URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Indigneu-vos

Alternativa | 19 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 

 Indigneu-vos l'últim èxit editorial a França (se n'han venut prop d'un milió d'exemplars), un breu llibre de Stéphane Hessel de 93 anys d'edat,  destacat membre de la Resistència, que va fugir del camp de concentració de Buchenwald, i va intervenir en la redacció de la Declaració de Drets Humans. 

En aquest món, diu Hessel, hi ha coses insoportables. En primer lloc: la naturalesa del sistema econòmic responsable de l'actual crisi devastadora.  “La dictadura internacional dels mercats internacionals” constituïx una amenaça per  a la pau i la democràcia”. “Mai el poder dels diners va ser tan immens, tan insolent i tan egoista, i mai els fidels servidors dels doblers es van situar tan alt en les màximes esferes de l'estat.

En segon lloc, Hessel denuncia la desigualtat creixent : “La bretxa entre els més pobres i els més rics mai ha estat tan profunda; dues solucions senzilles: “Que l'interès general s'imposi sobre els interessos particulars i que el repartiment just de la riquesa creada pels treballadors tingui prioritat sobre els egoismes del poder dels doblers”. 

Per avançar, només existeix una conducta: “recolzar-nos en els nostres drets, la violació dels quals –sigui qui sigui l'autor d'aquesta–, ha de provocar la nostra indignació. Una “insurrecció pacífica”. En particular contra els mitjans massius de comunicació en mans del poder dels diners, i que “només proposen als ciutadans el consum de masses, el menyspreu cap als humils i cap a la cultura, l'amnèsia generalitzada i una competició a ultrança de tots contra tots”. 

Cal una insurrecció pacífica"davant el desordre mundial, en les seves vessants econòmica i política. Hessel desitja plantar la llavor entre els joves. "Ens dirigim a les noves generacions, preneu el relleu, indigneu-vos".  L'exigència d'indignació -contra el predomini de les propostes tranquil·litzadores- , perquè "la indiferència és la pitjor de les actituds".  El missatge final de Hessel als escèptics sense motius de ràbia és;"busqueu i trobareu!".

 

Aquest dilluns surt l'edició de l'editorial Destí.

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Indigneu-vos

Garci | 05/04/2011, 11:13

Moltes gràcies per la informació. És un projecte molt interessant que no coneixia aquesta biblioteca.

BSOlot

Traducció

BSOlot | 05/04/2011, 10:36

Hi ha una traducció al català disponible a la Biblioteca Social d'Olot:

www.bsolot.info/indigneu-vos

Alternativa per Pollença

Re: Indigneu-vos

Alternativa per Pollença | 22/02/2011, 23:56

Pequeño manual para jóvenes rebeldes
www.publico.es/culturas/362596/pequeno-manual-para-jovenes-rebeldes

Alternativa per Pollença

Re: Indigneu-vos

Alternativa per Pollença | 20/02/2011, 19:18

Demà surt el llibre al preu de 5 euros i pròleg de José Luis Sampedro.

Alternativa per Pollença

Re: Indigneu-vos

Alternativa per Pollença | 20/02/2011, 18:34

Col·loqui amb Ali Lmrabet, periodista marroquí censurat al seu país:

"Què passa amb les revoltes democràtiques als països àrabs?"

22 de febrer, 20h.
Lloc: Can Alcover (C/ Can Alonso 24,Palma)
Organitza: IniciativaVerds

Una excel·lent ocasió d'entendre millor les revoltes populars que s'estenen pels països àrabs i dels processos democràtics que s'hi poden encetar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb