URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per què no volen estalviar 25.000 euros?

Alternativa | 14 Gener, 2011 07:00

El passat 15 de desembre es va reunir el Patronat de Turisme de Pollença, al que va assistir en representació nostra en Joan Ramon Bosch, que una vegada més va tenir que aguantar recriminacions i insinuacions sobre la legitimitat de la seva presència a aquesta reunió quan ells són els culpables d'aquesta situació. Una mostra més del seu desig de facilitar la submissió, perdó, participació ciutadana.

Recordau que fa més d'un any s'ens va demanar triar suplents pels diferents patronats que hi ha a l'Ajuntament (ràdio, turisme, residència, escola de música...),  a vegades els titulars no poden anar a les reunions i cal tenir suplents, sobretot per un partit amb només un representant com nosaltres. Vam presentar els nostres suplents i el cert és que ens va semblar que no els va agradar gens ni mica que haguessim triat a en Joan Ramon com a suplent... El que és cert és que des de l'equip de govern van dir que encara no havien triat suplents... i més d'un any després, a pesar de les nostres peticions i preguntes, seguim igual.

Presents a la reunió: La regidora-Presidenta, Margalida Llompart, Marga Lacalle, l'interventor, M. Petra Buades, J.José Mir (de cos present, no va deixar en tot el temps de parlar pel mòbil), Elionor Tugores , Cati Campomar, Maria del Mar.


A la reunió es van aprovar els pressupost i plantilla del 2011 (veure document pdf), una cosa que resulta preocupant és que el pla d'activitats és molt continuista entre el que es feia fa quatre anys i ara, quan la situació econòmica ha canviat totalment; s'ha previst publicar a diferents guies turístiques i revistes, assistir a les Fires Internacionals...Trobam a faltar una inversió major en Internet, a un moment que la major part dels turistes es mouen utilitzant aquesta eina fonamental en la promoció turística. També crida l'atenció que a les activitats de promoció hi ha un gran pes de les esportives: dues regates, mitja marató, cinturó ciclista. Només hi ha dues activitats de caràcter cultural (programa un hivern a Mallorca i actualització de la guia Pollença turística i cultural).

 

Resulta molt estrany que a la reunió no s'arribés a justificar les despeses previstes pel 2011;  348.638 €,  quan al 2010 no s'havia arribat als 260.000 €  i al 2009 van ser 246.000 €. Les explicacions de la regidora no foren prou convincents, i si bé es va justificar una part del desfasament, l'explicació fou confusa, i la intenció era tenir un remanent per "si un cas" el que no sembla molt lògic a la situació econòmica actual del municipi.  

A l'anterior reunió del Patronat del 24 de març del 2010 ja s'havia parlat de la possibilitat d'estalviar el lloguer de local de la tafona on actualment es troba l'oficina de turisme de Pollença, pràcticament 25.000 euros anuals, molt de duros a la situació actual de  l'Ajuntament. Però a aquesta reunió van dir que no han trobat un local municipal...  Per què no es pot traslladar a Can Llobera? Per què no es posa a les dependències del claustre? O per què no s'estudia el cost que seria fer l'oficina a la peixateria a la plaça?... La resposta de la regidora va ser un clàssic d'aquesta legilatura: s'estava treballant en aquesta darrera direcció...

Joan Ramon també va demanar millores a l'oficina de turisme del Moll, que té nombroses deficiències: Les portes de l'oficina s'obrin cap a dedins, el que fa que tan sols hi capiguen 2 o 3 persones a la vegada, hi ha cables electrics pel mig sense protegir. En una paraula, és una oficina dels anys 50 més que dels 2000.

Com molt de ciutadans pensam que Pollença potencialment té molt més que sol i platja, i ho desaprofita conscient i irresponsablement. A una questió tan important com és el turisme per a la nostra economia i, per tant, llocs de feina, tots hem d'unir esforços, i si no ho fan els altres, al manco ho farem nosaltres.

S'ha previst una despesa de 12,197 euros per la Marca Pollença, un projecte que no ha tengut continuïtat. 

 


 

Comentaris

Ichigo

Corrupció o coherència

Ichigo | 14/01/2011, 09:03

Es nota la manca de coherència de l'ajuntament, que s'ha tornat com tota la Comunitat Valenciana, la Comunitat de Madrid i els (des)governs d'Espanya amb Aznar (Ánsar) i ZP (ZiliPollas).
I sense coherència no hi ha democràcia.

Joan

desgovern

Joan | 14/01/2011, 07:18

Un poc més de desgovern, fa falta un canvi !!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb