URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desconfiau dels desmereixedors de la nostra llengua

Alternativa | 09 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Un  nou regal del nostre amic, en Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Guardau-vos com d’unes cases que cauen, dels polítics i d’aquells que dejecten, menyspreen, infravaloren..., la nostra llengua, siguin mallorquins, forasters o estrangers. Mal sigui fortet el dir-ho així, són incults ignorants, o prepotents, o cercadors de vots, o manipuladors o mentiders... i quasi sempre anticatalanistes. A vegades  una mescladissa de tot plegat. Com exemple basta analitzar el que feren els polítics del PP a València: decidiren que el valencià era una llengua distinta del català, així com per aquí hi ha gent que diu la mateixa bajanada del mallorquí, afirmacions que no tenen cap ni centener; van contra la ciència lingüística, la història i el sentit comú. Ve a ser com si els polítics poguessin decidir d’un dia per l’altre que dos i dos fan cinc.

No fa massa, l’endemà que al Senat es pogué emprar per primera vegada el català amb traductors simultanis, Mariano Rajoy digué que això no succeïa a un “país normal”i que el problema de la llengua no era un “problema real”. Carles Capdevila prengué les messions i ajustà el tasco a Rajoy amb unes reflexions, ben aclaridores per no deixar-se aglapir dins la tranyina de manipulacions i mentides amb que sovint s’argumenta per confondre la gent i atacar la nostra llengua, fins i tot dins ca nostra mateix.

 Vet-ací aquestes sucoses reflexions:

“Desconfiaré sempre de qui no respecti la meva llengua. Perquè, en fer-ho, demostra que no em respecte a mi, i alhora no respecte un bé cultural essencial. Desconfiaré sempre de qui no trobi normal el seu ús institucional i simbòlic, perquè no troba normal la meva realitat cultural i perquè a sobre es pensa que té dret a decidir què és la normalitat, i curiosament la normalitat és ell, i no jo. Desconfiaré sempre del qui digui que el meu problema no és real, perquè em menysté a mi i perquè es creu amb el poder decidir què és real, i casualment també ho és ell, i no jo. Desconfiaré sempre del qui digui que les llengües són per entendre’ns i no per crear problemes, i faci servir aquest argument precisament per crear problemes amb les llengües. Desconfiaré sempre de qui manipuli realitats deliberadament i gosi acusar llengües perseguides de ser les perseguidores. Desconfiaré sempre de qui vegi com a despesa innecessària la promoció de la meva llengua i com inversió imprescindible la promoció de la seva. Desconfiaré sempre de qui vulgui acomplexar-me perquè parl amb naturalitat la llengua dels meus pares. Desconfiaré sempre de qui em negui la llengua, perquè em sent compromès amb els que l’han salvat perquè jo la pugui ensenyar als meus fills. I procuraré enfadar-me poc, només el que trobi normal i davant amenaces que jo consideri reals. I sempre, però  sempre, plantaré cara”

Preniu llum de na Pintora i no vos deixeu embolicar amb raons foradades i posau barra de cap als arguments que neixen de motius espuris, d’ignorància, d’alienació, de prepotència o mala-pell. Alguns sols tiren terra dins s’escudella i punyen el vesprer, per crear divisions i conflictes, amb la barra i el cinisme de fer-ho en nom de la llibertat, quan l’única llengua imposada constitucionalment a les nostres terres és el castellà.

              Mariano Moragues Ribas de Pina

A València Camps ha modificat arbitràriament i expressament la
legislació valenciana per a poder forçar al tancament de TV3.

 

 

 

                                                                            

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Desconfiau dels desmereixedors de la nostra llengua

Alternativa per Pollença | 10/03/2011, 15:38

Avui al Diario de Mallorca:
Se queda el cargo, pero ya no quiere ser candidata
Hace unas semanas, UM hizo valer su influencia ante el PSOE y logró que el conseller de Salud Vicenç Thomàs diera un importante cargo de confianza en el área económica del Hospital de Inca a Malén Estrany, que el pasado febrero fue destituida como directora general de Cambio Climático del Govern, al igual que el resto de cargos de la hoy desaparecida Unió Mallorquina.
El partido de Josep Melià pretendía con ello dar el empujón necesario a Estrany para que aceptara presentarse como candidata a la alcaldía de Pollença, habida cuenta de sus resquemores por tener que cargar en el número dos de la lista con el veterano edil pollencí Martí Ochogavía. Sin embargo, tras el registro judicial, la desbandada de UM y el canje a Convergència per les Illes, por lo visto Estrany se lo ha repensado y ahora se niega a ser la número uno, lo que probablemente obligará al actual alcalde Joan Cerdà a repetir. No vean el enfado entre los que auparon a la joven política para el puesto en el hospital...

Alternativa per Pollença

Re: Desconfiau dels desmereixedors de la nostra llengua

Alternativa per Pollença | 09/03/2011, 15:31

La vista del judici per dia 14 s'ha suspès novament, aquesta vegada un testimoni per part de l'Ajuntament ha de ser operat el mateix dia 14. La nova vista serà dia 10 de maig, a les 09.30

Pepe

Re: Desconfiau dels desmereixedors de la nostra llengua

Pepe | 09/03/2011, 15:25

El que passa a València és una clara advertència del que pot passar a les Balears. Matas volia imposar el model faraònic d'en Camps i Bauça i el seu escuder Delgado són fervents seguidors d'en Camps respecte a la llengua.

Ichigo

Re: Desconfiau dels desmereixedors de la nostra llengua

Ichigo | 09/03/2011, 09:06

Ja ho crec. Dir que el valencià no és el català és com pensar que el planeta Terra és un cercle i no una esfera. O sigui, que els polítics cabrons com Marianico el Rajao, FranciAsco Camps i Jose Ramon Bowser Koopa es posen sempre contra el català com si no hagués el demà. Clar, els idiotes votarien al PP, i a la resta que li fotin, oi?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb