URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes sobre el becut vermell

Alternativa | 06 Gener, 2011 07:00

  Al ple del mes de març de 2008 ja vam denunciar els abocaments incontrolats de la poda de palmeres que fan jardiners contractats per l'Ajuntament al solar municipal a Llenaire (veure article) . Més de dos anys després,  i a pesar de les promeses de solucions, vam denunciar que l'Ajuntament seguia sense controlar i gestionar correctament aquest solar, el que havia ajudat a l'extensió de la plaga del becut vermell (veure article).

Als darrers tres plens hem demanat al regidor de jardineria sobre la seva gestió de la plaga del becut vermell.

Al ple d’octubre ens vam centrar en la mala gestió que es feia del solar de Llenaire (on es deixaven dies les restes de palmeres infectades sense tractar). El regidor no va ser capaç d’assegurar-nos que es disposés de tots els permisos i va reconèixer que la Conselleria d’Agricultura havia demanat un millor control.

Preguntes:

- El regidor de jardins pot assegurar que les restes de podes de palmeres afectades pel becut vermell que s’ha abocat al solar de Llenaire han seguit el tractament correcte? Disposa de les següents autoritzacions a fi de dur-los a terme:

           · Declaració d'utilitat pública, interès social o general.

           · Autorització de la Direcció General de Residus de la Conselleria de Medi ambient.

           · Llicència d'activitats atorgada o pel Consell o per l'Ajuntament.

           · Llicència municipal.

           · Autorització de la comissió Balear del Medi Ambient

Respostes del regidor de jardins, en Martí Ochogavía:

«Fins ara, com podíem, llevaven les palmeres  al solar de Llenaire, també els particulars lleven restes  a la deixalleria a través d’una empresa, i s’asseguren que vénen totes desinfectades.

Cada mes són esquitades totes les restes de poda de Llenaire amb tres productes, quan s’ha pogut pegar foc s’ha pegat foc, pareix que no ha quedat cap resta de becut. La Conselleria d’Agricultura ha demanat un control millor. Estam fent feina amb la col·laboració d’una empresa per tallar 31 palmeres afectades, i hem comprat mil i pico de metres quadrats de plàstic per tenir un mes o dos mesos la caxofa infectada de les palmeres tancada i després cremar-la».

Al ple de novembre no ens va dir quina empresa feia feina per aquest tema per l’Ajuntament, ens va assegurar que s’havia demanat el tema a tres empreses i es va triar una.

Preguntes:

A l’anterior ple el regidor de jardineria en va explicar detalladament les mesures preses respecte a l’epidèmia de becut vermell. Va dir que una empresa llevava palmeres tallades i desinfectades de particulars, després de passar per la deixalleria, al solar de Llenaire Quin és el nom d’aquesta empresa? S’ha informat a les altres empreses i particulars d’aquesta possibilitat?

També va dir que havien cercat una empresa per col·laborar amb l’ajuntament per podar i tractar les palmeres afectades per la plaga? Quin és el nom d’aquesta empresa? Amb quins criteris ha estat triada? S’han fet els passos que marca la llei de contractació pública?

La resposta:

«Els ciutadans poden portar restes de poda a la deixalleria, i després Emser trasllada les restes a Llenaire. Es va a cridar a tres empreses i després es va triar la que es va considerar més adient per part de l’encarregat».

Al ple de desembre vam seguir demanant. De nou la triada per fer la feina va ser l'empresa del gendre d'en Martí, que ha passat de comunitat de bens a societat limitada.

A quines tres empreses es va convidar a fer feina  per podar i  tractar les palmeres afectades per la plaga? S’ha comprovat si s’han fet els passos que marca la llei de contractació pública?

«Es va convidar a Ponent Ecologic S.L., Ros i Hijos i Ramallet. Es va triar la primera, com no arribava a un import superior a 4.000 euros no feia falta fer un negociat».

No tenim gens clar que el cost sigui tan baix com ha senyalat el regidor i que tot s'hagi fet correctament, seguirem fent feina al tema.


 

Carta del Govern de resposta a un particular on s'indica que al solar municipal de Llenaire s'han fet dues inspeccions:

- El 18 d'octubre Agricultura ja va indicar a l'Ajuntament que havia adoptar les mesures fitosanitàries obligatòries.

- El 15 de novembre s'indica que les mesures adoptades són insuficients.

Comentaris

Pepe

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Pepe | 16/01/2011, 09:34

El Solar de Llenaire és el paradís del becut i ara això...

CALERO

BECUT VERMELL

CALERO | 15/01/2011, 23:14

AVUI PREPERANT EL FOGUERO HENS HA SORPRES TROBAR 4 CUQUES DE BECUT MESCLATS AMB LA SORRA O TERRA QUE L'AJUNTAMENT ENS HA DUIT CONVENDRIA PEGAR UNA ULLADA AL SOLAR DE L'AJUNTAMENT HA VEURE SI TENEN UN CRIADOR DE BECUTS.

Pepe

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Pepe | 14/01/2011, 15:54

Matilde hauràs de demanar a Palma que és on es trien els candidats locals del PSOE.

Pepe

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Pepe | 14/01/2011, 15:41

Hola MªTeresa por desgracia el consejo en estos momentos y dada la extensión de la plaga es quitar las palmeras afectadas. La administración tanto local como autonómica tienen una responsabilidad en lo que ha pasado y ahora tienen el deber de ayudar a los particulars admás es la única manera de empezar a controlar la plaga. Por nuestra parte hacemos y haremos todo lo que podamos en este sentido.

Matilde

Aquest soe de Pollença sempre sorprenent

Matilde | 14/01/2011, 14:25

Avui a Can Xim comentaben que el PSOe de Pollença presentará a Juan Fernadez, el president de la casa de Andalucia a Pollença, com a candidat a batle. Algú en sap res d'aquesta noticia?

M.teresa Parada

picudo rojo

M.teresa Parada | 14/01/2011, 11:16

Tengo tres palmeras y la primera ya empieza a desfallecer, cada dia la miro y no puedo entender como nadie se ocupa del tema.
Yo no tengo 4000€ por palmera para hacer un tratamiento que al final se mueran que es lo que estoy viendo por todo puerto pollensa es vergonzoso,que para que unos pocos se enrriquezcan tengan que morir tantos bonitos ejenplares de nuestras palmeras,es una verdadera verguenza

Pep

becut, tres anys tard i malament

Pep | 07/01/2011, 23:20

Sanejar i tractar una palmera no és barat. 4000 € bastaran per fer-ne 10, a preu d'enxufat en faran la meitat i si han de troncar-les i retirar-les com toca encara en faran menys.

Pepe

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Pepe | 07/01/2011, 21:49

Però les empreses també podien haver fet el curs per fer feina pels particulars. O no cal aquest curs en aquest cas? És un tema que hem d'investigar, si ens podeu ajudar ja sabeu on trobar-nos.

Lerike

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Lerike | 07/01/2011, 19:35

Xisco has dado en el clavo... Este tipo es muy listo, o va de listo..

Xisco

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Xisco | 07/01/2011, 08:27

Preguna tonta, Pepe. La resposta és: perque ja sabien qui faria la feina per l'Ajuntament.
Tot plegat dona que pensar si en Martí & family son els mes beneficiats de l'extensió de la plaga i potser això explica qualcuns comportaments.

Pepe

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Pepe | 06/01/2011, 22:57

Gràcies Bernat, l'article del UH resumeix molt bé la lamentable gestió d'en Martí.
El que ens agradaria saber és si realment a Pollença només una empresa ha anat al curset sobre el becut vermell i per què no han anat la resta d'empreses de jardineria.

Miquel Sánchez

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Miquel Sánchez | 06/01/2011, 21:51

Jalou, ja he arribat de Sevilla o millor dit d'Andalusia.

Parlant del "becut vermell" al passeig maritim de Cadis, dimarts hi havia la brigada municipal tallant una palmera, ja que el "becut" ha pegat fort per la zona, em va cridar l'atenció que abans de tallar la forraven de plàstic i la tallavan a trosson i tot d'una a un contenidor metàlic d'amunt d'un camió.

Garci

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Garci | 06/01/2011, 11:20

El tema del Becut Vermell és molt greu i si continuam així no quedarà ni una palmera dreta. I no pot ser que des del nostre ajuntament és cometin imprudències que afavoreixin a la plaga.

Alternativa per Pollença

Re: Precs i preguntes sobre el becut vermell

Alternativa per Pollença | 06/01/2011, 10:57

Els particulars afectats han creat una direcció de correu electrònic per coordinar als propiestaris de palmerals que son víctimes de la plaga: afectadospicudorojopollensa@hotmail.com

Joan

Desgovern

Joan | 06/01/2011, 10:53

Algu me va dir, qui pot anar a les mateixes llistes d'en MArtí, és perque es troba a gust amb la seva manera de fer política...

Bernat

EL VOSTRE AMIC MARTI AVUI A ULTIMA HORA

Bernat | 06/01/2011, 08:29

//ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-edil-ochogavia-encargo-a-la-empresa-de-su-yerno-el-control-de-la-plaga-de-picudo-rojo.html#sf_comment_list

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb