URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Del festival a la fàbrica passant pel calvari.

Alternativa | 24 Desembre, 2010 07:00

  Primera valoració del ple d’ahir, on es va rebutjar la nostra moció referent a l'ermita del Calvari i es va aprovar la de la fàbrica. Tan de bo l'informe de patrimonis serveixi per a que es faci alguna cosa tangible i efectiva a la fàbrica, començant per multar als propietaris per l'abandonament d'un bé catalogat i continuant per obrir l'expedient d'expropiació de la mateixa.

l- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària anterior de dia 28 d'octubre de 2010.

2.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient num. 5/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits. Aprovada amb els vots a  favor de UM-UNPI i PSOE, abstenció del PP_UMP i PSM, vot en contra nostre.

Vam votar en contra ja que es segueixen sense presentar els comptes del Festival del 2006, quatre anys després! A dia d’avui encara no sabem la situació comptable real del Festival i, com diu l’informe d’intervenció que acompanya aquest extrajudicial, el procedir del patronat del festival pateix d’una situació irregular, i les operacions realitzades pel mateix  han prescindit dels procediments legalment establerts, sense que hagin estat objecte de fiscalització per part de l’interventor. Per això s’ha hagut de fer aquest extrajudicial. Farem un article sobre el tema.

3 - Moció del grup municipal Alternativa EU-EV suport a la petició del Bisbe en relació a la rescissió del contracte de l'actual arrendatari casa i quiosc del Calvari. Rebutjada; vot a favor d’Alternativa i vot en contra d’UM-UNPI, PSOE i PSM, abstenció del PP-UMP.

A la comissió informativa i al ple es va posar en dubte que l 'Ajuntament s'hagués de pronunciar en un tema entre particulars, i va ser l’argument principal per justificar el seu rebuig a aquesta moció. Nosaltres pensem que el tema del quiosc va ser impulsat per l’Ajuntament i que aquest ha de dir qualque cosa per evitar el tancament de  l’ermita que es tracta d’una part important del nostre patrimoni històric-cultural.  Farem un article sobre el tema.

4.- Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa servei recollida domiciliària i de tractament de fems i residus. Aprovada amb els vots a  favor de UM-UNPI i PSOE, abstenció del  PSM, vot en contra del PP-UMP i el nostre.

Es va acceptar la nostra al·legació en la que informàvem que l’ordenança feia servir  una legislació de 1963 derogada fa sis anys, encara que es diu que no és un canvi substancial  que afecti al sentit de l’ordenança, i que no significa cap perjudici pels subjectes passius. El que no s'ha acceptat és la nostra al·legació en la que demanàvem que les taxes siguin aplicades a l'explotador del negoci en el cas dels locals amb terrasses i no als propietaris. Farem un article sobre el tema.

 

Nota d'en Miquel Sánchez: Aquí varem veure com es tiren "balons cap a fora" sense contestar realment el que se demanava, en Juanjo Mir va sortir "por peteneras" (com diuen en castellà), parlant dels beneficis de les terrasses cap els propietaris dels locals, jo no tinc cap dubte d'això, però el propietari no és el peticionari del servei, nosaltres no hem parlat en cap moment del tema comercial, i aquesta permissivitat amb les terrasses entre altres  motius fan que Pollença sigui un dels municipis més cars "cara al turista", però això ja és un altre tema què en parlarem més endavant

5.- Ratificació decret de Batlia num. 786 de 29 de novembre de 2010. Posar en coneixement de fiscalia la falsedat d'un peritatge que ha influït en la decisió dels tribunals d'obligar a l'Ajuntament a demolir unes obres il·legals  al Calvari. Aprovada per unanimitat.

6. - Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la petició d'expropiació de l'antiga fàbrica de Can Morató.

Aprovada amb els vots a  favor de UM-UNPI, PSOE, PP_UMP i el nostre, vot en contra del PSM. El dia abans del ple va arribar l’informe de Patrimoni necessari per començar a actuar a la fàbrica. Resulta poc justificable que l’Ajuntament i Patrimoni no actuïn conjuntament a aquest tema i sembla que personalismes i partidismes mal entesos  s’imposen a l’interès general. Farem un article sobre el tema.

Nota d'en Miquel Sánchez: Boníssim, del milloret  per aquestes dates, em vaig passar una estoneta molt divertida.

7.- Ratificació decret de Batlia núm. 809 de 7 de desembre de 2010. Nomenar lletrat a un contenciós posat pel propietari dels solars del Vilà desclassificats. Aprovada per unanimitat.

8.- Aprovació, si procedeix, de la modificació de l'estudi de detall relatiu a l'adopció en règim de propietat horitzontal solars B-8 i B-9 polígon industrial de Pollença. Aprovada per unanimitat.

 

                                              De l'interessant blog sin dioses.

             MOLT D'ANYS I FELICES SATURNALS I ANNIVERSARI DE MITRA

 

Comentaris

ggusfwbagm

ikwnffrlva

ggusfwbagm | 29/07/2020, 23:00

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Pepe

Re: Del festival a la fàbrica passant pel calvari.

Pepe | 25/12/2010, 13:02

Una precisió; el PSM no es va abstenir sinó que va votar en contra.

Respecte al director de patrimoni, en Biel Cerdà, no entenc que a la fira em digués que ja s'havia donat resposta al decret de l'Ajuntament de maig que demanava l'informe de Patrimoni. El que és cert és que aquesta resposta i informe va arribar el dia abans del ple i ràrpidament és publicitat a la premsa. Quina casualitat no! em recorda a les feines de l'empresa que redactava el pla de mobilitat que sempre arribaven uns dies abans de les nostres mocions al ple.Però clar les nostres mocions no tenen res a veure amb aquestes casualitats.

Amb aquest informe de patrimonia la mà el regidor del PSM em va demanar que retirés la moció, cosa que no vaig fer; primer per que la meva assemblea va decidir que no retirarien cap moció ( a no ser causa de força major, que no era el cas), segon per què no havia tengut temps de llegir l'informe i tercer per què això només és una part necessària pel que són les nostres peticions principals; aturar el deterior, multar als propietaris i començar el procés d'expropiació.

A aquest tema no haurien de tenir cabuda les rivalitats personalistes i partidistes. Més que centrar-se en que no s'ha fet i que ha fet mal cada partit.... el que han de fer Patrimoni i l'Ajuntament és col·laborar i no repetir el que ha passat a la declaració BIC del centre històric.

ExvotantPSM

Re: Del festival a la fàbrica passant pel calvari.

ExvotantPSM | 24/12/2010, 18:55

Molts hàbils aquests del PSM. Fa uns dies llegia a aquest bloc que Alternativa per Pollença presentava una moció per demanar l'expropiació de la fàbrica de can Morató i també he llegit avui mateix a aquest bloc que la moció ha estat aprovada (m'he posat content perquè ja fa colló). També he flipat quan he vist que el PSM s'ha abstès. Però he flipat més i ho he entès tot quan he vist al diari Ultima Hora a n'en Biel Picarol a una foto penjant-se la medalla de tot això. Per cert, vosaltres no sortíeu per enlloc a la notícia.

Com deia, aquests del PSM son molt llests. Aprofiten la jugada per penjar-se una medalla.

Alternativa per Pollença

Re: Del festival a la fàbrica passant pel calvari.

Alternativa per Pollença | 24/12/2010, 17:07

Segon el regidor del PSM ha estat casualitat; fa dos dies Patrimoni va respondre a una petició feta fa mesos.
Enhorabona.

Patrimoni autoriza al Ajuntament a ejecutar la orden de reparar Can Moretó
Incluye nuevas prescripciones para frenar el deterioro del edificio

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/patrimoni-autoriza-al-ajuntament-a-ejecutar-la-orden-de-reparar-can-moreto.html

JRV

Pindaro

JRV | 24/12/2010, 11:46

Hola, Pindaro. Eres un marciano? Bienvenido a La Tierra, ya con el tiempo seguro que te vas ambientando. Es normal que de momento no des pie con bola.

Joan Ramon

molts anys

Joan Ramon | 24/12/2010, 09:11

Molts d'anys i bons, a tots els que pegau una ullada per aquí de tan en tan, amb salut

Ichigo

Feliç Saturnal

Ichigo | 24/12/2010, 08:51

We wish you a Merry Saturnalia
We wish you a Merry Saturnalia
We wish you a Merry Saturnalia
And a happy New Year.

HO-HO-HO!! Feliç Saturnal!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb