URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal eficiència política per aconseguir eficiència energètica.

Alternativa | 20 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com


Al darrer ple es va aprovar per unanimitat la proposta de l'equip de govern d'adhesió al Pacte de Batles i Batlesses.

Aquesta ens sembla una proposta positiva encara que amb molt de retard per part de l'equip de govern, tan positiva que la teniam dins els nostre programa per la propera legislatura. Del que tenim dubtes com a altres ocasions que l’equip de govern ens ha presentat propostes d’adhesió similar és si  l’equip de govern fa aquesta adhesió de forma honesta o simplement es tracta de dar una imatge de màrqueting verd. I aquesta afirmació la fem per que hem vist la poca serietat, el desgavell i les irregularitats que s’han comet per part de l’equip de govern tant al manteniment de l’enllumenat públic com a la redacció del pla de mobilitat, dos temes claus si volem realment reduir les nostres emissions de CO2 a l’atmosfera i ajudar a solucionar el problema de l’esclafament global que irremeiablement afectarà al nostre municipi.

Mentre a Pollença al tema de l’enllumenat públic  l’equip de govern ni tan sols ha estat capaç de regularitzar les  mangarrufes que vam denunciar al juliol del 2009, altres muncipis han fet feina i han substituït les seves llums per llums per  LEDs de baix consum Light Emitting Diode, amb l'objectiu de l'estalvi econòmic, l'estalvi energètic i evitar la contaminació lumínica (els leds concentren la llum i no la difuminen), i reduïnt les emissions del de CO2. Per què no hem d’oblidar que  a més d’aconseguir avantatges al medi ambient, l’estalvi en el consum energètic repercuteix directament en les butxaques dels ciutadans, i tot i que l’instal·lació resulta una mica més costosa, a mitjà termini, dos o tres anys, el cost s’ha amortitzat degut a l’estalvi energèti i a més les leds duren cinc vegades més que les làmpades convencionals.

No sabem si el regidor de medi ambient i la resta de regidors han llegit les 168 pàgines de la guia per desenvolupar una pla d’acció per a l’energia sostenible  com el que hem de fer si aprovam aquesta moció.  A la mateixa guia es parla evidentment de la necessitat de finançar el pla, cosa que segur  han tengut en compte ja que porten  cinc mesos de retard a la presentació del pressupost a aquest ple,  i segur que aquest retard és fruit de la cura amb els que els fan com a tota la legislatura. Bé  aquesta extensa guia, es parla en diversos punts de la utilitat de l’agenda local 21 com una eina per desenvolupar aquest pla.  I a l'actual legislatura el desenvolupament de l'Agenda 21 s'ha aturat totalment fins el punt que el nostre municipi ha estat exclòs de la Xarxa Balear de Sostenibilitat, i els he de recordar que al ple de juny de 2009  vam presentar una  moció  demanant el compromís a l'equip de govern de presentar el pla d'acció de l'Agenda local 21que va ser rebutjada per UM, PSOE i PSM.

Per sort en un mes hi haurà eleccions i esperam que a l’equip de govern hi hagi el canvi necessari per aconseguir que aquesta aprovació no sigui un paper mullat com han estat un bon grapat d’acors aprovats aquesta legislatura.

Per la nostra part a la legislatura que ve esperam estar en el govern per desenvolupar aquest pacte; fent entre altres coses un pla de mobilitat seriós i un pla d’Eficiència Energètica amb mesures concretes i finançament pel seu compliment. Amb tot aconseguiríem avantatges sobre el medi animal, a més de suposar un estalvi en el consum energètic que repercutiria directament en les nostres butxaques: entre un 25% i un 50% menys de consum.

 

Comentaris

R

Re: Cal eficiència política per aconseguir eficiència energètica.

R | 20/04/2011, 08:11

Ja que es fa una inversió,no es podria fer totalment amb zero emisions, amb un sistema més sostenible? solar...?

Miquel Sánchez

Re: Cal eficiència política per aconseguir eficiència energètica.

Miquel Sánchez | 20/04/2011, 07:25

Al BOIB es confirma que són 9 les llistes que es presenten a Pollença, pàg. 72 del BOIB extraordinari d'avui dia 20 d'abril

Garci

Re: Cal eficiència política per aconseguir eficiència energètica.

Garci | 20/04/2011, 06:42

Més paper mullat. No han sigut capaços de tirar endavant gairebé res i ara a última hora es comprometen a fer tot això? A qui volen enganyar...?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb