URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nous partits a Pollença

Alternativa | 29 Març, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

A l’hora que escric aquest article sembla que seran 10 les candidatures que optaran per la batlia de Pollença, molt diversos i crec que per primera vegada a la democràcia la dreta anirà dividida consider que el centre no existeix, és la intenció de tenir contents a tots i no “banyar-se” massa i que l'extrema dreta, Fuerza Nueva o Falange, són altra cosa.

Partido Popular, Partido ¿Socialista Obrero? Español, Partit Socialista de Mallorca, Unió Pollencina Independent, Unió Mollera Pollencina i Esquerra Republicana repeteixen, els nous són Lliga Regionalista, Partit Socialista Independent de Pollença (crec que es diu així, ja que al registre de partits polítics no consta com tal), Convergència per les Illes (tampoc consta al registre però tots sabem que existeix)i nosaltres Alternativa per Pollença, alguns d’ells ja es varen presentar en coalició els anteriors comicis.

No tots els nous partits han nascut de la mateixa manera, però si tots tenen arrels en altres formacions polítiques. El naixement del Convergència per les Illes no el comentarem, a la premsa ja s’ha escrit molt del tema,  la Lliga Regionalista neix presumptament per la necessitat del senyor Jaume Font d’estar a la primera línia política de les illes, possibilitat que li varen negar al seu antic partit (PP) i el Partit Socialista Independent de Pollença neix d’un presumpte desacord entre els membres del PSIB-PSOE pollenci per la seva subordinació a la desapareguda UM.

Alternativa per Pollença també neix d’un descontent, descontent que es posa de manifest ja a la seva primera Assemblea després de les eleccions de l’any 2007, el pacte d’Alternativa Esquerra Unida-Els Verds integrada al Bloc Per Mallorca amb UM i PSIB-PSOE.  La nostra assemblea pollencina veia incongruent que nosaltres no volguessim pactar amb UM per les seves pràctiques clientelars , i que el Bloc pactés al govern. A més la nostra forma d'entendre la política d emanera  assambleària, participativa, s'adapta perfectament a l'àmbit municipal. 

A Alternativa per Pollença no improvisem duem la llista confeccionada pràcticament de l’estiu passat i just se li ha donat forma  aquest darrer mes, el nostre ajuntament està en fallida tècnica i per tant parlar de projectes que no siguin pagar els proveïdors i creditors pendents i tenir més cura del dia a dia és dir mentides als ciutadans, auditoriums i altres megalomanies hauran d’esperar millors temps i fins i tot tota una eternitat si els polítics aconseguim que el seny entri a la sala.


 Recordau que ja hem iniciat el VI concurs de fotografia Urxella. Teniu de temps fins el 1 de maig.(article). En aquesta ocasió el primer premi és una fantàstica bicicleta cedida per Meam Si Torn.

Comentaris

Joan C

Re: Nous partits a Pollença

Joan C | 14/04/2011, 18:30

Toni S no tots els partits són iguals, una afirmació com aquesta l'hauries d'argumentar.Aquest missatge sols serveix per que tot segueixi igual

Joan C

Re: Nous partits a Pollença

Joan C | 14/04/2011, 18:30

Toni S no tots els partits són iguals, una afirmació com aquesta l'hauries d'argumentar.Aquest missatge sols serveix per que tot segueixi igual

Toni S

eleccions

Toni S | 14/04/2011, 12:00

Em semble que d'entre tots els partits que hi ha apuntats no en faran un de bo.

jrv

Yonski

jrv | 30/03/2011, 07:29

L'argumentació de " Yonski" del dret a NO votar, és la mes explicita de les que mai he llegit o sentit.
Però quen no trobes la teva opció, i per responsabilitat, el millor és votar en blanc. COMPLETAMENT D'ACORD QUE SENSE CANVI DE MENTALITAT COL·LECTIVA, POQUE COSA HI HA QUE FER. PERÒ QUALCÚ HA D'EMPRENDRER AQUESTA TASCA TITÀNICA.

Joan

Anims

Joan | 29/03/2011, 22:05

totalment d'acord, Alternativa es mereix un vot de confiança.

Molta sort

Joan Martorell

Re:Nous Partits a Pollença

Joan Martorell | 29/03/2011, 18:38

El Candidat es JAUME JUAN SALAS i el PSIP, Partit Independent Pollencí, inscrit desde ahir al registre del Ministeri de l' Interior. Tot está en regla.

Garci

Re: Nous partits a Pollença

Garci | 29/03/2011, 18:34

Crec que anar a votar no ha de ser el més important gest polític que es faci, sinó que anar a votar ha de servir per a triar a la millor opció entre les que hi ha. Però no hem de deixar de reivindicar i actuar durant els 4 anys.

Ara és temps de vots i crec que vista la gestió dels grups municipals que ja han estat al govern en altres ocasions i també als candidats que es presenten, que molts ja han tengut càrrecs públics, el vot no hauria d'anar cap a ells, per la seva mala gestió. I per això, i per tota la feina ben feta, ganes i il·lusió demostrada per Alternativa, aquesta hauria de tenir el suport dels ciutadans. Ara son ells, els ciutadans, que han de decidir si anar a votar o no i, en cas d'anar-hi, haurien de triar de forma conscient la millor opció, que per jo no fa falta que digui quina és.

Joan C

Re: Nous partits a Pollença

Joan C | 29/03/2011, 18:04

Totalment d'acord Xonski, no anar a votar és una decisió totalment legitima i correcte sempre que es faci conscientment i mesurant les diferents opcions. El meu argument anava encaminat al moment actual. Després de 4 anys d'una gestió totalment desastrosa i d'esquena als ciutadans, on s'ha demostrat que els governants miraven exclusivament per els seus interessos personals o partidistes i passant olimpicament del ciutadà, on la deixadesa i l'apatia ha estat la tònica general. Una opció nova, treballada, coherent i amb bona voluntat com la d' Alternativa es mereix un vot de confiança i no que la gent es quedi a caseva.

Xonski

Re: Nous partits a Pollença

Xonski | 29/03/2011, 17:17

Yo creo en el legítimo derecho a no votar. Y no es una excusa esgrimir el argumento de que no crees que ninguno de los partidos (ni siquiera los partidos) sea capaz y legítimo para gobernar este pueblo. Se puede ser nacionalista español y no estar de acuerdo ni con el PSOE ni con el PP. También se puede ser nacionalista mallorquín, independentista o catalanista y no estar de acuerdo con ERC, PSM, Lliga, Convergencia. Se puede ser de derechas (liberal o conservador) y no querer votar a PP, UMP, Lliga, Convergencia. Igual que se puede ser socialdemócrata y no querer votar ni a PSOE, PSIP o PSM. También se puede no querer votar el municipalismo de AxP.

Con todo, mi argumento es que ir a votar no se hace por ideologia, afinidad partidista u otra razón. Ir a votar se puede hacer para que no ganen los peores o para que los que tu crees valientes o menos malos tengan un papel importante y puedan tener un rol determinante. Aunque creas que este sistema y este municipio no se arreglan con cambios de gobierno sinó con cambios de mentalidad colectiva.

Por último, Alternativa debe estar en el ayuntamiento con la máxima representación posible, y, a ser posible, en el gobierno. Esta es mi opción. Y la ejerzo igual que ejercí en su dia el derecho a no votar.

Joan C

Re: Nous partits a Pollença

Joan C | 29/03/2011, 17:02

Estic d'acord en que no hi ha excusa per no anar a votar, després d'aquesta legislatura tan penosa la gent no es pot quedar a caseva i deixar que decideixin els altres. El que no tenc tan clar es que l'oferta sigui variada, em sembla tot i que hi ha més partits molts d'ells representan el mateix.

Pepe

A votar.

Pepe | 29/03/2011, 14:37

Pens que no n'hi ha excusa per no anar a votar a les municipals, l'oferta és àmplia i variada. L'administració municipal és la més propera i en la que els ciutadans poden arribar i incidir més fàcilment, ara és el moment de passar de les paraules als fets.

Garci

Re: Nous partits a Pollença

Garci | 29/03/2011, 10:45

Tot son rumors, però xerren més de candidats d'UNPI que de candidats d'UM o de la coalició.

El que és curiós és quan la gent em comenta "m'han vengut a cercar de tal partit" o "m'han oferit un lloc a aquesta candidatura", etc. 10 partits impliquen 200 persones a llistes i d'aquestes, 80 han de ser dones, que és el més problemàtic per a molts partits. Ja veurem com acaba tot.

dragut

Re: Nous partits a Pollença

dragut | 29/03/2011, 08:53

Deu???? pero que ha estat del matrimoni UNPI - UM?

Mijans de comunicació

Re: Nous partits a Pollença

Mijans de comunicació | 29/03/2011, 07:54

Estat de la qüestió:

PP: -

UMP: uniomollerapollencina.com

UM/Convergència: -

UNPI: -

PSOE: www.psoepollensa.es

PSM: psm-pollenca.balearweb.net

Alternativa per Pollença: alternativa.balearweb.net

ERC: locals.esquerra.cat/pollenca

PSIP: www.psip.es

LR: -

N'hi ha molts que acaben d'activar-se fa poc i altres que només han publicat aquests darrers temps. Els únics constants: PSM i Alternativa.

Castelao.

Tractor nòmada

Castelao. | 29/03/2011, 07:44

El famós tractor de la deixalleria, i propietat de l'Ajuntament, sembla que ara a comparegut a la finca d'un directiu de "Hiermar", a Campanet, i fa bona feina. Tal volta a passat pel Lourdes dels tractors.

Candidats

Re: Nous partits a Pollença

Candidats | 29/03/2011, 07:27

Estat de la qüestió:

PP: Tomeu Cifre

UMP: Nadal Moragues

UM/Convergència: ¿-?

UNPI: Mateu Capó?

PSOE: Maria del Mar Sastre

PSM: Tomeu Cifre

Alternativa per Pollença: Pepe García

ERC: Miquel Àngel Sureda

PSIP: Joan Mateu Salas?

LR: Malena Estrany

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb