URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Alternativa | 21 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa per Pollença ens hem adherit a la proposta de Mesures contra la corrupció i per la dignificació de la democràcia proposades pel Fòrum Social de Mallorca i la Plataforma Contra la Corrupció i per la Dignificació de la Democràcia.

Nosaltres sempre hem cregut imprescindible el prendre mesures, tant internes com a les institucions, per tal d'evitar els possibles delictes de corrupció. Són massa els casos que s'han destapat en els últims temps i cal posar-hi fre. I la millor manera de fer-ho és fer política des de l'ètica i la dedicació al bé comú.

Per això des de la seva fundació, Alternativa per Pollença va plasmar als seus estatuts i forma de funcionament intern les propostes que ara ratificam en aquest manifest. I, amés, hem intentat impulsar polítiques públiques encaminades en aquest sentit.

Son massa les parts obscures i irregulars en la gestió política en el nostre municipi. Aquests anys hem anat destapant nombrosos casos de contractes a familiars i amics sense concurs, de feines sense contracte, de festivals sense facturació, etc. I tot això ha d'acabar. Igual que s'ha d'acabar amb la representació política de les persones que han gestionat de tal manera, en benefici propi, dels seus partits o d'amics i familiars. Son temps per a l'austeritat i la transparència i no per a la creació de càrrecs de confiança o d'organismes autònoms o empreses públiques.

A continuació transcrivim el manifest:

MESURES CONTRA LA CORRUPCIÓ I PER LA DIGNIFICACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA

A les Illes Balears hi ha uns 25 procediments oberts per corrupció, alguns d’ells d’una gran complexitat: Son Oms, Operació Maquillatge, Peatge, Scala, Pla Territorial de Mallorca, Eivissa Centre, Ibatur, Palma-Arena, Voltor, Bomsai... la qual cosa posa en una situació crítica les institucions democràtiques.

La corrupció provoca que una gran quantitat de diners no es destinin a satisfer les necessitats socials i a millorar els serveis públics. Genera injustícies i desigualtats i crea desconfiança de la ciutadania cap a la democràcia.

Els que tenen l’obligació de perseguir la corrupció han de donar una resposta contundent i adequada. S’ha de combatre la corrupció perquè pot corrompre el sistema i provoca la desafecció de la ciutadania cap a uns polítics que de cada vegada se n’allunyen més.

Els ciutadans que els importa el seu país i la seva gent han d’exigir que les institucions democràtiques funcionin bé, que s’exercesquin correctament les responsabilitats jurídiques, econòmiques i polítiques i que es compleixin les lleis de l’Estat de dret.

Per tot això, és necessari i urgent propiciar un canvi cap a una ètica política basada en la gestió del bé públic al servei de la ciutadania i no en benefici propi, del grup o del partit polític. Ha d’ésser portadora d’actituds honestes, transparents i obertes a la participació. Els governs, és a dir, els partits polítics que governen, no han d’esperar que actuï la justícia per separar algú del seu càrrec quan és sospitós de corrupció. Han de fer de l’exigència de l’ètica i la responsabilitat política un valor imprescindible.

PLATAFORMA CONTRA LA CORRUPCIÓ I PER LA DIGNIFICACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA

FÒRUM SOCIAL DE MALLORCA (ASSEMBLEA DE MOVIMENTS SOCIALS DE MALLORCA)

Per adherir-te a aquestes propostes, a títol personal, fes clic aquí

Per adherir la teva entitat a aquestes propostes fes clic aquí

A continuació trobareu les mesures concretes a les que ens comprometem:

MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA
     TRANSPARÈNCIA Gestió dels diners públics Exigir als governs europeu, estatal, autonòmic i els locals, transparència absoluta en tot el relacionat amb la gestió dels diners públics amb la participació de representants socials a les meses i comissions de contractació. Cal que els comptes siguin públics.
Despeses partits polítics Publicar a les pàgines web dels partits polítics totes les despeses i ingressos mensuals que tenen.
Bens dels càrrecs públics Publicar els béns patrimonials i d’ingressos dels càrrecs públics, electes i de confiança de totes les administracions i empreses públiques.
Contractacions Difondre per part de l’Administració les contractacions públiques i les adjudicacions (a qui es donen, motius, condicions…)
Empreses públiquesRacionalitzar les empreses, consorcis i fundacions públiques.Introduir mecanismes de participació ciutadana i establir les mateixes normes de transparència i control que els òrgans de govern..
AUSTERITATLimitar L’ús dels cotxes oficials i les despeses per viatges. Eliminar les dietes d’assistència als consells d’administració de les empreses públiques. Limitar i controlar els regals de l’Administració i a l’Administració que han de ser clarament justificats i publicitats.
TEMPORALITZACIÓL’exercici de la política ha de ser d’un temps de servei a la ciutadania i no una expectativa de professió per a tota la vida. Els càrrecs a l’Administració s’han de limitar a un nombre màxim de dues legislatures.
CÀRRECS DE CONFIANÇARegular per llei el nombre de càrrecs de confiança i/o assessors a les administracions i empreses públiques. Que es nodreixin preferentment de funcionaris i/o treballadors públics qualificats. Els assessors i càrrecs de confiança han de fer tasques de gestió pública i no de servei al partit i han de cessar quan cessi el polític que els hagi designat.
CONTROLCrear un Observatori o Institut de Qualitat Democràtica, que vetlli per les bones pràctiques polítiques i la racionalitat del sector públic, i l’acció coordinada de tots els organismes de control, on les entitats ciutadanes triades per la mateixa ciutadania i/o entitats socials hi seran presents en igualtat de condicions que les institucions.
    CORRUPCIÓ I LLEISLleis per evitar la corrupcióRevisar i legislar si cal les mesures pertinents per evitar qualsevol possibilitat de corrupció (la llei del sòl, la llei de finançament dels partits polítics, les lleis de contractació pública, la llei de règim local, etc.)
PenesRevisar la tipificació dels delictes relacionats amb la corrupció i racionalitzar les penes.Els delictes relacionats amb la corrupció mai no han de prescriure.
Fiscalia i Tribunal de ComptesAugmentar els mitjans a la Fiscalia Anticorrupció i al Tribunal de Comptes. Atorgar-los la potestat d’òrgans fiscalitzadors i de control de les administracions en temps real. Introduir els canvis pertinents perquè tenguin potestats coercitives i sancionadores.
SancionsLegislació més estricta per a la inhabilitació per exercir càrrecs públics i pèrdua de la condició de funcionari.
Obligació al retorn dels doblersEn els casos de corrupció pública econòmica, establir l’ordenació legal i les condicions penals que obliguin al corrupte a la devolució integral de tots els doblers malversats o distrets, suposi o no el delicte pena de presó. Els partits polítics als quals corresponguin els corruptes han de ser els subsidiaris de la devolució dels doblers malversats.
 ELECCIONSSistema electoralInstituir el sistema de llistes obertes en tots els processos electorals.Que tots els partits polítics i/o grups electorals tinguin el mateixos procediments i beneficis percentuals del vot.Limitar les despeses de les campanyes electorals.Que els programes electorals dels partits polítics estiguin publicats a les pàgines webs dels partits durant tota la legislatura.
DebatEstablir el costum abans de les eleccions de debats públics televisats per contrastar programes, idees, compromisos, etc... davant la ciutadania amb la participació de les forces democràtiques.

Comentaris

Pepe

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Pepe | 22/03/2011, 19:53

N' hi ha que només se recorden d'internet i del poble quan arriben les eleccions.

Tomeu

Convergencia

Tomeu | 22/03/2011, 16:31

Convergencia ja te facebook

Pepe

El tractor

Pepe | 22/03/2011, 15:13

El tema del tractor és menor en quantitat però no en qualitat.Ës clar que les explicacions de l'encarregat en Joan Vadell no se sostenen .
i de Hiermar és una empresa de la que fa més de mig any que tenim demanades factures i contractes sense que s'ens hagi donat ni una cosa ni altra

Pepe

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Pepe | 22/03/2011, 15:05

Això de vestir hortera no te'l perdonaré Garci.
Contestant a palangres; no he pescat mai. Però no soc perfecte i he fet i faig més d'una cosa malament, només cal que la trobeu per dir que sóc igual de dolent que aquells que ens han robat o gestionen l'ajuntament com si fos ca seva.

jrv

Palangres

jrv | 22/03/2011, 14:12

Això no son rumors, Garci.
Si en ves d'escrit fos sonor, seria l'equivalent a un rot o un pet, olor inclosa.

Garci

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Garci | 22/03/2011, 12:10

Jo no sabia aquesta faceta de'n Pepe. Sabia que robava, feia xalets il·legals, vestia hortera... però que pesqués amb palangre no ho sabia.

Crec que seria millor deixar d'escoltar rumors.

jrv

Temps

jrv | 22/03/2011, 11:47

En Pepe deu tenir mitja dotzena de germans bessons, perque el veuen a llocs de lo mes inverosimil...amb la feinada que fot, encara el veuen pescant palangres.
Parlem de tot, perque la questió del TRACTOR de L?AJUNTAMENT, els meus companys de feina a Emser me feien una observació: (Cal escoltar a tot hom)
- El tractor, ara: Qui l'utilitza?
- Si un particular l'ha arreglat, per cert, a la Nissan, diuen, qui va pagar la factura?
-Si un particular, no m'importa molt qui (O sí) el pogué arreglar, per qué no podia l'Ajuntament?
Ja se que, en relació a altres qüestions, la del tractor és "pecata minuta", però és tot un indici del permanent, encarà que ara , aquests mesos pre-electorals, ha arribat al seu climax, DESGAVELL MUNICIPAL. No som gran cosa, els habitants d'aquest municipi, però el càstig és excessiu!!


- L?Empresa HIERMAR, que s'emporta els metalls de la deixalleria se l'emportà amb el remolc, perque el porta a la NIssan, i per ordre de qui?

Ara piquen!

Palangres

Ara piquen! | 22/03/2011, 11:32

Pepe, es veritat que t'han vist pescar amb palangres?

Miquel Sánchez

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Miquel Sánchez | 22/03/2011, 09:21

Ja tinc un altre front obert, o és continuació del "fil directe" del PiP.

(h) ttp://www.radiopollensa.com/noticies/escolta-les-dues-entrevistes-sobre-el-refugi-danimals/#comment-142

No con mi voto

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

No con mi voto | 22/03/2011, 09:16

Mucha de la gente que va en las listas en el último momento va engañada. Sólo hace falta hablar con gente que fue en listas en las últimas elecciones y que ya no quieren saber nada de repetir.

Pepe

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Pepe | 22/03/2011, 09:14

Comparteix el que diu Miquel crec que les eleccions són la culminació de quatre anys de feina. No es pot improvisar i fer primer la llista i després el projecte.
Nosaltres sense representació al 2003 vam començar a fer feina per presentar-nos al 2007, no vam esperar als darrers mesos per fer una llista i improvisar un projecte.

Miquel Sánchez

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Miquel Sánchez | 22/03/2011, 09:05

Jo puc parlar per experiència pròpia, duc tres anys fent escrits, donant una mà a Pepe, asisteix a tots el plenaris que puc, etc.

Sembla, que això d'entrar a l'Ajuntament és un joc de nins quan és una cosa molt seriosa, la situació del nostre Ajuntament és similar a la de la central nuclear de Fukushima (amb els seus diferents problemes), crèdits bancaris que s'han de tornar, proveïdors i creditors que no cobren i la caixa buida, no podreu fer res, ni presumir de fets, ni de monuments ni d'obres, de res no hi ha un euro per gastar.

Encara voleu anar a llistes, molts de vosaltres desprès de 4 anys desconectats de la realitat?

Francesc S.

Eleccions

Francesc S. | 22/03/2011, 08:12

En Joan C. tambe te rao,pero lo de pescar per estar a l,ajuntament es normal,jo crec q qualsevol partit q es presenta,es el seu gran objectiu,el problema es q el qui entra es per fer molta feina per el poble o "mas de lo mismo"ESperem q lo primer.

Francesc S.

Eleccions

Francesc S. | 22/03/2011, 08:01

Garci tens rao,ha d,esser un ajuntament de tots amb molta participacio ciutadana.Esperem que hi hagi projectes aviat.I carregar menys contra els politics i mes contra els projectes.

Garci

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Garci | 22/03/2011, 07:34

Crec que projectes en veurem pocs. Veurem dinars, sopars, música, fotos, inauguracions... però de projectes seriosos pel futur del nostre poble dubto que n'hi hagi. Com apuntau, sens participació ciutadana la democràcia no és tal. I cal avançar en aquest sentit.

Joan C

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Joan C | 22/03/2011, 07:33

Tal vegada si tinguesin un projecte i unes idees sería més bo de fer convencer a la gent per que anàs a les llistes.
Arà dona tota la impresió que l'únic que els interesa es pescar un lloc a l'ajuntament.
"Pasteleo pur i dur"

Francesc  S.

llistes

Francesc S. | 22/03/2011, 00:37

Es normal que xerrin de llistes,nomes tenen fins dia 6 d,abril per presentar-le i han de esser 20(60%+40%,de homes-dones o al reves).Qualque partit han tengut canvis de darrera hora i ho estan mirant com ho fan,i uns altres s,han constituit fa molt poc temps i es normal q cerquin.Despres ja arribaran els projectes que es el que ens interesa.

Joan C

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Joan C | 21/03/2011, 22:58

De totes les opcions que es presentaràn a les eleccions n'hi ha poques que estiguin centrades en com solucionar els problemes de futur en lloc de qui és presenta a les llistes i en quin lloc. És el moment de destriar qui defensa els interesos generals i qui defensa els interesos particulars.No val deixar que els altres desideixin per nosaltres i després queixar-nos quatre anys als bars.

Francesc

Mesures contra la corrupció i per la dignificació de la Democràcia

Francesc | 21/03/2011, 20:59

"La corrupción es un mal de la humanidad en general", va dir Rafel de la Rosa, batle de Palma en temps de la dictadura. Així se justificava llavors i així ho segueixen justificant, encara que més sibil·línament, aventurers de la política al nostre país. El risc de la corrupció està present en l'actual política, malgrat estigui perseguit pels tribunals, i no obstant sigui un virus de la prostitució del fet polític. En el fons de la qüestió està el concepte de democràcia, el model polític i el fet governar-governants-governats. Es a dir, estem davant les conseqüències d'un model on la ciutadania és sols un factor del resultat electoral. En aquesta democràcia la ciutadania no és l'actora fonamental ni l'objecte principal. Ni ho és ni se sent com a tal-què és més greu-. La ciutadania se considera receptora de serveis i en conseqüència ha de servir al que mana, al polític, donant-li el vot de manera passiva. És per això que, la lluita contra la corrupció ha d'anar plegada a la lluita per la recuperació i la dignificació de la democràcia i, amb la lluita per la Participació Ciutadana en tot allò que l'afecta. Cal doncs donar suport i reforçar l'estratègia de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, que junt amb la Plataforma, reprenen la denuncia, la lluita i la proposta per una política del poble.

Francesc

Mesures contra la corrupció i per la dignificació de la Democràcia

Francesc | 21/03/2011, 20:56

"La corrupción es un mal de la humanidad en general", va dir Rafel de la Rosa, batle de Palma en temps de la dictadura. Així se justificava llavors i així ho segueixen justificant, encara que més sibil·línament, aventurers de la política al nostre país. El risc de la corrupció està present en l'actual política, malgrat estigui perseguit pels tribunals, i no obstant sigui un virus de la prostitució del fet polític. En el fons de la qüestió està el concepte de democràcia, el model polític i el fet governar-governants-governats. Es a dir, estem davant les conseqüències d'un model on la ciutadania és sols un factor del resultat electoral. En aquesta democràcia la ciutadania no és l'actora fonamental ni l'objecte principal. Ni ho es ni se sent com a tal-què és més greu-. La ciutadania és considera receptora de serveis i en conseqüència ha de servir al que mana, al polític, donant-li el vot de manera passiva. És per això que, la lluita contra la corrupció ha d'anar plegada a la lluita per la recuperació i la dignificació de la democràcia i, amb la lluita per la Participació Ciutadana en tot allò que l'afecta. Cal doncs donar suport i reforçar l'estratègia de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, que junt amb la Plataforma, reprenen la denuncia, la lluita i la proposta per una política del poble.

Garci

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Garci | 21/03/2011, 08:48

La política és la tasca de gestionar el bé comú i cal renovar les seves pràctiques per a que pugui abastar aquest objectiu i no es desvirtuï com està passant en els últims temps. Hem d'intentar que les possibles irregularitats i tot el que permeti l'obscurantisme i la corrupció sigui minimitzat.

Fre

Re: MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Fre | 21/03/2011, 07:49

Contra la corrupció totes les mesures son poques... enhorabona per acceptar i fer manifest l'acceptació d'aquestes mesures. Necessitam transparència i bones feines.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb