forma de un perro que tenía un aire a Pluto.

=========

Ara li pot demanar al seu president en per què d'aquesta proposta que fa a UM al parlament de tornar ha utilitzar animals vius a les festes.

Falsos !!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb