URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa per l'esport.

Alternativa | 10 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

  A Alternativa per Pollença considerem l'Activitat Física i l'Esport elements bàsics al servei de la salut, l'educació, la socialització, la integració social , la formació i la convivència. L'ajuntament té l'obligació de fomentar i impulsar la seva pràctica.

        Pollença compta actualment amb un gran potencial a nivell de recursos humans en l'àmbit de l'Activitat Física i l'Esport, ja siguin professionals sortits de l'àmbit universitari o dels cicles formatius que es duen a terme en el mateix  municipi.

        També tenim  actualment unes instal·lacions esportives que podríem considerar suficients (llevat  de la manca d'un Pavelló cobert al Port de Pollença) tot i que mal gestionades i en les que el manteniment s'ha convertit en un veritable problema.

        La nostra proposta, per tant, es centra més que en la promesa de noves i faraòniques instal·lacions,  que l'ajuntament no pot pagar ni mantenir, en l'aprofitament i la millora de l'ús i conservació del que ja tenim. Per això la principal mesura ha de ser impulsar un Patronat Municipal de l'Activitat Física i l'Esport que compti amb recursos suficients (humans, materials i econòmics), pressupost propi i autonomia per coordinar de manera efectiva tots els temes  relacionats en aquest àmbit.  Aquest Patronat, lluny de ser una tapadora per a que els polítics de torn puguin realitzar les seves mangarrufes fora del control econòmic de l’interventor, s'ha de caracteritzar per la seva transparència i per la voluntat de cooperació, ja sigui amb altres àrees de l'ajuntament (Turisme i serveis socials...), com amb entitats privades o tot el teixit associatiu relacionat amb l’àmbit de l'esport o amb el ciutadà corrent mitjançant els recursos de participació ciutadana.

        Actualment l’Àrea d'Esports té la problemàtica de no tenir els recursos humans suficients per gestionar i mantenir el gran nombre d'instal·lacions que a més a més estan disperses entre el Port i Pollença. Actualment la regidoria d'esports compta amb un regidor amb dedicació exclusiva i amb un tècnic que no la té, nosaltres considerem que hauría de ser al revés.

        El regidor, com a representant del poble, ha de marcar unes pautes polítiques d'actuació que han de servir per garantir que es compleixi la voluntat i els desitjos dels ciutadans. Però són els tècnics especialitzats els que han de crear un pla de gestió i manteniment de les activitats i instal·lacions esportives eficient i s'han d'encarregar del seu seguiment i execució.

        Les activitats esportives més importants normalment es repeteixen any rere any, però es poden preveure amb anticipació. És bàsic per el seu bon funcionament que no depenguin dels capritxos i de les improvisacions momentànies dels polítics, sinó que siguin producte d'una bona planificació que garanteixi que els diners dels ciutadans siguin ben invertits.

Aquesta cistella fa unes tres setmanes que està caiguda al poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple del que comentam a l'article.

Comentaris

G. Caldentey Crego

Raons per les quals cada dia em sent menys ejpanyol

G. Caldentey Crego | 12/01/2011, 14:33

Brevíssim article recent sobre "El País" al respecte d'Euskadi

"¿Periódico o letrina?"

h ttp://www.rebelion.org/noticia.php?id=120085

Guillem Caldentey Crego

Sí, Pepe, el món abertzale i ETA han de donar passes....

Guillem Caldentey Crego | 12/01/2011, 14:17

.... insisteixo, però, que, contra el que diuen els mitjans, especialment els ejpanyols (és a dir, gairebé la totalitat), ara la pilota es troba damunt la teulada de l'Estat.
Avui de matí he escoltat a la SER, en un espai de les notícies "Revista de premsa" o quelcom per l'estil, com la locutora (locutora? periodista? opinadora ejpanyola del pitjor estil!!!) es referia a un article d'un professor de sociologia de Madrid sobre el tema com a "dicutible". L'opinadora del canal fatxo-centrista m'ha posat amb aquest adjectiu sobre l'avís d'un bon article... al diari "El País"!!!!
Realment, no està gens malament l'article, més encara tenint en compte quin diari el publica. Com que trob que això és notícia, el vos enllaç i n'extrec algun fragment.
Salute!

I. Sánchez-Cuenca, "El País", 12-01-2011 (h ttp://www.elpais.com/articulo/opinion/dilema/elpepuopi/20110112elpepiopi_5/Tes)

"[...] el país puede enrocarse y hacer oídos sordos a las noticias que proceden de ETA y su mundo, con el argumento de que el Estado solo debería reaccionar ante un anuncio de disolución con entrega de armas.[...] Lo que más puede reconfortar a alguien es no tener nada que ver con los terroristas, dejando que el Estado actúe y llegando al final con la conciencia clara de haber combatido el mal, tarde lo que tarde en llegar ese final. Así llevamos más de 40 años [...]
dada la debilidad de ETA, cabe plantear una postura distinta: intentar acortar los tiempos, buscar activamente el final del terrorismo.[...] El Estado puede aprovechar el estrecho margen de acción de que dispone para reforzar a los partidarios del fin de la violencia frente a quienes todavía creen en el uso del terrorismo, de manera que la decisión de ETA se vuelva irreversible. Si el Estado no da ningún paso, ETA se cargará de razones ante sus bases para romper el alto el fuego. Si, por el contrario, el Estado se decide a explorar vías para que la izquierda abertzale haga política desde las instituciones, el coste para ETA de volver a los atentados será mucho más alto: supondrá la quiebra del movimiento social en el que se ha apoyado todos estos años.[...]"

Joan C

Re: Alternativa per l'esport.

Joan C | 11/01/2011, 19:25

Perdó per el lapsus,no hi ha actual Patronat. Volia dir el futur Patroonat d'Esports

V

Re: Alternativa per l'esport.

V | 11/01/2011, 14:54

Doncs també hi falten dues plaques solars per encalantir l'aigua dels vestuaris. Però això no es veu tant com lo de la cistella, que a hores d'ara encare està allà tirada...com les antigues porteries, que estàn tirades de qualsevol manera a la paret que separa el poliesportiu del solar de la piscina...i així podríem seguir...Quin desastre!

Joan C

Re: Alternativa per l'esport.

Joan C | 11/01/2011, 10:29

L'àmbit esportiu a evolucionat molt i fa falta organitzar-lo d'altre manera, així com funciona actualment no és sostenible.
Dins làmbit Pollencí, seria molt bé que l'actual Patronat és reunís seriosament amb tot el teixit associatiu i cercàs la manera de reorganisar-ho tot

Pepe

Re: Alternativa per l'esport.

Pepe | 10/01/2011, 17:55

Respecte al tema d'ETA i els interessos econòmics m'imagin que per desgràcia a ETA també hi ha més d'un que té interessos en seguir amb la seva macabra professió.
ETA crec que el que ha de fer és simplement declarar el seu final, un alt el foc és insuficient després de l'experiència de la darrera treva.
Respecte a l'esquerra abertzale no té cap sentit que ara encara es digui que no seria suficient amb la seva condemna de la violència.

Pepe

Re: Alternativa per l'esport.

Pepe | 10/01/2011, 17:49

Un bon article carregat de raons i arguments.Al ple de maig del 2009 vam demanar
quan s'activaria el Patronat d'Esports Municipal i el regidor d'esport va dir que en brevetat. La legislatura acaba a aquest tema com a altres amb desídia i passivitat.

G. Caldentey Crego

És l'economia! Són els doblers!

G. Caldentey Crego | 10/01/2011, 14:57

Companys,
És evident que el que es juga a Eskadi són, ni més ni menys, que molts de doblers, i que els actualment els reparteix -i gràcies a haver deixat fóra de joc els votants abertzales- l'ultraespanyol partit ..... ejpanyol (digau-li: "psoe"; digau-li: "pp"; "ppsoe", sincrèticament, que tanto monta...), instal·lat al govern autonòmic.
Si és necesari, obligaran l'esquerra abertzale a declarar que la mare de Déu nom Joana, amb tal d'impossibilitar la normalització democràtica. Pura aritmètica electoral. Saben que, en el moment en què més de cent mil votants puguin tornar a votar, se lis haurà acabat el xollo.
Acabar diguent només que ja va sent hora (fa anys!) que el món abertzale digui "basta!" als terroristes, encara que amb detencions massives en aplicació de la Llei antiterrorista, l'Estat tampoc no està facilitant-ho gens.....
Salut!

JRV

Pobre PP!!

JRV | 10/01/2011, 12:42

Vaja putada li han fet al PP ultra-espanyolista. DeixaR-LO SENSA UNA FONT DE VOTS MANIPULATS!!!

Garci

Re: Alternativa per l'esport.

Garci | 10/01/2011, 11:46

Això és una bona notícia: ETA anuncia un alto el fuego permanente, general y verificable

www.publico.es/355459/eta-anuncia-un-alto-el-fuego-permanente-general-y-verificable

Ichigo

Re: Alternativa per l'esport.

Ichigo | 10/01/2011, 10:44

He descobert una notícia sobre Catalunya des d'ADN:
www.adn.es/politica/20110109/NWS-0204-Mas.html
Mas advierte de la "ruptura" con España si no hay cambio.
Com podéu veure, Artur Mas, sent ara president de la Generalitat, no pot suportar més la situació incòmoda actual a Catalunya. I no crec que el Govern Espanyol negocïi els canvis.

I una altra cosa, i és a Pollença: No hem de deixar els poliesportius tal com és ara, que si no... GAME OVER per sempre.

Joan C

Re: Alternativa per l'esport.

Joan C | 10/01/2011, 10:13

De pena, la cistella és a l'entrada del poliesportiu. ÉS una mostra de deixadesa que fa vergona aliena.

Miquel Sánchez

Re: Alternativa per l'esport.

Miquel Sánchez | 10/01/2011, 09:14

I love this game !!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb