URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'hora del planeta

Alternativa | 24 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

  Per cinquè any consecutiu, WWF celebra aquest dissabte l'hora del planeta en tot el món per a sensibilitzar a la població sobre la importància de lluitar en contra del canvi climàtic.Tots som part de la solució davant el canvi climàtic.

 

El proper dissabte 27 de març,

de 20:30 a 21:30 hores

apaga la llum i encén el planeta.

En aquesta nova edició l’organització vol anar més enllà de l’acte simbòlic d’apagar els llums durant una hora i buscar un compromís que duri tot l’any i han creat també la web www.horadelplaneta.es on els participants poden inscriure's i consultar un mapa nocturn per tal de veure-hi tots els inscrits, poden aportar propostes per lluitar contra el canvi climàtic durant tot l'any i poden, també, signar el seu compromís amb la causa i ens podem comprometre a 3 accions de consum sostenible.

Molts d' ajuntaments d'arreu del món s'hi han adherit, apagant monuments, llums institucionals o al manco fer recomanacions als ciutadans al respecte. A Pollença no tenim notícia de que s'hagi fet res. 


 A més de lluita contra el canvi climàtic ha arribat el moment d'apostar per altra model energètic. I ara és un bon moment per demanar al PSOE que es replantegi la decisió de tancar Garoña el 2013 i no el 2011, tal com s’havia compromès al seu programa electoral. Garoña és una central  nuclear obsoleta,  i amb poca potència que si gràcies al govern pot seguir funcionant més enllà de la seva vida útil.

Per molt que s’incrementin les mesures de seguretat a les centrals  nuclears, sempre hi haurà un imprevist, que podrà posar en joc la vida de molta gent, i recordau que a Mallorca estam a una zona crítica per la nostra proximitat a un bon grapat de centrals nuclears a la Península i a França. Cal  desviar recursos de l’energia nuclear a l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables, garantint que a la propera dècada no necessitem de centrals nuclears degradades. 


Comentaris

Pepe

Re: L'hora del planeta

Pepe | 25/03/2011, 19:03

Que nosaltres sapiguem no s'ha fet res en relació a l'hora del planeta. Al ple de dijous l'equip de govern presenta una moció d'adhesió al Pacte de batles,una iniciativa de la Comissió Europea, orientada a les autoritats locals, per la lluita contra el canvi climàtic. El problema és que després no fan res, però esperam governar en maig i convertir en fets reals tots els compromisos mediambientals que s'han aprovat aquesta legislatura

Nosaltres hem demanat a diversos plens reduir la il·luminació al aparcament dela Gola i demanar al Consell reduir la il·luminació de la circumaval·lació...Al ple de juliol de 2010 vam registrar una moció demanant fer una ordenança municipal amb l'objectiu de l'estalvi d'energia i l'optimització de la despesa d'energia elèctrica. La vam retirar ja que teòricament l'ordenança s'ha de fer obligatòriament per llei, i no tenia sentit presentat una moció d'una cosa que han de fer encara que evidentment aquest equip de govern no ha fet res.
Tenim molta de feina a fer.

Joan M.

Que es fa a Pollença?

Joan M. | 25/03/2011, 18:13

Hola, algú em pot informar sobre el que es fa a Pollença en relació a L'HORA DEL PLANETA, vull dir a nivell oficial: apagada d'il·luminació pública, de monuments i similars, si el batle ha fet cap ban amb recomanacions, si cap partit ha fet cap moció, si l'àrea de medi ambient ha fet res al respecte... ja sabem que és testimonial i significa poc... PERÒ CAP OBJECTIU ÉS MASSA PETIT. Em sembla, que per variar, serà una decepció ms !. Vagi bé !

Pepe

Re: L'hora del planeta

Pepe | 24/03/2011, 20:00

De moment dubtós l'únic que n'hi ha són unes propostes de plecs de condicions, no n'hi ha res aprovat. I això és una prova de que crec que és el refugi qui diu la veritat i no el regidor de medi ambient. Si el regidor de medi ambient diu que volia fer un concurs abans de la renúncia del refugi com és possible que estem a final de març sense res aprovat?

Dubtos

Refugi

Dubtos | 24/03/2011, 19:46

Sobre el tema del refugi d'animals algú me podria informar sobre qui o quin organ de govern ha aprovat les bases sobre aquest nova constractació del servei?. gràcies

Garci

Re: L'hora del planeta

Garci | 24/03/2011, 16:38

Avui a TV de Mallorca, a l'informatiu, m'ha fet molta ràbia sentir a Juanjo Mir dient que res, que només volien més control sobre el Refugi i també que volien "limitar el temps" de l'estada dels animals. Això no és més que un eufemisme per dir que a partir d'uns dies o setmanes els animals ja no poden ser al refugi i s'hauran d'assassinar. Sinó, no hi trob explicació. Això és una vergonya. Bé que han fet els del Refugi en enviar a rodar a l'Ajuntament.

jrv

Refugi

jrv | 24/03/2011, 16:25

Ho sento haver de dir això del regidor Mir, parlo d'ell com a regidor, mai com a ciutadà:
La questió del refugi ha sigut la traca final d'una legislatura amb molta mes pena que gloria. Certament, s'han de fer les coses d'acord amb la llei, i si la llei, com sembla ser, és mes rigurosa, cal adaptar-se. Però sense perdre de vista la trajectoria de servei públic del Refugi, i sense ferir justificades sensibilitats de gent altruista.
A , i a tot això: el batlle on és? O ja no ni hi ha? O el problema no és del conjunt del municipi de Pollença? No te res a dir?
Me sembla, Juanjo, que has fet, expressant-me molt moderadament, un poc de beneitet fent d'escut dels dedicatsexclussivament panxacontents/es., rebent totes les bamballetes. Mal favor has fet que no és pogués a coneixer com som.

Álvaro Colom, presidente Guatemala

HECHA LA LEY, HECHA LA TRAMPA

Álvaro Colom, presidente Guatemala | 24/03/2011, 15:59

Si hay problemas para cumplir el mínimo de cuota femenina, en dos meses todavia queda tiempo para un cambio de sexo.
Aunque no sea una intervención ambulatoria.

Pepe

Re: L'hora del planeta

Pepe | 24/03/2011, 13:00

Hi ha més d'una llista que té molt de problemes per trobar dones (40% de la llista com mínim), m'imagin que més d'una hi haurà de tirar de família o de gent de "relleno".

Al PSOE ha hagut un bon grapat de baixes i el que més em preocupa és tota la gent d'esquerres que s'ha cremat per la mala feina dels regidors socialistes.

Encara que n'hi hagi gent que digui que tots som iguals, els fets són clars. La nostra llista ha sortit de manera natural de la feina d'aquests anys a les assemblees mensuals.

Tomeu Cànaves

RUMORS

Tomeu Cànaves | 24/03/2011, 11:23

Tots els partits ténen ja els vint membres - candidats???? Hi haurà tanta de gent no imputada (ho dic per alguns partits, no pel vostre)

Joan C

Re: L'hora del planeta

Joan C | 24/03/2011, 07:34

Que es pot espersar d'aquest equip de govern. Si no tenen nassos ni d'apagar la meitat de l'enllumenat de l'aparcament de la Gola

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb