URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pel canvi a Pollença 2011.

Alternativa | 23 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

De la vostra ajuda depèn que canviï l'Ajuntament i el tornem a sentir com a ca nostra. El 22 de maig no hi ha excuses, només hi ha una Alternativa a l'actual estat lamentable de Pollença.

 L’alternativa per una Pollença per a tots

A Pollença calen unes polítiques de solidaritat i serveis socials i sanitaris dignes per lluitar contra qualsevol forma d’exclusió social. Però també farem d’aquest municipi un poble més net i habitable, on les taules i cadires no impedeixin el pas pels carrers, on les barreres arquitectòniques desapareguin, i on les faroles i els parcs infantils no estiguin romputs. I on els joves tenguin alternatives d’oci.

L’alternativa per una gestió transparent

La manca de transparència en la gestió municipal ha estat un dels factors que més ha afavorit la corrupció i les irregularitats. Perquè aquestes coses no puguin passar, des d’Alternativa per Pollença optarem els concursos públics per a realitzar contractes sempre que ens sigui possible. I també publicarem els bens dels nostres regidors i tota la documentació que sigui possible per llei. Una administració transparent, en la que els ciutadans tenguin la possibilitat de saber que es fan amb els seus diners i on les empreses cobrin prest el que se’ls deu, és una de les peces claus per a nosaltres.

L’alternativa per una Pollença verda

Un dels majors valors del nostre poble és l’entorn en que vivim. Tenim uns paisatges i paratges naturals envejables i els hem de potenciar. És important preservar tota aquesta riquesa natural al mateix temps que recuperam els espais naturals degradats com l’Ullal, la Gola, Formentor o l’Albufereta, i evitam la degradació urbanística del municipi. Hem de fer d’aquest actiu un dels més importants per potenciar el turisme verd i desestacionalitzat. Un turisme que vengui a gaudir de la natura i dels camins públics i no només del sol i platja.

L’alternativa per un municipi participatiu

A Alternativa per Pollença volem construir un municipi on es tengui en compte l’opinió de la gent, fent que tothom pugui participar i aportar les seves idees de com ha de ser Pollença. Per això impulsarem processos de participació ciutadana i pressuposts participatius, així com també crearem espais de comunicació entre ciutadans, associacions i ajuntament. Perquè els polítics hem d’estar al servei dels ciutadans i no només fent el que ens pareix a nosaltres sense consultar-ho.

L’alternativa per un poble de cultura

Pollença des de sempre ha estat un poble de cultura. Però la cultura és una cosa viva que cal potenciar més enllà de grans infraestructures, com la construcció d’un auditori milionari, o de ser un fet elitista. La cultura ha de ser participativa, per a tots els ciutadans, i una eina de cohesió social. Però la cultura també ha de servir per a posar en valor el valor històric i patrimonial del nostre municipi.

L’alternativa a la política professional

La política està plena de persones que l’únic que cerquen és tenir un càrrec i un sou. Per nosaltres la política no és un tema de diners, prestigi, ni fotos. La política és una cosa molt seriosa, és la gestió del bé comú. I per això a Alternativa per Pollença no tenim polítics professionals sinó persones honrades i honestes que volen treballar per construir un municipi millor.

  PARTICIPA A FACEBOOK.

 


Relacionat amb aquest tema recordau que ja hem iniciat el VI concurs de fotografia Urxella. Teniu de temps fins el 1 de maig.(article). En aquesta ocasió el primer premi és una fantàstica bicicleta cedida per Meam Si Torn.

Comentaris

Pepe

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Pepe | 24/03/2011, 23:06

Gràcies per l'aportació en primera persona Eva, per la nostra part estam ben tranquils poques institucions tenen tan de prestigi i suport com el refugi.
I al cas d'Alternativa aquí estam per raonar i contestar a tot el que vulgui.

Eva Aleñar

Refugi

Eva Aleñar | 24/03/2011, 20:04

Soy Eva Aleñar (hija de Josefina), y solamente decir que nunca hemos tenido una subveción, y que si alguien quiere ver las facturas emitidas al Ayuntamiento que se pase por Intervención y que ya hemos realizado nuestyros correspondientes pagos a Hacienda. También hemos presentado nuestras memorias al Ayuntamiento semestral y anualmente. Nunca hemos tenido perros apadrinados, y si han dado algún donativo al refugio, ha sido a éste y a su Asociación, correspondientemente contabilizados para el informe de nuestros socios. El Refugio ha prestado unos servicios por los cuales fue requerido en su momento, a través de un CONVENIO DE COLABORACIÓN, NO SUBVENCION, Josefina nunca fué a buscar al Ayuntamiento, fue éste último cuando decidió desalojar a los perros de Santuiri, (a los cuales alimentamos durante 17 años gratuitamente),entonces, incluso antes de ningún convenio decidimos hacer unas instalaciones para adecuar a los animales en nuestra propia casa y COSTEADAS CON NUESTRO DINERO, y en una finca que es de nuestra propiedad desde hace 42 años. Tenemos dos orificios en los laterales de nuestro cráneo, denomimados oídos y ya sabeís la dinámica, "entrada y salida". Todo esta demagogia de la licitación pública es puro folklore, que la hagan, y si la tenían que haber hecho ¿quién lo tenía que hacer, el Ayuntamiento o Josefina?. Nosotros no queremos saber nada de este tema, ya hemos aclarado que vamos por libre, la verdad ha sido una descarga muy grande haber finalizado este convenio, y nos hemos sentido maltratados por parte del área de Medioambiente, además no compartimos su filosofía en cuanto a los derechos y preservación de su vida, por ésto también hemos cortado. Nuestra ética es NUESTRA y no la alquilamos. A María Cifre decirle que te informes sobre Natura Park, yo no lo voy a hacer, y si quieres más información, pásate por el Refugio cuando quieras, pero la verdad es que este tinglado no nos mueve un pelo, porque estamos muy bien así, valoramos mucho la palabra LIBERTAD, y ya sé que se vá a utilizar el Refugio para joder a Alternativa y a mi marido Miquel Sánchez, pero también tenemos asumido que la ruleta rueda y se para donde se para. Poneros tranquilos que nosotros lo estamos, ahora podríamos escribir unas memórias de anectodas protagonizadas por personajes de Ayuntamiento, como por ejemplo: "ésta no paga la multa de recuperación del perro porque se entiende con...", "te dejo la perra porque me cojo un puente y soy cuñado de...", etc. CASA NOSTRA NO ES L´AJUNTAMENT, ES CA NOSTRA I LA DELS NOSTRES AMICS I ANIMALS. Por favor, antes de hacer pajas mentales, informarse.

Pepe

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Pepe | 24/03/2011, 19:57

Moltes gràcies Cati, aquest és el teu blog i el de tothom que vulgui opinar, participa... Tots ens acaloram en ocasions i ens equivocam, més d'una vegada no ens posarem d'acord però si podem tenir obert aquest blog és per que actuam amb honradesa.

Cati Cifre

Refugi

Cati Cifre | 24/03/2011, 17:21

Bones,

Ahir vespre vaig entrar al blog i vaig veure moltes respostes contraries. La versió que havia sentit no te res a veure amb la que vosaltres heu exposat dels fets. També desconeixia el punt de vista del refugi, de segons quins temes als quals no feis al·lusió en post de fa uns dies i per tant vaig pensar que si no s'explicaven es perquè eren certes, d'aqui el meu criticat comentari. Ja que se m'ha recordat, jo també valor molt la feina del Refugi i crec que se l'ha reforçar. Deman disculpes per si he dit cualque cosa que vos ha pogut molestar per no estar contrastada. Gracies a aquest blog, ara ja puc valorar els fets d'una manera mes realista i crec que això es positiu i el meu exemple es el de molta gent que segur que vos segueix.

Salut

Pepe

Turgut

Pepe | 24/03/2011, 12:47

Turgut aquí tothom és lliure per dir la seva; Cati i la resta. I a l'escrit de na Cati hi ha coses que s'han rebatut i que ella encara no ha contestat.
Jo no qualificaria d'animalades el que ha dit però evidentment no em puc callar quan ens ha acusat de "fer demagogia" i de ser "còmplices d'una campanya de desinformació del Refugi"

És normal que ens posem a la defensiva amb aquestes acusacions, no penses?

A mi em dona la impressió que qui està sofrint una campanya de desinformació i demagògia, amb comentaris anònims és el Refugi.

Simplicant el tema; la veritat és que el refugi no ha volgut renovar el seu conveni amb l'Ajuntament i que no es presentarà al concurs públic.Està cantat que això significarà el sacrifici d'animals.
Ara la qüestió és saber si les coses no es podien haver fet d'una altra manera? Jo pens que sí, que a aquest tema l'Ajuntament no s'hauria de conformar amb uns serveix mínims i que s'hauria d'haver tingut més cura amb el refugi. I no només es tracta del retard als pagaments, si haveu sentit a na Josefina, es tracta de que s'han sentit maltractats. Per exemple a tota la legislatura el regidor de medi ambient no s'han passat pel refugi ni una vegada. És això normal quan ha vengut gent d'altres pobles per veure i copiar el funcionament del refugi

Miquel Sánchez

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Miquel Sánchez | 24/03/2011, 09:57

Demà publicarem el conveni "escanejat" i amb una resposta seriosa a tot aquest tema, podreu veure que no es tractava de cap tipus de subvenció, al conveni es detallen les obligacions de ambdues parts, complides fins on la part econòmica a permés, tot l'altre són vuits i nous i cartes que no lliguen.

jrv

Intoxicació.

jrv | 24/03/2011, 09:09

Doncs te raó "Maria", amb la questió de la intoxicació. Mal temps aquests, per la veritat, quan s'acostan les eleccions. Si la mentida no desapareix mai, floreix en època electoral. "Donde no hay publicidad, resplandece la verdad", era un lema de la ja arcaica "Codorniz".
Emser sigui tal volta, i relativament a altres àrees municipals, un dels serveis municipals que mes profit dona al municipi(Me resistesc a utilitzar la paraula "Ajuntament", indret on qualsevol desproposit hi te cabuda) Només puc entendrer la resistència a donar informació d'Emser perque qui gestiona Emser no és de la secta, perdò, partit que governa, i ho fa, i ho han fet, BE en general. O tal volta no volen que les bejenades que s'han dit a vegades al Consell d'Administració trascendeixin?
No puc entrendrer tant d'afany d'ocultació, tan d'afany destructiu, en una paraula. No haviem quedat que qui es presenta a les eleccions ho fa en be del poble?
A, i una altre cosa, a tan de embustero anònim: meam si el vostre "partit-secta" demana als reis mags un blog, l'any que ve.Es per poder-hi dialogar

Garci

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Garci | 24/03/2011, 09:05

En això estem tots d'acord Aina. Tothom hauria de presentar les factures de les subvencions. I les que puguin esser públiques i compleixin la llei de protecció de dades, haurien de publicar-se a Internet per a que tothom les pugui veure.

Aina

Transparencia

Aina | 24/03/2011, 08:56

Estic totalment d'acord amb el tema de les factures. Les subvencions sempre s'han donat justificades amb factures, per molt lloable i altruista que sigui latasca que desenvolupen. De manera que tothom ha de passar pel mateix sedaç

Garci

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Garci | 24/03/2011, 07:38

El que passa, Turgut, és que la bolla es fa grossa perquè al Refugi li peguen pals i es diuen mentides a diari i per molts canals. I la gent amiga del refugi ja està plena i per això qualsevol pregunta és interpretada de la pitjor forma possible. I per confirmar el que dic basta veure el PiP, la Ràdio, etc. No se qui s'ha inventat això de les factures ni totes els mentides que corren sobre el Refugi, però fan mal a molta gent i és normal que és "rebotin".

Respecte a la transparència d'EMSER: és un desastre. Fins i tot l'oposició només hi té un representant al consell d'EMSER. I nosaltres no tenim accés a res. La veritat és que no em ve al cap cap organisme ni àrea de l'Ajuntament que funcioni de forma transparent.

idoi

desgovern

idoi | 24/03/2011, 07:30

Tens raó transperència, aquest equip de Govern el que hauria de fer és més treballar, i menys enxufar i col·locar familiars i amics...

Politica neta

Transparencia

Politica neta | 24/03/2011, 07:21

Tractor, EMSER, ... si és una empresa tan poc transparent i amb indicis de delictes administratius segons aquest fòrum, menys parlar i més actuar, per això estan els tribunals. Però de moment veig que res de res.

María

Refugi

María | 24/03/2011, 06:31

Crec que la troca s´embulla, subvecións, etc, per xerrar s´ha de saber tot fil per randa, i en na Caticifre, E, Cerdá o le que és vulgui nomer no crec que ens estiguent passant, monja, monja, paseta a paseta i la intoxicació ja és aquí.

quin un

quin un

quin un | 24/03/2011, 00:40

acabant per emser jrv

turgut

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

turgut | 23/03/2011, 23:39

No conec a na Cati Cifre, pero crec que vos estau passant un pel amb ella. Aquesta al·lota no ha dit cap animalada, totes les empreses i entitats que reben subvencions han de justificarles AMB FACTURES, no amb una memoria. Això és l'ABC de les sol·licituts de subvencions, si no tens les factures, no fa falta perdre el temps en demanar-la. Admir la feina del refugi, però no se perque molts vos posau a la defensiva d'aquesta manera. Una memoria justifica la feina, no la despesa. Dir que es tot legal perque esta avalat per uns serveis juridics de l'ajuntament o perque hi ha un conveni, es com dir que els familiars amb contractes ho tenen tot avalat per uns serveis juridics i amb uns contractes. Jo som partidari de que el refugi tengui conveni amb l'ajuntament, i a mes estic segur que tots els doblers que rep estan ben gastats, pero això no treu que s'hagi de justificar tot i que hagi de complir com qualsevol entitat sense anim de lucre.

jrv

Transparencia

jrv | 23/03/2011, 20:22

Tan de bo, tot l'Ajuntament fos la meitat de transparent que les dades i comptes del Refugi d'Animals, Començant pel Festival, passant pel tractor i acabant on volgueu

Maria

REFUGI ANIMALS

Maria | 23/03/2011, 19:35

També convendría dir que na Josefina i la seva famil´lia varen dur tota la tasque de protecció d´animals durant 17 anys sense cobrar un duro, alimentaban els cans que estaban tancats a les perreres de Santuiri, i feien el mateix que fan ara per els animals,de quí eren aquets animals? PUES DEL MUNICIPI!. Cati Cifre, saps el que significa altruisme i desinterés?. Deixa en pau el Refugi perque no te enteres de res.

Maria

Cati Cifre

Maria | 23/03/2011, 19:24

Cati si no saps el que et pesques més val que callis i no diguis tantes burrades juntes, no te enteras de res. EL REFUGI NA VA ANAR A CERCAR EL AJUNTAMENT MAI I PRESENTA UNES MEMORIES ANUALS ON JUSTIFICA TOTA LA FEINA QUE FÁ. Refugi sí, perrera no. T´has aclarida ara?

G

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

G | 23/03/2011, 18:58

I que és això que sabem?

Toni

Malena

Toni | 23/03/2011, 18:49

Com més saben de la llista de la lliga més sembla un llop vestit de caputxeta!

Pepe

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Pepe | 23/03/2011, 17:22

Pens Cati crec que no et pot queixar de transparència.

Al teu cas si que ha hagut desinformació quan has comentat que Natura Park és
una entitats protectora d'animals i que el Refugi no havia justificat cap despesa. Ara tal vegada t'hauries de disculpar i contestar a les dades i arguments que se t'han aportat.

Miquel Sánchez

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Miquel Sánchez | 23/03/2011, 17:01

Una altra cosa Cati Cifre, ALTERNATIVA està defensant al refugi com institució davant el atacs "d'alguns" (perquè no donen la cara), no està defensant que se li doni el contracte, no tot just perquè sigui il.legal simplement perquè na Fina no el vol, ara veurem quan surti el concurs públic que posa el plec de condicions, i si posa el mateix que es va parlar en la reunió ja us adelant a tots que na Fina no optarà al concurs.

Miquel Sánchez

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Miquel Sánchez | 23/03/2011, 15:41

Per na Cati Cifre, per alusions:

A l'any 2004 el refugi d'animals va signar un conveni amb l'Ajuntament de Pollença, que es va complir per ambdues parts, a la seva finalització (al 2006) es va fer un altre conveni en el que es va millorar el mateix i es contemplava la contratació d'un treballador per fer determinades feines (recollides, etc), jo mateix vaig ser el que va consultar a Joan Comes (regidor de medi ambient en aquell moment) la possibilitat de que les factures del refugi les girés na Josefina, ja que el refugi no tenia entitat jurídica, es va fer la consulta corresponent i em varen confirmar que no hi havia cap tipus de problema i na Josefina es va donar d'alta d'autònom, i va donar d'alta un treballador a la Seguretat Social, pagant els seus imposts corresponents cada any i els darrers sense cobrar gràcies a "L'Associació d'Amics del Refugi d'Animals de Pollença", CATI I EL REFUGI SI HA JUSTIFICAT AQUEST DOBLERS JA QUE HA PRESENTAT LA MEMÒRIA CORRESPONENT A L'AREA DE MEDI AMBIENT (la darrera és a imprenta ara mateix) CADA ANY QUE EL CONVENI HA ESTAT EN VIGOR, però sempre amb un document signat per amdues parts, naturalment la falta de pagament per part de l'Ajuntament va fer impossible seguir endavant amb el treballador ja que el refugi era un "autònom dependent" (just fa feina amb una empresa, com els de l'Ajuntament) i per tant sense cap tipus de capital circulant no es podia mantenir el lloc de feina, per altre part les retribucions donades al seu moment per na Josefina varen ser molt superiors a les aportacions fetes per l'Ajuntament.

Aquest mes de gener es va fer la reuniÓ i la renovació del conveni implicava l'eliminació de les colònies de moixos i s'havia de fer un esforç que els animals no estiguessin tant de temps, però el que s'anava a fer era un conveni similar a l'anterior. El tema del concurs públic va sortir una vegada que na Josefina va dir que no a les noves condicions, ja que si hagués dit que sí ara no es xerraria res de tot això.

=============================

El que creis que heu trobat un filó per atacar a Pepe Garcia o a Alternativa en general amb el tema del refugi anau ben equivocats no hagut crec mai un assumpte tan clar com aquest i els que el volen embullar.

===========================

Natura Park és com un "grup d'empreses" té fundació i empresa paral.lela, i va subministrar els anneres a Ca'n Picafort al manco un any, són "ultras" del defensors dels animals (ironia).

=========================

jrv

"caticifre"

jrv | 23/03/2011, 14:37

"caticifre", un pel demagogic i tendencios si ho ets, "caticifre". Simplement, el refugi d'animals, tu mateix/a ho dius, refugi, no matadero, ha vingut fent una feina que fa anys l'Ajuntament pactà, sinó, no hi havia res... de forma altament altruïsta, i exemple del que ha de ser un refugi, no una canera o escorxador. Tan de bò a altres municipis haguessin fet el mateix. I tinc constància de que l'activitat del refugi estava-està amparada legalment per un Conveni amb l'Ajuntament. Ja en parlarem si les mateixes persones que ara porten el refugi marxen...No crec ni de bon troç que la transparència en la gestió actual, fos la mateixa.(Per cert, fa 4 anys que demano les actes del Consell d'Administració de Emser. Debades. I això que Emser es una empresa municipal que va be. Tot un exemple de transparència municipal.(Societat municipal, o societat secreta?)

Garci

Re: Pel canvi a Pollença 2011.

Garci | 23/03/2011, 12:54

Benvolguda Cati Cifre. Si, ho farem amb tothom per igual. I si has llegit el que hem dit del Refugi sempre hem dit que la regularització de la seva situació en quant a l'Ajuntament s'ha de fer segons la llei. El Refugi tenia un conveni avalat pels serveis jurídics de l'Ajuntament. I ara ja no hi té cap relació perquè l'han trencada.

El nostre escrit no és demagògic. Nosaltres mai hem fet un contracte perquè mai hem gestionat des de l'Ajuntament. Quan ho facem complirem aquest punt sigui quina sigui l'empresa o l'oferta.

Per altre banda, crec que fas massa cas a informacions no contrastades. Això de que el refugi no justifica cap factura, d'on ho has tret? n'estàs segura? L'únic cert és que no han cobrat el que els deu l'Ajuntament.

I Natura Park no és una "entitat protectora d'animals" és una entitat que té el benefici (més o menys pactat) de molts ajuntaments per assassinar animals.

Cati Cifre

Refugi d'animals

Cati Cifre | 23/03/2011, 12:32

“La manca de transparència en la gestió municipal ha estat un dels factors que més ha afavorit la corrupció i les irregularitats. Perquè aquestes coses no puguin passar, des d'Alternativa per Pollença optarem els concursos públics per a realitzar contractes sempre que ens sigui possible.”

Aquest punt s'aplicarà a tothom per igual? També al Refugi d'Animals? Es el primer cop que veig que Alternativa dona una explicació tant demagògica d'un tema. Esteim d'acord que el Refugi es un exemple, però la normativa està per complir i se li han posat totes les facilitats perquè el Refugi segueixi de la ma de l'Ajuntament. No nomes es el Refugi sinó totes les entitats protectora d'animals que col.laboran amb Ajuntaments, estan regularitzant la seva situació, per exemple Natura Park. Fins ara el Refugi no ha justificat cap gasto a l'Ajuntament i 60.000 euros, son molts d'euros... Estic d'acord que el Refugi te molts gastos, però com qualsevol empresa que rep una subvenció ho ha de justificar, i declarar les donacions que se'ls hi fan, apadrinaments... etc. El Refugi també ha de complir les normes que regulen aquest tipus de centres. S'esta fent una campanya de desinformació per part del Refugi, no volgueu esser còmplices, ja que si qualque cosa vos diferència de la resta es la transparència.

Ichigo

O Líbia o Gaddafi

Ichigo | 23/03/2011, 09:46

Amics, porto una mala notícia des del Congrès d'Espanya:
www.adn.es/internacional/20110322/NWS-0980-Parlamento-Libia-participacion-operacion-autoriza.html
El Congreso autoriza con una amplia mayoría la participación en la operación en Libia
Però és que resulta evident que el que faràn els diputats majoritaris és destruïr Líbia, no enderrocar al dictador Gaddafi. Com pot ser això?

Alternativa per Pollença

Al Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 23/03/2011, 08:25

Alternativa presenta unas listas ´sin personas de relleno y sin floreros´

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/03/23/alternativa-presenta-listas-personas-relleno-floreros/655387.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb