URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El xaragall de la Vergonya.

Alternativa | 27 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui tenim un nou article de Joan Ramon Bosch Cerdà. Ja sabeu que si voleu escriure només heu d'enviar els vostres textos a alternativaperpollenca@gmail.com 

El xaragall de la Vergonya.

Com ja és sabut, des de la plataforma pro camins públics fa més de cinc anys que reclamem l’obertura d’alguns trams de la carretera vella de Pollença a Lluc. El fet que desencadenà les nostres denúncies fou el tancament del camí a l’alçada de la finca de l’Empeltada, atès que es tancava un camí públic per obrir un xaragall, tallant algunes alzines per habilitar aquest camí públic. El pitjor de tot és que aquesta iniciativa del propietari era feta amb el vistiplau del Conseller de Medi Ambient, l’afortunadament retirat Miquel Àngel Borràs. Semblava que hi havia un conveni que nosaltres sempre hem considerat invàlid per diferents motius: no s’havia publicat, el batlle de Pollença no l’havia signat, que era un dels requisits del conveni, no s’ha revertit en cap moment la titularitat pública del tram reclamat del camí.

Malgrat tots aquests fets, a dia d’avui el camí continua tancat. Ara fa divuit mesos, en una reunió amb la presidenta del Consell Insular, ens van demanar dues setmanes per resoldre aquest conflicte. La via que ells entenien, en lloc de la recuperació d’ofici del camí (obrir el camí sense iniciar cap expedient de recuperació, per dir-ho d’alguna manera) era la d’iniciar primerament la delimitació. Ara fa uns mesos, per la Fira de Pollença, aprofitàrem per recordar que no s’havia iniciat aquesta recuperació, fet que correspon a la Conselleria d’Hisenda del Consell Insular, en mans del PSOE (es veu que alguns consellers i la senyora Armengol, els quinze dies els compten molts llargs).

Sabem que hi ha hagut reunions entre diferents departaments del Consell Insular de Mallorca, també sabem que la directora Insular de Medi Ambient està intentat reactivar l’expedient. Ens van comunicar que probablement abans del final de la legislatura es podria recuperar l’ús del camí, tot i que, vist el gruix de promeses incomplertes, no podem fer més que dubtar si es refereixen a l’actual legislatura o alguna altra.

El que no entenem és la desídia d’alguns polítics, que obliga molts excursionistes, ciclistes i cavallistes a transitar per un tram d’accés molt més complicat que el de la ruta pública, amb una pujada que posa en perill els cavalls, que erosiona molt més el terra, i això amb l’afegit que es van haver de tallar alzines per habilitar aquest tram, quan ja es disposava d’un camí públic!!!

Per tot això, no podem evitar demanar-nos per quin motiu, en aquest cas, el Consell permet un fet totalment injustificable, en detriment de l’ús d’una via pública per part dels ciutadans.

 

Imatge de com hauria de ser cada dia l'accés a la carretera vella de Lluc.

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: El xaragall de la Vergonya.

Miquel Sánchez | 27/01/2011, 15:22

Garci, la ràdio ha dit ara mateix que les beques seran comptabilitzades com tems treballat, però no sé si en caràcter retroactiu

Garci

Re: El xaragall de la Vergonya.

Garci | 27/01/2011, 12:28

Hauré de començar a promocionar-me per diputat. Amb 11 anys tendria paga vitalicia... i quina paga!

turgut

Re: El xaragall de la Vergonya.

turgut | 27/01/2011, 12:19

Garci, tu mateix vares dir que la formacio no hauria de ser un requisit per ser politic. Aqui tens la solució, fet politic abans de començar a estodiar. Si llepes molts de culs en 40 anys tendras la vida solucionada, i sense sabre fer la O amb un tassó.

Joan Ramon

El Xaragall de la vergonya.

Joan Ramon | 27/01/2011, 11:23

Totalment d'acord Garci, penso que han variat la manera de enfocar el problema, reconeguet que s'ha de revertir la tendència i defensar el que és públic, però no s'han donat resultats efectius.
D'acord amb tu que és una llastima.

Garci

Re: El xaragall de la Vergonya.

Garci | 27/01/2011, 11:17

Avui és un dia trist. És el principi d'un desastre. M'acab d'adonar que m'hauré de jubilar als 67 anys si o si. I no perquè vulgui, sinó perquè no hi ha feina.

Tenc 27 anys, una llicenciatura, dos máster i el postgrau de capacitació per a l'ensenyament secundari. Fa anys que vaig de beca en beca perquè no hi ha feina. Les beques no cotitzen. No m'he aturat de cercar feina en cap moment, però no en trob. I avui els dos grans ¿sindicats? han decidit que jo, i molts milers de persones, haurem de treballar fins als 67 anys. I, a sobre, acceptaran ampliar la base de cotització, que ja és dels darrers 15 anys.

Gràcies PSOE, CCOO, UGT...

Garci

Re: El xaragall de la Vergonya.

Garci | 27/01/2011, 11:01

És incomprensible aquesta situació. I, en aquest sentit i en molts altres temes de camins, el canvi de govern no ha donat cap fruit. És una llàstima.

Garci

Re: El xaragall de la Vergonya.

Garci | 27/01/2011, 07:36

Hola Mateu. El ple serà avui. Tal vegada hi podràs assistir.

Mateu

Ple a l'ajuntament

Mateu | 27/01/2011, 07:13

bon dia, com va anar el ple? Al final no hi vaig poder assistir.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb