URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Estau “locos” o què?

Alternativa | 05 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 Un article del company Joan Pau Jordà i Sánchez, que segur que dona per comentar. Com darrerament tenim molt de lectors nous hem de recordar que aquest article forma part de la secció de columnistes i que reflexa l'opinió de l'autor.Ja sabeu que si voleu escriure només heu d'enviar els vostres textos a alternativaperpollenca@gmail.com .

Des de Barcelona, les notícies de les Illes semblen un poc llunyanes, però a l’hora permeten apropar-me als fets des d’una òptica aclaridora.
M’acab d’assabentar que Eivissa pel Canvi, es presentarà a les eleccions en solitari, que en Jaume Font (s’arribarà a presentar?) ha arreplegat representants a Sóller, Sant Joan i algun poble més, (amb una ressò mediàtica inusitada) i que a Convergència per les Illes no es ficarà tota UM. A tot això es suma una esquerra nacionalista, que ha fet un "arreglo" a tres mesos de les eleccions, juntant-se amb Entesa (a la fi!) i amb les restes dels Verds i els “rebotats” d’EU per rebatiar un bloc, que en definitiva serà més coherent però sumarà menys vots.
Paral•lelament, veig que Esquerra, poc a poc, va consolidant el seu “xiringuito”, i crec que no tindrà molt de fred fora de les institucions insulars, ja que fa molt bé el seu paper de “pepito grillo” al Consell de Mallorca. Al marge dels seus resultats electorals, alguns la veuen (i amb certa raó) com una alternativa als partits de sempre.
I dels partits d’obediència estatal? Crec que el PSOE prega que Aina Calvo freni al PP i que la hòstia no sigui molt gran (perfavor, conservem Palma! conservem Menorca!) i el PP de Joserra... es seu a esperar guanyar, a pesar del seu candidat que pareix que faci la campanya al Govern...
D’EU? Poques paraules, els de sempre, prefereixen ser cap de rata, a coa de lleó, malgrat que això impliqui la impossibilitat de plantejar una alternativa seriosa i d’esquerres a Mallorca, i condemni a aquest partit a ser un club de selectes personatges a l’espera de com vagi a Madrid...
Ah! I UPyD, que “las mata callando”... sense líders destacats, i sense programa més enllà del anticatalanisme, però capaç d’arrossegar un parell de milenars de vots a costa del PP (i del PSOE?)
Al marge d’aquesta història quedam els Moviments Socials i la majoria dels ciutadans de les Illes, especialment dels sectors d’esquerra, que hem vist com moltes de les nostres esperances de “canvi” (què entenem per canvi, per cert?) s’han vist frustrades per la falta de dobbers, (la crisi), però també per la inoperància dels governants, els debats estèrils, l’amiguisme... i com no, de l’omnipresent corrupció.
En conclusió, la política balear oscil•la en els darrers anys entre el frikisme, la corrupció, la proliferació de partidets (que conviden a l’autodestrucció de qualsevol espai electoral), i la mediocritat... sobretot mediocritat en tots els aspectes de la vida política balear.
El més trist de tot, com diu un amic meu d’Inca, és que, al final, el futur de les nostres Illes depèn més de les matemàtiques, acords entre partits i jugades del destí, que de la voluntat popular i els bons programes electorals...
Algú ha dit que hi ha més vida més enllà de les eleccions?

Aquest acudit de Fontdevila al diari público ens recorda l'auditori, present als programes d'UM durant vuit anys

 

 I al recomenable periòdico Diagonal.

 

Comentaris

Ichigo

Re: Estau “locos” o què?

Ichigo | 06/04/2011, 08:03

Tens raó JRV. Sincerament, 140 mil milions de laros ja seria molt de doblers. Gràcies per aquesta informació.

Alternativa per Pollença

Re: Estau “locos” o què?

Alternativa per Pollença | 05/04/2011, 20:07

Ja n'hi ha data pel debat a Pollença, organitzat pel Diario de Mallorca i el Club; el dijous 5 de maig , si no n'hi ha canvis a les 20:00. Serem els nou partits.

jrv

broma

jrv | 05/04/2011, 16:40

Ho entenc, Ichigo, el desgavell es tan gros, que facilment es confon la ficció amb la realitat.
Però lo del 140.000 MILIONS d'Eurons, es cert. I el 2013 s'acaben aquestes ajudes dels paisos de la UE d'economia sòlida...això no ho diuen, pareix que tot el mèrit es dels españolitos...

María

TRACTOR

María | 05/04/2011, 16:09

Molt bé que hagui sortit el tractor (suposo que de tant de donar-lis pel... s' han empegueït).

turgut

Re: Estau “locos” o què?

turgut | 05/04/2011, 15:44

Jo també pensava que UpyD i Ciutadans no tenien programa fins que vaig llegir el seu programa. I es que si no se repetissen tant en el tema de la llengua i donassin a coneixer el seu programa, encara farien bò.

Ichigo

Re: Estau “locos” o què?

Ichigo | 05/04/2011, 14:44

Ah, perdona. Jo que pensava que JRV parlava seriosament. XDXDXD

Garci

Re: Estau “locos” o què?

Garci | 05/04/2011, 13:38

Crec, Ichigo, que JRV parlava amb ironia.

Ichigo

Per a JRV

Ichigo | 05/04/2011, 13:36

Però quines bajanades estàs dient? Quan es tracta de temporada turística, jo no em referiria a: corrupció, robatori de carteres, proliferació d'obres enmig aquesta temporada, etc, etc, etc, sinó a gaudir de moltes coses a més de sol i platja. I segon, oblida't de la UE, que està massa lluny d'ajudar-nos encara que diguis el contrari.

jrv

"Proliferació d'obres"

jrv | 05/04/2011, 10:45

No teniu amplitut de mires.Realment el barullo, perdó, obres als indrets mes freqüentats pels turistes majoritariament de la Comunitat Europea, es fan per demostrar el bon ús que s'en fa dels fons de cohesió (140.000 milions de € en 23 anys)aportats a l'estat espanyol per la UE. De fet , molts turistes venen per aquest motiu, i no els molesta gens haver de botar per damunt les siquies. Properament tambe és faran visites guiades al Palma Arena i es sortejaran entrades subvencionades al Rasputin, del que Joserrabausà en pensa fer una replica al golf de l'Era de Pula. No teniu sentit comercial.

Alternativa per Pollença

Re: Estau “locos” o què?

Alternativa per Pollença | 05/04/2011, 08:49

Avui al DdM.
Denuncian la proliferación de obras en el Port al inicio de la temporada turística

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/04/05/denuncian-proliferacion-obras-port-inicio-temporada-turistica/658942.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb