URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollença 1912

Alternativa | 13 Febrer, 2011 10:04 | facebook.com twitter.com

Avui penjam aquest vídeo de 1912 on hi podreu veure imatges en color de la Mallorca d'aquell temps. Però cap al final hi ha una sorpresa: imatges de varis indrets de Pollença. Això si, tal i com han demostrat els estudis de Pere Salas, el vídeo té alguns errors. El Pont Romà no data d'època romana, sinó que és posterior. I l'aqüeducte de Ternelles fou construit cap a principis del segle XIX. Així mateix l'atalaia de Cala Sant Vicenç tampoc és àrab.

El vídeo va ser gravat amb una tècnica inventada el 1911 que permetia donar color, el chronocrome. Per saber-ne més podeu consultar: http://fr.wikipedia.org/wiki/Chronochrome

Demanam disculpes per la tardança en l'hora de penjar l'article i pel fet de que avui no surti l'habitual article de fotos d'A.R.F.V. Hem tengut alguns problemes tècnics.

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Pollença 1912

Miquel Sánchez | 14/02/2011, 08:16

Gràcies Biel, alehores deu ser una versió adaptada per la seva difussió a les estemtades 24 imatges per segon.

Biel Perelló

Mallorca 1912

Biel Perelló | 13/02/2011, 21:59

Miquel, aquesta filmació forma part de l'arxiu oficial de GAUMONT PATHÉ juntament amb altres "Chronochromes" tots filmats entre el 1912 i 1913. Salut !

Miquel Sánchez

Re: Pollença 1912

Miquel Sánchez | 13/02/2011, 20:32

He vist aquesta carta avui al matí i es sembla molt a un comentari que aquí es va publicar.

El problema es que aquest joves el que volen és això "moto", "fumar" i "no fer res", s'ha de començar amb els pares que són els veritables culpables de la situació, podem posar locals, cinemes, teatres, no servira de res, això no és "el rollo" d'aquest joves.

Alternativa per Pollença

Als polítics, tècnics de joventut i Policia de Pollença

Alternativa per Pollença | 13/02/2011, 20:22

Avui carta al DdM

Als polítics, tècnics de joventut i Policia de Pollença
Un bon grapat de veïns i veïnes del carrer Cecilio Metelo de Pollença, començam a estar cansats de la pràctica d´alguns joves del municipi, i la poca responsabilitat dels politics i "tècnics" de Joventut. Resulta que fa un temps varen tancar un local privat on els joves hi anàven durant el seu temps d´esbarjo, després tancaren un espai públic, l´skate park i ara s´han refugiat als voltants del carrer Cecilio Metelo, on hi ha un comerç que fa feina en general i ha equipat el seu local per a l´esbarjo dels joves. Els caps de setmana renou, brutor, conducció de ciclomotors de manera temerària i inclús posant en perill vianants i conductors, a més del comsum, per part d´alguns joves, de substàncies estupefaents, cosa que per la prematura edat dels joves és increible i sobretot irresponsable per part de la no actuació de les forces de seguretat, ja que sovint passen per aquell indret i no fan res, tot i tenint en compte que haurien d´actuar d´ofici. Creiem que tenim un problema i l´hauriem de sol·lucionar entre tots. Què hem de fer, denunciar i que es prenguin mesures legals en contra d´un altre comerç? El problema el seguirem tenint i provablement el traslladarem a un altre indret. Demanam sol·lucions i que els polítics i tècnics facin alguna cosa amb els joves, amb el futur del nostre municipi. Ja estam cansats i si això no s´arregla en un futur no molt llunyà això serà insostenible i per tant no quedarà més remei que prendre mesures privades. Des d´aqui volem instar a polítics, policia, policia tutor, tècnics de joventut, propietaris de comerços i demés, que facin alguna cosa, sinó després serà massa tard i els joves no podran fer res de res de res, i la mala vida és el primer que es veu. Necessitam alternatives per als joves, llocs publics, el que sigui, però el que no es pot consentir és que facin el que vulguin, no respectin i que els valors que tenguin siguin aquests. Sol·lucions ja!

Miquel Sánchez

Re: Pollença 1912

Miquel Sánchez | 13/02/2011, 19:40

Ahm el de les 15 imatges per segon ho dic per la velocitat de la gent quan es mou

Miquel Sánchez

Re: Pollença 1912

Miquel Sánchez | 13/02/2011, 19:38

En primer lloc no vull ser jo el que digui que aquest document no és autèntic, però hi ha una sèrie de coses que no em cuadren.

El vídeo té data de 1912, el contador marca 24 imatges per segon, quan al any 1912 s'enregistrava en 8 o 16 milimetres i com molt a 15 imatges per segon, i crec que aquesta película està enregistrada a 15 imatges per segon, a més el chronocrome no va tenir l'èxit esperat quan s'enregistrava a una velocitat d'obturació alta 15 o més imatges.

Si ve la filmació és autèntica, crec que el color li han posat "després a l'edició" del vídeo

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb