URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Inactivitat i deixadesa respecte al canon digital

Alternativa | 28 Març, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Els regidors de la Coordinadora de Regidors Diògenes (que està formada pels regidors d’Els Verds-Esquerra d’Artà, Guillem Caldentey, Maria Orts i Virgínia Urdangarín d’EU-EV de Capdepera i Pepe García d’Alternativa per Pollença) volem mostrar el nostre descontent amb les institucions (ajuntaments com el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears) per no fer front amb els compromisos adquirits fa mesos per tal de deixar de pagar el Cànon Digital, com de mirar de recuperar els doblers públics malbaratats.

Volem recordar que Artà va ser el primer ajuntament del municipi on es va presentar una moció (a instàncies d’EV-E) i que Pollença (a instàncies d’Alternativa per Pollença) va ser el primer municipi de lEstat en aprovar el no pagament del Canon per part de l’Ajuntament ja que aquests no empren els materials digitals per a copies amb drets d’autor, sinó per materials propis, fet emparat a la llei. Aquesta moció fou aprovada a altres ajuntaments importants, com per exemple, el de Manacor i el d’Inca, i també arreu de l’Estat espanyol. S’ha de recordar que tant el Parlament de les Illes Balears, com el Ple del Consell de Mallorca també ho aprovaren (a a proposta del Bloc per Mallorca), però no consta que Consell de Mallorca ni Govern de les Illes Balears, hagin pres cap mesura respecte del decidit per les cambres, ni que s’hagi reclamat cap cèntim d’euro, ni que s’hagin deixat de pagar les factures incorrectament aportades pels proveïdors (per quant en la seva immensa majoria, no s’hi indica la quantitat corresponent a aquest cànon).

Aquests dies hi ha hagut canvis substancials en aquesta llei injusta. Però, lluny del que es pot creure, el Cànon digital no ha desaparegut. La darrera sentència de l’Audiència Nacional només elimina el cànon en alguns suports. Tan sols anul·la una ordre que regulava des del 2008 la relació d’equips, aparells i suports materials que havien de pagar i les quantitats a pagar. Però el cànon aprovat el 2006 es mantén. Aquest tribunal, es declara expressament incompetent, en el cas que es tractava, pel que fa a dictaminar sobre l’aplicació indiscriminada que actualment es fa d’aquest concepte impositiu; també, en contra de l’expressat per la Ministra González-Sinde, s’ha declarat incompetent sobre si és o no procedent la reclamació del pagat indegudament. Al respecte, però, es pronuncià ja fa mesos el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees, declarant no ajustat a normativa europea l’aplicació del cànon a les persones jurídiques, Administracions i empreses.

Per això seguim exigint que les administracions, que per llei poden fer-ho, reclamin la devolució del Cànon. Si tenim en compte que es pot demanar el retorn dels diners de memòries usb, discs durs d’ordinadors, telèfons mòbils, discs compactes, etc. tenim que les administracions han pagat durant anys centenars de milers d’euros que no s’haurien d’haver pagat en cap cas. I tot això no és degut a l’existència d’una llei injusta, sinó a la inactivitat i deixadesa de les institucions a l’hora de negar-se a pagar. Sobre tot quan des del 2009 hi ha els primers compromisos a deixar de pagar.

I també volem mostrar el nostre suport a totes les organitzacions, com l’Associació d’Internautes i la Unió de Consumidors, en aquesta lluita contra un Cànon que va en contra de la pressumpció d’innocència i és del tot injust. Associacions que dia a dia aconsegueixen desmuntar des dels tribunals la il·legalitat d’aquesta llei, feta a la mida dels interessos de la SGAE pels successius governs espanyols d’ençà el 1996, tant del PSOE com del PP.

Imatge del blog té la mà Maria

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Inactivitat i deixadesa respecte al canon digital

Pepe | 03/05/2011, 15:46

Bones Canon, dons el mateix que n'hi ha publicat a la pàgina web és el que sabem nosaltres. S'ens va informar de que s'acceptaven les nostres al·legacions i s'ampliava el termini i res més...
Al darrer ple vam repetir una pregunta que veniam fent fa mesos; si es seguia pagant el cànon digital a les factures corresponents? i si aquestes factures especifiquen com marca la llei (art 25) clarament el concepte que es paga en forma de cànon?

I la resposta d'en Juanjo Mir va ser que se seguia fent com es feia abans!!

CANON DIGITAL I TAL

CANON DIGITAL I TAL

CANON DIGITAL I TAL | 02/05/2011, 19:42

Hola,
sabeu com va acabar el tema del cànon del concurs per “la contractació
del subministrament i posada a punt del material informàtic de l’Ajuntament de Pollença”
El darrer que hi ha publicat en el PERFIL DEL CONTRACTANT de la web de l’Ajuntament es la publicació del BOIB de data 13-04-2011 amb el l’ampliació del termini de presentació de proposicions.

Pepe

Re: Inactivitat i deixadesa respecte al canon digital

Pepe | 10/04/2011, 17:22

Gràcies a tu "cànon", una vegada més el blog ha servit per millorar la nostra feina.

CANON DIGITAL I TAL

CANON DIGITAL I TAL

CANON DIGITAL I TAL | 10/04/2011, 16:32

Estimació de la reclamació presentada en data 07.04.2011

Aixó se diu; una oposició i una administració eficient i diligent.
Tot en un dia.

Gràcies.

Pepe

Re: Inactivitat i deixadesa respecte al canon digital

Pepe | 07/04/2011, 17:52

Gràcies Canon Digital, s'ens havia passat. Avui hem presentat una al·legació en el sentit del teu comentari; simplement recordant l'acord del ple i que les empreses no incloguin el cànon.

CANON DIGITAL I TAL

CANON DIGITAL I TAL

CANON DIGITAL I TAL | 06/04/2011, 22:51

Dia 2 d’abril es varen publicar al BOIB les bases “ANUNCI DE LICITACIÓ DEL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT I POSADA EN FUNCIONAMENT DEL MATERIAL INFORMÀTIC DE L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA.” s’exposa al públic per un termini de cinc dies naturals per tal que s’hi puguin presentar reclamacions.

Aquest plec fa esment a articles i material subjecte al CÀNON DIGITAL (CD, DVD, impressores multifunció, ordinadors portàtils, etc) però no fa cap referència a si el preu PVP ha d’incloure o no el "maleït" CÀNON.

Se sol•licitarà la seva devolució tal com es va aprovar per unanimitat la moció d’Alternativa per Pollença demanant l’excepció del pagament i la reclamació del ja pagat?

No seria més seriós que a les bases ja estigui especificat clarament que no s’ha d’incloure i així es llevaran feina de haver de reclamar la seva devol•lució i els proveïdors sabran a que s’han d’atendre.

Es una llàstima no haver-me assabentat abans per poder presentar al•legacions / reclamacions.

Heu fet res des d’Alternativa?

Sabeu quin motiu fonamenta que s’hagi tramitat per urgència? 1 setmana per preparar tota la documentació. S’ha quedat l’ajuntament sense tinta?

Garci

Re: Inactivitat i deixadesa respecte al canon digital

Garci | 28/03/2011, 10:37

Molt més d'un any més tard, l'Ajuntament de Pollença segueix pagant el cànon. No puc entendre de cap manera la inactivitat i la deixadesa d'aquest equip de govern. I molt menys quan hi ha problemes econòmics i ens podríem estalviar milers d'euros. De que serveix aprovar mocions si al final no fan res?

Ichigo

Re: Inactivitat i deixadesa respecte al canon digital

Ichigo | 28/03/2011, 08:28

Una llei injusta crea una societat fastigosa. I en el cas de canon digital i la Llei Sinde, no són cap excepció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb