URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXXI) De postal.

Alternativa | 27 Març, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Un  grapat d’escars, per damunt un caramull d’antigues cases de pescadors amb terrasses, comunicades amb  escaletes i estrets carrerons, un conjunt idíl·lic.

És un lloc molt petit però ple de detalls, de formes, de colors, d’olors, totalment integrat a l’entorn. Encara existeixen llocs com aquests a Mallorca.... quina bellesa. Ni un xiringuito ni un souvenir, no pareix possible.

Una de les joies de la costa de Tramuntana pareix aturada en el temps, amagada per a que cap especulador la trobi i no la pugui transformar en excés.

Segur que molta gent no l’ha vist mai o pot ser l’hagi vist a una postal.

Al Caló de s’Estaca hi hem d’anar de tant en tant per a assegurar-nos de que no hi han fet cap desastre, de que tot continua en el seu lloc i no s’hi fan obres o qualque intervenció que alteri el que ara és.

                                                               A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

Miquel Sánchez | 30/03/2011, 10:22

Gràcies Joan, si passes per davant la Inmobiliaria Bellamar al carrer de vostra seu, som allà davant un ordinador.

Joan Martorell

LLei Protecció de dades

Joan Martorell | 30/03/2011, 09:49

Att. Miquel Sánchez: El teu comentari, si está publicat a la web del PSIP. Referent al tema que mos ocupa, comentarte que els sous dels Regidors, están pulicats com anexa als Presupostos de l'Ajuntament, per lo tant publicats al BOCAIB. Si miram tant prim te diré que he llegit comentaris a aquest bloc on es fan públics nom de persones que han fet faines per l'Ajuntament, de manera, diguemli "alegal", emperó realment que factura son societats (S.L., S.A., C.B., etc), peró tant aquí si que entreriom dins el terreny de la protecció de dades, supós que entens lo ue vull dir. De totes formes, crec que porem donar per tancat el tema i debatre damunt altres més interesants. Dirte que ha estat agradable, porer comunicar amb tú, malgrat que no te conec. El teu taranná es positiu, lo que aporta bones vibracions al món, tant devastat, de la polítique. Salut

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

Miquel Sánchez | 30/03/2011, 07:59

He provat de contestar el comentari que s¡ha fet de mi a la pàgina web del PSIP, posa el mateix que aquí, ho dic perquè no sé si s'ha enregistrat o no, ja que la web m'ha fet una "cucavela".

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

Miquel Sánchez | 28/03/2011, 19:31

Segons la sentència que he reproduït es pot publicar tot, si és d'interés públic, però farem una consulta oficial a L'Agència de Protección de Datos.

jrv

Transparéncia

jrv | 28/03/2011, 19:29

Totes les questions que comportan despesa pública, haurien de ser això, PUBLICS. Cas contrari, això és una democracia cantonera.

turgut

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

turgut | 28/03/2011, 19:02

Si son aprovats a plenari públic amb lectura publica de la secretaria poden ser publicats. En aquest plenari hi podria haver un periodista, apuntar la noticia i publicar-la al diari. Si son publicats al BOIB també. Si son aprovats a Junta de Govern no crec que se puguin publicar.

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

Miquel Sánchez | 28/03/2011, 15:11

Es clar que sí Joan, però al darrer curs el "profe" va posar molta cura amb publicar sous de ningú, naturalment que els nostres cursos són "estandart".

Joan C

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

Joan C | 28/03/2011, 15:03

Jo no se si es poden publicar o no, però em sembla be que ee publiquin els sous dels nostres regidors i crec que també hauriem de poder saber a que dediquen el seu temps laboral. Entec que l'horari d'un batle o d'un regidor en dedicació absoluta ha de ser flexible però hauria de tenir un horari d'atenció al public

A.R.F.V.

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

A.R.F.V. | 28/03/2011, 14:52

Hola Rafela,
La veritat és que l’accés no és difícil, de fet se pot arribar amb cotxe molt prop. No ho entenc però me sembla molt bé.
Salut.

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

Miquel Sánchez | 28/03/2011, 14:23

I per contra una setntència que em deixa un poquet "així" :

=============================

[27/08/2007] La Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) ha archivado una denuncia presentada por la difusión de datos personales de un funcionario público del Ayuntamiento de Paiporta (Valencia) a través de la página web y el boletín informativo de Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de Paiporta relativos al «incremento de las retribuciones salariales» percibidas por el denunciante Juan González Jarque, del PSPV, tras abandonar el cargo de concejal en ese Consistorio y volver a su plaza funcionarial, según fuentes de la entidad estatal a través de un comunicado.
El funcionario presentó en mayo de 2005 en la AEPD una denuncia después de tener conocimiento de que sus datos personales, acompañados de sus retribuciones, habían aparecido en una página de internet y en la publicación L'encobert de EUPV, a cuyo frente está Pasqual Pardo. La formación alertaba de los «aumentos salariales exagerados que benefician a una persona con proyección pública como el denunciante, que ha ejercido funciones públicas y se ha visto beneficiado con aumentos salariales que no se corresponden con los aumentos medios de los funcionarios» .
Aunque en su resolución la AEPD señala que las publicaciones recogían datos personales del denunciante que se encuentran dentro del ámbito de la aplicación de la Ley Orgánica de Protección de Datos y afirma que tras las investigaciones realizadas no consta acreditado que los datos se hubieran obtenido de fuentes de acceso público, ni con el consentimiento del denunciante González Jarque, considera que se produce un conflicto entre el derecho a la información y el derecho a la protección de datos, y estima que prevalece en este caso el primero sobre el segundo. La AEPD destaca que la jurisprudencia del Tribunal Constitucional «tiende a otorgar una posición preferente a la libertad de expresión frente a otros derechos constitucionales, siempre y cuando los hechos comunicados se consideren de relevancia pública» .
En este sentido, tras el análisis efectuado de las informaciones publicadas, la AEPD considera acreditado que se trataba de una información veraz, puesto que los datos que fueron asociados al nombre y apellidos del denunciante coinciden con los datos que figuran en los presupuestos anuales del Ayuntamiento; y con trascendencia pública, al publicar datos sobre el incremento que había efectuado el Consistorio a las retribuciones de un ex concejal al ocupar un nuevo cargo en la misma corporación, según señalaron las mismas fuentes.
La AEPD resalta que la Constitución establece el derecho «a comunicar o recibir libremente información veraz por cualquier medio de difusión» , y señala, en este sentido, que la expresión cualquier medio recogida en los preceptos constitucionales «permite aceptar todo posible medio de reproducción o de difusión» .
Además, la resolución destaca que la Constitución Española establece en su artículo 6 que los partidos políticos «expresan el pluralismo político, concurren a la formación y manifestación de la voluntad popular y son instrumento fundamental para la participación política» . De este modo, considera que la información publicada es una «manifestación del derecho a la libertad de expresión por el partido político».

============================

Amb aquesta sentència fins i tot es podrien fer públiques les juntes de Govern per se "d'interés públic", no ho sé la meva opinió és que no és correcte.

Joan Martorell, amb aquesta sentència tens tot el dret a publicar els sous del regidors què com he dit al comentari haurien d'estar sempre a disposició de tothom, això no ho donem als cursets de la LOPD i per tant amb els meus coneixements damunt aquesta llei no és correcte, però ...

Salut

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

Miquel Sánchez | 28/03/2011, 14:09

Joan, per a publicar aquestes dades s'ha de tenir una autorització, a les Juntes de Govern hi ha moltes dades i no es poden fer públiques sense una autorització especial, com per exemple té el BOIB.

joan Martorell

Llei Protecció de Dades

joan Martorell | 28/03/2011, 12:33

Att. Miquel Sánchez, abans d'acusar a qualqú de incumplir una llei, cal asebentarse. Els sous del regidors están aprovats a un Plenari de l'Ajuntament, acte públic, reflectit a l'acte del mateix plenari, signat per la Secretaria de l'Ajuntament, a disposició de qualsevol ciutadá.Lo que es trist es acusá de forma gratuita, desde l'ignorancia. Esper abans d'opinar, t'sebentis del que tractes. cordialment. Joan Martorell

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

Miquel Sánchez | 27/03/2011, 21:26

Un altre lloc per opinar, i comencen forts, "s'han pasat pel forro" la llei de protecció de dades de caràcter personal, malgrat nosaltres a Alternativa crem que aquestes dades publicades no haurien de tenir aquesta protecció.

h t t p : //www.psip.es/opinio/19-retribucions-elevades-baixa-rendabilitat.html

rafela

Re: Trescant pel món (CXXI) De postal.

rafela | 27/03/2011, 10:25

Hola!
diria que un dels possibles motius que aquest indret es conservi tan inalterat és la dificultad d'accés, no ho trobau?
salut!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb