URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXVII) Poblat prehistòric de s'Hospitalet Vell.

Alternativa | 06 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

En aquest poblat prehistòric s’hi troben ben diferenciades dues èpoques, la naviforme del 1700 a 800 aC i la talaiòtica del 800 a 123 aC. A la zona de les navetes s’estan trobant noves estructures que demostren que es tracta d’un nucli important.

A la zona talaiòtica, de la que s’ha recuperat només una part, s’està destapant un important poblat i una espectacular fortificació ciclòpia que dóna idea de la importància del conjunt. També crida l’atenció el talaiot de planta quadrada amb una coberta de grans lloses que se troba molt ben conservat, aquest talaiot podria ser de dues plantes a l’estil dels de Menorca.

El poblat va ser desocupat després de la conquesta romana, tot i com era habitual els romans en feren qualque ús i més tard els islàmics el reutilitzaren.   

Com se comentava la setmana passada, a Manacor sí que hi ha una sensibilització per el patrimoni històric i això fa que aquests espais tan especials se puguin visitar i gaudir-los. A Pollença tenim moltes restes prehistòriques i el nostre Ajuntament no se’n preocupa, clar, s’hauria d’enfrontar a qualque propietari de finques i això no dóna “guanys ni vots”.

                                                                                                              A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Trescant pel món (CXVII) Poblat prehistòric de s'Hospitalet Vell.

Pepe | 06/02/2011, 21:11

En cultura és fonamental recuperar i mantenir el nostre patrimoni, tenir un pla director del museu, ampliar el seu horari, reconvertir elde temps. Certament d'arts plàstiques... O sigui un munt de feina que esperam poder fer des de l'equip de govern.

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXVII) Poblat prehistòric de s'Hospitalet Vell.

Miquel Sánchez | 06/02/2011, 19:23

El fet de que Esquerra Unida-Els Verds (BLOC) pactara amb UM al Govern i al Consell Insular va ser el detonant de que a Pollença l'Assemblea de EU fes un tro, i per això va neiver l'actual Alternativa per Pollença

Garci

Re: Trescant pel món (CXVII) Poblat prehistòric de s'Hospitalet Vell.

Garci | 06/02/2011, 19:21

Primer de tot vull donar les gràcies a en Toni pel reportatge! I, Rafel, crec que el museu de Pollença no està gens encaminat cap a la història de Pollença i si cap a l'art. A jo m'agradaria un museu on s'expliqui als pollencins i als visitants la nostra història i cultura... Així si que trobaria interessant lo d'amics del museu per fomentar el patrimoni. També hi ha experiències com la d'amics de Clossos (Felanitx) que funciona prou bé. I crec que sense un teixit associatiu i civil la democràcia no pot existir, ja que és la única manera de que les persones facin política fora de les institucions i els bars.

Garci

No ho entenc

Garci | 06/02/2011, 19:16

Quines coses clares? Com és que ens parles del BLOC?

La part de turisme del nostre programa encara no l'hem publicada. I les nostres propostes sobre turisme que hem fet fins ara les pots trobar a aquest bloc.

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXVII) Poblat prehistòric de s'Hospitalet Vell.

Miquel Sánchez | 06/02/2011, 19:14

Bloc? Que són aquells que varen pactar amb UM per tenir una cadira?

Tomeu.

Idò menys parlar i més fer.

Tomeu. | 06/02/2011, 19:02

A veure si vos atreviu a posar les coses clares, sense una política de producte cultural i control de la calitat a tots els nivells, on penseu que va el turisme a les Illes? Menys parlar i més posar-se a la feina. Al programa del BLOC hi havia forma d efer-ho i tots vareu fer els ous en terra.

rafel

associació d'amics del museu?

rafel | 06/02/2011, 14:06

ei! molt xules les fotos d'Hospitalet!
tal com parlàvem diumenge passat, estaria bé lo de crear una associació d'amics del museu, no? això sí, sempre que no naixés ja polititzada, perquè jo crec que una associació d'aquest tipus ha de ser apolítica, ja que els seus interessos són de caire cultural.
també estan bé les idees que surten de la societat civil, no? més enllà de la política, els periodes de 4 anys, etc. etc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb