URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

D'operes i auditoris

Alternativa | 16 Febrer, 2011 07:00

  Ahir el diari de Balears i el Última Hora  informaven de les similituds el cas del teatre de l'òpera de Palma, que ara investiga Anticorrupció, amb el projecte de la construcció de l'auditori d'en Moneo, a l'hora de contractar un arquitecte estrella a dit. I una vegada més  el batle, en Joan Cerdà, va tirar pilotes fora i va donar la culpa de tot a una altra administració i va declarar; "que sempre va confiar que es podria fer la contractació, perquè així ens ho deien des de Presidència". I cinc anys després de la presentació del projecte diu que cal  un informe jurídic que l'avali!!! Al que hem d'afegir que falten informes econòmics, de gestió artística ... (moció nostra aprovada per unanimitat al mes de març de 2010 i que encara no s'ha complit).

El projecte de l'auditori va ser presentat per en Rafael Moneo,en Joan Cerdà, i en Jaume Matas el 27 de maig de 2006. Ja en aquell moment vam dir el següent; "En principi pensam que per fer una obra tan important i cara el millor és fer un concurs públic i comparar diversos projecte" (veure article teatre de Pollença, el capritx del batle).

Al mes d'abril del 2009 el reiteravam a una carta de resposta a Toni Oliver  i publicada al PIP; "S'ha de fer un concurs públic  per triar... l'opció més econòmica i que més s'adapti a les necessitats.

Al mes d'abril del 2009 vam presentar una moció que va ser rebutjada per tota la resta de grups, demanant la  realització d'una consulta popular en la que la gent pugui triar entre  fer el projecte d'en Moneo o una sala multifuncional feta integrament amb la subvenció del Govern i el Consell i a partir d'un concurs públic.

Clar que nosaltres només eram uns radicals perillosos, i gent com el batle i en Matas eren seriosos gestors. 

El periodista Llàtzer Moix el resumeix molt bé al seu  llibre; "Arquitectura miraculosa" parlant de la imitació del Guggenheim de Bilbao a altres ciutats:"Tant batles com presidents autonòmics han confiat en la màgia o en el miracle que podia proporcionar un arquitecte estrella per posar la ciutat en el mapa, atreure més turisme i, en definitiva, ingressar més recursos econòmics". Als "projectes imitació" hi ha una combinació de les següents característiques: "l'insuficient estudi de les necessitats reals de  la ciutadania, la ximpleria dels dirigents,plantejaments monumentals i els costos desorbitats".

Alternativa durant els cinc anys  que han passat des d'aquella presentació  ha mantingut sempre la mateixa possició. La cultura no necessita cop d'efecte com la construcció d'un auditori d'en Moneo , sinó continuïtat, contenció i respecte als contribuents. Els doblers públics no ha de servir per a finançar les fabulacions i les ànsies de grandesa d'alguns polítics sinó per resoldre les necessitats reals de la gent.

Veure articles secció auditori.

Com vam dir a la nostra felicitació de l'inici del 2011.

 


Comentaris

Torreta

Re: D'operes i auditoris

Torreta | 17/02/2011, 12:31

En Mateu Capo posa el cul a nen Marti Pucudo

Associació de granots pe

Re: D'operes i auditoris

Associació de granots pe | 17/02/2011, 06:37

A Pollença no hi haura lliga regionalista, Pollença, amb els candidats a batle que tendrà, anirà directe a la Champios Lege...
PD pels jardins del Convent ja hi comença haver-hi banderes.

maki

Lliga Regionalista

maki | 16/02/2011, 21:34

Mas de lo mismo...

remors

Re: D'operes i auditoris

remors | 16/02/2011, 19:58

Hi haurà Lliga Regionalista a Pollença?

Garci

Re: D'operes i auditoris

Garci | 16/02/2011, 12:08

Esperem que el batlle i companyia recapacitin i no es faci l'auditori tal i com està previst. Si no son capaços de fer els projectes de gestió i despesa (tal i com varen aprovar al ple), no se com poden fer funcionar un auditori milionari (i més tenint en compte que tots els auditoris de l'Illa tenen pèrdues). Crec que Pollença no necessita més hipoteques.

Ichigo

3 notícies en un dia

Ichigo | 16/02/2011, 09:22

Amics, he descobert una nova i bona notícia des d'Itàlia:
www.adn.es/internacional/20110215/NWS-0237-Berlusconi-procedimiento-inmediato-decidir-puede.html
En aquest cas Berlusconi serà jutjat per prostitució de menors (cas Ruby) i abús de poder. El condemnaran a 15 anys de presó (12 per abús de poder i 3 per prostituïr nines).
I dues notícies dolentes:
www.adn.es/lavida/20110215/NWS-1799-Congreso-Sinde-aprobada-ley.html
S'ha aprovat la Llei Sinde
www.adn.es/lavida/20110216/NWS-0246-Centrales-Nucleares-40-anos.html
S'ha afegit 40 anys més la vida de les centrals nuclears (Però en què cony està pensant ZP????)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb