URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Alternativa | 01 Abril, 2011 06:00

  El ple va començar sense cap regidor d’UMP, per motius laborals, al segon punt  es va incorporar la regidora María Petra. Entre els regidors es va comentar que esperàvem la presència de qualque dels nous candidats  a batle, no va haver cap ni un.

.-  Aprovació, si procedeix, de la proposta del conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Interior, Innovació i Justícia del Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Pollença per a la coordinació policial, la millora de la seguretat pública i el suport a la policia turística per a l'any 2011. Aprovada per unanimitat.

A l’argumentació vam deixar clar que no és raonable tenir Policies temporals quan la seguretat és un del punts forts de Mallorca com destí turístic. Farem un article

.- Ratificació de l'acta de recepció de les obres de dotació del servei de clavegueram del solar 30 de la urbanització "L'Alzinar de Sant Vicenç (avinguda Cavall Bernat, 37) signada dia 16 de març de 2011. 

Aprovada per unanimitat.

 

A aquesta moció el batle ja no va deixar argumentar al regidor del PSM i el va acusar de fer campanya electoral quan aquest comentava un tema relacionat amb la moció; el mal estat de la Cala i dels seus serveis bàsics.

 

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN en relació a la reposició de pins a la primera línia del Port de Pollença.

Aprovada per unanimitat.

El batle que es veu que encara nerviós per  la desaparició del seu partit primer, de la seva candidata després i de les dificultats que han tingut per trobar un nou candidat, no va deixar parlar al nostre regidor ni de la situació irregular de la jardineria, ni de  la substitució de les palmeres tallades i afectades pel becut vermell. Va llevar la paraula al nostre regidor i el va amenaçar amb l’expulsió del ple. Farem un article.

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN en relació a la reposició d'aixetes municipals als seus llocs originals.

Aprovada per unanimitat.

El regidor del PSM va rectificar l’errada que es repeteix al manco tres vegades a la moció quan diu que Alternativa va demanar només la protecció de la síquia de Ternelles, quan realment nosaltres el que vam sol·licitar tant a l’Ajuntament com al Consell és la protecció no de la síquia sinó de tot el sistema hidraúlic de Ternelles incloses canalitzacions, hídries i "grifons. Pensam que ningú pot posar en dubte la importància del sistema d’aixetes municipals com patrimoni local a pesar de que  diu la moció per part d’alguns ciutadans i del propi ajuntament no ha hagut la suficient sensibilitat per impedir la desaparició d’un bon grapat de les mateixes.

.- Aprovació, si procedeix, de la proposta d'adhesió al Pacte de Batles i Batlesses.

Aprovada per unanimitat.

Aquesta ens sembla una proposta positiva per part de l'equip de govern, tan positiva que la teníem dins els nostre programa per la propera legislatura. Del que tenim dubtes com a altres ocasions és si aquest equip de govern l’ha presentat només com una forma de màrqueting verd. Farem un article

.- Propostes/Mocions d'urgència

Moció de suport a la  feina Radio i Televisió de Mallorca i un pronunciament a favor del no tancament la mateixa. La moció la presentam conjuntament tot els grups excepte el PP-UMP. La urgència es va votar amb el vot en contra del grup PP-UMP.

Aprovada  pels vots a favor d’UM-UNPi, PSOE, PSM i Alternativa. I abstenció PP-UMP.

 

Només el PP es pot plantejar la desaparició de RTV Mallorca, un servei públic que ha aconseguit, amb molt pocs recursos, crear molts llocs de treball; dinamitzar el sector audiovisual de Mallorca, apostant pel talent local; i reforçar la nostra identitat cultural. Farem un article

 I ja el comentarem però Hiermar torna el tractor a l'Ajuntament i arreglat. 

Recordeu,

                   AVUI 

20.30h. Centre Cultural de Pollença.

Xerrada.

La repressió del 1948 a Pollença.

Pere Salas, Doctor en Història.

Comentaris

Pepe

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Pepe | 01/04/2011, 14:22

Tomeu, al meu primer comentari he situat tant al PSIP com al PSM com partits d'esquerra. I el meu argument simplement era per dir que el problema no és tant la divisió de l'esquerra com que fa temps que l'electorat a Pollença ha optat per votar a la dreta.
La nostra feina no és demostrar qui és més d'esquerres o nacionalista, la nostra feina és demostrar que es pot gestionar el poble millor sense renunciar a la nostres idees.

Pepe

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Pepe | 01/04/2011, 14:16

Joan és cert que has donat la cara i has publicat els teus desacords amb la política que portava el PSOE local. Ara esper veure que pensau aportar a la política local diferent.

Tomeu Cifre

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Tomeu Cifre | 01/04/2011, 14:12

Per al.lusions, ja que heu tret el PSM a rotlo. Agafant el mateix argument que utilitza Joan Martorell, jo tambe pensava que l'equip de govern podia fer politica d'esquerres, i teniem esperances de reconduir la situacio. En veure que aixo no era possible fugirem d'acords que ens fessin trair el programa i votarem i actuarem conforme els nostres principis. Fou aixo el que ens costa la destitucio, no per ser incompetents, no per esser incapaços, sino per fer politica d'esquerres. Noltros hem demostrat amb fets la npstra ideologia mallorquinista i d'esquerres; el PSIP de moment encara no ha demostrat res.
De tota manera no vull polemitzar amb altres partits progressistes ja que es el que agrada al PP. Tampoc me preocupa demostrar que el PSM es mes d'esquerres que tal o qual altre partit. El que ens defineix es que som l'esquerra mallorquina, no esser mes d'esquerres que...

idoi

poc a esperar

idoi | 01/04/2011, 12:49

Teniu raó, el Psip encara no ha debutat, però bona part dels seus membres si...

joan Martorell

Pepe 13:15

joan Martorell | 01/04/2011, 11:56

Ja per acabá, si mires les hemeroteques, del PiP, sa Plaça, podrás veure que desde fa temps estic en desacord en com treballaren els del PSOE, he donat la cara, posat el meu nom a totes les publicacions que he fetes, lo que vull dir, les discrepancies venen d'enrredera, emperó (es una opinió personal) sempre havia tingut l'esperança de reconduir la sitiació, aixó no ha estat possible. He agafat una altre camí.

Garci

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Garci | 01/04/2011, 11:25

No vull que em malinterpretis Joan. El meu argument és que pareix que la vostra escissió és per motius locals i que manteniu el vostre referent amb el PSOE (tot i que no hi esteu federats). I això és el que fa que pensi que el PSIP no és un partit d'esquerres. Però com et deia, fa falta veure el programa electoral i l'acció política per a definir-ho. El PSM té un programa que aposta per la socialdemocràcia i ha mantingut postures d'esquerres durant la legislatura en ocasions.

Pepe

A Joan

Pepe | 01/04/2011, 11:15

Ja sabia que hauria polèmica amb la divisió en dretes i esquerres, per això havia posat al meu comentari; sense afinar.

Si entram a afinar es poden argumentar molt de temes, si el criteri es pactar amb la dreta el que és cert és que l'únic partit que ha demostrat amb fets, no han paraules, que no estava disposat a pactar amb la dreta ha estat Alternativa per Pollença.

Joan hauràs d'admetre crítiques com el fem tots, el PSIP si que ha debutat; haveu fet un par de declaracions públiques,teniu membres que ja haveu governat i sobre tot està la qüestió temporal. No vareu crear el partit quan el PSOE va pactar tot d'una amb UM i va començar la seva submissió (negativa a la nostra moció de l'auditoria). Haveu creat el partit a partir de la redacció de les llistes electorals.

Nosaltres a pesar de no tenir representació entre el 2003 i el 2007 vam fer feina els quatre anys, i vam obrir aquest blog tot d'una de saber manejar-ho, a principi del 2006 (més d'un any abans de les eleccions).
Tampoc hem esperat al darrer moment per separar-nos d'EU-EV. Fa més d'un any que ens vam separar i crear Alternativa per Pollença.

La vostra postura em sembla igual de legítima i/o criticable que qualsevol altre
Esperam el vostre programa com el de tota la resta de partits que o bé no tenen representació i/o han estat desapareguts aquesta legislatura; Lliga, Esquerra I UMP.
Respecte al teu comentari del PSM estic d'acord.

Joan Martorell

GARCI 12:45

Joan Martorell | 01/04/2011, 10:55

No polemitzarem, emperó vull puntualitzar que no puc admetre una crítique cap al PSIP, ja que no ha "debutat" encara com a Partit, es de recenta creació, donali temps. Per altre banda, recordarte que el PSM, també va governar amb la dreta, fins que el tiraren fora, no va partir ell totsolet i tú el poses a l'esquerra.

Garci

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Garci | 01/04/2011, 10:45

Benvolgut Joan, tot i que no vull crear polèmica, partits d'esquerres jo només en compt 3: ERC, PSM i Alternativa. El PSOE i el PSIP (escisió que no es va fer per motius ideològics, almenys no de postures d'esquerres) no son d'esquerres des del punt de que a nivell d'Estat han adoptat mesures neolliberals i contra l'estat del benestar (que és la base de la socialdemocràcia). I a Pollença no s'ha vist l'esquerra per cap lloc: i la submissió a UM (partit de dretes) en tots els temes, i els comentaris i votacions al plenari sobre temes econòmics (que és on es veu l'esquerra) han sigut més bé liberals.

Ara bé, tothom repeteix un cop i un altre que son d'esquerres quan no ho son. Però ja se sap, una mentida mil cops repetida acaba essent una veritat.

Ara veurem els programes electorals i acabarem de valorar aquest tema.

joan Martorell

Pepe 12,13

joan Martorell | 01/04/2011, 10:38

He fet proves amb la llei d'Hont, 5 ó 6 supósits, i a mí me surten 4 per banda, algún dels que anomenes a l'esquera, no entra. Proveu, te asegur que m'agradaria moltísim equivocarme, sería per mí un gran alegria. El PSOE, els conec bé, si hi ha nómina, se decantarán cap a la dreta, com fins ara, es per aixó que nosaltres varom decidir l'escisió i anar com a Socialistes Independents.

Jaume

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Jaume | 01/04/2011, 10:21

Esper que la gent, alhora de votar, sàpiga valorar els mèrits que ha fet cada un durant aquests anys que han fet possible que la regeneració a l'ajuntament sigui un fet gairebé assegurat tal i com indiquen les llistes presentades.

Pepe

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Pepe | 01/04/2011, 10:13

Joan evidentment la sensació actual és la que tu comentes. Però fixa-te que aquesta vegada no ens podem excusar en la divisió de l'esquerra. Fent una divisió (sense afinar):
N'hi ha PP, Convergència, Lliga i UMP a la dreta.
I a l'esquerra Alternativa,PSOE,PSM, Esquerra i PSIP

O sigui per primera vegada la divisió entre esquerres (5) i dretes (4) és similar. Per què n'hi ha molt de gent que pensa que el PP guanyarà? Això crec que dona per un article, però si es veuen els números és molt clar que més que temes de divisions, Pollença fa temps que és un poble on predomina la dreta. A les dues darreres eleccions PP i UM amb els seus coaligats han sumat 11 regidors.

Si parlam d'unitat per la nostra part fa quatre anys vam fer tot el possible per aconseguir-la. Ara apostam per que la gent d'esquerres del municipi s'acabi unint en un partit local, assembleari i amb doble militància. És clar que és un projecte difícil i a mig termini, però igualment al 2007 quan ens vam presentar a les eleccions segur que ningú pensava que podiam fer tot el que hem fet i que el panorama electoral de persones i partits canviés tant.

El primer per canviar les coses és que la gent d'esquerres aposti per Alternativa a l'hora de votar valorant la feina coherent i constant que hem fet durant vuit anys.

Pepe

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Pepe | 01/04/2011, 10:00

Gracias por tus palabras. votante, creó que la gente que lleva ya tantos años en política, con los resultados que todos conocemos, lo mejor que pueden hacer tanto por su salud personal como por la del pueblo es dejarlo. Pienso que nuestro ingente trabajo ha servido para poner las bases a un cambio en Pollença, ahora será la gente la que decida que premiar y valorar con su voto.

Joan Martorell

GARCI 11,35

Joan Martorell | 01/04/2011, 09:54

La propera legislatura, té moltes de possibilitats de governar el PP, amb coalició, es clar, per un motiu molt sencill, l'esquerra está molt dividida, es perden molts de vots per aixó, mira que a mí me sap greu, emperó intent esser realista.

Garci

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Garci | 01/04/2011, 09:35

Esperem que en la seva propera feina ho facin millor que ho han fet a l'Ajuntament. Això si no es presenten a llocs de sortida i acaben essent regidors.

Tant de bo poguem governar per demostrar que les coses, a pesar de la crisi i el forat econòmic, es poden fer bé.

Un votante

Enhorabuen

Un votante | 01/04/2011, 09:18

La retirada de Joan, Martí i Francisca es una gran noticia para Pollença y no hubiese sido posible sin vuestro trabajo. Sin Alternativa en el Ayuntamiento todo hubises seguido igual hasta que el pueblo hubiese explotado.
Enhorabuena, ahora a gobernar.

Ichigo

Sorpressa sorpressa

Ichigo | 01/04/2011, 08:51

Ja es veia venir que el batle ja no treballa més. Clar, tots (o potser la majoria) ja cridavem en contra de tots els seus "fistrerios". I ara se'n va... XDXDXD Sorpressa, sorpressa.

Alternativa per Pollença

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Alternativa per Pollença | 01/04/2011, 08:20

Al DdM.

Convergència elige a un candidato sin experiencia política tras la renuncia del alcalde Joan Cerdà

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/04/01/convergencia-elige-candidato-experiencia-politica-renuncia-alcalde-joan-cerda/657898.html

Alternativa per Pollença

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Alternativa per Pollença | 01/04/2011, 08:15

Al Balears.
El batle de Pollença, Joan Cerdà, deixa la política local
Va rellevar després de 12 anys Joan Ramon Mateu, director del Col·legi Miquel Capllonch, que encapçalarà la candidatura de la nova coalició Convergència i Unió per Pollença, hereva de la coalició UM-UNP
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/el-batle-de-pollen-a-joan-cerda-deixa-la-politica-local.html

el ojo que todo lo ve

bona feina

el ojo que todo lo ve | 01/04/2011, 08:00

adeu Marti,adeu JOan!!!Bona feina alternativa

dolenties

dolenties

dolenties | 01/04/2011, 07:47

El Batle, ara podra fer recollides per poder pagar la fiança de UM...

Pepe

Re: El batle ens lleva la paraula i ens tornen el tractor.

Pepe | 01/04/2011, 07:32

Dels actuals 17 regidors,al manco 10 és segur que no repetiran. O sigui que el ple de la legislatura que ve serà molt diferent al manco en persones. Esper que tots els que es presenten el facin amb ganes de fer feina i dedicar hores al municipi i al bé comú. L'actual equip de govern deixa un forat econòmic de consideració i també un munt de temes penjats. Igualment deixa dinàmiques molt negatives en tot en relatiu a gestió tan dels doblers com del personal municipal.
Des del govern o des de l'oposició tots haurem de fer una feinada per aixecar Pollença

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb