URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Adéu espai Tartan i skate-park

Alternativa | 20 Gener, 2011 07:00

  Als darrers plens hem fet una sèrie de preguntes de temes que afectaven als joves i a l'àrea d'esport. El que resta clar és que a joventut resta molta de feina per fer i que el balanç de la regidora responsable a aquest tema  ha estat ben pobre.

 

 A final de l’any passat s’informava de que s’havia aconseguit una dinamitzadora cultural que entre altres funcions tenia la d’elaborar diferents programes per tal de reactivar l’Espai Tartan que posteriorment s’ha tancat. Al mes de febrer, a causa del tancament del club Formentor, es van registrar a l’Ajuntament 501 signatures demanant un lloc pels joves per passar el seu temps lliure sense cap risc. Què ha fet la regidora a aquest tema? Hi ha previst qualque espai públic o la col·laboració amb un espai privat pels joves?

Resposta de la regidora de joventut: «l’Espai Tartan s’ha tancat per motius econòmics. S’ha d’estudiar utilitzar les escoles que es troben molt infrautilitzades a partir de les 17:00 h».

Resulta molt evident la manca de planicació al tema de l'espai tartan quan la regidora passa en poc temps de parlar de dinamitzar-ho a tancar-ho. Estem d'acord en abandonar el local per estalviar el lloguer, però l'Ajuntament podia, per exemple, haver traslladat l'espai al Miquel Capllonçh al Port.

 Ens podia explicar la regidora les característiques generals  del programa INFO-PARTICIPACIÓ JOVE. Com es pensen seleccionar i posar en marxa les peticions que facin els joves?

Resposta de la regidora de joventut: «Hi ha més de quaranta joves voluntaris, a partir de les seves peticions, es triaran les que siguin possibles amb la partida pressupostària existent». 

Ens preocupa que es faci un projecte de participació i que encara no es sàpiga quina partida pressupostària es dedicarà al mateix. Amb els antecedents que tenim a altres temes de participació això pot acabar com l'Agenda 21 sent un motiu de frustació.

També vam demanar al regidor d'esports.

- Ens poden explicar quines solucions han cercat al mal ús del tancament de l’skate-parc del poliesportiu abans de decidir el seu tancament? Quina ha estat la valoració objectiva que s’ha fet per tancar-ho? Què es farà amb l’skate parc desmuntat?

Resposta del regidor d'esport: «havia problemes de convivència amb el seu ús, els usuaris no respectaven els horaris, feien accions impròpies d'un lloc esportiu, no respectaven les indicacions i havien destrossat l'espai usant bicicletes».

Una vegada més s'opta per l'opció més fàcil, una opció que no és una solució.

- Ens poden informar de quina ha estat la proposta de l’empresa que gestiona la piscina coberta? Com s’està fent en aquest moment el pagament de l’electricitat? Ja han adoptat alguna solució respecte a aquest tema?

Resposta del regidor d'esport: «el cost de l'electicitat és massa elevat i l'empresa arrendatària vol pagar una quantitat fixa i que la resta la pagui l'ajuntament, s'estan elaborant informes sobre el tema».

 Quan una infraestructura es fa mal, passen coses com aquesta.

 

Al darrer fulletó "amb mà esquerra" del PSOE local (número 2 publicat a l'octubre del 2009!),  es parlava de reactivar l'Espai Tartan, no havia passat un any i l'havien tancat.

 

Comentaris

Pepe

Teòricament.

Pepe | 23/01/2011, 18:12

És clar que les activitats han de tenir en compte al manco tres trams parlam en general (és clar que no és matemàtic) i que parlam d'una teoria general.

El primer tram de la preadolescència 11 -14 anys és el menys complicat; ja no són nins, tenen ganes de fer coses més "adultes" però no han entrat en la fase de cercar la seva independència xocant amb els adults. Per tant es pot fer un oci dirigit des dels adults.

El segon tram d'adolescència pura; entre els 14 i 16 és més complicat i per funcionar cal donar molt d'independència i autonomia, encara que pot haver una direcció inicial y un control lleuger.

El tercer tram que seria a partir del 16 anys l'Ajuntament només ha d'organtizar activitats a les que els joves puguin accedir. La relació ha de ser totalment lliure.

Si que hi ha un cine proper,els diumenges a Alcúdia, el que falta és un transport públic adient, informació, coordinació, més oferta... Clar que el millor seria recuperar el cine capitol que era una bona alternativa d'oci.

Miquel Sánchez

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Miquel Sánchez | 22/01/2011, 21:39

A tot això s'ha d'anar amb molta cura de no fer una competència deslleial als negocis locals en temes sobretot de consumicions de bars,etc com està fent alguna associació de la tercera edat del municipi, però no crec que el problema es resumeixi en un problema d'hostaleria, per grans, joves i petits per exemple falta un cinema relativament a prop.

Miquel Sánchez

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Miquel Sánchez | 22/01/2011, 21:32

Aquest tema no es resol amb un local o un grup d'esplai, no són les mateixes inquietuds les d'un jovent de 14 anys que les d'un altre jovent de 18 anys per posar un exemple, la solució és dur una política clara de cara al jovent en tots els trams d'edats

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 22/01/2011, 19:07

Doncs tot es pot parlar, tenim més d'un espai municipal buit i un grup que vol fer feina desinteresadament i voluntàriament. Que més volem

Garci

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Garci | 22/01/2011, 18:34

Crec que ningú ha qüestionat res del que el comentari del Grup Nàufraga diu. I no m'agradaria que ningú es sentís atacat per pensar que l'ajuntament ha de fer alguna cosa amb l'oci dels joves i no ha de passar per una opció confessional. Crec que en cap moment s'ha atacat la feina de Nàufraga.
Per altre banda, quedau totalment convidats a escriure un article a aquest mateix bloc per explicar i comentar tot el que volgueu. I gràcies per participar.

Esplai Nàufraga

21 anys d'alternativa pels joves

Esplai Nàufraga | 22/01/2011, 17:38

Totes les persones que treballen amb l'esplai, treballam desinteresadament i volutariament, sempre miram de fer u be per els infants i joves del poble, siguin d'na creencia, ideologia u altra religio. Les infrastructura en les cuals esteim ubicats ens be per histori del nostre grup. Tot l'equip quedaria encantat de treballar a un altre lloc sempre i cuan se manatengui la infrastructura i les condicions que tenim actualment, sigui un local d'una entitat publica o privada.

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 22/01/2011, 16:19

Hola Marga ja hem dit que el tema de l'oci del joves no és gens fàcil. És molt complicat unir adolescència i normes. I és clar que el tema és més complicat si dius que vas a potenciar un espai i a l'any el tanques.

El procés del passat que comentes m'agradaria
coneixer-ho més en profunditat, ja que el nostra ajuntament és especialista en carregar-se processos participatius i pel poc que contes crec que el plantejament inicial no era massa correcte i que responia a la política populista i electoralista típica dels nostres governants. Els processos participatius han de tenir objectius clars i limitats no es tracta de demanar en general.

Actualment pot passar una cosa similar pot passar amb l'actual programa INFO-PARTICIPACIÓ JOVE no es pot demanar i després dir que ja es veurà si hi ha pressupost.

No crec que la generació actual sigui pitjor que la de fa 6 anys, no ha hagut grans canvis.

No crec que posar un local sigui la única solució, però si que crec que els joves necessiten un espai de socialització i no crec que faci falta que sigui regentat per la policia.

El que s'ha de fer és feina i cercar informació i sobre experiències que han funcionat a altres llocs, com per exemple si parlam d'oci nocturne; el programa "abierto hasta el amancer" que funciona a Gijón des de 1997.
I no és l'únic:
Ocio Nocturno Alternativo
es.pabila (León)
Salamanca a tope
Gaua (Bilbao)
Sonámbulos (Alhaurín de la Torre)
Esta noche va a ser que sí (Fuenlabrada)
Qdamos (Lorca)
Quart de Nit (Quart de Poblet)
Dinami-za't (Santa Margalida)
VPK (Sant Boi de Llobregat)
Espai Altemactiu (Elche)
La noche es tuya (Oviedo)
La noche es joven (Santander)
Gauekoak (Vitoria)

Si parlam d'oci diurn tenim per exemple el programa Xtra
Club a Vitòria

Un objectiu, fer feina i no defallir.

Garci

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Garci | 22/01/2011, 14:06

Primer de tot donar-te les gràcies per participar i aportar la teva experiència. Crec que l'experiència que comentes de posar un local per joves tal i com es va fer no serveix. Però això no lleva que des de l'ajuntament no s'hagi de fer un esforç en cercar solucions a aquest tema. Seria interessant veure experiències que funcionin a altres pobles. Però per això fa falta posar-hi voluntat i ganes de fer feina. El que no podem és deixar de banda la idea de donar un oci constructiu als joves.

marga a.

adeu e l'esplai tartan i skate park

marga a. | 22/01/2011, 12:41

Senyors, vos record que fa alguns anys (mes o menys 6 o 7 anys) des de l'ajuntament va haver la iniciativa de fer reunions amb els joves del poble, tots els que volien anar i donar la seva opinio i demanar el que volguesin per les festes de la patrona, o per la fira... i anaven i ho feien. Jo men record (perque era una de les joves que hi asistia) que es va demanar un local per els joves, i l'ajuntament ho va estodiar i va dir, que per ells podia seguir endevant, pero que havia de ser un local duit per joves i per els joves. Sense tabac, sense alcohol ni cualsevol tipus de droga.

I que va pasar amb aixo, doncs que molts de joves no varen seguir amb la idea, ja que alguns no volien fer feina i d'altres els hi parexia masa estrictes les normes que els imposava l'ajuntament.

Senyors, fa 6 anys els joves esteiom descarrilats, i dic esteiom perque jo també hi esteia. I ara les generacions que venen, les que tenen entre 14-18 son pitjors. Se creuen molt poderosos amb la llei del protector del menor.

Vos faig una pregunta, creis realment que posant un local per els joves, en el cual haguin de cumplir totes les normes, que dicti el responsable del local serà una solució per ells?

Jo domes i trob una manera i esque estigui regentat per la policia local, i no la de Pollença que per desgraci no cumpleixen la seva feina tot lo bé que podrien, si no per la policia local de Calvia, que aquests no els torea ningu.

Garci

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Garci | 21/01/2011, 20:41

Totalment d'acord Turgut, la religió UMPINIANA és també dolenta baix el meu parer. Però no té perquè ser així. Crec que des del govern es poden fer les coses ben fetes (o ho vull creure).

Miquel Sánchez

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Miquel Sánchez | 21/01/2011, 19:48

Com sembla que l'embull ve pel meu comentari de la confessionalitat de Nàufraga, just dir que no vull que al meu fill a una activitat a l'hora de dinar el facin cantar una canço donant gràcies a Deu pels aliments, quan els aliments els hi fan arribar els seus pares aixecant-se a les sis del matí per anar a fer feina, simplement són aquest detalls, pot sembla una cosa sense importància però per jo la té i molta.

(Aquesta canço la vaig escoltar a un vídeo de les colònies d'estiu de Cala Murta)

Pen que així queda tot ben aclarit

turgut

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

turgut | 21/01/2011, 19:35

Garci, crec que el que passa és que la gent acaba preferint un grup confessional com Naufraga que un grup, TAMBE CONFESSIONAL, com el que surti de l'ajuntament. Perquè ja sabem que el que surt de l'ajuntament és, actualment, de confessio UMUNPIana, i posats a triar, m'estim mes la confessió cristiana que la UMUNPIana. Vull dir amb això que tot s'acaba polititzant i acabam tenint al municipi organitzacions confessionals, però a major gloria del partit politic de torn. I no hi ha grup mes fàcil de manipular que un jovenet de 17 anys a punt de ficar la papereta dins l'urna.

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 21/01/2011, 19:12

Covas, quan em refereix a que us sentiu atacats és per que ja al primer comentari per exemple dius " els valors cristians (que vos records que no son dolents, no son fatxes ni carcas)" Quan a aquest bloc s'ha dit alguna cosa en aquest sentit ? Mai
També dius que nosaltres per ideologia, no serem capaços de reconeier la tasca que ha fet l'esplai dins aquest poble. Quan has llegit un comentari nostre en aquest sentit? Mai.

És més torna a llegir el meu primer comentari, el primer que he fet és convidar-te a escriure un article a aquest blog.

Crec que no he desviat el tema en cap moment sempre he intentat seguir un fill argumentatiu que ens ha llevat molt enfora de l'article.

Et torn a dir no rebutjam a Naufraga i si governam sereu tractats exactament igual que la resta d'associacions del municipi amb criteris de col·laboració, transparència, igualtat...

T'assegurà que tot el que he dit i he demanat ha estat des de la sinceritat i l'interès i no té res a veure que ara sigui polític.

Respecte a la teva proposta de que organitzem activitats apolitiques pels joves, no té cap sentit som un partit polític i per tant les nostres activitats són polítiques, i són igual d'altruistes com les vostres. La nostra feina és aconseguir que l'Ajuntament millori la seva feina amb els joves.

Garci

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Garci | 21/01/2011, 18:37

Benvolgut Covas, com ja he dit en altres comentaris, no es qüestiona la feina de Nàufraga. És qüestiona que l'ajuntament no té oferta d'oci pels joves i l'hauria de tenir. I aquesta oferta hauria de ser no confessional. Crec que és senzill.

Que Nàufraga faci o no una bona feina no és una cosa que nosaltres haguem de valorar, sinó que l'han de valorar les persones que hi col·laboren, els nins i els pares. Pel que jo he sentit la valoració és bona.

El que has d'entendre son les reticències d'alguns pares a portar als nins a organitzacions confessionals, per molt bé que facin les coses. I també que cadascú ha de tenir les creences, valors i ètica que trobi i respectar i ser respectat. Per això mateix l'estat ha de ser aconfesional.

També hem d'agraïr la teva participació al bloc ja que has obert un debat interessant i, baix el meu parer, positiu.

Joan Rafel Covas

21 anys d'alternativa pels joves

Joan Rafel Covas | 21/01/2011, 18:26

Si que ho he citat jo però en cap moment ho he posat com a problema o condició cosa que si que heu fet vosaltres. Jo no me sent atacat, fa molt que ens coneixem i saps que som cristià, mai me n'he amagat ni mai ha estat un problema per part meva en el meu desenvolupament personal i social i tu ho saps bé. Com a bon polític que t'estàs tornant saps desviar els temes i jutjar el que sent els altres com et convé, i això per l'apreci i estima que te tenc me sap greu, jo no me sent atacat lo únic que us rebat es que s'emprei la condició cristiana de Naufraga per rebutjar-la de cop sense mirar el seu rera fons. Per altra banda en lloc de rebatre només la cònfesionalitat de nàufraga com aixi encare no he sentit cap altra comentari damunt tot lo de mes que he contat del nostre esplai? Com aixi ni un comentari damunt la proposta que cos he fet com organització?
Pepe ens coneixem bé i saps la dedicació que he tengut jo cap els infants i joves del meu poble i com jo tots els monitors que han passat i estan a Nàufraga... Possiblement només que vosaltres o algú altre dedicas una dècima part de lo que ho hem fet i ho fan els monitors de l'esplai als joves d'aquest poble un altre gall cantaria.
Però tot això no compte fa estona que molta gent ens te etiquetats, tot i aixi movilitzam mes joves i socis que moltres altres entitats mes ben vistes que nosaltres. Per qualca cosa serà.

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 21/01/2011, 15:34

Covas.

La primera cita religiosa l'has posat tu al teu primer comentari; "Nàufraga com una alternativa...basada en els valors cristians"

Clar que cada persona és molt lliure de sentir-se cristià si vol, jo el que demanava és on es troba el límit, què defineix segon tu a un cristià. Tota definició té un límit per molt elàstic que sigui. Quina és l'essència del cristianisme?

Tan als teus comentaris com als de Moises veig que us sentiu atacats i encara no sé per què. Nosaltres parlam del que passa amb l'oferta municipal d'oci per la joventut que ha d'existir .

Moisés Cifre

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Moisés Cifre | 21/01/2011, 13:23

Crec que tan com ateus i no ateus, tots seguim uns camins en valor etics, que mes dona si uns son cristians o els altres cientifics o no creyens en res, tots cercam la manera de sabre quin es el camí bo, sabre el que es dolent i que el bo. Com esper que sabeu Nàufraga ensenya aquests valor etics, tals valors que també els donen a clase de ciutadania.
Crec que ens tendriem que fixar més que hi ha aquesta opció per els joves i no dir que l'estat no es confeccional i per aixó ens descarten. Som una opció de voluntaris que ensenyem a transmetre uns valors etics, i Pepe hi ha moltes maneres de seguir unes doctrines, la gent opina i per aixo es creen les diferent maneres de veure les coses, com va pasar a la religio cristina. Nosaltres tenim un punt de vista i si ens vegesiu algun dia com ho duim en marcha a l'esplai, vos donariu conta que anau errats. Ho dic per experiencia pròpia, jo era el primer en criticar Naufraga per la seva aproximitat amb l'esglesia, i pensant el que molts pensau de Nàufraga. Ara puc dir que sa de viure desde allà dins per sabre el que realment ensenya.

El tema es que necesitam un lloc per els joves de Pollença i ningú es presta voluntari, ni tampoc l'ajuntament que seria la seva tasca.

turgut

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

turgut | 21/01/2011, 12:10

Hi hagi Pau.
M'agrada mes la cita de'n Hawkings: "Pregunteu-me coses des del big-bang cap aquí. Abans,... qui sap".
Lo dit hi hagi Pau.
Amen

Joan Rafel Covas

21 anys d'alternativa pels joves

Joan Rafel Covas | 21/01/2011, 12:00

Per altre banda en Pepe és qui fa alusió a la meva persona dient que hi hauria d'haver uns limits per saber fins quan un es cristià o no.

Joan Rafel Covas

21 anys d'alternativa pels joves

Joan Rafel Covas | 21/01/2011, 11:58

Al article es citen dos negocis PRIVATS, que feien la funció que hauria de fer l'ajuntament i es citen com alternativa, un ja ha tancat i l'altre pareix que te el mateix porvenir. Es l'autor del post el que cita dues iniciatives privades amb anim lucratiu i que a més no es regeixen o regien per cap normativa de joventut que regulàs la seva activitat.

Garci

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Garci | 21/01/2011, 11:52

Crec que ningú qüestiona la fe i el pensament individual de cadascú. El problema, com també passa amb el tema del grup Nàufraga, és que hem de diferenciar allò públic d'allò privat. L'Estat no pot ser confessional i la religió no hauria de regir la vida pública. Per tant, jo crec que Nàufraga només és una opció d'oci, però l'ajuntament no ha de defugir de les seves responsabilitats en aquest tema.

Joan Rafel Covas

21 anys d'alternativa pels joves

Joan Rafel Covas | 21/01/2011, 11:39

Qui ha desviat el tema al camp religios heu estat els de més anteposant la religiósitat de Nàufraga a la seva tasca educativa i a la realit que és una alternativa real a dins el nostre poble.

Per altre banda Pepe, defensor de les llibertats que ets, hauries de ser que l'unica llibertat que te l'home al 100% és la del pensament, els sentiments i la fe... ni tu pots recorre a les escritures només quan et conve, ni les escritures ni l'esglèsia poden mesurar el meu grau de fe en Jesús Crist.
Personatge històric o no jo me confés seguidor de l'estil de vida que va plantejar el seu personatge. I soc lliure de fer-ho foti a qui foti!

JRV

Ben interessant

JRV | 21/01/2011, 10:37

Ben interessant aquest debat sobre religió, en el nostre cas cristiana, i mes concretament, catòlica. Amb el pas dels anys, i ja van casi 64, he passat d'una creença profunda(cristiana, mes que catòlica) fruit d'una "ensenyança" unidireccional, a un escepticisme ben profund, i això darrer , consecuència de llegir molt, variat, i contrastar-ho. Es el cristianisme de primera hora, crec, actitut i reflexions pròpies de la Grecia precursora de la ilustració, i la democracia i de les llibertats de pensament. De la lectura den Plató, es ben facil deduir que el cristianisme es una còpia del platonisme i d'Aristòtil de 300 anys abans de Jesús.
Els evangelis, i me va decebre molt al seu moment saber-ho, foren escrits per gent que no va coneixer Jesús, aquest havia mort abans de neixer alguns dels evangelistes, tan sols Joan n'havia tingut alguna coneixença. Jesús, com diu Pepe, practicament no te a la història, cap referencia documentada. No obstant això, i com a derivat humanístic del pensament grec, me mereixen molt respecte els cristians que ho son, o si senten, per els valors humanistics que també té.
I respecte a l'Islam, la lectura ( vaja sacrifici aquest per mi!!) de l'Alcorà me diu que l'inferioritat de les dones es norma a aquest Llibre. I que jo penso que si els musulmants seguissin textualment l'Alcorà, i fossin 140 persones en ves de 1400 milions, serien perseguits com a secta perillosa, d'acord amb les lleis occidentals i el que predica el seu Llibre.. A l'Alcorà no hi res d'això de que " la veritat us farà lliures", com si hi es a dos evangelis, malgrat l'Esglesia no ho hagi tingut mai en compte. Que per molts anys poguem debatrer en llibertat...

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 21/01/2011, 09:55

Bon dia Turgut no sé si haurem d'obrir un nou blog per parlar de religió . La veritat que ens hem anat massa del tema i de moment no sabem quina problemàtica més estesa no ha fet possible mantenir obert l'skate park i com és possible que la policia no hagi pogut imposar la seva autoritat.

I ara pels que els pugi continuar interessant el tema del cristianisme:

- No he parlat de "qualsevol llibre escrit fa 2000 anys" parl del llibre que és el fonament del cristianisme.

- Esglesia com he dit és un grup de creients, això vol dir que cal formar part d'un grup, no es pot exercir el cristianisme de manera individual, com plantejaves en un principi, o al manco no era aquesta la idea de Crist.

- Dius que un pot abandonar part de la creença, dels escrits, dels dogmes i continuar sent cristià. Una cosa similar al que han comentat Covas i Moises. D'acord però qui estableix el que es pot abandonar i el que no es pot abandonar? On està el límit? Quan és un cristià i quan no?

Efectivament no crec en qualsevol cosa i menys en una Verge que va parir el fill de Déu. Crec en el ser humà amb totes les seves imperfeccions i totes les seves grandeses. Arreglem el que tenim a la terra amb criteris ètics propis i sense pensar en possibles recompenses després de morts.

Sóc ateu gràcies a Déu (Buñuel)

Ichigo

Maleït equip de govern de "sabelotodos"

Ichigo | 21/01/2011, 08:56

Els regidors del municipi es creuen més intel·ligents del que són realment. Es creuen perfectes, que saven tot. Però RES. Que han fet un poble de merda d'un bonic municipi.

Miquel Sánchez

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Miquel Sánchez | 20/01/2011, 22:51

Turgut, quan estudiava a l'Institut en Miquel Monroig en aquells temps capellà i mestre, ja ens va dir que els traductors de les sagrades escritures havien anat un "poquet per lliure"

turgut

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

turgut | 20/01/2011, 22:41

Pepe me sap greu si t'he ofès. Evidentment trobaràs centenars de frases a qualsevol llibre escrit fa 2000 anys que xerren de coses que ara se consideren animalades, sigui sobre les dones, el racisme, etc,... no fa falta que me tregui de context 4 frases del nou testament. Aquesta frase de Jesus a Pere pot ser interpretada de moltes formes. Esglesia com a comunitat de persones que creuen, per tant com tu dius grup de creients, res mes. Me cites una frase de Corintis i me dius "AIxò es el cristianisme". Es com si jo te dic "No mataras" Mt, 19:18, "Això es el cristianisme". El perdó és un axioma del cristianisme, per tant un pot abandonar part de la creença, dels escrits, dels dogmes i continuar sent cristià.
Te torn dir que perdona si t'he ofès, era per animar el debat, i mira on hem acabat, començant xerrant dels joves i ja xerram de religió.
Qui no creu en res, acaba creient en qualsevol cosa.

Miquel Sánchez

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Miquel Sánchez | 20/01/2011, 22:41

Estaven parlant de "monopatins" i problemes de la joventut i hem pegat nou testament

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 20/01/2011, 21:57

A veure Turgut per mi sempre és un plaer debatre, encara que ens anam una mica del tema de l'article.

- El cristianisme si que té una doctrina oficial basada en la vida i els ensenyaments de Jesús de Natzaret segons es presenta en el Nou Testament. Els cristians creuen que Crist és el Messies profetitzat en l'Antic Testament .

Les dades històriques sobre la figura de Jesús són mínimes per tant si ets consideres cristià és pel que saps de Crist a partir del Nou Testament. Si només acceptes una part del que diuen els testaments i no tot això ja respon a un criteri moral teu no cristià.

- Parlant de manera rigorosa no és pot ser cristià sense pertànyer a cap església o grup de creients.
Al Nou Testament; Jesús a S. Pere:

"Y yo a mi vez te digo que tú eres Pedro, y sobre esta piedra edificaré mi iglesia, |Mt 16, 18}

I només et citaré de Pablo al Nou Testament (hi ha més9:
Corintios 69

9 ¿No sabéis que los injustos no heredarán el reino de Dios? No erréis; ni los fornicarios, ni los idólatras, ni los adúlteros, ni los afeminados, ni los que se echan con varones.

Això és el cristianisme i si no el segueixes, ni formes part de cap església ets molt lliure de dir-te cristià però has fet una adaptació personal i pròpia que no és el cristianisme .

- No xerro d'oïdes, ni he dit cap burrada i sempre procur aprendre més. Crec que aquestes afirmacions per la teva part sobraven.

turgut

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

turgut | 20/01/2011, 21:12

Pepe, no puc creure que tu facis aquests errors de bulto desintencionadament. Tornes a parlar de "doctrina oficial cristiana", això tu has de sabre perfectament que no existeix. No hi ha una "doctrina oficial cristiana". Parles de la majoria de "variants cristianes". Un pot ser cristià sense ser de cap variant cristiana, et deus referis a les diferents confessions, igual que pot ser comunista sense ser de cap partit politic. Cristià significa simplement seguidor de Crist, creure en les seves idees i els seus valors. Això que les variants del cristianisme comparteixen una visio "negativa" de la sexualitat, es una burrada que no és propia d'un professor, Pepe. Es com si dius que l'Islam te una visio negativa de les dones i te quedes tan ample, no ho pots dir això. Nomes puc pensar que xerres d'oides, o mes ben dit, xerres com un adult que de nin va anar 11 anys a escola de frares i no s'ha preocupat d'aprendre res mes.

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 20/01/2011, 21:02

Pere crec que hauries d'explicar per què no són senzilles aquestes mesures i de quina problemàtica extensa es tracta.

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 20/01/2011, 20:57

Moises i Covas jo no tinc cap mal pensament respecte a vosaltres, ni tinc cap problema, simplement no sóc cristià, i no per aixo deix de ser millor o pitjor persona. Els ateus també podem tenir bons valors o no?

Covas no es tracta del que predica l'església, és part de la doctrina oficial cristiana, parla del tema amb l'actual rector, jo vaig tenir una interessant conversació amb ell i té les coses molt clares, i em sembla bé. Sí ets catòlic ets catòlic i si no t'agrada i no pots canviar-ho el millor és anar-te com ha fet recentment Jaume Santandreu.

Jo no he parlat del que feu vosaltres sinó dels valors del cristianisme i l'opinió de la majoria de les esglésies cristianes és clara i ja no parlem del que opina la màxima autoritat de la religió catòlica. I per dir això no m'he d'informar he anat onze anys a col·legi de capellans.

Nàufraga mereix el mateix tracte que la resta d'associacions del municipi ni més ni manco; ajuda, col·laboració, diàleg..

Jo també t'aprecio molt Covas

P. Bauza

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

P. Bauza | 20/01/2011, 20:39

Per una banda, accept les critiques i solucions positivament Pepe, però creume si et dic que les dues solucions q m'has escrit de senzilles no hi tenen res. Les hem pensades i repensades i això és un tema del qual em podem parlar fent un cafe quan vulguis pq darrera hi ha una problemàtica extensa. Dit això, valor positivament la vostre voluntat d'opinar sobre el tema pq crec q de la diversitat d'opinions pot sortir una bona solució i efectivament tothom té el seu dret d'opinar. Per altre banda vull dir q jo personalment pens q davant d'un acta altruista o com és el cas, d'una associació o grup de voluntaris, el q menys importa ha de ser la ideologia (política) o les creencies (religioses) de l'associació. El q realment és important és la tasca que fan desinteresadament, simplement és una opció més i hauriem d'agrair aquest simple fet. Això també hauria de ser aplicable a tots els polítics, es igual qui aporti la solució si aquesta és bona per tots

Joan Rafel Covas

21 anys d'alternativa pels joves

Joan Rafel Covas | 20/01/2011, 20:22

Pepe en cap moment he dit que perquè hi hagi Nàufraga l'ajuntament no hagui d'oferir res als joves... No més he dit que es uns alternativa real que mai ningú te en compte... I per altre banda una cosa és el que predica l'església i l'altre lo que fan els religiosos o la gent que esta a les seves associacions... Abans informauvos, l'educació sexual al nostre esplai (quan dic nostre us incloc a tots com a pollencins) s'ha tractat amb professionals no religiosos sino d'associacions com alas i mai hem tengut cap problema amb el rector ni res. Lo dit cos guiau més pels prejudicis i vós permeteu el luxe d'opinar sense informar-vos... Que trist.
Per cert vosaltres com organització o associació podrieu realitzar activitats apolitiques pels joves també meam com us en sortiu. Fora conya ho dic Pepe que tu saps que t'aprecio molt!

Moisés Cifre

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Moisés Cifre | 20/01/2011, 20:20

Jo com a monitor de Nàufraga actualment, puc dir que la gent te un mal punt d vist de nosaltres, aixo si, donen gracis per la nostra tasca pero pensen massa amb la confessionalitat que tenim. I no tenim cap problema amb ningú per la seva sexualitat ni tampoc per les seves ideas, no hem barrat la entrada a ningu i ens oferim a fer qualsevol feina. Crec que els valors que educam els tendriem que tenir tots per ser millor persones.

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 20/01/2011, 18:31

La majoria de les variants del cristianism comparteixen una visió negativa de la sexualitat. Inclús hi ha de pitjors que els catòlics, com seria el cas dels baptistes majoritaris als Estats Units.Una excepció seria part de l'església anglicana

Nàufraga ha fet i farà coses molt interessant, i té dret i ha de rebre el suport i ajuda de l'Ajuntament com altres associacions del municipi però això no lleva la responsabilitat de l'Ajuntament a fer feina i cercar alternatives a l'oci dels joves.

Garci

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Garci | 20/01/2011, 18:25

Crec que aquí hi ha una qüestió bàsica: l'ajuntament (i no un grup confessional que no lleva que estigui fent bona feina) té el deure, baix el meu parer, de possibilitar un oci constructiu als joves del municipi.

Per tenir una dedicació exclusiva, amb comptes d'avançar s'ha anat enrere.

turgut

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

turgut | 20/01/2011, 17:57

Pepe, crec que has confós la "visió cristiana" amb la "visió catòlica", possiblement de forma no intencionada. Tu parles de la visió catòlica de la sexualitat.
No conec Nàufraga, però fixa't que me fii mes que puguin fer coses interessants els de Nàufraga que els de l'Ajuntament. els de l'Ajuntament ho fan per obligació, els de Nàufraga per vocació, i amb això ja està dit tot. Tu ho saps que ets professor.

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 20/01/2011, 17:05

A veure Covas,no tinc cap dubte de la professionalitat de la gent de Nàufraga però tu mateix has dit que és una alternativa basada en els valors cristians, i em sembla molt bé cap problema... però això és una associació confessional i l'estat com bé saps és aconfessional. No es tracta de cap excusa barata,simplement des de l'administració pública s'han d'oferir opcions no confessionals.
Igual que t'he dit que compartim valors, també et puc dir per exemple que no comparteix la visió cristiana de la sexualitat (anticonceptius, homosexualitat...).

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 20/01/2011, 16:58

Pere moltes gràcies per participar, tan de bo tècnics, treballadors, regidors i tots els afectats als temes que tractam al blog s'animassin a donar explicacions, opinions, informació...
Primer he de dir que és cert que viure en primera persona el tema dona un valor especial a la teva opinió però això no significa que la resta no podam opinar, a vegades va bé també tenir un punt de vista menys implicat
Els problemes que has comentat de l'eskate park els he viscut a l'institut i no l'hem tancat, el que hem fet és cercar solucions, i n'hi ha un parell senzilles que podien servit per aquest cas.

1.- Controlar l'accés a l'eskate park; fer un tancament i que només es pugui accedir d'una manera controlada.

2.- Castigar als que no respectin les normes de funcionament de l'eskate park. La policia són agents de l'autoritat i tenen mitjans suficients per que les normes siguin respectades.

Joan Rafel Covas

21 anys d'alternativa pels joves

Joan Rafel Covas | 20/01/2011, 16:36

Ara que ja no estic a Nàufraga puc dir que la confessionalitat de l'esplai es resumeix en la seva ubicació, crec que hauri de prevaler més la professionalitat de la seva gent tot i ser voluntaris, el fet de tenir i seguir un projecte educatiu... No pesen tant com la confessionalitat no es ve... Me sap greu però lo de la confessionalitat me sembla una excusa barata.

Pepe

Continuarà...

Pepe | 20/01/2011, 15:53

Primer us volia donar les gràcies per les vostres aportacions al debat, que és una de les finalitats d'aquest blog.
El que està molt clar és que donar alternatives a l'oci del joves no es gens fàcil però que a l'Ajuntament es pot i que s'ha de fer més feina també és clar.Una dedicació exclusiva per joventut i educació s'hauria d'haver notat i el balanç de la legislatura és ben trist.
Covas està molt bé que recordis l'existència de Nàufraga (quan vulguis pots escriure un article per aquest mateix blog a la secció de columnistes). T'he de dir que nosaltres no tenim cap problema ideològic en reconèixer la feina que s'ha fet a Nàufraga. És més si parlam de valors cristians en abstracte crec que coincidim com mínim en un valor molt important; la solidaritat.

Però això no lleva que des del punt de vista públic cal una alternativa no confessional.

Joan Rafel Covas

21 anys d'alternativa pels joves

Joan Rafel Covas | 20/01/2011, 15:46

Pedro jo en cap moment he dubtat que el tancament de l'Skate Parck, es més conec bé la problamatica que hi havia, és més no dubto de la bona tasca del regidor d'aquesta area i molts menys de la teva com a tècnic.
Per altra banda Miquel Sànchez, no dubtis mai de la capacitat que te una entitat que possiblement és una de les associacions sense anim de lucre més antigues de Pollença i que a més no és que cumpleixi la normativa de joventut si no que la supera a nivell de titulacions i burocracia exigida, cosa que no cumpleixen ni moltes de les activitats que ofereixen les mateixes entitats i com no parlar d'iniciatives privades que moltes no son més que un negoci.
També si per vosaltres l'educació en el temps lliure que ofereix Nàufraga és adoctrinament... el problema el teniu els que pensau així no a nivell de confesió o creencia si no d'ignorancia i prejudici, intentam educar en valors, cristians humans, ciutadans o com li vulguis dir, l'esplai estic cansat de dir que no és catequesi, és més segurament som els unics que en els nostres actes hem intentat implicar tots els components de la nostra comunitat sens diferència de raça o confessió, mostra d'això és que forem els primers a oferir carns distintes al porquim en el fogueró per acollir a veinats de la nostre seu que la seva religió no els permet menjar porc.
Ara bé no deixa de ser una alternativa que molts la veureu relacionada a temps que no haurien de tornar.

Miquel Sánchez

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Miquel Sánchez | 20/01/2011, 15:22

El tema del Poliesportiu em comença a preocupar, es veritat que la pista de skate aquesta està apartada del nucli del poliesportiu i això facilita que allà es pugui fet un us inadecuat de la instal.lacio, per altre part si els nins que van a jugar al "camp de futbito" no van acompanyts d'una persona major a vegades hi ha una serie d'al.lots que els hi volen cobrar per jugar.

s'enriuen de la Policia???

Miquel Sánchez

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Miquel Sánchez | 20/01/2011, 15:11

Hola, no crec que Nàufraga tingui capacitat per poder dur aquesta tasca, però sempre es d'agrair el volutariat, a més és confessional i alguns pares no veiem bé (jo inclòs) l'adoctrinament dels nins, però si els pares ho veuen correcte doncs endevant

P. Bauza

Eskate

P. Bauza | 20/01/2011, 14:16

Per cert, també estic obert a escoltar possibles solucions, però de veritat q n'hem pensades moltes abans de parlar de tancamet i finalment cap ha estat viable.

P. Bauza

L'eskate

P. Bauza | 20/01/2011, 14:05

Es vera tot el q es comenta i estic d'acord amb en Joan Rafel però per opinar sobre aquests fets cal viure'ls en primera persona i jo com a responsable de l'eskate park estic obert a donar totes les explicacions que facin falta si venen i les me demanen, esta clar que llevar-lo no és una bona solució però el problema no es sols d'esports sinó q hi ha una manca de coordinació per diferents parts q fa q nosaltres totsols no poguem controlar el bon ús de l'instal.lació. Estau segurs els q sou pares i mares q deixarieu anar el vostre fill de 8 o 9 anys a l'eskate i vegi com es fumen sustancies prohibides? O es trobin coses pitjors com hem trobat nosaltre? O simplement pensau q pasaria si un al.lot en bici (q esta prohibit) fer saltant una de les rampes a un nin petit q esta patinant per allà? I com ho controlam si van allà per sistema i s'enfronten a la policia i s'enriuen d'ella? Llavors la solució és més complicada

Moisés Cifre

Nàufraga

Moisés Cifre | 20/01/2011, 12:44

Estic amb en Joan Rafel, Trob que a Pollença no es té en conta aquesta opció, on voluntaris de Pollença durant aquest 20 anys han estat treballant per els nins i els joves del nostre municipi.

Joan Rafel Covas

21 anys d'alternativa pels joves

Joan Rafel Covas | 20/01/2011, 11:37

Record a tothom que des de fa mesde 20 anys, a Pollença hem tengut la sort de tenir joves voluntaris fent esplai. Nàufraga encare funciona i te les seves portes obertes a tot hom, crec que fa collo per part de tots que quan es parla de joves mai es te en compte a Nàufraga com una alternativa. Una alternativa basada en els valors cristians (que vos records que no son dolents, no son fatxes ni carcas) ensenyant als infants i joves (el grup més gran és de 15 a 18 anys) a divertirse i conviure i donant-lis l'esplai com un estil de vida sa, amb sentit critic i potenciant als joves com un agent de canvi dins la nostre societat.
Però ni als governants, per vergonya ni a vosaltres per ideologia, sereu capaços de reconeier la tasca que ha fet l'esplai dins aquest poble. Meam si el cuidau i potenciau una mica més!

Pepe

Re: Adéu espai Tartan i skate-park

Pepe | 20/01/2011, 11:08

Què jo sàpiga l'escola viva del Port està oberta.

María

Joves

María | 20/01/2011, 08:21

La escola viva del Port está tancada?.A l´Espai Tartan mai no había ningú, ni siquiera la que s´encarregaba, quasi sempre estava tancat.

Miquel Cerdà

Quin oi de poble i de gestors

Miquel Cerdà | 20/01/2011, 08:13

Quina punyeterea vergonya. Després tenim el que tenim. Primer club formentor, fins que les denúncies dels veïnats pogueren amb el propietari, i ara al bar del carrer cecilio metelo, dels quals els veinats ja en comencen a estar farts, brutor, consum de substàncies estupefaents, alcohol... Però quina alternativa ténen els joves del poble? És culpa sols de l'ajuntament? No però no fan res, promeses i més promeses que al final acaben en res.
I els pares? Ells són els màxims responsables, però clar els donen el que volen i a mi no em molestis.
Quina societat més poc vàlida, i a damunt la força municipal no fa res.
Venga delinquents i joves sense aspiracions ni criteris
i la regidora de juventut i els tècnics municipals i mediadors culturals què fan?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb