URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Candidats i 3.

Alternativa | 04 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja tenim tots els candidats a Polllença si no n'hi ha sorpreses al darrer moment (pensam que no). Aquests dies tots hem presentat o estam presentat els primers papers davant la Junta electoral. De moment només nosaltres hem presentat públicament la nostra llista completa. Mentre alguns partits es dediquen a cercar gent més o manco popular al darrer moment, nosaltres partim de la nostra assemblea i de la gent que a fet a la mateixa una feina seriosa i continuada.

Recapitulem, els candidats són, per ordre de presentació en públic:

Pepe García (Alternativa per Pollença).

Tomeu Cifre (PSM).

Miquel Angel Sureda (Esquerra).

Nadal Moragues (U.M.P).

Mª del Mar Sastre (PSOE).

Malena Estrany (Lliga). 

Tomeu Cifre (PP).

Jaume Juan (PSIP)

Joan Ramon Mateu (CxI-UNPI). 

 Evidentment el comentari general és que nou candidatures són una quantitat de candidatures que recorda als principis de la democràcia. Fa quatre anys va haver sis candidatures i fa vuit anys només quatre. La ruptura de la coalició PP-UMP, la ruptura del PSOE local i del PP mallorquí han propiciat aquesta situació.

Respecte als candidats, exposarem unes dades:

- Set homes i dues dones. La paritat real no ha arribat a la política.

- Només el candidat de CxI-UNPI no té cap experiència política. 

- Només repeteixen tres candidats respecte del 2007: en Tomeu Cifre (PP), Miquel Angel (Esquerra) i el nostre candidat, en Pepe García. 

- Quatre dels candidats han estat regidors aquesta legislatura:  Tomeu Cifre (PSM), Tomeu Cifre (PP), Mª del Mar Sastre (PSOE) i el nostre candidat, en Pepe García. 

- Dos candidats han ocupat càrrecs al Govern Balear durant aquesta legislatura, encara que no l'han acabat: Miquel Àngel Sureda (Esquerra) i Malena Estrany (Lliga).

- Dos candidats han estat regidors fa anys: Nadal Moragues (UMP) Jaume Joan (PSIP). I Malena (Lliga)  va ser regidora l'anterior legislatura.

Les eleccions també han animat el panorama a Internet, sobre tot al facebook i en comentaris als dos únics blogs que han estat oberts tota la legislatura: el  del PSM i el nostre. L'únic partit que també ha obert un blog és el PSIP però moderant els comentaris. Aquest tema no deixa de ser un reflex del que passa després, hi ha partits que només es recorden d'internet i dels ciutadans cada quatres anys. També UMP té una web on s'hi poden fer comentaris.

Nosaltres pensam que el nostre candidat és el millor i ens remetem no a paraules guapes sinó a fets contrastats. Durant quatre anys ha fet feina a Pollença i per Pollença. En Pepe, amb l'ajuda i suport de l'assemblea,  ha presentat més de 90 mocions, més de 1000 precs i preguntes, al·legacions a taxes, a ordenances, a catàlegs... ha fet articles a aquest blog, notes de premsa, ha contestat i cercat solucions a tots els ciutadans que li ho han demanat... I sobre tot ha denunciat  les nombroses irregularitat que ha descobert a l'Ajuntament alguna d'elles de fa anys. I tot això massa cops des de la soletat de ser un sol regidor contra tota la resta. La veritat és que parlar clar ha estat una constant durant tots aquests anys, una virtud que gairebé cap polític té i molt menys en el nostre ajuntament. Els polítics prefereixen callar per no ofendre als altres i poder pactar en un futur. Però el nostre candidat sempre ha dit el que pensava l'assemblea d'Alternativa o el que els veïns li han demanat que digui.

En resum, tenim un candidat i un equip amb experiència, preparats, feiners i honrats.  No volem fer carrera política, ni ens dedicam a encalentir les cadires. Hem donat el màxim a l'oposició i el mateix volem fer des del govern. Igual que hem demostrat que era possible una altra oposició, demostrarem que és possible governar d'una altra manera.

La majoria dels regidors no repetiran. La retirada d'en Joan Cerdà, Martí Ochogavía i Francisca Ramon ha de marcar el final d'una época. Després de la renovació de persones necessitam una renovació de formes de gestionar els dobles públics.

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Candidats i 3.

Alternativa per Pollença | 05/04/2011, 19:17

A l'article hi havia una errada, també repeteix el candidat d'Esquerra; Miquel Àngel.
Perdó per l'errada

Pepe

Covas

Pepe | 04/04/2011, 20:37

La veritat absoluta no existeix, ni ha existit ni existirà.
Respecte a l'article s'ha optat per posar un grapat de dades objectives i obrir debat com s'està fent als comentaris.
Puc afegir una dada; només tres candidats no hem governat mai a Pollença; Miquel Ángel, Joan Ramon i un servidor.

Joan Rafel Covas

Re: Candidats i 3.

Joan Rafel Covas | 04/04/2011, 20:22

No, no me referia a això. Ho deia perquè n'hi ha que quan contesten i no ho dic només per aquest post, pareix que tenen la veritat absoluta, però deuen ser percepcions meves!

jrv

Entesos en politica

jrv | 04/04/2011, 20:09

No se si això farà variar l'opinio sobre els "entesos en política". Si per entesos en politica entens, gent que porta molts anys a la politica, t'en recordaré alguns: Jaume Matas, Maria Antonia Munar, el ministre Barrionuevo, Vera, Dominguez, Hidalgo batlle d'Andratx, Rodrigo de Santos, aquell director general de la G. Civil...(podria omplir varies fulles.)
Val mes qualcú amb iniciativa, honradessa i ganes de fer feina que tots aquets polítics delincuents, que a pollença no en som absents.

Joan Rafel Covas

Re: Candidats i 3.

Joan Rafel Covas | 04/04/2011, 19:56

Hola Tomeu... Com be m'ha explicat en Pepe dels polítics, amb els monitors passa el mateix no es millor ni pitjor segons l'experiencia sinó segons les ganes que un tengui per fer una feina concreta. Per això ho demanava perquè les dades dels candidats me pareixen més bé curiositats que no pas dades rellevants, però ja vos dic els entesos en política aquí sou vosaltres.

Joan Rafel Covas

Re: Candidats i 3.

Joan Rafel Covas | 04/04/2011, 19:56

Hola Tomeu... Com be m'ha explicat en Pepe dels polítics, amb els monitors passa el mateix no es millor ni pitjor segons l'experiencia sinó segons les ganes que un tengui per fer una feina concreta. Per això ho demanava perquè les dades dels candidats me pareixen més bé curiositats que no pas dades rellevants, però ja vos dic els entesos en política aquí sou vosaltres.

jrv

Llibertat d'expressió

jrv | 04/04/2011, 19:46

Benvolguts germans en el debat democràtic i en la tolerància:
després d'escriure el meu comentari m'he donat compte que no vull ni tan sols suggerir limityar les intervencions a aquest blog, i el que mes el dignifica és l'absolut grau de tolerància que fa prop de 8 anys que porta a la pràctica. Per tant el meu comentari no anava a cap limitació, simplement evidenciar que no tot hom és consequent amb el que predica, i aqui, singularment, és així.

Garci

Re: Candidats i 3.

Garci | 04/04/2011, 19:40

JRV, tant PSIP com UMP tenen webs que permeten comentaris a l'estil d'un bloc. I també allà hi ha comentaris i debat. Però tens raó en que la resta podria obrir canals de comunicació per saber que pensen de les coses.

Tomeu

Re: Candidats i 3.

Tomeu | 04/04/2011, 19:37

Joan Rafel tú qué prefieres un monitor inexperto para las colonias o alguién que ya haya trabajado en las mismas?

jrv

Barullo

jrv | 04/04/2011, 19:16

Es curiós, els mesos abans de les eleccions i els posteriors es quan aquest blog i el del psm de pollença tenen mes barullo. De fet, no hi ha altres blogs, i molta gent s'ha de desfogar a aquets dos. Alguns, especialment gent que va a qualque llista de un o altra partit, podriem començar demostrant la seva bona fè i ganes de fer feina, exigint als respectius partits que montessin un blog, o qualque mitja d'intercanvi d'idees i opinions obet, però me sembla que això no passarà.
Per altra part, no soc gran amic dels tòpics, i aixòp dels bolquers no és dogma de fè. Hi ha politics que tenen capacitat de gestió i de estar a l'alçada de les exigencies democratiques durant molt d'anys, i no els afecta massa allò de "el poder corromp, i el poder absolut corrompeix absolutament". Crec que ho va dir un Papa, o Franco. Tal volta qualcú m'ho podria aclarir. I no crec que sempre sigui culpa del governant, la pressió de la corrupcio de bona part de la societat també hi te responsabilitat.
En tot cas, crec que Pepe i els seus acolits son una rara excepció, malgrat no haguin encara governat, per això els recolzo.

Joan Rafel Covas

Re: Candidats i 3.

Joan Rafel Covas | 04/04/2011, 16:10

Aaaaaaaa, moltes gràcies és important que els experts et resolguin els dubtes.

Pepe

Re: Candidats i 3.

Pepe | 04/04/2011, 15:10

Gràcies per la vostres paraules.
Joan Rafel no tenir cap experiència política no és cap virtut,s'actua millor des de l'experiència, però tampoc ha de ser un defecte; el que s'ha de fer és un procés d'aprenentatge.
Ser nou no és garantia de canvi, igual que tenir experiència no és garantia d'estar emmerdats. Tot depèn de la finalitat amb la que un vulgui entrar a l'Ajuntament. Ara tots els candidats exposarem paraules guapes similars i només el temps deixarà a cadascú al seu lloc.
Són els fets i no les paraules les que defineixen a un polític.

Garci

Re: Candidats i 3.

Garci | 04/04/2011, 12:13

Hola Pep. Per militar a Alternativa per Pollença hauries d'enviar un correu a alternativaperpollenca@gmail.com i ens posam en contacte.

Garci

George

Garci | 04/04/2011, 12:13

Se qui ets (o eres) i ja t'he dit que estic d'acord amb aquesta afirmació de que s'han de canviar com més aviat millor els polítics, sobre tot quan han tengut responsabilitat de gestió.

George Bernard Shaw

Re: Candidats i 3.

George Bernard Shaw | 04/04/2011, 12:05

Garci, jo no tenc la necessitat de demostrar res, principalment perque fa més de 60 anys que estic mort (sempre pots recorrer a la wikipedia..)

Però crec que hi ha coses que no han canviat durant tots aquets temps, per tant aquesta opinió que vaig expressar fa més de mig segle encara es vigent als vostres dies..

Joan Rafel Covas

Un que no s'entera.

Joan Rafel Covas | 04/04/2011, 11:56

Jo també conec bé en Pepe i se cert que no hi està emmerdat! Però així hi tot llegint el vostre article he caigut que en les dades que donau dels candidats que n'hi hagui un que no tengui cap experiència politica pot arribar a ser més una virtud que un defecte, i més amb els temps que corren. No trobau?

Pep capllonch

Emmerdats?

Pep capllonch | 04/04/2011, 11:44

En pepe no hi esta ni hi estara el conec. Com es fa per militar a alternativa?

Garci

Re: Candidats i 3.

Garci | 04/04/2011, 10:08

Tu creus George? Això és molt generalitzar i poc científic. En Pepe no està emmerdat, i ho dic perquè és l'únic que conec. Però estic segur que n'hi ha d'altres que no ho estan. Si fos així almenys ho hauries de demostrar.

Per altre banda, jo també crec que s'han de canviar amb freqüència i per això els estatuts d'Alternativa diuen que només et pots presentar i tenir un càrrec públic durant 2 legislatures. També impedeix tenir duplicitat de càrrecs a l'hora.

George Bernard Shaw

Re: Candidats i 3.

George Bernard Shaw | 04/04/2011, 09:16

Els polítics i els bolquers s'han de canviar amb freqüència i ambdós pel mateix motiu... Per tant sols hi ha un candidat que no va enmerdat.

Ichigo

Re: Candidats i 3.

Ichigo | 04/04/2011, 08:30

Com no, Ramiro. Gent com aquest tio anònim és de les pitjors. Mentre que a Japó es respecta als animals, noltros fem el contrari, passant pel forro l'article 337 de codi penal. I si algun animalista ho denuncia, es fa un rebot per resposta, igual que li va passar a Kepa Tamames. I en el cas de Rasca, el ca assassinat, es porta la palma.

Ramiro

ALGUN HIJO DE PUTA ANDA SUELTO EN POLLENÇA

Ramiro | 04/04/2011, 07:59

Algún hijo de puta anda suelto en Pollença, espero que lo pillen y den bien por culo.
www.diariodemallorca.es/sucesos/2011/04/04/matan-perro-tiro-pollenca/658765.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb