URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aturar la plaga. Moció conjunta

Alternativa | 25 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com


Els tres grups de l'oposició (PP-UMP, PSM-EN i Alternativa), en l’afany de cercar solucions davant la reiterada negligència de l’Equip de Govern (UM-UNPI-PSOE), ens hem unit per presentant una moció conjunta que es discutirà en el proper plenari de dijous.
 
A la moció demanam la retirada de les competències de jardineria al regidor Martí Ochogavia (UMUNPI), ja que la seva actuació en el tractament de les palmeres municipals, lluny d’aturar l’extensió de la plaga del becut vermell, no ha fet altra cosa que crear les condicions perquè la plaga s’estengui encara més, tal i com posen de manifest el dos informes emesos fins ara per la Conselleria d’Agricultura.
 
Els tres grups de l'oposició demanam un nou regidor de jardineria que apliqui correctament les mesures fitosanitàries adients a les palmeres de propietat municipal. També que les tasques de control de la plaga siguin realitzades per una empresa contractada mitjançant un procés de negociat amb publicitat per contractar l’empresa més adient per continuar fent feina al control de la plaga i substituir els exemplars eliminats per altres espècies pròpies de les Balears, ja que aquest procediment de contractació garanteix preus mes ajustats i ofereix més garanties que l’empresa escollida serà capaç de fer la feina amb eficiència.
 
També demanam que es cerquin vies per ajudar als particulars a lluitar contra la plaga i que es demani la col∙laboració d’altres administracions, vista la incapacitat de l’Ajuntament.
 
La moció es va exposar en la comissió informativa del passat divendres dia 20 i  l’equip de govern no ens va oferir cap tipus d’informació sobre les actuacions dutes a terme fins ara ni sobre la reunió mantinguda amb representants de la Conselleria, en un lamentable exercici d’opacitat mentre la mateixa informació es traslladava, en canvi, als mitjans de comunicació.
 
A l’indicada comissió ni tan sols hi van assistir el regidor de medi ambient (que cobra un 70% de dedicació) ni el de jardins (amb una substanciosa dedicació exclusiva per atendre les seves obligacions municipals), en una mostra més de desconsideració cap als ciutadans representats pels grups de la oposició.
 
 
El regidor Martí Ochogavía no pot continuar un dia més a l'Ajuntament.
 
 
 
A continuació la moció

Bartomeu Cifre Ochogavia en representació del grup PP-UMP, Tomeu Cifre Bennassar en representació del grup PSM- EN i José Luis García Salvador, en representació d'Alternativa EU-EV presenten al proper ple ordinari per a la seva discussió i aprovació, la moció relativa a la plaga de becut vermell

Exposició de motius

Atès que l'arribada del coleòpter asiàtic, conegut com becut vermell (Rhynchophorus ferrugineus), a Mallorca és conseqüència de la manca de control comercial a l'hora de transportar determinades mercaderies vegetals i animals. I d’aquesta manca de control són responsables en primer lloc l’empresa o empreses que van introduir exemplars afectats per la plaga, com l’administració que no va impedir la seva entrada.

 

Atès l’extensió de la plaga del becut vermell a Pollença, que s'ha convertit en la zona zero de la plaga; afectant a centenars de fassers  i cocoters (Phoenix, Elaeis guineensis, Cocos nucifera) tan públics com privats. Una plaga que es va detectar fa més de dos anys, i des de llavors la inactivitat municipal enfront a les mesures i recomanacions fetes per l´administració autonòmica s´han fet paleses fins al punt que més d´un 75% dels fassers públics han desaparegut.

Atès que hi ha una responsabilitat municipal a l’extensió de la plaga per la nefasta gestió del regidor de jardins; des de la manca de rigor i normes bàsiques de l’administració pública en la contractació d’empreses  a la gestió del solar municipal de Llenaire (polígon 10 parcel·la 530) on s’han fet abocaments de palmeres afectades per la plaga sense aplicar correctament les mesures fitosanitàries obligatòries, com han demostrat les inspeccions d'agricultura, i amb la prevenció i tractament dels fassers que era directament responsable per les seves atribucions com a regidor delegat parcs i jardins.

Atès que la mort massiva de palmeres suposa un deteriorament molt important del paisatge urbà  i que l’extensió de la plaga és un greu problema ecològic, sent un perill potencial pel "garballó" i altres espècies del mateix gènere.

Atès que aquesta plaga ha afectat a altres comunitats autònomes on s´hi ha lluitat amb resultats satisfactoris com es el cas de Canàries o a la Comunitat Valenciana on les mesures per eradicar la plaga han necessitat de intervenció immediata i ajudes públiques als afectats particulars.

Atès  l’elevat cost de eliminar les palmeres afectades, la responsabilitats institucional en l’extensió de la plaga i les perilloses conseqüències que pot tenir l’actual ritme d’extensió de la plaga en el nostre municipi en particular.

Per tot això, aquests regidors presenten al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta:

 

Proposa a l’Ajuntament Ple l’adopció del següent acord:

 

- La retirada de les atribucions de regidor responsable de jardineria per part del batle al regidor de jardins, Sr. D. Martí Ochogavía.

- L’Aplicació de forma immediata al solar de Llenaire i a les palmeres municipals de  les mesures per fer front a la plaga indicades des del Servei d´Agricultura de la Conselleria de Presidència del Govern Balear.

- Obrir un procés de contractació per triar  l’empresa més adient  per continuar fent feina de control de la plaga i substituir els exemplars eliminats per altres espècies pròpies de les Balears a més d´habilitar una partida econòmica per fer front a aquesta situació excepcional.

- Ajudar als particulars a l’eliminació de les palmeres afectades per la plaga amb tots els recursos que li siguin  possibles; en forma de subvenció o col·laboració amb mitjans materials i tècnics.

- Demanar de manera immediata i urgent l’ajuda i  col·laboració d'entitats supramunicipals per aturar la plaga.

Comentaris

María

Nivell d´estudis

María | 26/01/2011, 19:02

Crec que se necesiten bons gestors per gestionar lo que no és seu, pero sí lo que és de tots i amb cura.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 26/01/2011, 18:06

Carsi, a rel d'aixo, saps com se poden reduir les taxes de fems que pagam tots? Amb un reglament sancionador que realment funcioni, un regidor que posi ordre i una policia eficaç. Si se posa multes a qui deixa les merdes de ca, el fems fora d'hores i el cotxe mal aparcat, qui la fa la paga. Si aquests se'n van de rositas, ho hem de pagar tots.

carsi

ens mereixem lo que tenim

carsi | 26/01/2011, 16:45

Ahir a la tarda vaig anar al parc de la gola amb els meus fills.Vos anim que aneu a donar una volta, esta molt bé per anar a fer una volta i mostrar als vostres fills lo que esta pagat per tots i uns fills de...han destruit en dos dies,faroles ,basura meredes de cans,això és lo que tenim al port de pollença,bons veinats amb civisme i educació. A pasear el puto perro al parque y la mierda que la quite otro.COm volem tenir bons polítics amb tal" calanya amollada" això non pot seguir aixi,fan ganes de plorar.Anau, anau, estareu contets de veure lo bons ciutadans que som tots

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 26/01/2011, 15:02

Tenim la democracia actual idealitzada. La democracia que coneixem no és el millor dels sistemes. Pot ser es el millor dels sistemes "coneguts", però això és només perquè ens fa por provar-ne d'altres. Des del moment que pot ser batlle qualsevol que no sapi fer la o amb un canuto, no fa falta ser cap fletxa per veure que es un sistema que falla. Sempre hi haurà que digui "be, si hi vol la gent...." i tira milles. Però el que vol la gent no sempre es el millor. Si no, ningu pagaria impostos. Aquest sistema de pseudollibertat es utilitzat pels grans poders per mantenir idiotitzada la societat. Se tracta de dir a tothom que pot comandar i fer-li creure que te les mateixes oportunitats que la resta, però en el fons es un engany. Als poderosos de veres els interessa tenir molta classe mitja, tothom que pugui pagar la seva hipoteca i visqui comode sense xistar. Pot ser hauria de ser hora de donar una nova volta a l'engranatge democratic per millorar-lo. De totes formes, es utopia. Des del moment que això no interessa ni als que s'anomenen d'esquerres (seria un atemptat a la llibertat de les classes baixes) ni als que diuen son de dretes (revolucionaria als idiotitzats), mai se canviara. Es com la llei electoral, si beneficia als dos grans, no se canviara mai.
(Betualmon rollo he fotut)

Garci

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Garci | 26/01/2011, 12:33

Totalment d'acord amb aquesta darrera reflexió. Encara que supòs que era irònica.

Per altre banda, crec que comets un error en comparar la feina d'un funcionari a la d'un polític.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 26/01/2011, 12:25

Ido també és una aberracio exigir titol per ser funcionari. Feim un examen i ja està, però perquè hem d'exigir títol? Un pot tenir molts coneixements d'una materia sense titol.

jrv

politics "preparats"...

jrv | 26/01/2011, 10:57

Bon debat, aquest, i una questió que te molta trascendència en relació a la convivència i progrés de la societat. A mes, m'interessa molt per la condició de ciutada-treballador dels serveis públics, abans dins l'àmbit privat, després dins el públic, que poc a poc , i degut a les experiencies negatives viscudes, he passat de la qüasi veneració cap a les persones amb estudis universitaris, a recorrer a l'autocorrecció constant per no caure en el despreci cap a les persones amb aquests estudis, i concretament de cagades i aberracions de enginyers, missers, arquitectes, quimics, etc. en podria omplir un llibre ben gruixut. Ho he viscut i ho visc ben d'aprop. He sentit dir als llicenciats en "ciencies" que els de "lletres" no ho sabien fer bé, que els de ciencies eran la "solució". Després han vingut els de "ciencies" i l'han cagada mes. Hi ha vertaders "cum laude" ben instruits que quan surten del seu redolet academic en que han estudiat, son mes purs que una espardenya.
RES pot substituir el sentit comú, el seny, la voluntat de progrés i benestar col·lectiu, la implicació, saber escoltar i actuar en conseqëncia, el sentit de l'ètica a mes de que la instrucció , que essent ben profitosa i respetable, no substitueix la cultura com a qualitat.
Evidentment que a totes aquestes qualitats afegir-hi a mes un grau, com mes alt, millor, d'instrucció de les persones elegides per administrar i dirigir una comunitat, gran o petita, ja és el summum de lo dessitjable.
Instruit no és sinònim de llest o inteligent, un titol no és garantia, Garci, i capacitat i voluntat ,massa sovint res a veura amb estudis.
Nulla etica sine estetica.

Garci

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Garci | 26/01/2011, 09:24

Benvolgut Turgut, això que tu comentes és una aberració. Exigir mínims per ser polític és una proposta classista no democràtica, que exclou a bona part de la ciutadania (i dic mínims en quant a nivell certificat d'estudis). I tot sobre la base de que un mínim d'estudis és necessari per a tenir idea política, quan això no és cert. Per ser polític s'ha de tenir idea política i ganes. No fa falta res més.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 26/01/2011, 08:39

En el tema de'n Duran, jo pens que no te raó en l'afirmació que fa dins el context de que treure la pensió vitalicia fara que s'ompli de funcionaris i pobres el congres. Però en aquesta informacio hi ha un rerefons en el sentit de "voleu acabar com els ajuntaments? Plens de funcionaris fent de regidors i politics pensant en col·locar-se a direccions generals per consolidar el nivell en tornar al funcionariat?". Això ningu s'atreveix a abordar-ho, pero en el mon local és així.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 26/01/2011, 08:20

Galdentey, crec que fa falta un repas general a les regles de la lògica aristotèlica. Que els estudis siguin necessaris no vol dir que siguin suficients, ni que garantitzin res, ni que els que tenen estudis siguin menys honrats. Hi ha lladres en totes les classes socials. Es com si jo te dic que els delinquents comuns no tenen estudis en general i argument a partir d'això.
Es impossible fer una llei ara mateix que exigeixi estudis, perque determinats col·lectius s'hi tirarien damunt. Però se poden donar passes que millorarien i molt el sistema:
1. Els batles han de tenir uns estudis minims o ser formats durant la seva primera legislatura
2. Els regidors de determinades arees igual
3. Els regidors amb dedicació exclusiva igual

G. Caldentey

Democràcia, meritocràcia, plutocràcia, cleptocràcia

G. Caldentey | 26/01/2011, 07:52

Aquest de la formació (necessària, òptima, exigible?) és un debat clàssic, d'alguna manera present a la cultura i tradició política d'ençà, al menys, el S. V a.C. (Grècia clàssica).
Jo em situaria, més o menys, del costat de'n Garci, atès que no es pot separar sistema polític de sistema econòmic. Si qui mana ha de poder demostrar uns "estudis", i resulta que, d'estudis, només en tenen uns pocs, anam sense remei, i de fet així són les coses (Bolònia), cap a una democràcia censitària.
Per altra banda, "l'excepció és la regla", sí, però això es pot veure en el sentit contrari. De la llista d'imputats, processats i condemnats inclosos només aquestes dues lamentables legislatures, hi ha una immensa majoria de càrrecs polítics amb estudis superiors. La darrera, ex-consellera de Medi ambient al Consell, té estudis de periodisme.
A Artà, hem patit gairebé dues legislatures un batle que segurament no aporta més formació que el graduat escolar, tota una vida fent d'intermediari en la compra-venda de parcel·les en sòl rústic. L'heretarà, ben probablement, el seu fill, ja nascut als '70, amb estudis d'Econòmiques. La diferència en estudis no aportarà res en la diferència d'entendre quines són les línies vermelles no traspassables entre l'interès general i els privats. Per ventura, sí, en els mecanismes de corrupció. La primera generació, fa mal especialment en afavoriments i irregularitats amb el sòl, la disciplina urbanística, etc. L'experiència de les noves generacions de polítics -moooolt més formats-, és que es roba a través d'altres tipus de "producte" (Gürtel, o Cas Voltor més a prop): els "béns immaterials" són la nova especialitat cleptòmana, contractes de publicitat, de promoció turística, feines de disseny, etc.
Salut!

PS: El proper Ple, de demà, en principi sembla no només interessant, sinó en principi previsiblement breu. Miraré d'assistir-hi!

Joan C

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Joan C | 26/01/2011, 07:43

Aquest pic se li ha vist la ploma a n'en Duran.
La sort que tenim a Alternativa es que presentar un candidat que reuneix competencia,coherència,honradesa i ganes de fer feina

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 26/01/2011, 06:34

Mirau mos han copiat el debat
htt p://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/20110125/duran-lamenta-que-rajoy-obri-porta-perque-congres-sompli-funcionaris-pobres/679418.shtml
Curios també en Duran, li sap greu que el congres d'ompli de pobres (pobrets, els hi volen treure els privilegis vitalicis) i els ajuntament li es igual. Mira que me cau be en Duran pero de vegades, pixa fora.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 26/01/2011, 06:31

Pepe, ja li he dit a en Garci que tenir estudis no garantitza res, com està mes que demostrat. Hauria de ser una condició necessària, no suficient, i amb excepcions. Però aquí l'excepció és la regla.

Pepe

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Pepe | 25/01/2011, 23:17

Perdonau avui he estat molt ocupat i no he pogut participar a aquest interessant debat.
De res em serveixen els estudis d'en Joan o Juanjo si accepten les formes de governar d'en Martí.
Un polític ha de tenir molt de qualitats i virtuts; honrades, ètica, altruisme,empenta, saber escoltar...

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 25/01/2011, 22:46

Amb el cacics, amb els il·luminats i amb els funcionaris, que també n'hi deu haver un bon quefer!
Quants professionals liberals coneixes ficats en politica per Pollença? Ben pooooooooocs, quolcun n'hi ha, però pocs, pocs, poquiiiiiiissims. I ja no diguem licenciats, ets,... els quatre funcionaris que volen consolidar nivell, i atura. Es lo que hi ha.

Miquel Sánchez

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Miquel Sánchez | 25/01/2011, 21:21

Si se fan unes entrevistes pel carrer demanant Qui han de ser els batles i regisors? La resposta seria en un tant per cent molt elevat "els millors preparats", teoricament quan un més en sap més preparat podria estar, però de veritat creis que una persona ben preparada per exemple en direcció d'empreses amb un bon salari es posaria al front d'un poble com Pollença, per discutir-se cada dos per tres amb els cacics o il.luminats del poble ????

Garci

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Garci | 25/01/2011, 20:47

El que jo dic és que no és problema d'aptitud (preparació) sinó d'actitud (comportament). I els estudis no donen actitud, això forma part de l'estat d'ànim i les ganes de fer una cosa. I torn a repetir que qualsevol persona que té inquietuds i idees polítiques pot fer-ho perfectament com a regidor d'un ajuntament si hi posa ganes.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 25/01/2011, 20:43

Garci, repassa la lògica. Que els politics hagin de tenir estudis no implica que els que tenen estudis puguin ser politics. I jo no neg que hi pot haver excepcions, i que gent autoformada pugui ser valida, però això s'ha convertit en la regla, no en l'excepció. Si poses un cec al front d'una guarda de torts, els torts acabaran fent el que els roti, per molt fort que cridi el cec. Si poses un curt a comandar una guarda d'enginyers, li passaran cameta perquè, salvant excepcions, son mes llests. Es el que hi ha, si admetem que hi ha gent mes forta, mes rapida i mes alta, hem d'admetre que hi ha gent mes llesta, no hi ha cap problema en això.

Garci

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Garci | 25/01/2011, 20:38

Turgut, això és el govern dels savis i no m'agrada gens la idea. Els polítics han de saber de política i els tècnics i funcionaris de coses tècniques. Els polítics només haurien de fer propostes polítiques i escoltar (posant criteri polític) les recomanacions dels tècnics i treballadors. Es tracta de cooperar, de saber escoltar. I, si es vol, a Internet i a les biblioteques hi ha molts llibres que ajuden a desenvolupar coneixement i polítiques: només s'hi ha de posar interès. Els títols no aporten interès.

El que tenim ara és simplement immobilisme polític. I això no va amb els estudis. Basta veure que hi ha disparitat en el nivell d'estudis dels regidors i cap d'ells fa res de res condret, ni els llicenciats.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 25/01/2011, 20:21

Mare meva Garci que no te res a veure. No se quin nivell tens, ni m'importa, pero no pots dir que no te res a veure. A l'administració no està al mateix nivell un auxiliar administratiu que un arquitecte municipal. Perquè ha de ser així a la politica? Com pots manar un equip de feina si no tens ni la secundaria? Això, segons el meu parer, hauria d'estar prohibit. M'es igual si es un comentari classista, tenim funcionaris als que exigim examens, curriculums, proves, coneixement de les lleis i la constitucio, etc, etc, etc,... comandats per politics que poden ni sabre llegir. Això no pot ser.

nacho

estudis?

nacho | 25/01/2011, 20:01

el nivell d'estudis no tendrà res a veure (o sí, segons la meva opinió) però....entre poc i massa, la mesura passa! estic d'acord amb el que diu turgut

Garci

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Garci | 25/01/2011, 19:24

No crec que el nivell d'estudis tengui res a veure, sinó que el gran problema és la falta d'il·lusió, ganes i cercar idees i ajuda en els altres. Son mals gestors perquè no tenen ganes de gestionar.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 25/01/2011, 19:16

Garci, no xerr de pactar, xerr de fer batle, no és el mateix, en Joan C. ho ha entès bé.
Joan C., te don tota la raó, ja és ben hora que se sàpiga qui se presenta a cada llista, perquè habitualment hi ha cada paraigo que aferra't. I no se salva cap partit de dur paraigos i curts a les llistes, ni un. Pareix que els valids no en volen sabre res i no hi ha res mes on cercar. Si no, mirau el nivell mitja d'estudis, n'hi ha que no tenen ni una etiqueta d'anís del mono. I ja ho sabem que tothom ha de poder ser batlle i regidor, democracia, etc, etc,... però entre poc i massa.

Joan C

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Joan C | 25/01/2011, 18:04

Turgut sols et puc donar la meva opinió que no te perquè coincidir amb la de l'assamblea. Posat que es presentasin les mateixes persones a les llistes jo avanç donaria la batlia al PP que a aquest equip de govern. El que no faria és formar equip de govern amb ells. De totes formes són suposits i el primer es veure qui presenta a les llistes cada partit

Garci

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Garci | 25/01/2011, 17:40

Això és un supòsit que ens responsabilitzaria a nosaltres d'una elecció que no és nostra. Nosaltres vàrem ser l'únic partit en dir amb qui no pactaríem a les passades eleccions. Crec que dir-ho és bo pels votants i tots els partits ho haurien de fer.

turgut

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

turgut | 25/01/2011, 15:11

Joan C. això me recorda la resposta de n'Artur Mas a Montilla en un dels debats electorals. El Montilla li deia a ne'n Mas "vostè s'hauria de comprometre a no pactar amb el PP, pot assegurar que no pactara amb el PP?", a la que en Mas va respondre "Doncs Sr. Montilla ho té molt fàcil, faci'm vostè president i no necessitarem el PP".
Aquí és igual però al revés, no voleu que el PP pacti amb UM-UNPI? Molt fàcil, donau els vots al PP, ho farieu?

Xim Majorica

CURIOSAMENT CURIOSITATS

Xim Majorica | 25/01/2011, 13:29

Uep!!! Com amam???
Pollença és un poble ben curiós, pasen coses que altres pobles no pasen.
L’altre dia a un senyor de Pollença li va tocar la loteria primitiva, i el més curiós d’aquest premi és que a fet participe al poble de Pollença donant part d’aquest premi per comprar el mobiliari del nou PAC de Pollença. Era curiós, però l’ajuntament no podia obrir aquest edifici, acabat, però sense mobiliari, perque, curiosament no tenia dobles per aquest mobles. És curiós, però per festes si que en té.
També és curiós com aquest senyor va entrar tan rapidament a la residència. No deixa de ser curiós, que la casa d’aquest senyor, veinat del Roser Vell, ara sigui de la filla d’un regidor de Pollença. És curiós tot això…
És curiós que veure un regidor fent voltes cada dia per la carretera vella de San Vicenç. Hi haurà clots? N’hi ha però mai s’arriben a arreglar, és curiós.
És curiós però al Port de Pollença han fet un criadero de animalons bermells, curiosament devers Llenaire. Un els cria i un parent d’aquest un els mata, és ben curiós això…

Joan C

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Joan C | 25/01/2011, 10:43

Evidentment aquest senyor no dimitirà. Sols esper que el PP sigui coherent i que passades les el·leccions no pacti amb una UM-UMPI amb aquest senyor. Del PSM se dona per suposat.

Alternativa per Pollença

del Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 25/01/2011, 10:28

La oposición de Pollença pide que Ochogavía deje ya la competencia de Jardinería

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/01/25/oposicion-pollenca-pide-ochogavia-deje-competencia-jardineria/639437.html

Joan Seguí

Aturar la plaga

Joan Seguí | 25/01/2011, 10:00

Aquest senyor no pot anar ni a la base a tornar fer delectrecista, mem si u enten duna vegada,
Ja está bé.

Garci

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Garci | 25/01/2011, 09:47

Aquesta moció conjunta és una mostra de la importància d'aquest tema ja que l'oposició en bloc s'ha posat d'acord.

Aquest senyor no pot seguir gestionant ni aquesta àrea ni cap altre.

Follonero

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Follonero | 25/01/2011, 07:27

Bicho!!!!!!

Follonero

Re: Aturar la plaga. Moció conjunta

Follonero | 25/01/2011, 07:27

Bicho!!!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb