URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Bolkestein arriba a Pollença

Alternativa | 01 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple passat es va aprovar  l'estudi de detall per a agrupació de parcel·les corresponents als solars A32; A33; A34;A43 i A44 Sector UP4A del Polígon Industrial de Pollença. S'uneixen aquests solars per construir un LIDL davant del eroski. Aquest és el resultat de la directiva Bolkestein, un model econòmic i de ciutat que no compartim. Aprovada pels vots a favor de l'equip de govern, abstenció de PP_UMP i PSM i vot en contra d'Alternativa

Tècnicament és evident que una vegada estudiada la documentació que d’ens ha donat no podem dir res.  Però si que voliam mostrar la nostra oposició a un model  econòmic i  de ciutat que pensam que és equivocat.

La construcció d’una gran superfície d’alimentació de venda al polígon industrial a curt termini té unes avantatges; creació de llocs de feina i fer la competència a la situació de domini que actualment exerceix Eroski Pollença, amb preus d’un 30% més cars que a altres pobles de la mateixa cadena.

Però entre els aspectes negatius d’aquesta obertura es troba evidentment que es continua en la línia de convertir el que teòricament era un polígon industrial en un polígon comercial. També afectarà, encara que sigui mínimament, als petits comerços del municipi, en un moment de crisis, i sobre consideram que és un model negatiu des del punt de vista de la mobilitat sostenible. A pesar de que l’informe  de comerç parli de que es troba molt pròxim al nucli urbà de Pollença i que hi ha accés per carril bici, és clar que l’habitat dispers del municipi i el tipus de venda (alimentació) d’aquesta gran superfície suposarà un inclement dels desplaçaments en cotxes.

Som conscients de que aquest model de ciutat és ve en gran part impulsat des d’Europa, ja que es tracta d’una aplicació pràctica de la directiva Bolkestein. Un model de ciutat i econòmic amb el no estam d’acord. Com han dit representants dels petits comerç no es tracta només que la tenda de queviures de tota la vida desaparegui de la cantonada…no el que ens juguem es el model de ciutat, allí on desapareix el comerç ciutadà apareixen les pitjors manifestacions de degradació urbana. Així com el camp necessita de pagesos per desbrossar el camp front els focs, el teixit comercial evita que els conflictes socials creixin en àrees desertitzades.

Del blog generación sin sitio

 

 

 

 

Comentaris

Blaine

ichigo

Blaine | 02/03/2011, 12:56

perdò, Ichigo. Tens raó.

Ichigo

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Ichigo | 02/03/2011, 09:08

Blaine: el tio que ho va escriure era Josep Cifre, no jo. Només t'ho suggereixo.

Biel de Biniali

PSIP

Biel de Biniali | 01/03/2011, 21:29

Això del PSIP no es res més que un farol de gent que sempre a jugat de farol. L'únic que pretenen es cridar l'atenció d'en Xisco Antich, perquè aquest vengui un dia a dinar a l'Hort d'en Guardiola i repartesqui algunes medalles i faci fora a na Francisca Ramon. Si és així les aigües tornaran al seu lloc, si no els farols quedaran al descubert.

Un del PSIP

MENOS MAL QUE NO SON DU PP

Un del PSIP | 01/03/2011, 20:59

Menos mal quels del PSIP no son du PP, perque PPIP, PPIP, PPIP, mos creurien que ve una ambulancias....jijijijijiji

Toni

pepe

Toni | 01/03/2011, 20:49

Poset amb antecedents, que això ve de vell!

Pepe

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Pepe | 01/03/2011, 20:02

Si que teniu duros per cercar un local.

Blaine

Ichigo

Blaine | 01/03/2011, 18:49

Ichigo escriu: " Un partit per putejar, i jo no dic que sigui dolent.
Doncs jo opin que amb la que cau, tot el que no sigui constructiu, tot el que no sigui feina, tot el que sigui lamentables picabaralles Maquet( Així estava escrit) - Xinxeta, perdó, Xineta, SOBRA

Joan Martorell

A Mari Pineda

Joan Martorell | 01/03/2011, 18:25

Estam cercant local on ubicarnos, també arribará el bloq, es bona idea conectarnos sense intermediaris, tens raó. Grácies

Ichigo

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Ichigo | 01/03/2011, 16:57

Tens raó, Pepe. Si és per la il·luminació excessiva, s'hauria de fer alguna cosa al respecte. Encara així, no voldriem que ningun cotxe trepitji pels carrers, oi?
Més enxufat encara seria que a la nit tota llum mai no s'hagués encés.

Turgut

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Turgut | 01/03/2011, 16:41

Joan Martorell, no fa falta q se doni el nom, pots contestar igualment. O necessites sabre el nom?

Pepe

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Pepe | 01/03/2011, 16:37

Primer van canviar el color i ara canvien el nom però vosaltres haveu vist cap canvi a Pollença? Són els mateixos i fan el mateix. Aquí el millor és que deixen d'enganyar la gent i es presentin com UNPI amb Martí de numero 1, així veuriam realment qui els dona suport.

Pepe

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Pepe | 01/03/2011, 16:31

No estic d'acord Ichigo, crec que hi ha llocs on la il·luminació és excessiva com a la nostra via de circumval·lació i es poden estalviar uns duros, reduir la contaminació lumínica i reduir el consum energètic.

Pepe

Escissió del PSOE:

Pepe | 01/03/2011, 16:30

Respecte al nou partit ja veurem, com ja he comentat pens que aquesta reacció és massa tard. Si els problemes eren la submissió a UM dels regidors del PSOE i al seu sou, aquests dos fets no són cap novetat si no que ha estat així des del principi de la legislatura.

Maria Pineda

Als membres del PSIP

Maria Pineda | 01/03/2011, 15:39

He llegit a la premsa que heu montat aquest nou partit que es diu PSIP, hi que ho heu fet cansats del que pasa dins el PSIB i que voleu fer les coses d'una altre manera. Veig també que alguns dels membres d'aquest nou partit seguiu aquest blog. Si voleu fer les coses d'una altre manera perquè no començau per fer un blog, una web, una pàgina al facebook, al twitter... auxí podrem interactuar amb vosaltres sense intermediaris
Gràcies

Ichigo

Menys llum per estalviar o per trepitjar?

Ichigo | 01/03/2011, 14:25

Una notícia des d'Antena 3: El ministeri de foment pretén posar a la meitat la il·luminació de les carreteres:
www.antena3.com/noticias/economia/fomento-pretende-ahorrar-iluminacion-carreteras_2011022800161.html
Vos pareix bé que s'il·lumini la meitat a les nostres carreteres? Jo diria que NO.

Josep Cifre

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Josep Cifre | 01/03/2011, 14:25

Lo del PSIP no ve de cap reacció, ve de que uns volen comandar i els altres no els deixen. Son tots uns figurants en aquests partits. Hem vist alguna proposta? han dit de que van? res de res. L'únic que diuen és que creen un partit perquè no han pogut desfer-se dels seus "xupopteros" i perquè no han sabut fer que els seus regidors creguin. És un partit de rebotats sense projecte polític. Almenys per ara. Un partit per putetjar. I no dic que això sigui dolent. Ara només han de fer una campanya electoral a lo grande, no prometre res, criticar a tope, dir que son els autèntics socialistes i fer molts actes a plaça, regalar de tot... i després tendran un regidor que pactarà amb qui faci falta per tenir un sou (cosa que critiquen). I no soc en Rapel, però pels que hi ha i per les formes, això és el que pareix. Perdonau que he escrit molt.

Ichigo

PSIP ve de la meva reacció?

Ichigo | 01/03/2011, 14:16

Aquest article del PSIP... Serà per la meva reacció a la moció 1 de l'últim ple? Puc esperar la seva resposta, no m'importa.

Miquel Sánchez

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Miquel Sánchez | 01/03/2011, 13:57

A barallar-se a altra part, aquí cerquem solucions als problemes no estem per a crear més

Joan March Canaves

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Joan March Canaves | 01/03/2011, 13:25

Acabam de tenir un exemple de que en Xineta a tornat

Joan Martorell Campomar

Escisio del PSOE

Joan Martorell Campomar | 01/03/2011, 12:35

L'altre día un tal Sr. Marquet, va dir... torna en Xineta ...buffff. No li puc contestar perque no dona el seu nom complet, va bé amagarse i tirar la pedra. Dona el teu nom i te contestaré, valent

Alternativa per Pollença

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Alternativa per Pollença | 01/03/2011, 10:35

Escissió al PSOE pollencí com a càstig per continuar governant amb UM.

Neix un nou Partit Socialista Independent Pollencí (PSIP), promogut per exregidors i exmilitants descontents amb el rumb que han agafat els socialistes.

dbalears.cat/actualitat/balears/escissio-al-psoe-pollenci-com-a-castig-per-continuar-governant-amb-um.html

Garci

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Garci | 01/03/2011, 10:33

Perdonau, son 14 els imputats en aquest cas.

Garci

Re: La Bolkestein arriba a Pollença

Garci | 01/03/2011, 10:30

Quin dia de les Illes:

"El secretario general y el presidente de la UM ya renombrada como Convergència de Balears eran citados en calidad de máximos representantes del partido, que deberá pagar una fianza de responsabilidad civil que podría ascender a 1,6 millones de euros".

Cerdó, Canyellas y unes 8 persones més imputades. I això en un sol cas, que si treiem el compte general ja no se ni quants poden arribar a ser.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb