URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Falta de previsió tradicional

Alternativa | 06 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 Des d’Alternativa per Pollença volem denunciar la manca de previsió de l’Ajuntament a l’hora de licitar i fer les obres a la zona turística i muntar les platges, el que ja sembla una tradició.

 Les zones costeres més turístiques del municipi, un cop començada la temporada, estan totalment “alçades” per les obres, amb la mala imatge i molèsties que això suposa als turistes que ja ens han visitat. En aquests moments hi ha obres del segon Pla-E a la plaça i als carrers del centre del Port de Pollença, i obres de rehabilitació de barris a Gotmar (urbanització del Port de Pollença), on hi ha diversos hotels i apartaments turístics. D’aquesta manera els turistes es troben amb una autèntica “zona de guerra” amb voreres aixecades, barreres, renou, pols...

Any rere any es repeteix l’errada de no tenir més cura amb el calendari a l’hora de planificar les obres. Aquestes obres s’haurien d’haver començat el mes d’octubre i no a la segona setmana de febrer. Començar-les tan tard fa que durin fins a ben iniciada la temporada turística i afecten molt negativament  als negocis ara que comencen arribar els turistes.  Al darrer ple ja vam transmetre a l’equip de govern algunes queixes de veïns i petits comerços i negocis de la Plaça Miquel Capllonch, del carrer Metge Llopis i de  Gotmar respecte a com aquestes obres afecten molt negativament als seus negocis.

A això li hem d’afegir que encara no ha arribat l’autorització de costes i no s’han tret les bases per fer el concurs de licitació de les platges, on no hi ha res muntat (ni gandules, ni para-sols, ni serveis de cap tipus...)

L’Ajuntament sempre té excuses però només cal apropar-se al municipi d’Alcúdia, que està només a uns quilòmetres, per veure que les obres es poden fer en hivern i que les platges ja podien estar muntades.

Tot plegat ens sembla una gran negligència. L’Ajuntament no pot desaprofitar que enguany la temporada es preveu millor i ha començat abans. Difícilment els turistes que tenim ara envoltats d’obres repetiran. I nosaltres vivim en gran part d’aquest sector i de la imatge i el servei que donam als visitants.

Demanam a l’equip de govern que, tot i que la major part dels seus membres no continuaran a l’Ajuntament, dediquin els seus darrers dies a fer més feina en aquests temes i que la seva negligència no continuï enfonsant el municipi.

Noticia al Diario de Mallorca, el batle es justifica dient que es poden fer obres fins l'1 de maig... i després parlaran de desestacionalitzar el turisme? 

 N'hi ha Alternatives; el turisme és el motor de l'economia del municipi i no és tan complicat planificar les obres i la instal·lació de les platges amb temps. Ës qüestió de feina i interés. Divendres 8 d'abril de 2011.

20.30h. Centre Cultural de Pollença.

Xerrada.

La presència italiana i la Guerra Civil a Mallorca.

Pep Vílchez, historiador.

Comentaris

jrv

Gestió de l'aigua

jrv | 13/02/2012, 20:38

Malhauradament, com moltes coses molt importants que estan en mans dels Ajuntaments, la gestió de l'aigua al municipi de Pollença, és molt millorable, però no és ni de bon troç, tan porronera com a molts de pobles de Mallorca, i inclosos molts que tenen el subministrament cedit en concessió a entitats privades. Aquestes entitats fan els que els dona la gana, guanyen molts diners i passen els comptes als Ajuntaments maquillats i embullats, però ja me direu, si la major part dels Ajuntaments no saben ni cordar-se les sabates, com poden fiscalitzar els comptes d'aigües Cala Carbó, per exemple(si és que hi ha comptes REALS).
I la dessaladora, una collonada carissima que paguem tots, especialment a Pollença...

jrv

Dessaladoras.

jrv | 13/02/2012, 20:30

Si, l'historia de la dessaladora és una història de despropossits que dificilment podem creura que son involuntaris, desgraciadament tal volta és tracti d'un mini-Palma Arena, o no tan mini, i aqui Jaume Font va fer una endemesa al meu entendrer, però res que fos d'interés públic...Recordo tota una plana a un diari possant a parir el consistori d'aquell moment perque havien tallat unes rames d'Alzina a la vora de Son Vila per instal·lar una canonada per als pous de la zona, una qüestio microscòpica si ho comparem amb l'autopista, Son Bosc, i fins i tot amb l'Uyal. Ho sento per Malena, però ha d'assumir el que a mi me sembla una malifeta mes que sospitosa del cap del seu partit, i no és "pecata minuta"....

Pepe

Re: Falta de previsió tradicional

Pepe | 13/02/2012, 11:31

Hola Juan qué te puedo decir,no puedo añadir nada a lo que tú denunciaste en su día y sigues denunciando, totalmente de acuerdo.

Pepe

Re: Falta de previsió tradicional

Pepe | 13/02/2012, 11:26

Efectivament Carsi, ha estat una errada, la denúncia va contra la meva persona, dos anònims i en Garci, el nostre coordinador.

lluis CARSI

josep lluís carsi

lluis CARSI | 13/02/2012, 10:41

bueno,com ja sabeu ahir el meu nom sortia al ultima hora,per lo vist,fruit d´una confució de ELENA BALLESTERO,pues avui dilluns me personat als jutjats dínca per tramitar una querella criminal per injurias contra RAFAEL BALAGUER,respecte a la publicació del diari d´ahir.tot a quedat aturat perque ma cridat la periodista per confirmar la confucio del nom.VULL ACLARIR QUE CARSI I GARCI NO TENIM RES A VEURE;NI TENIM EL MATEIX SENTIMENT POLITIC NIRES A VEURE

Juan Pericás Beltrán

Sobre la desaladora de Alcudia

Juan Pericás Beltrán | 13/02/2012, 09:27

Otra noticia relacionada con la des saladora de Alcudia, en una noticia de hoy al Diario de Mallorca, el alcalde de Pollença, se queja que les quieran cobrar los 300.000 m3 de agua por la próxima temporada turística, a 0,70 céntimos m3 por el agua desalada.
Teniendo en cuenta que ningún otro municipio quiere comprar esta agua por su alto precio, sin embargo, si contamos la amortización de los 65 millones en un plazo de quince años, que es el tiempo que se calcula la vida de una desaladora, si solamente Pollença hace uso de ella, para recuperar solo la inversión, sin contar la conservación y el gasto energético que es millonario, los 300.000 m3, salen a 14 euros m3.

Lo que es vergonzoso que con noticias como esta dan apoyo a esta desaladora. Si tenemos en cuenta que el acuífero de s’Estramera con una capacidad de unos 40 millones de m3, sobre una cota de 140 m sobre el nivel del mar, este año volverá a rebosar al llano de Palma. Y que por gravedad, estos 300.000 pueden desviarse hasta Pollença con mucha facilidad, ya que las tuberías están totalmente instaladas, solo es cuestión de abrir unas simples llaves de paso. Esto que están haciendo con el agua no es más que comedia de los políticos de turno, para justificar lo injustificable. No es extraño que con actuaciones como esta, no podamos salir de la crisis que los políticos nos han metido ¿Yo me pregunto donde está la oposición? ¡Es una vargoya!

-----------------------------
://www.diariodemallorca.es/,

El alcalde pide una rebaja en el precio del agua de la desaladora
El Ayuntamiento prevé que el consumo de líquido sea mayor durante la próxima temporada alta turística
12-02-2012 VOTE ESTA NOTICIA

J. FRAU El alcalde de Pollença, Tomeu Cifre (PP), ha reclamado formalmente a la conselleria de Agricultura, Medio Ambiente y Territorio una rebaja del precio del agua producida en la desaladora de Alcúdia debido a que el consistorio ´pollencí´ prevé un aumento considerable del consumo de agua durante la próxima temporada turística.
El alcalde aprovechó la visita del conseller Gabriel Company hace unas semanas al municipio con motivo de una rueda de prensa en la que se explicaron las labores de eliminación de las palmeras afectadas por el picudo rojo para plantear la posibilidad de que Pollença pueda comprar el agua desalada más barata que hasta la fecha.
Cifre explicó al conseller que durante el último año, el municipio ha consumido un total de 225.000 metros cúbicos de agua, y que se espera que a finales de este año el consumo pueda ser mayor, llegando a los 300.000 metros cúbicos. "Somos los únicos que compramos agua a la desaladora por necesidad", apuntó Cifre, ya que las reservas hídricas del municipio no podrán aportar el caudal suficiente para el abastecimiento del municipio debido a la baja pluviometría registrada durante el pasado año.

A 0,70 euros el metro cúbico
En la actualidad, la empresa municipal de servicios de Pollença paga a 0,70 euros el metro cúbico a la desaladora de Alcúdia, una cifra que el alcalde espera rebajar después de las negociaciones con la Conselleria y garantizar así que no haya problemas de suministro de agua en la época más seca del año.
A su entender, el problema del municipio es que los pozos existentes no son suficientes para abastecer agua a toda la población. "En Pollença suele llover mucho, pero no tenemos buenas reservas de agua", lamentó Cifre.

Pepe

Gracias Juan

Pepe | 26/04/2011, 20:30

Muchas gracias Juan, el tiempo deja a cada uno en lugar. Por desgracia el despilfarro co se hizo y lo pagamos entre todos. ¿Cómo es posible que gente como está siga siendo considerara como buenos gestores y gente seria? ¿Cuando abrirá la gente los ojos?

jrv

Pericàs Beltran

jrv | 26/04/2011, 16:14

Molt ilustratiu l'escrit del Sr. Pericàs Beltran, del falsos criteris de l'administració a l'hora de efectuar despesa pública, tal volta hi ha un Palma Arena de l'Aigua. Cal remarcar que les darreres dades que vaig menejar, fa uns 4 anys, indiquen que el consum d'aigua potable a Pollença i el Port es de uns 1.500.000 m3, del que uns 400.000m3 es perden per perdues o fiutes, pel que el previssible augment de les tarifes degut al preu de l'aigua dessalada, es podria destinar principalment a fer la xarxa el mes estanca possible, reduint el percentatge de fuites, dels mes de 30%, al 10 %, nivell alemany. Això estalviaria el consum de la dessaladora, que la podrien destinar a una altra cosa, que no haguessim de pagar com a obra gens útil que és.
No tinc dades dels darrers 4 anys, en que el secretisme ha entrat amb força a l'ambit PUBLIC municipal, a Pollença, a mes les dades que es faciliten actualment no sempre son fiables, però SEMBLA que el suministrament DE L'ESTIU PASSAT FOU DE FRANC, i que els 300.000m3 serà la quantitat a subministrar des de la dessaladora, la quantitat de l'estiu passat fou inferior.
Per altra part, el subministrament d'aigua a Pollença s'ha regit fins fa un any per un Pla Director, però aquest ja ha finit, era per 10 anys, i ningú pensa en renovar-lo.

jrv

ARREPLEGATS!!

jrv | 26/04/2011, 15:55

Acab de llegir le declaració de bens i diners d'en Pepe, cap de llista d'Alternativa, i tinc a donar la rao a qui us diu arreplegats, vaja miseria de bens, no feis ni hombra a Matas, no se com no està empagait d'aquesta miseria.

Juan Pericás Beltrán

Falta de previsió tradicional

Juan Pericás Beltrán | 26/04/2011, 13:58

Como que he visto uno de mis artículos en este foro, aquí tenéis las alegaciones que presente a Jaume Matas. Pero no sirvieron de nada.

Sin embargo, el tiempo me ha dado toda la razón, que la dessaladora de Alcúdia no era necesaria, y que Jaume Font despilfarrro más de 65.000.000 de euros.

Estos 300.000 m3 que sirvieron a Pollença de agua desalada, son los únicos que ha fabricado la dessaladora de Alcúdia, pero no eran necesarios, ya que los podían haber servido del acuífero S’Estramera, ya que este invierno pasado, durante más de tres meses estuvo rebosando hacia el acuífero del llano de Palma, como consecuencia de su recarga con el agua sa Costera, por lo cual paralizaron su infiltración durante más de dos meses, dejando perder el agua de sa Costera en el mar, por lo tanto si les han cobrado el agua al precio de agua desalada a Pollença es injusto, ya que lo que se pretendía era probar la dessaladora.

Esto son las alegaciones que presente a Jaume Matas.

Molt Honorable Sr. President,

Juan Pericás Beltrán, D.N.I. 41.316.877 E, con domicilio en C/ Antonio Frontera 15 bjs dcha. C.P 07004 en Palma de Mallorca, en relación al proyecto Modificado nº 1 del de la Conducción "Llubi-Crestatx-Pollensa", que de acuerdo con el anuncio nº 16083 (BOIB 130 de 16.09.2003) fue sometido a exposición pública y sobre el que, posteriormente, se ha presentado de nuevo a exposición pública el Estudio de Impacto Ambiental del Modificado nº 1 del de la Conducción "Llubi-Crestatx-Pollensa", manifiesta que:

Habiendo presentado alegaciones a la modificación referida, el día 01.10.2003 según copia que se acompaña, no ha recibido aún contestación alguna a lo allí expuesto. Por el contrario, observa con sorpresa, que se somete a nueva información pública un Estudio de Impacto Ambiental del mismo proyecto alegando que, además, insiste en errores manifiestos y decisiones, a mí parecer, equivocadas. Es por ello, que el que suscribe, desea poner en su conocimiento los siguientes razonamientos, para que sean correctamente ponderados y puedan corregirse actuaciones gravemente perjudiciales.

1.- Justificación En dicho informe se dice: JUSTIFICACIÓN DEL CAMBIO DE TRAZADO. La modificación del proyecto tiene su origen en el cambio de planteamiento sobre la gestión de los acuíferos, donde el proyecto inicial se desarrollaba bajo la premisa de infiltrar en Crestatx excedentes de agua extraídos de Llubí o captadas en el torrente de San Miguel. Esta posibilidad de infiltración ha sido descartada posteriormente a la realización de estudios hidrogeológicos (Estudio de Evaluación de Impacto Ambiental de la Conducción del torrente de San Miguel a Crestatx) donde la capacidad de regulación del acuífero en Crestatx resultaba muy reducida (0,5 a 0,6 Hm3 anuales).

Este estudio, carece de credibilidad, por falta de datos para tal información. Es mucho más razonable confiar con la experiencia de los técnicos cualificados de la administración, los cuales siempre han opinado que la capacidad de este acuífero supera los 3 Hm3, y que en base, a un estudio sin terminar, podría sobrepasar los 5 Hm3. Además, es aconsejable infiltrar de 1 a 2 Hm3 más, para que el agua rebose hacia el acuífero de Son Barba y es Cami Nou, con el objetivo de forzar el retroceso de agua salada existente en el acuífero de Sa Pobla. Este espacio, también puede considerarse como recursos aprovechables. En el acuífero de Son Vila, posiblemente se pueden infiltrar entre 1 a 2 Hm3. Todos estos cálculos deben entenderse que son aproximados, pero nos sitúan en una media de infiltración de 6,5 Hm3. Por tanto, hablar de 500.000 a 600.000 m3 esta fuera de lugar. Esta cantidad, es la recarga natural del acuífero, por tanto no hay la menor duda que se trata de un error, que han confundido la capacidad con la infiltración real.

En cuanto a medir la capacidad real de un acuífero, no es tarea fácil, ya que es necesario llevar a cabo sondeos de investigación y ensayos de bombeo específicos, para conocer si realmente es un solo acuífero o varios superpuestos, los cuales pueden estar ya comunicados por sondeos o de forma natural. Según el caso, la capacidad podría ser distinta a la que se creía en un principio. Por lo tanto, no puede saberse la capacidad atendiéndose únicamente a las extracciones, a no ser que se hubiera llegado a agotar, pero en este caso, no se ha llegado a explotar más que un tercio de la profundidad alcanzada por los sondeos que se han llevado a cabo. Por consiguiente yo aconsejaría prudencia y seriedad a la hora de dar cifras sobre un asunto tan complejo como este, que puede inducir a tomar decisiones erróneas como es sin duda este caso, que se quiere montar una desaladora, con perjuicio para todos.

2.- Infiltración. Solo deben montarse desaladoras cuando se puede demostrar que son necesarias. Se acompañan documentos entregados los días 16.01.1996 y 29.02.1996, a la Conselleria de Obras Públicas y al Alcalde de Sa Pobla, avalada por los mejores técnicos cualificados. Podrá observar como en estos documentos ya se hablaba de potabilizadoras y recarga de acuíferos con el agua del torrente de San Miguel. Usted se preguntará porque entonces sí y ahora no, sencillamente porque han sido muchos años de estudios, ya que al principio no se contemplo la posibilidad de desviar el agua de Llubí para poder abastecer Sa Pobla, Pollensa y el sobrante infiltrarla en el acuífero de Crestatx, para su posterior recuperación.

También podrá observar que al principio, ni siquiera se pensó en infiltrarla en el acuífero de Crestatx, si no al mismo borde del torrente, con el solo objetivo de forzar el retroceso de la cuña de agua salada, por lo tanto aunque fuera verdad, (que según unos estudios que se están realizando no lo parece), que el acuífero solo tuviera 0,5 a 0,6 Hm3, aún así, seria interesante su recarga, debido a que la recarga con el agua de Llubí, se puede prolongar de siete a ocho meses al año; en consecuencia, todo este tiempo el acuífero de Crestatx con solo el cincuenta por ciento de lo que se trasvasa hacia Palma, estaría rebosando en el acuífero de Son Barba y es Cami Nou, que es la zona afectada por la salinización. Distinto es el agua de Ses Ufanes, ya que se solo fluyen unas cuantas semanas al año. Por lo tanto, es necesario traer el agua de Llubí, hacia Crestatx para poder averiguar la capacidad real de este acuífero, y, si los resultados fueran positivos, seguir con el proyecto de la recarga de los excedentes de el Torrente de San Miguel.

3.- Agua para Palma. En la memoria del Estudio de Impacto Ambiental consta que se pretende vehiculizar los excedentes que se producirán en la desaladora en temporada baja (hasta 14.000 m3/dia) a la Bahia de Palma y infiltrarlos en S'Estremera ¿No es mucho más aconsejable acelerar el trasvase de Sa Costera y conservar permanente llenos los embalses de Es Gorg Blau y Cuber para garantizar el consumo de agua a la Bahia de Palma? Y en último caso, ¿no sería más lógico infiltrar el sobrante de la desaladora de Palma que su producción en temporada baja no supera el cincuenta por ciento de su capacidad? Ello equivale al total de la producción que está prevista en la desaladora de Alcúdia. En cambio, el Sr. Jaume Font nos quiere traer agua desalada de 45 Km de distancia y sobre una cota de 140 m sobre el nivel del mar. De hecho, podemos considerar que la desaladora de Alcudia ya está instalada en Palma. Sí lo considera conveniente, que se aumente su producción. ¿Para que otra, existiendo tantas soluciones?

4.- Sondistas. Podría destinarse una pequeña cantidad del dinero que se puede ahorrar, para comprar las maquinas perforadoras actuales a las empresas de sondeos, solucionando así su problema, y sin perjudicar a nadie, ya que la mayoría de sondistas se encuentran cerca de la jubilación, con lo que dicha medida seguramente seria bien acogida. Sin duda, que los más jóvenes, querrían continuar con su trabajo, que lo hagan, pero con las máquinas lentas con el fin de poder recuperar los testigos para su investigación.

Esta es una de las estrategias a seguir con el fin de solucionar el problema del agua en Baleares. Y no tener que ir buscando soluciones para seguir concediendo permisos, con el objetivo que las empresas no se arruinen. ¿Hasta cuando podrá mantenerse esta situación, teniendo en cuenta que cuando carecen de permiso para nuevos sondeos, algunas empresas los llevan a cabo clandestina e impunemente?

5.- Estudios. Finalmente, me he informado que el I.G.M.E., dirige un estudio con la Universidad Complutense de Madrid, para valorar la posibilidad real de recarga artificial del acuífero de Crestatx. Labor que no dudo se llevará a cabo con responsabilidad, y en consecuencia le suplico considere la paralización de dichas obras, hasta no saber el resultado definitivo de este estudio. De ello depende solucionar los problemas del agua en la comarca, de forma especial el municipio de Sa Pobla, además de ahorrarse once mil millones de pesetas.
Aparte de los documentos de 1.996, se acompañan copias de las alegaciones presentadas el 01.10.2003. Para aclararle cualquier duda que le pueda surgir estoy a su más absoluta disposición, y quedo a la espera de la reconsideración que le solicito, en la confianza que su decisión será sin duda la más acertada.

En Palma de Mallorca, a 28 de noviembre de 2003

Firmado Juan Pericás Beltrán

CANON DIGITAL I TAL.

CANON DIGITAL I TAL.

CANON DIGITAL I TAL. | 06/04/2011, 22:47

Dia 2 d’abril es varen publicar al BOIB les bases “ANUNCI DE LICITACIÓ DEL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT I POSADA EN FUNCIONAMENT DEL MATERIAL INFORMÀTIC DE L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA.” s’exposa al públic per un termini de cinc dies naturals per tal que s’hi puguin presentar reclamacions.

Aquest plec fa esment a articles i material subjecte al CÀNON DIGITAL (CD, DVD, impressores multifunció, ordinadors portàtils, etc) però no fa cap referència a si el preu PVP ha d’incloure o no el "maleït" CÀNON.

Se sol•licitarà la seva devolució tal com es va aprovar per unanimitat la moció d’Alternativa per Pollença demanant l’excepció del pagament i la reclamació del ja pagat?

No seria més seriós que a les bases ja estigui especificat clarament que no s’ha d’incloure i així es llevaran feina de haver de reclamar la seva devol•lució i els proveïdors sabran a que s’han d’atendre.

Es una llàstima no haver-me assabentat abans per poder presentar al•legacions / reclamacions.

Heu fet res des d’Alternativa?

Sabeu quin motiu fonamenta que s’hagi tramitat per urgència? 1 setmana per preparar unes bases i la seva documentació. S’ha quedat l’ajuntament sense tinta?

jrv

Aberracions una darrera l'altra

jrv | 06/04/2011, 14:52

oooo!, els articles i dades, son contundents. Aqui l'únic que hi guanya, amb l'aigua, es la empresa de la dessaladora. I forçossament, tinc a pensar que també qualcú mes que no hi hauria de guantar. Per descontat, el POBLE DE POLLENÇA NO HI GUANYA. I el consum energètic per produir aigua dessalada, també una aberració.

jrv

000

jrv | 06/04/2011, 14:39

Me sembla que, ho vas embullat, o vols embullar...no ho se.
Alternativa sempre ha esta contra la dessaladora, per motius, en plural, òbvis. I el temps li ha donat la rao.
Mes prest, o mes tard, els ciutadans de Pollença pagaran una dessaladora innecessaria, cosa que no faran, al manco de moment, ni Alcudia, on està la dessaladora, ni Sa Pobla. Però repartit el cost del capritxo entre tots, ho podem portar. I alternativa ha demanat REITERADAMENT ALS PLENS, sobre quina quantitat d'aigua és contractava, i a quin preu.
I encara no hi ha hagut resposta. I cal fer via a contractar amb la dessaladora, no sigui cosa que guanyin les eleccions els que no toqui, no sigui cosa que el negoci s'en vagi en horris.
PER CERT:l I PERQUE NO L'ARTÈRIA CENTRAL DE MALLORCA? o PERQUE NO UNA POTABILITZADORA?
No dona tans beneficis a les empreses privades?

No m'enrecord

eeeeee....

No m'enrecord | 06/04/2011, 14:34

Nooooo, que na Malena és molt vàlida i té molts estudis... tants que es capaç de provocar amnèssia total sobre el seu capitost Jaume Font.

Sembla que a alguns pollencins els han passat pel "desneuralitzador" de Men In Black i s'han oblidat de tot el que ha fet i signifiquen els seus liders de la Lliga.

Miquel Sánchez

Re: Falta de previsió tradicional

Miquel Sánchez | 06/04/2011, 14:27

Els de LA LLIGA REGIONALISTA són els que volien o volen que l'aigua surti per un ull de la cara, o al manco es seu cap visible.

Pepe

Re: Falta de previsió tradicional

Pepe | 06/04/2011, 13:49

OOO on t'informes? Més que OOOOO ets NpI.

Nosaltres ja vam presentar al·legacions contra la dessaladora abans de construir-se. Una altra cosa,que crec que és per on ve el teu comentari, és que també estam en contra de comprar aigua a intermediaris. D'una forma o una altra estam en contra de fer de l'aigua un negoci.

I a aquest blog pots comprovar la nostra opinió sobre la dessaladora ja quasi cinc anys:

Per començar pots llegir el nostre article del 9 d'agost del 2006, amb títol; La dessaladora no és la solució
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/19947

Un dia després, l'article: Aigua sense dessaladores.

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/19999

Avui també és un bon dia per recordar l'article que vam publicar a aquest blog el novembre del 2006
de Juan Pericás Beltrán on explica molt bé com va canviar la política d'aigües amb el govern PP-UM. Aigua molt més cara i consum energètic exagerat:

"Enhorabuena señor Font, todo un récord

Cuando Jaume Font fue nombrado conseller de Medi Ambient rectificó la tubería que estaba prevista para conectar Llubí para abastecer de agua potable la Zona Nord hasta Pollença. Se preveía recargar en el acuífero de Crestatx de sa Pobla con cinco millones de metros cúbicos de los excedentes producidos en la época de invierno, utilizándolos como reservas para la época de sequía, con un coste de unos siete millones de euros. Font desvió la tubería hasta la fuente de Son Sant Joan del término municipal de Muro, ahorrándose del presupuesto inicial sólo unos cuatrocientos mil euros y sin conseguir objetivo alguno de los inicialmente planteados.
En la contestación a las más de setecientas alegaciones que se presentaron en contra de esta rectificación, se manifestó literalmente que "el projecte modificat compleix els mateixos objectius que el projecte inicial, és a dir, aportar aigua a les zonas deficitàries". Sin embargo, desde hace más de tres años la tubería esta conectada con un depósito que se ha construido en las inmediaciones de la fuente, junto a la carretera que va hacia Can Picafort, sin salida a ninguna parte. Mientras tanto, recientemente para el suministro de Alcúdia, se ha montado una potabilizadora en la zona de Son Barba de sa Pobla, cerca de Crestatx, con un coste de unos dos millones de euros. Está pendiente de adjudicación una desnitrificadora para el suministro de sa Pobla, con un coste de un millón setecientos cincuenta mil euros. Para conectar el depósito que antes hemos mencionado, con Pollença, será necesaria instalar otra tubería de unos veinte kilómetros con un coste de entre tres y cuatro millones, y una desaladora en Alcúdia de unos sesenta y dos millones de euros, aparte de un alto gasto de mantenimiento y desorbitado consumo energético innecesario."

Garci

Re: Falta de previsió tradicional

Garci | 06/04/2011, 13:45

Benvolgut 000, tot el contrari. Si mires l'hemeroteca i els posts antics d'aquest bloc veuràs que des d'antic hem vengut proposant solucions alternatives a la dessaladora i hem vengut denunciant que acabarem pagant l'aigua a preu d'or. Alguns exemples:

alternativa.balearweb.net/post/19947

alternativa.balearweb.net/post/19999

Ichigo

Re: Falta de previsió tradicional

Ichigo | 06/04/2011, 12:38

Clar que NO, "agent" 000. Si defensèssim el tema, trigariem gaire en veure l'aigua dessalada als nostres ulls. I NO.

Idoi

desaladora

Idoi | 06/04/2011, 12:26

Crec ooo, que el projecte de la desaladora va ser criticat al seu moment pel PSM.
Per cert, n projecte que va ser promogut per gent com Jaume Font, ves a saber per quin interes...

000

Re: Falta de previsió tradicional

000 | 06/04/2011, 12:24

No ereu voltros que defensaveu que s'havia de comprar l'aigua a la dessaladora?

Alternativa per Pollença

Re: Falta de previsió tradicional

Alternativa per Pollença | 06/04/2011, 12:03

Al balears: Els pobles del nord no volen aigua dessalada a preu abusiu.

L'Ajuntament de Pollença comprarà 300.000 tones d'aigua dessalada per garantir el proveïment del Moll i la Cala Sant Vicenç durant el mes d'agost...
L'Ajuntament pollencí desconeix exactament què n'haurà de pagar, "per ventura devers 0,70 euros el metre cúbic", assegurà ahir el batle, Joan Cerdà, !!!!!!!!!!!

h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/els-pobles-del-nord-no-volen-aigua-dessalada-a-preu-abusiu.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb