URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Kafka a la rÓdio

Alternativa | 21 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Tant UM_UNPI com PSOE estan més preocupats pels seus problemes interns per trobar candidats que per la gestió efectiva del municipi, i el final de la legislatura està sent encara més caòtic i kafkià del que ha estat una legislatura lamentable. Com exemple, la darrera reunió de la ràdio municipal, on només va acudir un representant de l’equip de govern i es va presentar amb molt de retard un pressupost calcat al de l’any passat. A més a més es va intentar obviar la llei dient que s’havia aprovat a pesar d’un empat en la votació. 

Els fets.

Fa uns dies es va reunir el Consell rector de d’institut municipal de la Ràdio de Pollença. A la mateixa reunió no va assistir ni el seu president (el batle en Joan Cerdà) ni els dos vocals representants del PSOE. O sigui, com vocal de l'equip de govern només era la regidora de participació (na Catalina Campomar), per l'oposició havia tres vocals; un per cada grup.

El punt principal de la reunió era l’aprovació del pressupost i plantilla de la ràdio pel 2011, que una vegada més es presentava amb mesos de retard.

Després d’una introducció de la regidora sobre l’esforç que s’havia fet als temps actuals de crisi per reduir el pressupost... Resulta que la sorpresa dels nostre representant, en Ramón Cerdà, va ser total quan va poder comprovar que el pressupost del 2011 era exactament igual que el del 2010, cèntim per cèntim, coma per coma.  

Tot plegat ja demostra la manca de respecte de l’equip de govern tant per la ràdio (relegada des de la reforma de l’Ajuntament a un espai clarament insuficient) com pel pressupost. Hem de recordar que fa més de quatre mesos que s’havia d’haver presentat al ple el pressupost municipal i que el regidor d’hisenda durant tota la legislatura ha presentat els pressuposts amb pràcticament un any de retard.

El nostre representant va votar contra aquest pressupost, ja que al mateix pensam que es podien estalviar uns quants euros fàcilment (electricitat, publicacions...). La regidora va votar a favor i la resta de vocals es van abstenir. Amb la qual cosa el resultat era d’empat. Sorprenentment es va dir que, com el vot de la regidora era de “qualitat”, el pressupost restava aprovat. Com hem comprovat després amb la secretària municipal, el que és cert és que la regidora no deixava de ser una vocal més i que, al no haver delegat el batle en ella la presidència, el seu vot era exactament igual que el del nostre regidor.

Sabem que es demana un miracle, però ens agradaria una mica més de serietat per part de l’equip de govern i, ja que no es dignen en complir la llei i presentar els pressuposts quan toca, que al manco facin un esforç real als pressuposts.

Pressupost 2010 i el mateix al 2011.

 

Comentaris

Garci

Re: Kafka a la rÓdio

Garci | 23/02/2011, 08:20

Turgut, no Ús qŘestiˇ de creure, Ús qŘestiˇ de constatar. I a Alternativa en aquest sentit no hi ha cap problema. Es pot comprovar.

Per altre banda, la qŘestiˇ dels ideals i de no anar-los a cercar a altres bandes, que passa amb la gent que estÓ afiliada al Greenpeace, CCOO, Alternativa i l'Associaciˇ per la Recuperaciˇ de la Mem˛ria Hist˛rica? No seria doble militÓncia i duplicitat d'ideals? Cada un tÚ un Ómbit en el que et pots sentir representat. I si alg˙ a Pollenša es sent identificat per Alternativa per Pollenša per˛ no vol deixar d'actuar polÝticament a nivell auton˛mic, estatal o internacional, quin problema hi ha?

Pepe

Re: Kafka a la rÓdio

Pepe | 22/02/2011, 23:51

Trugut tenim les idees mÚs que clares i Alternativa ens representa de manera totalment completa a Pollenša que Ús el nostre ambit.
A efectes prÓctics la doble militÓncia en aquest moment en Alternativa Ús mÝnima i tendeix a reduir-se encara mÚs.

turgut

Re: Kafka a la rÓdio

turgut | 22/02/2011, 23:09

Pepe, estic d'acord, pero simplement no crec en la doble afiliacio. Un partit ha de tenir les idees suficientment clares perque qui s'hi afilia s'hi vegi representat de manera completa, sense necessitat d'anar a altres partits a cercar ideals. Afiliar-se a un partit politic Ús un tema molt serios, encara que hi ha partits que afilien per fer munt, i no hase falta disir nada mas.

Pepe

Re: Kafka a la rÓdio

Pepe | 22/02/2011, 23:00

Turgut la majoria dels partits del municipi tenen problemes per omplir una llista, imagina-te per organitzar el que dius.
El mÚs important sˇn els fets, les paraules se les porta el vent.NomÚs actuant de manera honesta a vegades encertada i altres equivocada es pot tenir un blog com aquest obert.

turgut

Re: Kafka a la rÓdio

turgut | 22/02/2011, 22:30

Garci, un partit assambleari radical amb doble afiliacio vol dir que si jo PartitPopularSocialistaObrerMallorqui, dels meus 200 afiliats, n'afilii tambÚ, per pur interÚs, 20 a alternativa, tendrÚ 20 vots. I 20 vots a un partit petit no son pocs.
Per altra banda, no nomÚs Ús important el que Ús, es important el que sembla, perque el 99,9 dels votants potencials no son afiliats ni coneixen la realitat tal com tu la dibuixes.

Pepe

Re: Kafka a la rÓdio

Pepe | 22/02/2011, 20:25

Ahir Ramˇd Obils va fer aquesta interessant afirmaciˇ demanant una refundaciˇ del PSC; " un partido no de afiliados sino de personas emancipadas que participen en un nuevo proyecto progresista de estructura horizontal y en red, adecuado a los nuevos tiempos y superando el tradicional esquema territorial y jerarquizado de los partidos".

Pepe

Re: Kafka a la rÓdio

Pepe | 22/02/2011, 20:24

Turgut, Alternativa Ús un partit polÝtic i va nÚixer de l'assemblea d'un altre partit polÝtic " no d'un projecte polititzat". I la polÝtica no Ús res dolent simplement Ús dirigir l'acciˇ del govern municipal en benefici de la societat.

En quant a la por a la doble afiliaciˇ i al mŔtode assembleari, estam a un poble i la contaminaciˇ de la que parles no Ús gens fÓcil.

Garci

Re: Kafka a la rÓdio

Garci | 22/02/2011, 16:15

Benvolgut Turgut. Crec que si opines aix˛ Ús que desconeixes la realitat d'Alternativa. A Alternativa no hi ha cap problema (ni n'hi ha hagut cap amb l'any i mig que existeix) en aquest sentit.

D'on venim no ha d'importar massa a ning˙ per dos motius: primer perquŔ hem variat el rumb i ja no som on Úrem. D'on volies que neixÚs, del no res? I segon, i mÚs important, perquŔ tots i cada un dels militants d'Alternativa venim d'una experiŔncia personal i d'una prÓctica polÝtica diferent (GOB, EU, PSOE, IR, Anarquisme, clubs excursionistes, Greenpeace, Mem˛ria Hist˛rica, associacions veinals...). Aix˛ marca molt mÚs que l'anterior pertinenša a EU. I molt mÚs si coneixes la nostra hist˛ria de desavinences continuades amb EU.

L'afirmaciˇ de que pot acabar contaminat Ús molt bona de rebatre igual que la negativa a la doble militÓncia: si un partit Ús assembleari radical (com som nosaltres) cadasc˙ pot pensar i dir el que vulgui (Ús igual si ho ha llegit a EU, al PSM o al GOB). DesprÚs es discuteix i es vota. AixÝ, si realment l'assemblea Ús sobirana, com vols que ens "contaminin"?

Et convido a participar a Alternativa i t'adonarÓs de que la prÓctica assembleÓria, el respecte i la no ingerŔncia de cap altre partit son les senyes d'Alternativa de cara endins. Per aix˛ cada dia creixem en nombre. Segurament som l'˙nic partit que no reb ingerŔncies de gent de fora de Pollenša.

jrv

fets

jrv | 22/02/2011, 15:43

com sigui que a mi, a aquestes alšades, el que m'impressiona son els fets, les actituds, i no les sigles o el discurs, l'actitud, els fets, i a distancia, el discurs d'Alternativa ho veig de lo mes consequent, per aix˛ el recolzo. Si va neixer de EU, o o d'on sigui, o si permet la doble militancia m'Ús ben igual si al final els resultats per els ciutadans, per la convivŔncia, pel progres global son bons.
Sintetitzant, Ús allˇ de " Tu verdad? Mi verdad? ...Vamos juntos a buscarla. De moment es aixÝ, voldria no es desbaratÚs.

turgut

Re: Kafka a la rÓdio

turgut | 22/02/2011, 15:28

Crec que l'errada que va cometre alternativa va ser neixer des d'un projecte polititzat com el de EU. A mes es un gran error admetre la doble afiliaciˇ, i mes a un partit assembleari com alternativa. Hauria de ser al contrari, no haura d'admetre l'afiliaciˇ a altres partits, i menys que un doble afiliat pogu˝es anar a les llistes (no se si Ús el cas). Un partit assambleari amb doble afiliaciˇ dels membres pot acabar contaminat per altres partits politics molt facilment.

Joan C

Re: Kafka a la rÓdio

Joan C | 22/02/2011, 10:15

Respecte al comentari d'en Miquel SÓnchez. Si alg˙ pensa que la polÝtica d'Alternativa si governa es basarÓ en el rencor i que treurÓ els exunfats per ficar els nostres no ha entŔs del projecte res ni coneix a n'en Pepe. Alternativa promet rigurositat i transparŔncia i fer polÝtica d'una altra manera.

Perdonau que se repetesquin els meus comentaris, no se que he fet

Joan C

Re: Kafka a la rÓdio

Joan C | 22/02/2011, 10:09

Evidentment que el dret a no votar es legitim, per˛ crec que en el comentari d'en Miquel li ha faltat comentar en que la drefraudat Alternativa. Dir no votarÓ Alternativa perque els de UM, Psoe, PP o altres partits l'han defraudat no val.
ArÓ bÚ si no vota cap partit perquŔ no el convenš cpa projecta em sembla totalment respectable.

Garci

Re: Kafka a la rÓdio

Garci | 22/02/2011, 09:32

Doncs jo entenc (per˛ no compartesc) el fet de no anar a votar. I no nomÚs per la ineptitud dels nostres polÝtics sinˇ per la seva incapacitat sistŔmica de canviar les coses. L'acciˇ polÝtica dels governants no tÚ gaire marge (basta veure que son els mercats que manen). Per˛ a nivells micro, com Ús la polÝtica local, l'acciˇ d'una o altre persona pot variar substancialment la polÝtica, i tambÚ la presiˇ ciutadana Ús mÚs efectiva.

No anar a votar Ús un dret i una opciˇ del tot legÝtima. Per˛ Ús una llÓstima que des d'Alternativa no haguem sabut transmetre la necessitat de votar-nos. PerquŔ el que nosaltres pretenem Ús canviar tot aix˛ que en Miquel comenta: participaciˇ, transparŔncia, honestedat, rigor en la contractaciˇ i, sobre tot, ilĚlusiˇ i bona voluntat.

jrv

No votants resentits

jrv | 22/02/2011, 08:32

Sempre trobo una mala excusa per no votar, el t˛pic de que a la politica hi siguin presents indessitjables i enganyadors professionals, que l'excussa sigui l'hip˛crita i fals "tots son iguals". Crec mes be que Ús una autoexcussa perque els previsibles cantamanyanas dels partits grossos, que no grans, els han decebut en les seves espectatives. Entre moltes modalitats de no-votant resentit o decebut(no Ús el mateix) hi son els "exquissits" autodenominats de l'esquerra postissa, al que per molt que facin els pocs integres, com per exemple en Pepe, i no Ús l'unic, mai els hi ho fan bÚ.
No ha sigut suficient que molts haguin fins i tot mort per poder nosaltres gaudir de escriure i opinar en llibertat, o votar en llibertat, o no votar. Tal volta no sigui el cas den "Miquel de la Mel", per˛ ho tinc a dir pels molts "exquissits" que he expressat.

Miquel Sßnchez

Re: Kafka a la rÓdio

Miquel Sßnchez | 21/02/2011, 22:18

Malgrat ara no es pot demanar el vot, no podem mirar cap un altre costat quan ens arriben comentaris com el d'en Miquel, avui concretament un ciutadÓ m'ha dit que ens votaria, per˛ que si entrem al Govern vol veure una bona colla "d'enxufats" desfilar per la coa de l'atur, jo li he comentat que la nostra intenciˇ es ser constructius i que no entrariem amb l'espasa de l'angel exterminador, per˛ si hauria rigor amb els tema dels "interins".

Joan C

A Miquel de la mel

Joan C | 21/02/2011, 21:48

Miquel em sembla bÚ que no et convenci el projecte d'Alternativa o que no comparteixis la nostra filosofia o ideologia. El que no sembla just Ús que ens posis dins el mateix sac que aquells que han tengut responsabilitats i ja han demostrat la seva manca de respecte cap als valors democratics i la seva deixadesa. Els que formam part d'Alternativa pensam que es pot fer politica d'una altra manera i aspiram a aconseguir la confianša dels pollencins per poder-ho demostrar. Dit aix˛,per suposat que ets lliure de fer el que vulguis amb el teu vot.
Salut i forša

Joan C

A Miquel de la mel

Joan C | 21/02/2011, 21:48

Miquel em sembla bÚ que no et convenci el projecte d'Alternativa o que no comparteixis la nostra filosofia o ideologia. El que no sembla just Ús que ens posis dins el mateix sac que aquells que han tengut responsabilitats i ja han demostrat la seva manca de respecte cap als valors democratics i la seva deixadesa. Els que formam part d'Alternativa pensam que es pot fer politica d'una altra manera i aspiram a aconseguir la confianša dels pollencins per poder-ho demostrar. Dit aix˛,per suposat que ets lliure de fer el que vulguis amb el teu vot.
Salut i forša

Pepe

Re: Kafka a la rÓdio

Pepe | 21/02/2011, 17:15

Si que t'he entens, i com em consider normal, honrat, honest i he fet molt de feina, em sap greu no haver aconseguit convŔncer-te per tenir el teu vot.
Crec que no tots els polÝtics sˇn iguals i l'abstenciˇ ens igual a tots per baix.

Miquel de la mel

A pepe

Miquel de la mel | 21/02/2011, 16:36

Hola Pepe, crec que no m'has entÚs. NO VOTAR╔, ni a vosaltres ni a ning˙. SÚ que Ús la ˙nica via democr┤Ótica que tenim els ciutadans, per˛ estic fart de matas, de antich, de cerdÓ rull i de francisca ramon.
Ho sento, segurament no faig bÚ, per˛ ja estic cansat de llegir el diari cada dia i no veure persones normals, honrades, honestes i amb ganes de fer feina.
DesprÚs no podrÚ queixar-me, si no vot. Per˛ queixar-me o no queixar-me Ús el mateix.
Ho sento, no us votarÚ a vosaltres ni a ning˙.

Ichigo

Re: Kafka a la rÓdio

Ichigo | 21/02/2011, 13:45

Mentre a Espanya, i sobre tot a Pollenša, les coses sˇn mÚs vergonyoses, ho sˇn menys a l'estat de Wisconsin (EEUU), en el qual la protesta comenša a crÚixer, per molts de motius, d'entre altres, que els treballadors dels sectors privats i p˙blics perden cada centau de d˛lar que volien cobrar dels seus sous:
actualidad.rt.com/actualidad/ee_uu/issue_20891.html
O sigui, que el governador de Wisconsin haurÓ de dimitir ara. I si no, quan?

Pepe

Re: Kafka a la rÓdio

Pepe | 21/02/2011, 12:09

Miquel em sap greu que no ens votis crec que l'abstenciˇ nomÚs afavoreix als de sempre i Ús una pena per quŔ Pollenša no es pot permetre una altra legislatura amb gent mÚs preocupada pels sues interessos personals que pel bÚ com˙.

Garci

Re: Kafka a la rÓdio

Garci | 21/02/2011, 10:00

Lo de que el 1 de marš hi ha d'haver les llistes presentades no Ús cert. Si encara no s'han convocat les eleccions.

Lo del partit del bar fa anys que ho venen dient i fins ara encara no han fet res. Ja veurem, per˛ Ús mal de creure.

I el tema dels candidats, nomÚs ERC, PSM i Alternativa han fet p˙blics els seus candidats. Haurem d'esperar.

Pep

Re: Kafka a la rÓdio

Pep | 21/02/2011, 09:35

A IB3 varen mostrar la presentaciˇ dels candidats a batle del PSOE a Mallorca i curiossament no hi havia ning˙ de Pollenša.
Que raro que no hi fos na Francisca Ramon, no? Encara serÓ vera que en Juan Fernandez serÓ el candidat.

Miquel de la mel

NO PASSEU PENA

Miquel de la mel | 21/02/2011, 09:24

No passeu pena, ara en Joan CerdÓ es tornarÓ presentar amb UM-UNPI, tornarÓ guanyar i corregirÓ els pocs errors que ha comÚs. De totes maneres, segur que na francisca no es presenta i en joan sumarÓ tots els vots del PSOE. Per cert, dia 1 de marš s'han de presentar les llistes, id˛ ja estÓ fet.
Per cert, hi haurÓ un partit nou, el que es mou des de un bar de pollenša, i del que el cap visible Ús e˝ cap dels policies tutors...
Massa inc˛gnites que aviat es resoldran i s'acabarÓ d'especular...

Per cert, jo no votarÚ.

Garci

Re: Kafka a la rÓdio

Garci | 21/02/2011, 08:32

Que es pensen, que som bene´ts? Pensen que no ens adonarem que el pressupost era el mateix que l'any passat? Pensen que poden aplicar les normes nomÚs en el seu benefici i que no ho comprovarem?

Aix˛ comenša a ser molt preocupant.

Afegeix un comentari
ATENCIË: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb