URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Alternativa | 17 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies, el divendres dia 11 i el diumenge 13 de març, la intolerància i la inconsciència d’alguns incults han tornat a provocar destroces a alguns dels pocs llocs que fan homenatge a la memòria històrica i que rememoren a les víctimes de la Guerra Civil a Mallorca.

 

El Bosc de la Memòria ha aparegut ple de pintades de l’estil de “camaradas, Arriba Falange Española”. I també el cementiri de Palma, on s’hi ha d’ubicar el Mur de la Memòria, ha patit pintades d’aquesta mateixa gent. “Rojos asesinos” cridava en color blau la pintada al mur del cementiri.

 

La veritat és que és indignant veure com hi ha una part de la societat que encara polemitza quan es fan passes cap a la recuperació de la memòria històrica i es treu de l’oblit a milers d’assassinats per un cop d’estat militar i feixista. Diaris, tertulians televisius i radiofònics no deixen de parlar de que la memòria històrica no és més que una cosa que no s’ha de moure perquè reobri ferides i és com “un cubell de merda”. Fa poc al programa del Follonero (Salvados) es va tractar aquest tema i va ser molt explicatiu quan una neboda neta va dir “no és merda, és el meu oncle”.

 

Les ferides no es reobrin, sinó que estan obertes i no es tancaran fins que es faci justícia amb les víctimes i se les pugui dignificar i enterrar dignament.

 

Actualment hi ha nombrosos impediments per obrir les fosses comunes, tot i haver-hi una llei. Fosses comunes que només a Mallorca es compten en més de 100 i que cal obrir i estudiar per a posar llum a una època que ha de passar de ser Memòria a ser Història. I això només succeirà quan la societat assumeixi els fets així com van ser.

 

Actes com les pintades als llocs d’homenatge als republicans no fan més que demostrar que el tema encara no és història sinó que es veu per una part de la societat com una confrontació.

 

Per això des d’Alternativa per Pollença volem mostrar el nostre rebuig a aquests actes d’intolerància i incultura que porten a fer malbé els llocs de la memòria d’unes persones que foren assassinades per les seves idees, pel que sabien o per simple rancúnia. La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura i això és feina de tots, institucions, historiadors, mitjans de comunicació i la pròpia ciutadania, que han de mostrar com va ser la història, l’han de fer pública i han d’ajudar a tancar les ferides fent el que les famílies de les víctimes demanen: tenir als seus morts a un lloc digne i no a una cuneta.

 

Fotos extretes de: CONTRAINFORMACIÓ MALLORCA
 

A continuació podeu trobar el Comunicat de Memòria de Mallorca.

Comunicat de Memòria de Mallorca.

Condemna pels atacs feixistes als espais de la Memòria de Mallorca.

Memòria de Mallorca vol expressar la seva enèrgica protesta i indignació, en nom propi i de totes les víctimes del feixisme, pels atacs feixistes comesos contra dos dels espais de la memòria de la repressió de la guerra civil a l'Illa de Mallorca; El Bosc de la Memòria de Calvià i el Mur de la Memòria del cementeri municipal de Palma. 

El passat dissabte, emparats per l'anonimat i la covardia que els caracteritza, un grupuscle d'ideologia feixista va atacar el Bosc de la Memòria de Calvià, situat a devora el Fortí d'Illetes, instal·lació militar utilitzada com centre de detenció il·legal i d'assassinats massius durant la guerra civil Espanyola i la dictadura feixista. Emparats en l'ignorància i l'odi contra la democràcia, aquest grupuscles feixistes van fer pintades al·lusives a la Falange Española de las J.O.N.S al grup escultòric i a les plaques amb els noms dels assassinats, a l'únic espai de la Memòria amb el que han contat fins ara les víctimes oblidades del feixisme.Així mateix, avui diumenge, emparats en els mateixos principis d'odi i violència, els grupuscles feixistes han fet pintades, insultant a les víctimes recordades amb una placa al mur del cementeri de Palma, el lloc on foren assassinats centenars de Republicans durant la guerra civil. Memòria de Mallorca vol fer pública la seva protesta i indignació per aquests atacs, que son obra de grupuscles violents i  l'ideologia feixista, que no cerquen altra cosa que violentar el record a les víctimes de la guerra civil i la dictadura i atemorir als seus familiars i amics i a tota la societat civil, que fa dels valors democràtics, l'únic model vàlid de convivència en una societat moderna. 

Memòria de Mallorca creu que aquests atacs no son fruit de la coincidència en el temps, si no que son el resultat dels atacs dirigits des de determinats mitjans de comunicació i de determinats grups d'opinió, contraris a la construcció del Mur de la Memòria, un projecte de Memòria de Mallorca, que s'ha d'erigir en record i homenatge a totes les víctimes de Mallorca, assassinats pel feixisme durant la guerra i la dictadura.

Per tot lo anteriorment exposat Memòria de Mallorca vol fer saber que: 

-Exigeix de totes les forces polítiques democràtiques un comunicat de repulsa i condemna per aquests atacs feixistes a la memòria de milers de demòcrates assassinats pels que ara volen atemorir a les seves famílies i a tota la societat civil.

-Exigeix el finals dels atacs verbals i mediàtics contra el projecte del Mur de la Memòria, que no fan si no donar ales als violents per atacar la memòria comuna de tots. 

-Exigeix respecte i ajuda de la societat civil per fer front a aquests atacs d'aquests grupuscles feixistes a la memòria dels nostres demòcrates i de determinats grups mediàtics i d'opinió que no han dubtat en manipular i falsejar la història per atacar un més que necessari memorial a les víctimes del feixisme.

-I finalment exigeix a l'Ajuntament de Calvià i de Palma, que prenguin les mesures necessàries per que s'investiguin aquests atacs i es prenguin les mesures de vigilància i seguretat que evitin que aquests atacs es puguin repetir en un futur. 

Memòria de Mallorca. 13 de març de 2011.

 

Comentaris

María

Fil directe

María | 19/03/2011, 13:25

Ja sabem com són aquests del Pip, personalment crec que pateixen algún tipus de complexe.

Ichigo

Re: La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Ichigo | 18/03/2011, 09:24

Sembla evident que encara hi ha de feixistes que no volen aprendre la lliçó d'història. Segueixen fent el mateix que ho varen fer els seus pares i avis. Quina vergonya.

Alternativa per Pollença

Re: La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Alternativa per Pollença | 17/03/2011, 22:40

La ràdio ens ha confirmat l'entrevista i pensam que el millor és escoltar a aquestes persones i telefonar a la ràdio per participar.

Alternativa per Pollença

Re: La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Alternativa per Pollença | 17/03/2011, 22:38

I l'assetjament al refugi segueix, nota del mateix al refugi;
Hola, un “vecino amigo” nos ha comentado que le han sugerido que vaya a “Ràdio Pollença” el próximo lunes 21 a las 13:00 horas a hablar contra el refugio de animales, naturalmente este vecino se ha negado. Estos vecinos que precisamente no son los más cercanos, (ya que los más cercanos colaboran con nosotros en todo lo que pueden), tocan el claxon cuando pasan por delante del refugio para que los perros ladren, insultan y gritan tras los arboles, han lanzado pintura contra nuestra barrera e incluso cristales, cazan o autorizan a cazar en sus propiedades cerca del torrente para así molestar y asustar a los animales, en resumen unos “vecinos de cuidado”, no vamos a cambiar nuestro modo de vida de los últimos 28 años, por un capricho de unos vecinos , da la casualidad que estos vecinos son “empresarios turísticos de villa”, por lo que hay que aguantar hasta altas horas de la madrugada, borracheras, barbacoas en las piscinas, y no bastando con ello, tenemos que “aguantar” las visitas de sus turistas que son muy agradables y nada tienen que ver con ellos.
Por eso, os pedimos apoyo, lo suyo sería hacer una acción en la misma puerta de la radio, pero no podemos concentrarnos sin una autorización previa y lo que es peor complicaríamos la vida a las persona de la radio que no tienen ninguna culpa. Lo dicho,en cuanto sepamos más cosas os mantendremos informados. Seguiremos siendo un refugio pese a quien le pese, que por algo estamos en zona rústica y no en una urbanización, y los primeros que cantan por la mañana son los gallos de los vecinos y los burros (de 4 patas) de los alrededores que se comunican entre ellos cuando sale el sol ¿Dónde hay que tenerlos? ¿En un apartamento? Consideramos que estos vecinos están degradando el barrio con su comportamiento acosador e incivilizado.
Gracias anticipadas a todos.

Epicteo

Dedicatoria al PIP

Epicteo | 17/03/2011, 20:24

La verdad triunfa por sí misma, la mentira necesita siempre complicidad.

jrv

Transparéncia

jrv | 17/03/2011, 19:34

La vostra feineria provoca que a cada insult a la inteligència, i sobre tot , a la veritat que és produeix al fil abjecte, perdò, al fil directe,o qualsevol altre mitja hi ha un aclariment vostre que posa les coses clares que contradiuen la mentida i us dona mes força davant les persones normals, que és el que importa.

Miquel Sánchez

Re: La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Miquel Sánchez | 17/03/2011, 18:29

Res Pepe, en castellà diuen "quien calla otorga" i jo no call, hi ha moltes panxes agraïdes pel règim, gent covard que s'amaga darrera l'anonimat, ja m'has dit que preparaves una resposta oficial d'Alternativa.

Crítiques totes, mentides cap.

Pepe

Re: La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Pepe | 17/03/2011, 15:07

Respecte al fil directe quan el vaig veure no vaig pensar en tu Miquel, mirà que sóc d'ingenu. I és que posar el tema del refugi a l'altura de les contractacions d'en Martí s'ha de ser vil, però bé ja sabem quins són les persones que fan i publiquen comentaris com aquests.

Pepe

Esquebal

Pepe | 17/03/2011, 14:54

A un sopar després d'unes maniobres militars a Melilla,pocs dies abans del cop d'estat de 1936, un grup de militar van començar a cridar CAFE, CAFE... Les autoritats i militars que no participaven de la conspiració pensaven que simplement demanavam això; café, però realment era l'acrònim de "Camaradas Arriba Falange Española".

Garci

Re: La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Garci | 17/03/2011, 13:28

Segons l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, CAFE és l'acrònim de l'expressió “Camaradas, Arriba Falange Española”.

ESQUEBAL

CAFE

ESQUEBAL | 17/03/2011, 12:35

Que vol dir CAFE? es un partit una associació?
Sé que a palma hi ha MSR i DN. pero no se hi ha existència d'altres partits, bé i el de Falange española, el puta vell de 5 anys que viu per deves la plaça de toros.

Miquel Sánchez

Re: La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Miquel Sánchez | 17/03/2011, 11:58

Gràcies "Ex votant del PSOE a pollença" (refotre quin nom), la maquinaria ja està engegada i ara sortiran totes les nostres malifetes, ara serà l'oposició la que fa contractes i pren decisions a dit.

Guillem Caldentey Crego

Recuperació de la Memòria a Artà

Guillem Caldentey Crego | 17/03/2011, 11:36

Amics pollensins,
Segur que alguns heu vist les notícies, als diaris d'avui, sobre el que s'està començant a fer amb les runes de les instal·lacions del "Campament dels soldats", ubicades al Parc Natural de la Península de Llevant.
Us enllaço a les notícies:
DdB, "El campament dels soldats, rescatat de l’oblit" (dbalears.cat/actualitat/balears/el-campament-dels-soldats-rescatat-de-l-oblit.html)
DM, "El Consell estudia declarar como Lugar Histórico el Campament dels Soldats" (www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/03/17/consell-estudia-declarar-lugar-historico-campament-dels-soldats/653875.html).
Com que "una imatge val més que mil paraules", us enllaç aquesta de quan funcionava: lh5.googleusercontent.com/_HrE92hdkky0/TWYrzbspQII/AAAAAAAABU0/Jv1Jt1SfWMc/s512/IMGP9316.JPG
I una altra, a la qual s'hi pot observar l'estat actual de les runes, amb les vaques i el dipòsit d'aigua que s'està procedint a llevar d'aquí:
lh3.googleusercontent.com/_HrE92hdkky0/TWYrhNcc8WI/AAAAAAAABU0/V0VOTxYaLNw/s512/DSC_7927.JPG

Per si us resulta d'algun interès.
També, convidar-vos a posar-vos en contacte amb jo, si volguessiu formar part de l'Associació d'Amics del Campament, en Pepe & Cía us poden donar les senyes de contacte.

joan martorell

PSIP

joan martorell | 17/03/2011, 10:41

Garci, esun lapsus, voli dir PSIP, disculpau.

Alternativa per Pollença

Del Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 17/03/2011, 10:34

La amenaza del picudo rojo sigue latente.

Aunque ha dejado de ocupar tantas páginas en prensa, la amenaza del picudo rojo sigue viva en Pollença, tal vez el municipio más afectado de la isla por la plaga que se zampa a las palmeras. Los vecinos de la urbanización de Llenaire del Moll ´pollencí´ viven cerca de lo que se ha denominado la ´zona cero´ de la plaga, el solar municipal en el que se depositan los restos de las palmeras sacrificadas por la incidencia del bicho. Según explican, la cosa va de mal en peor y, lejos de amainar, la plaga sigue ´in crescendo´, con escarabajos que están a la vista en todas partes. La foto de arriba, tomada el lunes, muestra la acumulación de restos de palmeras sin tratamiento aparente.

El panorama electoral de Pollença va aclarándose
Con la presentación de Tomeu Cifre como candidato del PP a la alcaldía de Pollença, el panorama electoral del municipio se aclara. Ya sólo falta que la ex UM designe a su alcaldable. ¿Otra vez Joan Cerdà?

Ex votant del PSOE a pollença

Ànims

Ex votant del PSOE a pollença | 17/03/2011, 08:55

Anims miquel. Heu fet molta de feina i us mereixeu tenir més representació al nostre ajuntament. La gent quan parla no té ni idea del que diu i sovint són enveges. Heu fet molta feina i a molts no els queis simpàtics però que se fotin, les coses no poden continuar com fins ara, i que UM i PSOE facin el que vulguin i com vulguin.
Ànims teniu el meu vot.

Miquel Sánchez

Re: La intolerància ha de ser combatuda amb coneixement i cultura

Miquel Sánchez | 17/03/2011, 08:29

ha ha, que bo, ja m'he estrenat al fil directe del PIP, sembla que, ja diuen que la meva sogra té a dit un contracte, quina mentida, comencem prest, gràcies per fer-me propaganda, ara un grapat més de gent ja sap qui som.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb