URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Proposta alternativa

Alternativa | 18 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Fa dues setmanes vam registrar a l'Ajuntament una proposta  per millorar el control de la plaga del becut vermell, que podeu llegir a la continuació d'aquest article.

Uns dels principals problemes dels veïns i professionals de Pollença és el  lloc on poden deixar  les palmeres infectades pel becut vermell, un cop tallades, el que dona lloc entre altres coses a que no es llevin les palmeres infectades o que les restes de poda d'aquestes siguin abandonades a qualsevol lloc..

 A la nostra proposta demanam donar permís de forma permanent, mentre duri el problema de la plaga, als professionals de Pollença per fer ús de forma controlada d'un lloc adient, propietat de l'Ajuntament per fer els abocaments. El solar on es dipositen les restes estarà permanentment tancat i per fer abocaments serà  obligatòria la supervisió d'un tècnic o jardiner autoritzat amb el que s'haurà de contactar i acordar dia i hora per fer cada abocament. Les restes de palmeres vindran correctament desinfectats, en els casos de que no hi vinguessin l'Ajuntament facilitarà el desinfectant, havent d'abonar el professional els costos del mateix. 

Donada la gravetat de l’extensió de la plaga del becut vermell a Pollença,  esperam una resposta raonada i en un temps raonable per part de l’equip de govern.

Respecte a les mesures de control adoptades per l'Ajuntament, avui publicades a la premsa, si realment pensen que els plàstics de les palmeres han estat romputs per vàndals el que cal és tancar bé el solar com vam demanar fa dos anys, posar cartells de risc biològics és insuficient. Per altra part enterrar les palmeres no és la solució donada la gran quantitat de palmeres infectades.

 Aquest tema ja ha arribat al defensor del poble.

 

Aquest regidor presenta a l’equip de govern, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de que considerin oportunes, com podeu veure els punts 8 i 9 s0han de consensuar amb la direcció d’agricultura,la següent proposta.

 

IDEES PER SOLUCIONAR EL PROBLEMA DE LES PALMERES

INFECTADES PEL BECUT VERMELL DELS PARTICULARS A POLLENÇA.

 

 

    Atès a que uns dels principals problemes dels veïns i professionals de Pollença és el  lloc on poden deixar  les palmeres infectades pel becut vermell, un cop tallades, el que dona lloc a que els propis jardiners rebutgin la feina passant a ser  un cas que va mes enllà del motiu econòmic.

   

     Atès també  que els ciutadans de Pollença no tenen el perquè de assumir els costos provinents de jardins  particulars, es proposen les següents pautes per intentar solucionar el problema de les palmeres infectadesde propietat privada.

 

 

1.- Donar permís de forma permanent, mentre duri el problema de la plaga, als professionals de Pollença per fer ús de forma controlada d'un lloc adient, propietat de l'Ajuntament per fer els abocaments.

 

2.- A aquest lloc, els professionals només hi podran abocar palmeres, quedant totalment prohibit l'abocament  de residus de poda, jardineria o d'altres no autoritzats.

 

3.- L'Ajuntament facilitarà un permís permanent, als professionals, prèvia sol·licitud per escrit a l'Ajuntament de Pollença.

 

4.- No es facilitarà cap tipus de permís a empreses  externes al municipi de Pollença, tampoc es facilitaran permisos a particulars donat el perill de contaminació biològica que estaran obligats a utilitzar els professionals.

 

5.-  El solar on es dipositen les restes estarà permanentment tancat i per fer abocaments serà  obligatòria la supervisió d'un tècnic o jardiner autoritzat amb el que s'haurà de contactar i acordar dia i hora per fer cada abocament.

 

6..- S'haurà de presentar certificat per part de l'empresa dels següents certificacions:

      -   Procedència de la palmera

      -   Desinfecció que se li ha aplicada ( producte, quantitat, temps de l’aplicació...)

       

  Les restes de palmeres vindran correctament desinfectats, en els casos de que no hi vinguessin l'Ajuntament facilitarà el desinfectant, havent d'abonar el professional els costos del mateix. Tot i això també es desinfectaran al solar en presencia d'un responsable de l'Ajuntament per garantir la correcta administració del producte.

 

7.  (*)  Les carxofes de les palmeres seran capolades en trossos no superiors als 20 o 25 cm a un lloc determinat dins el solar de l'Ajuntament que s'usarà exclusivament per aquest menester i posteriorment, un cop correctament desinfectades, seran introduïdes dins un contenidor hermètic que es desinfectarà periòdicament per part de l'Ajuntament. Quedant terminanment prohibit dur les carxofes ja capolades. La tasca de capolar la palmera es a càrrec del professional i en cap cas del personal de l'Ajuntament que nomes esta obligat a capolar les de propietat municipal.

 

8. (*) Els usuaris hauran d'aportar una quantitat per cada carxofa amb la finalitat  de costejar les despeses de emmagatzemant, transport i destrucció a l'incineradora.

 

9. Serà obligatori tant per l'usuari com per el personal de l'Ajuntament fer us de les mesures de seguretat adient per aquests casos.

 

10. Queda terminantment prohibit deixar restes de palmeres fora del lloc determinat, fora del recinte, o a altres llocs del municipi no autoritzats. L'incompliment d'aquesta norma i altres relacionades, podran ser denunciades per qualsevol ciutadà i podran donar lloc a fortes sancions.

 

(*)   S'ha de demanar a la conselleria si accepten aquest sistema, el cert es que una carxofa capolada es pot desinfectar molt mes facilment que una sencera ja que el líquid no hi penetra, per supòsit el lloc adient on es capolen les carxofes sempre quedaria fumigat per  l'alfasser anterior sient molt difícil que s'escapas cap becut.

 

 

 

Donada la gravetat de l’extensió de la plaga del becut vermell a Pollença,  esperam una resposta raonada i en un temps raonable per part de l’equip de govern.

Comentaris

Castelao

UMP-PP

Castelao | 20/02/2011, 11:52

Qalcú ho ha de proposar, i ells ho han de prometer:
Joan (Juan) Aguilar promet no fer-se la pedicura als plenaris. Nadal no s'adormira als plenaris. I Tomeu Cifre legalitzarà les obres il·legals de Ca Na Borrassa.

Confirmats.

Re: Proposta alternativa

Confirmats. | 19/02/2011, 16:33

Unió Mollera farà primàries, hi ha dos candidats; en Nadal i Joan Aguilar.
El PP presentarà a Tomeu com candidat en març-

Garci

Re: Proposta alternativa

Garci | 19/02/2011, 10:00

Això passa quan la democràcia només deixa participar a la gent un pic cada 4 anys. Si tries a un batlle no hi ha forma de fer-lo fora fins que no han passat 4 anys, per molt malament que ho faci.

I la nostra feina tots aquests anys ha estat aquesta: demostrar que així no anam! que hi ha alternatives a aquesta nefasta forma de governar.

Guillem Mateu

Re: Proposta alternativa

Guillem Mateu | 18/02/2011, 23:36

L'arrada més gran d'aquesta legislatura l'ha fet el poble de Pollença. Tots hem consentit tenir un batle que cada mati sen va a correr enlloc d'anar a fer feina i lluitar per solucionar els problemes d'aquest municipi i ningu a estat capaç de dir així no anam.

Pepe

Re: Proposta alternativa

Pepe | 18/02/2011, 09:34

Una de les errades més greus de l'equip de govern a aquesta legislatura ha estat no fer més reunions amb els grups de l'oposició per tractar aquest i altres temes.

Ichigo

Re: Proposta alternativa

Ichigo | 18/02/2011, 08:58

Que quedi clar la negligència del batle pels becuts. S'ha acabat el lucre de "no fer res de res". O volem que Pollença s'acabi?
Si tant ZP i/o Rajoy volen que Espanya s'acabi, és cosa seva.

Garci

Re: Proposta alternativa

Garci | 18/02/2011, 08:41

Però com pot ser que presentem propostes concretes amb solucions? com que diuen que això no ho feim mai...

Esperem que es deixin de partidismes i almenys tenguin en compte aquestes propostes per lluitar contra una plaga que està en camí de no deixar ni una palmera viva.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb