URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Kafka a la ràdio

Alternativa | 21 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Tant UM_UNPI com PSOE estan més preocupats pels seus problemes interns per trobar candidats que per la gestió efectiva del municipi, i el final de la legislatura està sent encara més caòtic i kafkià del que ha estat una legislatura lamentable. Com exemple, la darrera reunió de la ràdio municipal, on només va acudir un representant de l’equip de govern i es va presentar amb molt de retard un pressupost calcat al de l’any passat. A més a més es va intentar obviar la llei dient que s’havia aprovat a pesar d’un empat en la votació. 

Els fets.

Fa uns dies es va reunir el Consell rector de d’institut municipal de la Ràdio de Pollença. A la mateixa reunió no va assistir ni el seu president (el batle en Joan Cerdà) ni els dos vocals representants del PSOE. O sigui, com vocal de l'equip de govern només era la regidora de participació (na Catalina Campomar), per l'oposició havia tres vocals; un per cada grup.

El punt principal de la reunió era l’aprovació del pressupost i plantilla de la ràdio pel 2011, que una vegada més es presentava amb mesos de retard.

Després d’una introducció de la regidora sobre l’esforç que s’havia fet als temps actuals de crisi per reduir el pressupost... Resulta que la sorpresa dels nostre representant, en Ramón Cerdà, va ser total quan va poder comprovar que el pressupost del 2011 era exactament igual que el del 2010, cèntim per cèntim, coma per coma.  

Tot plegat ja demostra la manca de respecte de l’equip de govern tant per la ràdio (relegada des de la reforma de l’Ajuntament a un espai clarament insuficient) com pel pressupost. Hem de recordar que fa més de quatre mesos que s’havia d’haver presentat al ple el pressupost municipal i que el regidor d’hisenda durant tota la legislatura ha presentat els pressuposts amb pràcticament un any de retard.

El nostre representant va votar contra aquest pressupost, ja que al mateix pensam que es podien estalviar uns quants euros fàcilment (electricitat, publicacions...). La regidora va votar a favor i la resta de vocals es van abstenir. Amb la qual cosa el resultat era d’empat. Sorprenentment es va dir que, com el vot de la regidora era de “qualitat”, el pressupost restava aprovat. Com hem comprovat després amb la secretària municipal, el que és cert és que la regidora no deixava de ser una vocal més i que, al no haver delegat el batle en ella la presidència, el seu vot era exactament igual que el del nostre regidor.

Sabem que es demana un miracle, però ens agradaria una mica més de serietat per part de l’equip de govern i, ja que no es dignen en complir la llei i presentar els pressuposts quan toca, que al manco facin un esforç real als pressuposts.

Pressupost 2010 i el mateix al 2011.

 

Comentaris

Garci

Re: Kafka a la ràdio

Garci | 23/02/2011, 08:20

Turgut, no és qüestió de creure, és qüestió de constatar. I a Alternativa en aquest sentit no hi ha cap problema. Es pot comprovar.

Per altre banda, la qüestió dels ideals i de no anar-los a cercar a altres bandes, que passa amb la gent que està afiliada al Greenpeace, CCOO, Alternativa i l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica? No seria doble militància i duplicitat d'ideals? Cada un té un àmbit en el que et pots sentir representat. I si algú a Pollença es sent identificat per Alternativa per Pollença però no vol deixar d'actuar políticament a nivell autonòmic, estatal o internacional, quin problema hi ha?

Pepe

Re: Kafka a la ràdio

Pepe | 22/02/2011, 23:51

Trugut tenim les idees més que clares i Alternativa ens representa de manera totalment completa a Pollença que és el nostre ambit.
A efectes pràctics la doble militància en aquest moment en Alternativa és mínima i tendeix a reduir-se encara més.

turgut

Re: Kafka a la ràdio

turgut | 22/02/2011, 23:09

Pepe, estic d'acord, pero simplement no crec en la doble afiliacio. Un partit ha de tenir les idees suficientment clares perque qui s'hi afilia s'hi vegi representat de manera completa, sense necessitat d'anar a altres partits a cercar ideals. Afiliar-se a un partit politic és un tema molt serios, encara que hi ha partits que afilien per fer munt, i no hase falta disir nada mas.

Pepe

Re: Kafka a la ràdio

Pepe | 22/02/2011, 23:00

Turgut la majoria dels partits del municipi tenen problemes per omplir una llista, imagina-te per organitzar el que dius.
El més important són els fets, les paraules se les porta el vent.Només actuant de manera honesta a vegades encertada i altres equivocada es pot tenir un blog com aquest obert.

turgut

Re: Kafka a la ràdio

turgut | 22/02/2011, 22:30

Garci, un partit assambleari radical amb doble afiliacio vol dir que si jo PartitPopularSocialistaObrerMallorqui, dels meus 200 afiliats, n'afilii també, per pur interés, 20 a alternativa, tendré 20 vots. I 20 vots a un partit petit no son pocs.
Per altra banda, no només és important el que és, es important el que sembla, perque el 99,9 dels votants potencials no son afiliats ni coneixen la realitat tal com tu la dibuixes.

Pepe

Re: Kafka a la ràdio

Pepe | 22/02/2011, 20:25

Ahir Ramód Obils va fer aquesta interessant afirmació demanant una refundació del PSC; " un partido no de afiliados sino de personas emancipadas que participen en un nuevo proyecto progresista de estructura horizontal y en red, adecuado a los nuevos tiempos y superando el tradicional esquema territorial y jerarquizado de los partidos".

Pepe

Re: Kafka a la ràdio

Pepe | 22/02/2011, 20:24

Turgut, Alternativa és un partit polític i va néixer de l'assemblea d'un altre partit polític " no d'un projecte polititzat". I la política no és res dolent simplement és dirigir l'acció del govern municipal en benefici de la societat.

En quant a la por a la doble afiliació i al mètode assembleari, estam a un poble i la contaminació de la que parles no és gens fàcil.

Garci

Re: Kafka a la ràdio

Garci | 22/02/2011, 16:15

Benvolgut Turgut. Crec que si opines això és que desconeixes la realitat d'Alternativa. A Alternativa no hi ha cap problema (ni n'hi ha hagut cap amb l'any i mig que existeix) en aquest sentit.

D'on venim no ha d'importar massa a ningú per dos motius: primer perquè hem variat el rumb i ja no som on érem. D'on volies que neixés, del no res? I segon, i més important, perquè tots i cada un dels militants d'Alternativa venim d'una experiència personal i d'una pràctica política diferent (GOB, EU, PSOE, IR, Anarquisme, clubs excursionistes, Greenpeace, Memòria Històrica, associacions veinals...). Això marca molt més que l'anterior pertinença a EU. I molt més si coneixes la nostra història de desavinences continuades amb EU.

L'afirmació de que pot acabar contaminat és molt bona de rebatre igual que la negativa a la doble militància: si un partit és assembleari radical (com som nosaltres) cadascú pot pensar i dir el que vulgui (és igual si ho ha llegit a EU, al PSM o al GOB). Després es discuteix i es vota. Així, si realment l'assemblea és sobirana, com vols que ens "contaminin"?

Et convido a participar a Alternativa i t'adonaràs de que la pràctica assembleària, el respecte i la no ingerència de cap altre partit son les senyes d'Alternativa de cara endins. Per això cada dia creixem en nombre. Segurament som l'únic partit que no reb ingerències de gent de fora de Pollença.

jrv

fets

jrv | 22/02/2011, 15:43

com sigui que a mi, a aquestes alçades, el que m'impressiona son els fets, les actituds, i no les sigles o el discurs, l'actitud, els fets, i a distancia, el discurs d'Alternativa ho veig de lo mes consequent, per això el recolzo. Si va neixer de EU, o o d'on sigui, o si permet la doble militancia m'és ben igual si al final els resultats per els ciutadans, per la convivència, pel progres global son bons.
Sintetitzant, és alló de " Tu verdad? Mi verdad? ...Vamos juntos a buscarla. De moment es així, voldria no es desbaratés.

turgut

Re: Kafka a la ràdio

turgut | 22/02/2011, 15:28

Crec que l'errada que va cometre alternativa va ser neixer des d'un projecte polititzat com el de EU. A mes es un gran error admetre la doble afiliació, i mes a un partit assembleari com alternativa. Hauria de ser al contrari, no haura d'admetre l'afiliació a altres partits, i menys que un doble afiliat poguñes anar a les llistes (no se si és el cas). Un partit assambleari amb doble afiliació dels membres pot acabar contaminat per altres partits politics molt facilment.

Joan C

Re: Kafka a la ràdio

Joan C | 22/02/2011, 10:15

Respecte al comentari d'en Miquel Sànchez. Si algú pensa que la política d'Alternativa si governa es basarà en el rencor i que treurà els exunfats per ficar els nostres no ha entès del projecte res ni coneix a n'en Pepe. Alternativa promet rigurositat i transparència i fer política d'una altra manera.

Perdonau que se repetesquin els meus comentaris, no se que he fet

Joan C

Re: Kafka a la ràdio

Joan C | 22/02/2011, 10:09

Evidentment que el dret a no votar es legitim, però crec que en el comentari d'en Miquel li ha faltat comentar en que la drefraudat Alternativa. Dir no votarà Alternativa perque els de UM, Psoe, PP o altres partits l'han defraudat no val.
Arà bé si no vota cap partit perquè no el convenç cpa projecta em sembla totalment respectable.

Garci

Re: Kafka a la ràdio

Garci | 22/02/2011, 09:32

Doncs jo entenc (però no compartesc) el fet de no anar a votar. I no només per la ineptitud dels nostres polítics sinó per la seva incapacitat sistèmica de canviar les coses. L'acció política dels governants no té gaire marge (basta veure que son els mercats que manen). Però a nivells micro, com és la política local, l'acció d'una o altre persona pot variar substancialment la política, i també la presió ciutadana és més efectiva.

No anar a votar és un dret i una opció del tot legítima. Però és una llàstima que des d'Alternativa no haguem sabut transmetre la necessitat de votar-nos. Perquè el que nosaltres pretenem és canviar tot això que en Miquel comenta: participació, transparència, honestedat, rigor en la contractació i, sobre tot, il·lusió i bona voluntat.

jrv

No votants resentits

jrv | 22/02/2011, 08:32

Sempre trobo una mala excusa per no votar, el tòpic de que a la politica hi siguin presents indessitjables i enganyadors professionals, que l'excussa sigui l'hipòcrita i fals "tots son iguals". Crec mes be que és una autoexcussa perque els previsibles cantamanyanas dels partits grossos, que no grans, els han decebut en les seves espectatives. Entre moltes modalitats de no-votant resentit o decebut(no és el mateix) hi son els "exquissits" autodenominats de l'esquerra postissa, al que per molt que facin els pocs integres, com per exemple en Pepe, i no és l'unic, mai els hi ho fan bé.
No ha sigut suficient que molts haguin fins i tot mort per poder nosaltres gaudir de escriure i opinar en llibertat, o votar en llibertat, o no votar. Tal volta no sigui el cas den "Miquel de la Mel", però ho tinc a dir pels molts "exquissits" que he expressat.

Miquel Sánchez

Re: Kafka a la ràdio

Miquel Sánchez | 21/02/2011, 22:18

Malgrat ara no es pot demanar el vot, no podem mirar cap un altre costat quan ens arriben comentaris com el d'en Miquel, avui concretament un ciutadà m'ha dit que ens votaria, però que si entrem al Govern vol veure una bona colla "d'enxufats" desfilar per la coa de l'atur, jo li he comentat que la nostra intenció es ser constructius i que no entrariem amb l'espasa de l'angel exterminador, però si hauria rigor amb els tema dels "interins".

Joan C

A Miquel de la mel

Joan C | 21/02/2011, 21:48

Miquel em sembla bé que no et convenci el projecte d'Alternativa o que no comparteixis la nostra filosofia o ideologia. El que no sembla just és que ens posis dins el mateix sac que aquells que han tengut responsabilitats i ja han demostrat la seva manca de respecte cap als valors democratics i la seva deixadesa. Els que formam part d'Alternativa pensam que es pot fer politica d'una altra manera i aspiram a aconseguir la confiança dels pollencins per poder-ho demostrar. Dit això,per suposat que ets lliure de fer el que vulguis amb el teu vot.
Salut i força

Joan C

A Miquel de la mel

Joan C | 21/02/2011, 21:48

Miquel em sembla bé que no et convenci el projecte d'Alternativa o que no comparteixis la nostra filosofia o ideologia. El que no sembla just és que ens posis dins el mateix sac que aquells que han tengut responsabilitats i ja han demostrat la seva manca de respecte cap als valors democratics i la seva deixadesa. Els que formam part d'Alternativa pensam que es pot fer politica d'una altra manera i aspiram a aconseguir la confiança dels pollencins per poder-ho demostrar. Dit això,per suposat que ets lliure de fer el que vulguis amb el teu vot.
Salut i força

Pepe

Re: Kafka a la ràdio

Pepe | 21/02/2011, 17:15

Si que t'he entens, i com em consider normal, honrat, honest i he fet molt de feina, em sap greu no haver aconseguit convèncer-te per tenir el teu vot.
Crec que no tots els polítics són iguals i l'abstenció ens igual a tots per baix.

Miquel de la mel

A pepe

Miquel de la mel | 21/02/2011, 16:36

Hola Pepe, crec que no m'has entés. NO VOTARÉ, ni a vosaltres ni a ningú. Sé que és la única via democr´àtica que tenim els ciutadans, però estic fart de matas, de antich, de cerdà rull i de francisca ramon.
Ho sento, segurament no faig bé, però ja estic cansat de llegir el diari cada dia i no veure persones normals, honrades, honestes i amb ganes de fer feina.
Després no podré queixar-me, si no vot. Però queixar-me o no queixar-me és el mateix.
Ho sento, no us votaré a vosaltres ni a ningú.

Ichigo

Re: Kafka a la ràdio

Ichigo | 21/02/2011, 13:45

Mentre a Espanya, i sobre tot a Pollença, les coses són més vergonyoses, ho són menys a l'estat de Wisconsin (EEUU), en el qual la protesta comença a créixer, per molts de motius, d'entre altres, que els treballadors dels sectors privats i públics perden cada centau de dòlar que volien cobrar dels seus sous:
actualidad.rt.com/actualidad/ee_uu/issue_20891.html
O sigui, que el governador de Wisconsin haurà de dimitir ara. I si no, quan?

Pepe

Re: Kafka a la ràdio

Pepe | 21/02/2011, 12:09

Miquel em sap greu que no ens votis crec que l'abstenció només afavoreix als de sempre i és una pena per què Pollença no es pot permetre una altra legislatura amb gent més preocupada pels sues interessos personals que pel bé comú.

Garci

Re: Kafka a la ràdio

Garci | 21/02/2011, 10:00

Lo de que el 1 de març hi ha d'haver les llistes presentades no és cert. Si encara no s'han convocat les eleccions.

Lo del partit del bar fa anys que ho venen dient i fins ara encara no han fet res. Ja veurem, però és mal de creure.

I el tema dels candidats, només ERC, PSM i Alternativa han fet públics els seus candidats. Haurem d'esperar.

Pep

Re: Kafka a la ràdio

Pep | 21/02/2011, 09:35

A IB3 varen mostrar la presentació dels candidats a batle del PSOE a Mallorca i curiossament no hi havia ningú de Pollença.
Que raro que no hi fos na Francisca Ramon, no? Encara serà vera que en Juan Fernandez serà el candidat.

Miquel de la mel

NO PASSEU PENA

Miquel de la mel | 21/02/2011, 09:24

No passeu pena, ara en Joan Cerdà es tornarà presentar amb UM-UNPI, tornarà guanyar i corregirà els pocs errors que ha comés. De totes maneres, segur que na francisca no es presenta i en joan sumarà tots els vots del PSOE. Per cert, dia 1 de març s'han de presentar les llistes, idò ja està fet.
Per cert, hi haurà un partit nou, el que es mou des de un bar de pollença, i del que el cap visible és eñ cap dels policies tutors...
Massa incògnites que aviat es resoldran i s'acabarà d'especular...

Per cert, jo no votaré.

Garci

Re: Kafka a la ràdio

Garci | 21/02/2011, 08:32

Que es pensen, que som beneïts? Pensen que no ens adonarem que el pressupost era el mateix que l'any passat? Pensen que poden aplicar les normes només en el seu benefici i que no ho comprovarem?

Això comença a ser molt preocupant.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb